Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

1296MHz again...

Πριν λίγες μέρες κάναμε δοκιμές στους 1296ΜΗz. Συμμετείχαν διάφοροι συνάδελφοι από Αθήνα, Σάμο και εγώ που ήμουν σε υψόμετρο 1200μ κοντά στο εξοχικό μου στην Αρκαδία...

Σκοπός ήταν να δοκιμάσουμε σε απόσταση, έναν ασύρματο του Κώστα SV1OAA που βρισκόταν στην Αττική, και κάποιες κατασκευές δικές μου, κυρίως έναν ενισχυτή ισχύος και ένα Feed.




Ο ενισχυτής φτιάχτηκε με ένα υβριδικό της Mitsubishi το οποίο στα 13,8Volt έβγαλε πάνω από 20W. H κατασκευή έγινε μέσα σε μια ψύκτρα και ντύθηκε με κομμάτια αλουμινίου για επιπλέον ψύξη.



Ο ενισχυτής μαζί με τον προενισχυτή λήψης τοποθετήθηκε στο πίσω μέρος του feed, και ολόκληρο το feed πλέον τοποθετήθηκε σε ένα μικρό παραβολικό πιάτο ώστε να κάνουμε τις δοκιμές. Για την εναλλαγή TX-RX στο μοναδικό probe του feed χρησιμοποιήθηκε ρελέ, ενώ η είσοδος στον ενισχυτή και ή έξοδος του προενισχυτή οδηγήθηκαν με rg223 στις ανεξάρτητες υποδοχές tx-rx στο FT897 με το ενσωματωμένο transverter.
Από τις δοκιμές που έγιναν, αποφάσισα να προχωρήσω στην κατασκευή ενός feed με δυο probe ώστε να έχω ανεξάρτητη λειτουργία χωρίς ρελέ στην εκπομπή και στη λήψη.

Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες με λεπτομέρειες από την δραστηριότητα...
















5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραια πραματα να ευχαριστεις που σε κρατανε σε αναστολη κι εχεις χρονο για πειραματα. Φαντασου να ησουν στο δσ τωρα δε θα ειχες καθολου χρονο. Ερμής

Ανώνυμος είπε...

Θερμό ενδιαφέρον έδειξαν και παλι οι "συνάδελφοι ραδ/χνες" του ιστιολογίου στα τεχνικά θεματα και στις ραδιοερασιτεχνικές εξορμήσεις.


Ανώνυμος είπε...

Αφού τα "πιασάρικα" θέματα είναι ...άλλα, που ενδιαφέρουν περισσότερο κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Συμπέρασμα?

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση για τον Α 23/5-1:12μμ

Ο καλός ο έμπορας «πουλά» αυτό που θέλει ο πελάτης και «κονομάει» (Όπως το καταλαβαίνει ο καθ' εις) .
Ο ιδεολόγος, μαζεύει γύρο του ένα, άντε δυο άτομα με την ίδια «πετριά» και παίρνουν τα βουνά. Κυριολεκτικά.