Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου

TO ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 (Τεύχος 116)

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕI ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
  
ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ 

Μη το Χάσετε !!!!!!


 www.radiomagazine.com
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: ΛΑΜΠΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΗΧΟΥ - SINGLE ENDED 16W/8V
Το τελευταίο τεύχος της χρονιάς που φεύγει, αποχαιρετά το 2014, με μια εντελώς ανανεωμένη εμφάνιση που μέλλει να φέρει μια πιο θετική διάθεση αλλά και ελπίδα για τη νέα χρονιά...
Με ένα μοντέρνο "new look" εξώφυλλο που αναμφίβολα θα προκαλέσει τα θετικά σχόλια των αναγνωστών, το νέο τεύχος ανανεώνει εξίσου και τη θεματολογία του, καλωσορίζοντας έναν αξιόλογο, έμπειρο και πολυτάλαντο συγγραφέα -γνωστό από τα ενδιαφέροντα άρθρα ηλεκτρονικών κατασκευών στο αμερικάνικο περιοδικό "AudioXpress"- ο οποίος σε αυτό το τεύχος του περιοδικού Ραδιοτηλεπικοινωνίες, κάνει το ντεμπούτο του με την κατασκευή της "Μαιζονέτας".
Ο λόγος για τον 
Αλέξανδρο Αρίων, γνωστό και ως "Λυχνάρη", ο οποίος, με την κατασκευή ενός ποιοτικού, λαμπάτου ενισχυτή ήχου θα εγκαινιάσει το ανανεωμένο στυλ του περιοδικού, γοητεύοντας τους λάτρεις των ηλεκτρονικών και ικανοποιώντας στα σίγουρα ακόμη και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.
Ένα λεπτομερέστατο και βαθυστόχαστο ρεπορτάζ-οδοιπορικό-ντοκουμέντο, με αφετηρία τη... νιρβάνα της ανεξάρτητης ελληνικής ραδιοφωνίας, μέχρι τη στιγμή της σημερινής λεηλασίαςόπου τουρκικοί σταθμοί έχουν καταλάβει τις ελληνικές συχνότητες ενώ οριστικοποιείται το οδυνηρό τέλος για το Ελληνικό Κρατικό Ραδιόφωνο... Στιγμές ιστορικές και συνάμα σκληρές που αφήνουν σημάδια στο χρόνο ενώ οι απερίσκεπτες κυβερνητικές αποφάσεις κυριολεκτικά διαγράφουν μια ολόκληρη ιστορία, περνώντας σε αποξήλωση και λεηλασία ιστορικών ελληνικών σταθμών...Όλα αυτά, σε πλήρη και λεπτομερή ανάλυση, μαζί με επίσημα ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΦΩΤΙΑ που κατέθεσε στην Βουλή ο Βασίλης Καπερνάρος που θα σας εκπλήξουν !
Μια αξιόλογη και πληρέστατη παρουσίαση 2 νέων πομποδεκτών αυτοκινήτου, εξαίρετης ποιότητας, με πληθώρα λειτουργιών και δυνατότήτων και με εξαιρετική τιμή ! Όλες οι λεπτομέρειες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά και όχι μόνο, από τους πρωταγωνιστές ALINCO DR-638HE & TYT TH-9800 !
Η παρουσίαση κατασκευής ενός απλού αλλά σταθερού ταλαντωτή I/Q για την μπάντα των 2200m και για χρήση σε συνδυασμό με λογισμικό δέκτη ή πομποδέκτη SDR. Με όλες τις απαραίτητες οδηγίες, τα σχεδιαγράμματα και βήμα-βήμα, θα έχετε ένα άριστο αποτέλεσμα !
Ακόμη μια μελέτη κατασκευής ιστού ανάρτησης κεραίας VHF, UHF, PMR, Marine, Air Band, ύψους μέχρι 7 μέτρα και με δυνατότητα ν' ανεβοκατεβαίνει εύκολα και γρήγορα. Βήμα-βήμα, όλα τα σχέδια, οι εικόνες και οι επεξηγήσεις θα σας χαρίσουν έναν ιστό μόνιμα τοποθετημένο, χωρίς προβλήματα και φθορές !
Μια ενδιαφέρουσα Ιστορική και παράλληλα Νομική Αναδρομή (του δικηγόρου & συναδέλφου SV2HPΗ) στην "γκρίζα" ραδιοερασιτεχνική νομοθεσία του χθες, με πολλές άγνωστες πτυχές που θα λύσουν ποικίλες απορίες των νέων αλλά και των παλαιότερων ραδιοερασιτεχνών.
Επίσης... ΟΛΕΣ οι πρόσφατες Επίσημες Διευκρινήσεις και Διαδικασίες Εξετάσεων για την απόκτηση του ραδιοερασιτεχνικού πτυχίου... κατευθείαν από το Υπουργείο !
Τα ραδιοερασιτεχνικά δρώμενα, παρόντα όπως πάντα, ζωντανεύουν τις σελίδες του περιοδικού Ραδιοτηλεπικοινωνίες και παρουσιάζουν την μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει το χόμπι του ραδιοερασιτεχνισμού, σε έναν απαράμιλλο συνδυασμό με την μοναδική ομορφιά της Ελλάδας... Ζήστε κι εσείς, έστω νοερά, το καταπληκτικό Aegean Contest του 2014 που διαδραματίστηκε στον μαγευτικό Όλυμπο των αρχαίων θεών και διαβάστε επίσης την περιγραφή μιας πιο προόσφατης δραστηριότητας, της ραδιοσυνάντησης HamFest Λάρισας, που αναμφίβολα έχει γίνει για τους περισσότερους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες, αν όχι θεσμός, σίγουρα μια ευχάριστη συνήθεια για το ξεκίνημα του φθινοπώρου!

Κλείνουμε τη φετινή χρονιά με αισιοδοξία, αναμένοντας την επόμενη, με την ελπίδα όλα να πάνε προς το καλύτερο, σε προσωπικό, επαγγελματικό και φυσικά... ραδιοερασιτεχνικό τομέα, με πολλά ευχάριστα DX, περισσότερες ραδιοερασιτεχνικές δραστηριότητες, προσωπικές κατασκευές και φυσικά, με τους αναγνώστες να συνεχίζουν να μας στηρίζουν, καλοδεχούμενοι πάντα για προτάσεις, συνεργασίες και άμεση επικοινωνία !
Καλές Γιορτές σε όλους, με ό,τι καλύτερο, να βγει αληθινό !

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και άλλη υπόθεση με περίεργες κεραίες, από το έγκυρο και αξιόπιστο defencenet και τον πιο έγκυρο ΔΟΛ...

Η αστυνομία εντόπισε ύποπτη κεραία εκπομπής σε πολυκατοικία στην Βάρκιζα - Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες είναι ελληνοαμερικανοί

Κεραία -πιθανότατα εκπομπής- εντόπισαν οι Αρχές στην περιοχή της Βάρκιζας.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, οι ανακριτικές Αρχές κατάφεραν να δεχτούν έγκυρη πληροφορία για τη διεύθυνση του κτιρίου τον περασμένο Σεπτέμβριο και από τις πρώτες διακριτικές «επισκέψεις» στον χώρο, πρόκειται για πολυκατοικία με ιδιοκτησίες πολλών Ελληνοαμερικανών.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει πως στο ίδιο σημείο λειτουργούσε κι άλλη δεύτερη κεραία, η οποία -όπως εκτιμάται- ήταν κεραία υποδοχής πληροφοριών.

Αναμένεται επιχείρηση με τεχνικούς και στελέχη της ΑΔΑΕ, η οποία θα δείξει αν και μέχρι πότε λειτουργούσε η συγκεκριμένη κεραία και -αν είναι εφικτό- ποιος χειριζόταν τις πληροφορίες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Υποψιάζομαι ότι η περίφημη "κεραία εκπομπής" είναι κάποια Wi-Fi με ανακλαστήρα και η φανταστική "κεραία λήψεως" μια discone.

Costas SV1XV είπε...

Παρακαλώ, που μπορώ να αγοράσω και εγώ μια κεραία υποδοχής πληροφοριών; Συγκεκριμένα μια που να υποδέχεται καλά πληροφορίες από σταθμούς στον Κεντρικό και Νότιο Ειρηνικό στους 21 και 28 MHz;

73 DE SV1XV

2Μδης είπε...

Η γνωστή υπόθεση που κάποιος ασχετίδης γράφει μια παπαριά, και σπεύδουν όλα τα "ειδησεογραφικά" ιστολόγια να το αναδημοσιεύσουν...

Τι να πρωτοθαυμάσεις; τους τεχνικούς που υποτίθεται διαθέτει η ΑΔΑΕ; την ικανότητα της εν λόγω κεραίας να συλλέγει πληροφορίες; Ή την μνημειώδη ασχετοσύνη των "δημοσιογράφων" ;

Το defencenet στο μεταξύ έχει κορυφαία εγκυρότητα ανάλογη του αγειορίτικου βήματος, της ορθόδοξης ρομφαίας, της σελίδας πενταπόσταγμα και άλλων παρόμοιων...

Costas SV1XV είπε...

Η ίδια είδηση αλλά με περισσότερες λεπτομέρειες (απόψε θέλω αποδείξεις και ονόματα...) καθώς και φωτογραφία της επίμαχης κεραίας υπάρχει και στο enikos.gr του Χατζηνικολάου:

Τρίγωνο κατασκόπων στη Βάρκιζα

73 DE SV1XV

Unknown είπε...

ΝΑΣΑ : Η γη θα είναι 6 μέρες στο σκοτάδι τον Δεκέμβριο!

Αναφορά περί φάρσας Νο.1
Αναφορά περί φάρσας Νο.2

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς την ηλιακή καταιγίδα, τι θα απογίνουν οι προμήθειες, το Η/Ζ, το backup Η/Ζ, τα μπιτόνια καυσίμου, οι "all valve tranceivers", το καταφύγιο;
???