Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

APRS again...

Την Κυριακή πήγα στα Δολιανά Αρκαδίας. Το χιόνι ήταν πάνω από μισό μέτρο οπότε δεν είχε καθόλου κίνηση και ήταν πολύ ωραία. Το ίδιο ωραίο ήταν και το αγριογούρουνο με μανιτάρια κλπ και όλη η βόλτα μας στην περιοχή.

Επίσης πολύ καλή κάλυψη είχε το APRS. Μέσω του sv3isz στην Αργολίδα και του sv3gcb στην Λακωνία. 

Το digipeater  των Δολιανών ήταν πιο ψηλά από το χωριό -και μακριά μας, κοντά 300 μέτρα- και δεν άκουγε! Λογικό ακούγεται...

Αυτό συμβαίνει ενδεχομένως με πολλούς ψηφιακούς επαναλήπτες ή επαναλήπτες φωνής που θεωρούμε ότι υπάρχουν και δουλεύουν κάπου απομακρυσμένα, αλλά δυστυχώς δεν δουλεύουν, δεν εγκαταστάθηκαν ποτέ, υπολειτουργούν, ή υπάρχουν μόνο στα χαρτιά.

Ενδεχομένως στα ίδια ακριβώς σημεία που δεν δουλεύει μια τέτοια εγκατάσταση ενός σωματείου, έχουν πάει επανειλημμένα μέλη του ΔΣ του και έχουν εγκαταστήσει κεραίες για κάλυψη άλλων υπηρεσιών (πχ κάποιου Πανεπιστημίου) επ΄ αμοιβή και εκεί όλα δουλεύουν μια χαρά. 

Και για να μην αρχίσουν και μυγιάζονται όσοι έχουν μύγες, να πω το αυτονόητο: ότι όλα αυτά που περιγράφω με μαύρα γράμματα αναφέρονται σε υποθετικά γεγονότα και φανταστικά πρόσωπα, ουδεμία σχέση με αυτούς που σκίζονται να εξυπηρετήσουν αφιλοκερδώς και διαχειρίζονται χρήματα ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με το καταστατικό. ΠΑΝΤΑ!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι επαναλήπτες δεν είναι για να πηγαίνεις βόλτα να τρως αγριογούρουνο. Τους εγκαθιστά ο σύλλογος για έκτακτες ανάγκες κακοκαιρίες φωτιές καταστροφές. Τότε δουλεύουν όλα.

Ανώνυμος είπε...

Περίεργο γιατί όπως φαίνεται στην επίσημη σελίδα, στο σημείο που είχες πάει είναι ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ δύο ψηφιακοί επαναλήπτες aprs. Αγορασμένοι και τοποθετημένοι με χρήματα των μελών. Δύο όχι ένας! Χμμμμμ

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κάποιος να μας διαφωτίσει; Στην συνέλευση φέρνουν και ξηροκάρπια ; ή μόνο τσίπουρο;

2Mδης είπε...

Πάρε λίγα στραγάλια καλού κακού, μην πίνετε ξεροσφύρι...