Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

SV NEA τεύχος 159...

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του SV NEA. Αν δεν ήρθε  σχετικό mail ανατρέξτε στην σελίδα της ΕΕΡ να το κατεβάσετε:
http://www.raag.org/news.asp?ITMID=1025&LANG=GR

Αρκετά άρθρα, μεταξύ αυτών ενδιαφέρον έχει το editorial, ο πρόεδρος μας πληροφορεί ότι μαζί με φοιτητές κατασκευάζει ένα μικροδορυφόρο!!!! Μάλιστα.....

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμένα περισσότερο δεν μου αρέσουν οι ταξιδιωτικές αναμνήσεις εξ/κού που δημοσιεύονται.
Ερμής

S είπε...

τον γνωστό δορυφόρο;

2Mδης είπε...

ΔΕ νομίζω. Μάλλον κάποιον αλουμινένιο...

2Mδης είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ

Επειδή ώς γνωστόν πολλοί συνάδελφοι έχουν αυξημένο το εθνικό αίσθημα, τουλάχιστον όπως γράφουν, αντιγράφουν και κοινοποιούν στο διαδίκτυο, να έχουν υπόψη τους ότι αύριο 11 το πρωί τοπική ώρα θα ηχήσουν σειρήνες αεροπορικής επίθεσης σε όλη την επικράτεια λόγω Παρμενίωνα.

Να είναι ψύχραιμοι και μην χωθούν κάτω από το κρεβάτι ούτε να αλλάζουν σώβρακα.
Άσκηση είναι...

Ανώνυμος είπε...

Η σελίδα "γωνία των DX ers" κατάντησε άρθρο για το Ρομάντζο. Άντε και για το ELLE.

Ανώνυμος είπε...

εσύ διάβαζε το ελλε εμένα μου αρέσει.

Costas SV1XV είπε...

Πρώτο υπερατλαντικό QSO στα 2 m μεταξύ PY1MHZ (GG87JC) και V51PJ (JG82IE) σε digital mode.

http://qrznow.com/successful-bilateral-transatlantic-144-mhz-qso-made-py-and-zs/

73 DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

Εσένα που σου αρέσει, αν πουλιόταν στο περίπτερο θα έδινες 1 ευρώ για να το αγοράσεις? Αλλά τσάμπα να'ναι κι ότι να'ναι.

Unknown είπε...

Γιάννη ανάρτησε το όπου και όπως νομίζεις, το είδα στο fb:

ΑΙΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΣΕΡ.
Στον συλλογός σας ειχα δωρήσει εναν επαναλήπτη ,που αποτελείτο απο δύο μηχανήματα ALINCO 135 VHF Και χειροποίητες μπουκάλες χαλκού που ειχα κατασκευάσει εγώ.επίσης ενα μηχάνημα KENWOOD V-71 μαζι και ενα τροφοδοτικό.Ολα αυτά λοιπόν μαζι με τις κεραιες στήν θέση ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.Η Συμφωνία λοιπόν ηταν οτι θα δουλέυουν στην θεση αυτή μια και υπήρχε η αδειοδότηση του ROB απο μέρους μου.Επίσης μου είχατε πει οτι θα με γράψετε στον Συλλογό σας και τιμητικά θα μου δώσετε και την κάρτα του Συλλογου.Επειδή λοιπόν τίποτε απο ολα αυτα δεν τηρήθηκε ,ακόμη δε ηρθε στον χώρο εδω κάποιος γρηγόρης και μαζι με τον SV8EUU Δημήτρη ανέβηκαν στο βουνό και πήρε μαζί του στήν αθήνα τον επαναλήπτη ,ταχα οτι θα τον συντηρούσατε,και ποτέ δεν ξανάρθε στην θέση του για αυτόν λοιπόν το λόγο ζητώ να μού δώσετε πίσω οτι εξοπλισμό δικό μου σας εχω χαρίσει. Την επομένη δε που πήρατε στήν Αθήνα το R0B Ολως περιέργως εκλάπη το LINK μαζί με το τροφοδοτικό.
Για τους λόγους λοιπόν αυτούς επειδή δεν συντρέχει κανένας λόγος συνεργασίας μεταξύ μας παρακαλώ εν ευθέτω χρόνο την επιστροφή του εξοπλισμού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΑΒΑΣ SV8AWD

ΠΡΙΝ απο κάποια χρόνια ειχα χαρίσει λοιπόν στον συγγεκριμένο σύλλογο αυτον τον εξοπλισμό ,επειδή δεν τηρήθηκε τίποτε από την συμφωνία μας και γιά να μαθουν οι περισσότεροι επειδή δεν γνωρίζουν μέχρι σήμερα κάνω αυτήν την ανακοίνωση .Προς γνώση και συμόρφωση!!!!!!

2Mδης είπε...

Ρε κάτι συμπτώσεις...

Ανώνυμος είπε...

τελικά το δώρησε; Το παραχώρησε με όρους; Η όποια συμφωνία ήταν γραπτή ή προφορική; Τι απάντησε ο σύλλογος;
Οι καλοί λογ/μοί κάνουν τους καλούς φίλους.

καλογεροπαίδι Ι.Μ. Εσφιγμένου είπε...

8 Οκτωβρίου 2016
Φθινοπωρινή Συνάντηση στά 40μ.
10:00 έως 14:00 τοπική ώρα
Τό AthensQRPnet το περιοδικό SV-QRP και το AegeanDXgroup διοργανώνουν την συνάντηση αυτή γιά πειραματισμό επικοινωνίας μέσα στόν Ελλαδικό χώρο, και όχι μόνο, με χαμηλή Ισχύ και κεραίες αποκλειστικά (κατά την δύναμη εκάστου) NVIS.
Το πρόγραμμα λοιπόν έχει ώς εξής :
Στά 30 πρώτα λεπτά κάθε ώρα να είμαστε αποκλειστικά στά 40 μ. Στήν συχνότητα 7090 ΜHz συχνότητα QRP ή 7135MHz άν υπάρχει πρόβλημα στην προαναφερθείσα.
Θα συζητήσουμε και θα γνωριστούμε απ' τον αέρα, θα ανταλλάξουμε το QTH Locator και θα δηλώσουμε τις συνθήκες εργασίας (μηχάνημα – κεραία). Τά άλλα τριάντα λεπτά της κάθε ώρας θα μπορεί κάποιος αν θέλει να δουλέψει στίς περιοχές 15μ ή 10μ μόνο με ελεύθερη κεραία και QRP Ισχύ.
Θά ήταν ευχάριστο να λάβουμε και ημερολόγια στό svqrplab@gmail.com σε μορφή cabrillo ή κάτι παρόμοιο έχοντας και την ένδειξη του QTH Locator ώστε να υπολογίσουμε αποστάσεις. Φωτογραφίες και περιγραφή κεραίας ευπρόσδεκτα.
Αυτό λαμβάνει και την μορφή ενός μικρού διαγωνισμού χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός αλλά γιά λόγους ηθικής ικανοποίησης των συμμετεχόντων θα δοθούν δύο βραβεία που αθλοθετούνται :

A) Το πρώτο από το AthensQRPnet γι αυτόν που θα έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα με μηχάνημα Ιδιοκατασκευής. (ακόμα και κατασκευή από “κιτ”).

B) Το πρώτο βραβείο γι' αυτόν που θα έχει τα περισσότερα
χιλιόμετρα γενικώς. (ανεξαρτήτου μηχανήματος) από το AegeanDXgroup

Ανώνυμος είπε...

χωρίς λόγια
http://forums.qrz.com/index.php?threads/hamradioreviews-unboxing-the-icom-ic-2730e-mobile-radio-video.540113/

μη μας κάνετε ρεζίλι έξω βρε παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου φθάνει που απτα SVNEA μαθαίνω τακτικά για τον Gerard

2Mδης είπε...

Είναι λόγω ονόματος. Gerard = Γεράρδος...

Ανώνυμος είπε...

γαλλιστί Ζεράρ