Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Δι ευχών των αγίων ασυρματιστών...

Ξαφνικά γίνανε trendy οι ασυρματιστές μοναχοί! Μάλλον είναι η νέα τάση της μοναχικής μόδας...



Έχουμε δει στο παρελθόν υπερβολές με "ιερές" dxpedition, βίους αγίων στο QRZ.com, αγιασμούς, τρισάγια, ραδιοερασιτεχνικές βαπτίσεις και δακρύβρεχτα άρθρα που έχουν δώσει τροφή σε ακραία σάτιρα. Ελπίζω η χτεσινή αγιοποίηση του -μετά Χριστόν προφήτη-  Παΐσιου να μην δώσει εκ νέου αφορμές, με αναφορές στον "ασυρματιστή του θεού" κλπ γιατί θα πέσει πολύ γέλιο!

Προειδοποιήσεις του τύπου "πες για το ισλάμ και θα δεις τι θα πάθεις" περνάνε οριστικά στο παρελθόν μετά την επίθεση στο Παρίσι αφού θα εξομοίωναν όποιον το λέει, με τους θρησκόληπτους δολοφόνους. Γιατί έχω ακούσει δεκάδες φορές την παραπάνω φράση, όπως και θρασύτατες απειλές. Η γνωστή καραμέλα περί προσβολής της θρησκευτικής πίστης ,αυτών που θέλουν να την επιβάλουν σε δημόσιους χώρους προσβάλλοντας την λογική.

Όσοι δεν θέλουν να σατιρίζονται τα πιστεύω τους να μην τα εκθέτουν σε χώρους που δεν ανήκουν... Τι πιο απλό?

32 σχόλια:

Αρχιμανδρίτης Σέργιος είπε...

Ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης έκανε το θαύμα του: Συνελήφθησαν ένας Ελληνας και ο Αλβανός Θεοχάρης, συνεργοί του Χ. Ξηρού.

Costas SV1XV είπε...

Επίκαιρο: ο π. Απολλώ SV2ASP/A μιλάει για τον ραδιοερασιτεχνισμό.

https://www.youtube.com/watch?v=rygpVJlUNPc

Ανώνυμος είπε...

Ο Γέροντας Ιωσήφ ποιος είναι πάλι; Εγώ μόνο τον Παισιο ξέρω και τον Απολό.

2Μδης είπε...

Κάπου πρέπει νάχουν φωλιά...

Ανώνυμος είπε...

Ποιο πουλάκι σε είχε ειδοποιήσει για την συνέντευξη αυτά δεν είναι τυχαία.

2Μδης είπε...

Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;
Ένας καλός φίλος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε "το και το" ετοίμασε ανάρτηση!
ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ! Γιατί θα κατηγορηθεί ότι το παίζει σε δυο ταμπλό!
Τι να πεις?

Ανώνυμος είπε...

Για μία ακόμα φορά αγνοείς τα θεϊκά σημεία και λοιδορείς τα άγια...
Την ακτίνα φωτός που πίπτει επί της κεφαλής σου στην Πάρνηθα, την πρόσεξες...?

Για συμμαζέψου γιατί θα φωνάξω τον Παπαφούνη για ευχέλαιο και...αλίμονό σου...

2Μδης είπε...

Ο Παπαφούνης δεν έχει χρόνο για ευχέλαια. Τρέχει. Και μπράβο του.

Άλλοι δεν ξέρω τι κάνουν...

Ανώνυμος είπε...

Μετά από αυτά νομίζω ότι πρέπει να κυκλοφορούμε οι ραδιοερασιτέχνες με ράσα!

2Μδης είπε...

Μπα, θα πρέπει να πάρουμε και αρκετά κιλά αλλιώς θα ξεχωρίζουμε σαν τη μύγα στο γάλα...

Ανώνυμος είπε...

Μα σε πείσμα του νόμου και του συντάγματος κάνουμε καθημερινά θρησκευτική κατήχηση με το ζόρι σε σχολεία νοσοκομεία, δικαστήρια αστυνομία και στρατό. Επειδή λέει η επικρατούσα θρησκεία είναι η ορθοδοξία. Επειδή είμαστε όλοι χριστιανοί ορθόδοξοι par défaut. Και όσο γίνονται συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων οι εκκλησίες αυξάνονται και πληθύνονται. Και φυσικά τα εν Χριστώ αδέλφια μας μας διδάσκουν έμπρακτα τις χριστιανικές αρετές της πενίας και της ταπείνωσης με την σκανδαλώδη περιουσία τους και φυσικά το ότι λύνουν και δένουν και γενικώς κάνουν ότι θέλουν φαίνεται και στην υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη. Πολλοί ανταπαντούν, καλύτερα που είναι έτσι σφιχτά τα πράγματα και υπάρχει μια σπανιότητα, ένα σασπένς στην ιστορία! Ευτυχώς που οι πολιτισμένες χώρες στον υπόλοιπο κόσμο αντιμετωπίζουν την υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κι έτσι ο ραδιοερασιτεχνισμός εξελίσσεται. Εκτός βέβαια κι αν μιλάμε για την Υεμένη ή την Βόρεια Κορέα. Ή για τον Άθωνα.

ΥΓ. Φυσικά αυτά θα είχαν λυθεί και δεν θα αποτελούσαν αντικείμενο συζήτησης αν ο Άθωνας είχε σβηστεί απο τον χάρτη προ δεκαπενταετίας όπως και θα έπρεπε αλλά δυστυχώς χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία τότε.

Ανώνυμος είπε...

Προσπάθησα να ακούσω την συνέντευξη αλλά όχι. Είναι τουλάχιστον προσβλητικό να ακούω ότι ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι <> με κύριο σκοπό την αυτοδιδασκαλία και την έρευνα και γίνεται μεταξύ αδειούχων όλου του κόσμου, αμερικάνοι, αυστραλοί κλπ. ΔΗΛΑΔΗ, στην πράξη αν ο ραδιοερασιτεχνισμός στον υπόλοιπον κόσμο γινόταν αντιληπτός όπως γίνεται στο Άγιο Όρος (δηλαδή ένας ενεργός-νόμιμος αδειούχος ανά DXCC) πολύ απλά ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη. Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.

Unknown είπε...

@16 Ιανουαρίου 2015 - 2:26 π.μ.
"Εκτός βέβαια κι αν μιλάμε για την Υεμένη ή την Βόρεια Κορέα."

Και για τη Βόρεια Κορέα μην είσαι και τόσο σίγουρος. Δες στη φωτό πώς δουλεύουν τους υπολογιστές. Μην αποκλείεις να δεις αντίστοιχες φωτογραφίες με τάγματα contestάδων. Βέβαια, δεν θα είναι ακριβώς Ραδιοερασιτεχνισμός, αλλά τεσπα.
φωτό 1
φωτό 2
φωτό 3
Πάρε και ένα contest του ηγέτη στα 10GHz

hihi

2Μδης είπε...

Από Καζαμία παρελθούσης χρονιάς!

"...+Λήγει η ψηφοφορία με την οποία ανακηρύχτηκε ως «Ραδιοερασιτεχνικό Γεγονός της Χρονιάς» για το 2009, η βάφτιση του Γερμανού συναδέλφου στο Άγιο όρος! Έχουν προηγηθεί και άλλες βαφτίσεις συναδέλφων (αυτό είναι το βαθύτερο νόημα του ραδιοερασιτεχνισμού), ήδη παίρνουν σειρά για τον επόμενο χρόνο δυο αμερικάνοι πεζοναύτες… Ως γνωστόν ο νεοφώτιστος συνάδελφος έγινε ορθόδοξος (ήταν regular χριστιανός τώρα έγινε super!) με μια σεμνή τελετή σε κλειστό μοναχικό κύκλο, που διατυμπανίστηκε σεμνά (διατυμπανίζεται ακόμα!) με κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο σε όλο τον κόσμο! Κατά την τελετή οι μοναχοί μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα έριξαν τον ραδιοερασιτέχνη συνάδελφο στη θάλασσα και του πίεζαν το κεφάλι μέσα στο νερό με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια. Στη συνέχεια τον βιντεοσκοπούσαν και τον φωτογράφιζαν, ενώ κατά την έξοδο του από το νερό, του είχαν κρύψει τα ρούχα για να αστειευτούν μαζί του! Ως γνωστόν οι μοναχοί του αγίου όρους είναι μεγάλοι χωρατατζήδες!!! Αφού μοίρασαν τις μπομπονιέρες (οι οποίες ήταν πολύ χαριτωμένες σε γαλάζια απόχρωση με έναν λούτρινο καλόγερο στη μέση) και γέλασαν με την καρδιά τους είπαν να κάνουν και ένα radio-event προς τιμή του νεοφώτιστου. Τελευταία στιγμή όμως θυμήθηκαν ότι στο Άγιο όρος απαγορεύονται οι ραδιοερασιτεχνικές εκπομπές, γιατί θυμώνει ο Πανάγαθος και μπορεί να ρίξει φωτιά να τους κάψει (μεγάλη η χάρη Του!), να τους γδάρει ζωντανούς (άγιο το όνομα Του!), να τους ρίξει πανώλη (δόξα συ Κύριε!), ή να στείλει τον καλό άγγελο με μια σπάθα και να τους κόψει φέτες-φέτες σαν γαλέο! (ευρηματικός ο Πανάγαθος!) Έτσι ανέβαλαν τους ξέφρενους εορτασμούς και αφού έφαγαν στην τράπεζα διασκέδασαν παίζοντας κρεμάλα, παντομίμα και «πρόσωπα-ζώα-πράγματα»… Η πληροφορία ότι η βάπτιση είναι ο μοναδικός τρόπος για να πάρετε κάρτα από το Άγιο Όρος, αποδίδεται σε πολύ κακές γλώσσες…..."

Έχουν πλάκα οι "άτιμοι"!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να ανακυρήταμε προστάτη Άγιο του ραδιοερασιτεχνισμού τον Γέροντα Παίσιο λόγω σχέσεος του με τους ασυρμάτους; Νομίζω δεν είναι κακή ιδέα.

2Μδης είπε...

Όχι δεν είναι κακή ιδέα, θα ρίχναμε πολύ γέλιο!!! Το εγγυώμαι...

Ανώνυμος είπε...

όχι τον Δία θα έχουμε για προστάτη !!

2Μδης είπε...

Θέλεις καλά και ντε προστάτη εσύ;

Αρχιμανδρίτης Σέργιος είπε...

Η πληροφορία ότι η βάπτιση είναι ο μοναδικός τρόπος για να πάρετε κάρτα από το Άγιο Όρος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια σε όλες τις μπάντες και modes δεν οφείλεται σε κακές γλώσσες.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 2μδη γνώμη φέρω ότι θα πρέπει να παραμείνει η κατάσταση στο ΑΟ ως έχει ,επιτρέποντος η Ι.Ε άδεια άλλον τινά ραδιοερασιτεχνών ας σκεφτούμε το τι θα γίνει.
Μην σε ανησυχεί καθόλου ( 16 Ιανουαρίου 2015 - 2:26 π.μ.) τώρα που θα έρθει ο Αλέξιος θα ζεις την απόλυτη ελευθερία ,δεν θα σε καταπιέζουν πλέον όλα αυτά που αναγράφεις.

Costas SV1XV είπε...

Μιά και αναφέρθηκε η Υεμένη, ενεργοποιήσεις στο 7O γίνονται περιστασιακά, και μάλιστα και IOTA:

http://www.ipernity.com/doc/777361/36644582

73 DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

"Ο Παπαφούνης δεν έχει χρόνο για ευχέλαια. Τρέχει. Και μπράβο του.

Άλλοι δεν ξέρω τι κάνουν..."

Αμ δεν τα ξέρεις καλά...
Ρίξε μια ματια στον παρακάτω σύνδεσμο...
http://prntscr.com/5tdvy5

2Μδης είπε...

Nobody perfect!

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη περιμένω να στηρίξεις ενεργά τον Παύλο Καμένο. Οι απόψεις σας συμπίπτουν όπως είδες δήλωσε "κλείστε τους γέρους μέσα να μην ψηφίσουν". Μάλλον εννοούσε την ΓΣ στις 1 φεβρουαρίου.

Costas SV1XV είπε...

Μόλις εκυκλοφόρησαν τα SV-NEA τεύχος 149. Θα τα βρείτε στο γνωστό site της ΕΕΡ στην περιοχή των μελών.

73 DE SV1XV



Ανώνυμος είπε...

Έχει ο Θεός ασυρματιστές; Και όμως ο Γέρων Παΐσιος μας διαβεβαίωσε ότι έχει! Είναι οι μοναχοί, που στέλνουν με την προσευχή τους μηνύματα στον Θεό, αλλά και μηνύματα του Θεού στους ανθρώπους.

Με την ευγενική χορηγία της Газпром.

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή ένα μήνα ακόμα μήπως ασχοληθούμε με κάποιο άλλο θέμα πέρα από τους παπάδες.

Ανώνυμος είπε...

εσύ και ποια άλλη?

Unknown είπε...

Η συζήτηση για τους παπάδες δεν μου αρέσει καθόλου, ειδικά όταν περιτριγυριζόμαστε από ψυχασθενείς που κραυγάζουν "Μουρτάδελα Βαγγέλη" (ή κάπως έτσι) και μετά κάνουν ό,τι απάνθρωπο κάνουν.
------
Πάντως ο vk3ye δεν δείχνει να ενοχλείται από Έλληνες παπάδες. Ακούστε από 1:11 έως 1:17 και από 1:28 έως 1:42 (και έως το τέλος μάλλον)
Το βίντεο το ξεκινώ στο 1:02.

Ανώνυμος είπε...

Είναι καιρός πια να απαλλαξουμε την ανθρωπότητα από την απάτη της θρησείας και τον ζυγό των ιερατείων. Ο μπλογκάρχης κάνει εξαιρετική δουλειά προς την κατεύθυνση αυτή - βοηθείστε τον και αφήστε τις θρησκόληπτες κλάψες.

2Μδης είπε...

Άσχετο: δεν μπορώ να καταλάβω την αιτία πολλών δηλητηριωδών σχολίων για συγκεκριμένο συνάδελφο "τσάμπιον" τα οποία δεν δημοσιεύω...
Απορώ και ξύνομαι.

2Μδης είπε...

Άσχετο Νο 2:
Δλδ εσύ κατά πως χτυπιέσαι δίκιο έχεις! Αλλά τι να σου κάνω?