Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

VHF contest July 2018

Το φετινό VHFcontest, το περασμένο σ/κ, ήταν από τα πιο "περιπετειώδη" που έχω λάβει μέρος. Κύρια χαρακτηριστικά η μικρή συμμετοχή λόγω κακοκαιρίας σε όλη την βαλκανική αλλά και λόγω μουντιάλ!!!

Φτάνοντας στον Παρνασσό, αποφάσισα να δώσω προτεραιότητα στην ασφάλεια μου παρά στην συμμετοχή μου στο κόντεστ. Έτσι έστησα μόνο την μία γιάγκι ώστε σε περίπτωση έντονης καταιγίδας να μπορώ να την κατεβάσω άμεσα.

Μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου η κίνηση ήταν ελάχιστη, διαρκή παρουσία είχε μόνο ο SZ6IOA από μεγάλο υψόμετρο στην Ήπειρο και ο Z35U εκτός συνόρων. Για κάποιο τέταρτο της ώρας, πολύ αργότερα, έφτιαξε η διάδοση προς Βουλγαρία και έκανα ευτυχώς κάποιους σταθμούς LZ.

Το βράδυ ο καιρός επιδεινώθηκε και αναγκάστηκα να διακόψω. Ο ουρανός φωτιζόταν συνεχώς από αστραπές ενώ κάποιοι κεραυνοί που έπεσαν κοντά διέκοψαν και το σήμα στο κινητό. Τέλεια!

Από  τις 4 το πρωί άρχισε βροχή... Ο πυργίσκος έμπαζε από παντού νερά.

Όταν πάω σε βουνό προσπαθώ να παίρνω προγνωστικά από διάφορα σχετικά site. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ενημερωνόμουν από δύο διαφορετικά που έλεγαν το ένα, ότι στην συνέχεια θα ακολουθήσει ισχυρή καταιγίδα, ενώ το άλλο ότι θα έχει ηλιοφάνεια! Και τα δύο συμφωνούσαν ότι -εκείνη την στιγμή που έβρεχε- υπήρχε ηλιοφάνεια και αίθριος καιρός(!!!)

Μετά από ένα καλό πρωινό, αποφάσισα να διακόψω την λειτουργία του σταθμού και να ξεστήσω μέσα στην βροχή. Άλλωστε όλα έδειχναν ότι ο καιρός θα χειροτερέψει όπως και έγινε...


Όταν όλα ήταν έτοιμα και φορτωμένα στο όχημα, αντάμειψα τον εαυτό μου με μια βόλτα μέσα στο δάσος από έλατα. Μετά άρχισαν πάλι κεραυνοί...

Ξεκίνησα για επιστροφή στην Αθήνα, μπορεί να μην είχα πολλές επαφές αλλά σίγουρα ήταν μια έντονη εμπειρία...

Εύχομαι καλή επιτυχία στους συναδέλφους που έλαβαν μέρος, και ευχαριστώ όσους επικοινώνησαν με τον σταθμό μου...

73




9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παραμονή του Αγίου Παισίου -μεγάλη η χάρη του- έχουμε απέλαση 2 Ρώσων διπλωματών.

http://www.zougla.gr/politiki/article/apelasi-roson-diplomaton

Χαμός.

2Mδης είπε...

Δεν τους απέλασαν στην πραγματικότητα τους έστειλαν να πάρουν την Πόλη και να μας την δώσουν. Για να εκπληρωθεί επιτέλους η προφητεία κάποιου ξεμωραμένου γέρου...

Ανώνυμος είπε...

Σε θαυμάζω για τις εξορμήσεις σου και μάλιστα μόνος!!! Μια μικρή παρέα δεν θα ήταν πιο ασφαλής προσέγγιση? Ούτε αυτό το topic ούτε το άλλο με τα μικροκύματα… έχουν απήχηση στο κοινό του block, λέει κάτι?

2Mδης είπε...

Καλημέρα. Κάθε εξόρμηση είναι μια εμπειρία και αφήνει πάντα κάτι.

Η συμμετοχή με παρέα, προϋποθέτει έκδοση ειδικού διακριτικού κάτι που πρέπει να έχει γίνει μήνες πριν. Δυστυχώς πολλοί ενδιαφέρονται να έρθουν κοντά την τελευταία στιγμή, όταν είναι πλέον αργά για έκδοση ΕΔΚ.

Μια μέση λύση είναι να έρχεται κοντά παρέα που δεν είναι ρ/ε και αυτό γίνεται όταν είναι εφικτό...

Από την άλλη, καλό είναι να βλέπουμε και τις δυνατότητες μας να στήσουμε και να συμμετέχουμε χωρίς βοήθεια ώστε και να βελτιώνουμε τον εξοπλισμό μας στην διάρκεια του χρόνου.

Τώρα για το "κοινό του block" είναι μεγάλη συζήτηση. Δεν πρέπει να συγχέουμε αυτούς που σχολιάζουν κατά καιρούς με το σύνολο των συναδέλφων (και μη) που διαβάζουν εδώ. Κατά καιρούς έχω κάνει ασήμαντες αλλαγές που θεώρησα ότι δεν θα παρατηρήσει κανένας και, στη συνέχεια διαπίστωσα να μου τις επισημαίνουν συνάδελφοι, που ούτε κατά διάνοια δεν περίμενα να διαβάζουν εδώ.
Μετά απο δέκα χρόνια στο χώρο των ιστολογίων, θεωρώ ότι αντιλαμβάνομαι πολύ καλά τι απήχηση έχει ο παρών χώρος στο κοινό...

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πια πως όλα βαίνουν καλώς στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, ή μήπως συνέβη …… κάτι άλλο (όπως ακούστηκε) . Στο κάτω – κάτω δικό σου είναι το μπλοκ και το διαμορφώνεις κατά το δοκούν.

2Mδης είπε...

Δεν ξέρω ποιο από όλα άκουσες εσύ (γιατί εγώ ακούω περισσότερα) οπότε δεν μπορώ να σου επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω...

Ανώνυμος είπε...

Πως τα καταφέρνουν έτσι; Τα έμαθες φανταζομαι.

2Mδης είπε...

Για να με επαληθεύουν το κάνουν. Δεν εξηγείται αλλιώς...

2Mδης είπε...

Ρε 11:21 μ.μ. φαγωθήκατε με αυτο το θέμα! Γράψτε και στη δική σας...