Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

TRIATHLON DX Contest

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη δημιουργία ενός νέου Ελληνικού contest: το Triathlon DX Contest.

Όλα άρχισαν τον Αύγουστο του 2011, όταν ο Μιχάλης SV5BYR, συνέλαβε την ιδέα. Το όραμα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά τον Δεκέμβριο του 2011, όταν μια παρέα Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών έγιναν κοινωνοί αυτής της ιδέας και άρχισαν να συζητούν για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού.

Σήμερα ανακοινώνουμε επίσημα τον διαγωνισμό, καλώντας, αφενός τους προγραμματιστές να προσαρμόσουν τα προγράμματά τους αφετέρου όλους εσάς να τον αγκαλιάσετε και να βοηθήσετε στην επιτυχή διεξαγωγή του.

Ο διαγωνισμός θα διεξάγεται το πρώτο Σάββατο του Φεβρουαρίου κάθε τρέχοντος έτους, θα έχει διάρκεια 24 ώρες και θα αναπαριστά πιστά το αγώνισμα Τρίαθλον. Το αγώνισμα Τρίαθλον αποτελείται από 3 διαφορετικά αθλήματα: Κολύμβηση, Ποδηλασία, Τρέξιμο. Τα αθλήματα γίνονται σε διαδοχική σειρά δίχως διακοπή και νικητής είναι αυτός που συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία και στα τρία. Έτσι θα είναι και ο διαγωνισμός μας, με τη διαφορά ότι τα τρία αγωνίσματα θα είναι: RTTY, SSB και CW σε διαδοχική σειρά φυσικά. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά αυτού του διαγωνισμού, αφού τα τρία modes ακολουθούν το ένα το άλλο και δεν εναλλάσσονται. Ως αποτέλεσμα αυτού, να μην μπορεί κάποιος να κερδίσει το διαγωνισμό παρά μόνο αν συμμετάσχει και στα τρία modes. Ο πρώτος διαγωνισμός θα γίνει το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013. Από την άλλη κι αφού μιλάμε για Ελληνικό contest, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην επικοινωνία με Ελληνικούς σταθμούς

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε το εξαιρετικό δώρο για το νικητή, που θα είναι 10ήμερη φιλοξενία για 2 άτομα σε ξενοδοχείο της Ελλάδας!

Μάλλον θα είναι το πρώτο contest παγκοσμίως που το έτερον ήμισυ, θα μας παροτρύνει για μεγαλύτερη συμμετοχή αντί να γκρινιάζει όπως συνήθως…

---------------------------------
ΤΡΙΑΘΛΟΝ RTTY-SSB-CW CONTEST

1. Ημερομηνία: από 00:00 UTC έως 23:59 UTC του Σαββάτου, το 1ο πλήρες Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου

2. Mode: RTTY – SSB – CW ως εξής: από 00:00-07:59 UTC μόνο RTTY, από 08:00-15:59 UTC μόνο SSB, και από 16:00-23:59 UTC μόνο CW.

3. Μπάντες: 10,15,20,40 και 80 μέτρα σύμφωνα με το band plan της IARU

4. Κατηγορίες

SOAB Ένας χειριστής όλες οι μπάντες όλα τα mode.

SOABRTTY Ένας χειριστής μόνο RTTY

SOABSSB Ένας χειριστής μόνο SSB

SOABCW Ένας χειριστής μόνο CW

TEAM Ομαδικό Τρίαθλον (ένας διαφορετικός χειριστής σε κάθε mode – οι ομάδες πρέπει να δηλωθούν μέχρι την προηγούμενη του διαγωνισμού στο email triathlon@gmail.com)

Clusters επιτρέπονται.

To self spotting, το chat στο internet και οποιοσδήποτε άλλος τρόπος χρησιμοποιηθεί για να καθορίσετε ραντεβού για QSO, απαγορεύονται με ποινή αποκλεισμού.

Remote RX και TX επιτρέπεται αρκεί ο δέκτης RX και ο πομπός TX να είναι στην ίδια ραδιοχώρα και να μην απέχουν μεταξύ τους πάνω από 150 χλμ.

5. Κλήση: CQ SV TEST

6. Μήνυμα ανταλλαγής: Οι σταθμοί που εκπέμπουν από Ελλάδα (SV, SV5, SV9, SV/A) δίνουν SV.
Όλοι οι άλλοι RST + CQ ζώνη.

7. Πόντοι
1 πόντος για κάθε επαφή με την ήπειρό σου

2 πόντοι για κάθε επαφή έξω από την ήπειρό σου

5 πόντοι για επαφή με Ελληνικό σταθμό (ως Ελληνικός σταθμός ορίζεται όποιος δίνει SV).

8. Πολλαπλασιαστές: Οι ραδιοχώρες του DXCC σε κάθε μπάντα και σε κάθε mode. Στον αριθμό των πολλαπλασιαστών προσθέτουμε τον αριθμό των διαφορετικών SV σταθμών ανά mode που θα δουλευτούν ανεξαρτήτως μπάντας.

9. Τελικό σκορ: Το γινόμενο του συνόλου των πόντων επί του συνολικού αριθμού των πολλαπλασιαστών (ανά μπάντα και ανά mode + SV σταθμούς ανά mode).

10. Βραβεία

Βραβείο και πλακέτα στο μεγαλύτερο σκορ και στα 3 modes στον κόσμο (Ironham) και 10 ημέρες διαμονη ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ σε πολυτελές ξενοδοχείο σε ελληνικό νησί εκτός από εισιτηρια και μεταφορικά.

Βραβείο στο νικητή του RTTY σε κάθε ήπειρο.

Βραβείο στο νικητή του SSB σε κάθε ήπειρο.

Βραβείο στο νικητή του CW σε κάθε ήπειρο.

Βραβείο στη νικήτρια ομάδα CW – SSB – RTTY παγκοσμίως.

Βραβείο στον πρώτο και στα 3 modes (Ironham) κάθε ραδιοχώρας εφόσον ληφθούν πάνω από 3 log από αυτή τη ραδιοχώρα και ο πρώτος έχει πάνω από 100 επαφές.

Βραβείο στον πρώτο Έλληνα (SV)

Η επιτροπή μπορεί κατά την κρίση της να βραβεύσει κι άλλες συμμετοχές πέραν των παραπάνω.

11. Ημερολόγια επαφών (Logs)

Τα ημερολόγια επαφών πρέπει να υποβληθούν σαν αρχεία τύπου Cabrillo στο email triathlon@gmail.com. Το όνομα στο Cabrillo πρέπει να είναι TRIATHLON-DX-CONTEST.

Τα ημερολόγια των ακροατών θα γίνουν αποδεκτά και σε μορφή ASCII αρκεί να περιέχουν ημερομηνία και ώρα, μπάντα, διακριτικό και μήνυμα που στάλθηκε από το σταθμό που ακούστηκε και το διακριτικό αυτού που δούλεψε, σε χρονολογική σειρά. Μαζί πρέπει να συμπεριληφθεί ένα φύλλο περίληψης που να δείχνει το σκορ, το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του συμμετέχοντα. Τα ημερολόγια επαφών για όλους τους συμμετέχοντες πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι τι 15 Μαρτίου του ιδίου έτους. Η παραλαβή κάθε ημερολογίου θα επιβεβαιωθεί με email που θα λάβετε.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος αποδέχεται με τη συμμετοχή του τις αποφάσεις της επιτροπής του διαγωνισμού ως τελικές, ενώ παράλληλα πιστοποιεί ότι τήρησε τους όρους του διαγωνισμού και όσα προβλέπει η ραδιοερασιτεχνική άδειά του.

Επίσης αποδέχεται τη δημοσιοποίηση του log του αν αυτό κρίνει η επιτροπή.

Ερωτήσεις στον manager του διαγωνισμού στο email sv1dpi@gmail.comΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ: http://triathlon-dx-contest.blogspot.com

22 σχόλια:

sv8gke είπε...

Μα καλά, δεν απαγορεύτηκε το cw??

Δεν έγινε ειδική τελετή γιαυτό??

Βγάλτε το αμέσως δεινόσαυροι!!

Ανώνυμος είπε...

Υποχρεώνει τους καυμένους τους δεινόσαυρους (που στερούνται μικροφώνου και Η/Υ) σε μία κατηγορία πωπω.
6146

Ανώνυμος είπε...

Υποχρεώνει τους καυμένους τους δεινόσαυρους (που στερούνται μικροφώνου και Η/Υ) σε μία κατηγορία πωπω.
6146

Ανώνυμος είπε...

Sri για τη διπλή δημοσίευση.
Αν παράλληλα με την διοργάνωση δημοσίευαν τα αποτελέσματα του περυσινού Aegean VHF contest θα ήμουν περισσότερο ευχαριστημένος.
6146

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι αγγλόφωνοι Έλληνες ραδιοερασιτέχνες πότε θα μάθουν Ελληνικά;

προσπερνώ τη λέξη ---Συνέλαβε--- που σε παραπέμπει σε ατυνομική δράση και όχι μόνο

αλλά αυτό το
--- το πρώτο Σάββατο του Φεβρουαρίου κάθε τρέχοντος έτους,----
Το τρέχων (έτος) είναι αυτό που διάγουμε και ουδέποτε αναφέρετε εις επαναλαμβανόμενα έτη (Μπαμπινιώτης σελ.345 παρ.4).... Δεν έχετε κανένα φιλόλογο στό comitee

Παρ' όλα αυτά είναι μία καλή προσπάθεια -- κόλαφος -- στήν ρεμούλα και οχαδελφισμό του σημερινού ραδιοερασιτεχνικού συστήματος

Θα το τιμήσω προσωπικά

Ανώνυμος είπε...

6146 περιμένεις αποτελέσματα πρό του επομένου Contest...
καλά περίμενε.....

SV1PBH Manos είπε...

Τα sked εκτός του cluster, πως θα ελεγχθούν;

Έχουν κονέ με τον "Μεγάλο Αδελφό" για chat, SMS, κινητά, σταθερά, web, κλπ...;

Γκιώνης είπε...

Καλή επιτυχία στον νεο διαγωνισμό.
Πάντα τέτοια.
Αμα ο ανθρωπος δεν εχει τι να κάνει στη ζωή του όλο μαλακίες σκέφτεται.Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

Για να μη παρεξηγηθώ.

Πενία τέχνες κατεργάζεται.

Οποιος δεν μπορει να ..... παει για ψαρεμα.

Ρε εκεινη η Γιωργία που πηγε ρε παιδί μου. Κανενα διαγωνισμό πανεπιστημιακού επιπέδου το ΠΣΚ κλαμπ δε θα κανει. Να μου πεις και οι άλλοι μάλη είναι.

Φιλιά πολλά.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά περιμένω τα αποτελέσματα εντός ευλόγου χρόνου, πχ μέχρι τον Σεπτέμβριο του κάθε έτους.
Εάν κάποιες εκφράσεις δεν συντάχθηκαν σωστά σύμφωνα με το συντακτικό δν δίνω σημασία.
Μόνη μου διαφωνία είναι η απαγόρεψη καθορισμένων ραντεβού μέσω chat (τα τηλέφωνα, e-mail κλπ. πολύ δύσκολα ελέγχονται) αλλά επειδή θέλω να συμμετάσχω δέχομαι τους όρους τους.
Η καλύτερη είδηση είναι ότι θα έχουμε ένα ακόμη Ελληνικό διεθνή διαγωνισμό. Η ομάδα που το διοργανώνει είναι έμπειρη και θα έχει επιτυχία.
Η μεγαλύτερη όμως έκπληξη είναι το δώρο του πρώτου! Σε αυτό είναι άπαιχτοι. Μπράβο παιδιά.
6146

Ανώνυμος είπε...

Εδώ σου κάνει τρομερή εξυπηρέτηση δημοσιεύοντας τα contest του Σ/Κ, θέλεις να σου διοργανώσει και διαγωνισμούς από πάνω; Που να προλάβει βρε παιδί μου... hihi

SV1PBH Manos είπε...

Ξεκίνησα κάπως ανάποδα....

Καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια για αναβαθμισμένο contest σε Ελληνικό επίπεδο, αλλά με διεθνείς προοπτικές.

Έχουμε 1 χρόνο μπροστά μας για να ελέγξουμε τον κανονισμό και να προτείνουμε βελτιώσεις. Και μετά επιδρομή στα βραχέα....

73 de SV8/SV1PBH Μάνος

Υ.Γ.: 1@2Μδης: Γιάννη για SOAB ΔΕΝ σε βλέπω με τίποτα...Εκτός και αν υποκύψεις στα ψηφιακά. Άντε τώρα να αποφασίσεις κατηγορία...Το μόνο που σε σώζει είναι να διοργανώσεις την ίδια εποχή κανένα V/U/SHF party .

2@Γκιώνης: Βρε Γκιώνη... πες πρώτα τις ευχές και τα τυπικά μόνα τους και μετά τα γαργαλάς σε άλλη ανάρτηση. Τώρα τα έκανες μαντάρα και άντε να σε δηλώσουμε γα TEAM με το μικρό Δημήτρη. Αν μας έρθεις με στολή λες να τον προσπεράσουμε τον σκόπελο...;

Γκιώνης είπε...

Ρε PBH φιλιά πολλά στέλνω δεν ειπα και τίποτα.
Το θεμα δεν ειναι στη συμμετοχή. Σιγουρα όσοι αγαπάνε το χομπι θα συμμετάσχουν και αυτός ο διαγωνισμός θα καθιερωθεί.
ΘΑ ήθελα να θυμήσω στον αγαπητο 6146 οτι ο Φωτης Κουβέλης σήμερα ειναι τρίτο κόμμα. Σιγουρα θα ενθυμήστε εσεις τη δικη του διαδρομή. Λαμπράκης και αυτός. Ζουμε την εποχη οπου ο Λαμπράκης πάει διπλωματης δεξιά.

Κυριοι και κυρίες καλή εβδομάδα.

Γκιώνης

The road less pedaled είπε...

Προς τον ανώνυμο 6:17μμ:

Όταν θα μάθουν και οι ελληνόφωνοι ελληνικά. Κι αυτό ισχύει τόσο για τους κρίνοντες, όσο και για τους κρινόμενους.

Εν προκειμένω: όταν θα μάθουν δηλαδή την σημασία των λέξεων που χρησιμοποιούν όπως πχ "ρεμούλα" ή "κόλαφος", όταν θα μπορούν να ορθογραφούν την κατάληξη ρημάτων στο γ' ενικό παθητικής φωνής ("αναφέρετε") κι όταν θα συμβουλεύονται αξιοπρεπή λεξικά αξιοπρεπών επιστημόνων.

Ανώνυμος είπε...

Mα καλά πως έγεινε αυτό?
Ένας Αγγλόφωνος Έλλην με Αγγλόφωνο Blog να δημιουργεί Ελληνικό διαγωνισμό!! Χα χα χα χα

Ελληνικά ξέρει να διαβάζει τουλάχιστον?
ή θα πρέπει τα log να αποστέλονται στην Αγγλική.

........ θα επανέρθω

Ανώνυμος είπε...

uΑυτό γιατί δεν είναι 48ωρο όπως όλα τα πετυχημένα contests?
π.χ aegean contest?

Ανώνυμος είπε...

Αυτό γιατί δεν είναι 48ωρο όπως όλα τα πετυχημένα contests?
π.χ aegean contest?

Ανώνυμος είπε...

ρώτα απευθείας τους διοργανωτές.

Ανώνυμος είπε...

Οταν το παρρόν μπλογκ και ανθρωποι οι οποίοι εκφραζουν την αποψή τους μεσα απο αυτό αποκαλούνται πατσαβούρια δεν νομίζω οτι υπάρχει σημειο επαφής και διαλόγου.
Οι διοργανωτές λοιπόν του οποιαδήποτε διαγωνισμού πρεπει να αποφασίσουν απο μονοι τους με ποιους θα κανουν διάλογο.
Η αναφορα μου εχει να κανει με ανθρώπους και όχι με συναδέλφους.
Δεν θεωρω συνάδελφο το γιουσουφακι που κανει μελη του κλαμπ του ιερόδουλους απο την ταϊλάνδη.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν είναι 48ωρο;; Για να ρωτανε κατι περιεργοι σαν κ εσένα ρε τρομπάκο.

Ανώνυμος είπε...

Γκιώνη, αφιερωμένο!! :

http://www.slang.gr/lemma/show/klase_mou_ton_gkioni_14817

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=rHIas6kBnEE

Σε ευχαριστώ τα μάλα για την αφιέρωση.

Αν ειχες ομως την ευαισθησία που εχουν οι φιλες σου θα μας χαριζες και το ονοματακι σου.

Γιουσουφάκια είσαστε πενεμένα.

Γκίώνης