Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Εγκεφαλικά νεκρός...

Είναι ένας ασθενής, του οποίου έχει σταματήσει η εγκεφαλική λειτουργία και, τα όργανα του σώματος πλέον υποστηρίζονται μηχανικά...

Όταν δε, πρόκειται για σύλλογο, αυτός είναι εγκεφαλικά νεκρός, όσο η λειτουργία του στηρίζεται επίσης σε τεχνητές παρατάσεις, επιστρατεύοντας άτομα που θα δώσουν βραχυπρόθεσμες λύσεις ώστε να εισπραχθούν και φέτος συνδρομές από τα μέλη.

Ένας σύλλογος μπορεί να ζει και να ευημερεί θέτοντας στόχους τους οποίους σε κάποιο βαθμό πετυχαίνει. Μπορεί όμως και να επιζεί εξυπηρετώντας προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων μελών που είτε διψάνε για αυτοπροβολή, είτε αποκομίζουν κέρδη εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα τους να διαχειριστούν την περιουσία ενός συλλόγου. 

Στην δεύτερη περίπτωση δεν είναι μόνο η διαχείριση ενός χρηματικού ποσού που μπορεί να προέρχεται από συνδρομές ή δωρεά πχ κάποιας τράπεζας, αλλά και κέρδη από την φιλοξενία (παράδειγμα τραβηγμένο λέμε τώρα) ενός WiFi δικτύου στην θέση αναμεταδότη σε ένα βουνό! Ποιος θα ελέγξει τι κεραίες έβαλαν μαζί με τις απαραίτητες για την λειτουργία του αναμεταδότη και ποιον "εξυπηρέτησαν" με το αζημίωτο? Συμβαίνουν αυτά!  Συμβαίνουν εννοώ μακριά από εμάς, σε άλλη Γη σε άλλα μέρη, όταν δεν υπάρχει διαφάνεια ή όταν κάποιες επιτροπές έχουν στεγανά και δεν δημοσιοποιούν τις δαπάνες τους...

Ένας σύλλογος όμως είναι χρήσιμος για κάποιους, και μόνο ως ταμπέλα. Για αυτοπροβολή κάποιος μπορεί να δηλώνει πρόεδρος ή αντιπρόεδρος του τάδε συλλόγου με τον χι βαρύγδουπο τίτλο σε τρίτους κατά κανόνα αδαείς με το αντικείμενο. Ή να περιφέρεται σε εκπομπές πρωινής ζώνης μαζί με άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως πρόεδροι πχ σε ινστιτούτα ή άλλα κοινωφελή ιδρύματα που στερούνται έδρας! Γίνονται αυτά. Όχι εδώ βέβαια! Εμείς δεν είμαστε καραγκιόζηδες να περιφερόμαστε σε Τατιάνες. Να τα λέμε αυτά... 

Ένας σύλλογος επίσης είναι εγκεφαλικά νεκρός όταν δεν παράγει έργο. Όταν στον απολογισμό βλέπεις να βάζουν αγιασμούς, ημινυχτερινούς αγώνες και κοπή πίτας για να δικαιολογήσουν την φετινή τους ύπαρξη, όταν διηγούνται τον εθνικό, παγκόσμιο, υπερατλαντικό ρόλο του συλλόγου σε τριάντα νυσταγμένα (και πεινασμένα) μέλη που βιάζονται να τελειώνουν.

Ο σύλλογος έχει πεθάνει όταν δεν αναζωογονείται με νέο αίμα. Αυτό μπορεί να είναι και σημείο των καιρών, το αντικείμενο -ανάλογα το πως πλασάρεται- ίσως θεωρηθεί παροχυμένο. Οι νέοι σήμερα είχαν κινητό τηλέφωνο από τα βρεφικά τους χρόνια, τι να τους πει κάποιος για δυσκολίες επικοινωνίας και σεισμούς του 1986?? Ενδεχομένως να πληρώσουν μια πρώτη συνδρομή σε σύλλογο θεωρώντας πως είναι απαραίτητο. Βλέποντας όμως το τι γίνεται η πρώτη συνδρομή είναι συγχρόνως και η τελευταία.

Και εδώ αποκτούν ρόλο οι λεγόμενες γλάστρες. Αυτοί που πλαισιώνουν πάντα τον αιώνιο πυρήνα -την πραγματική διοίκηση του συλλόγου- εξωραΐζοντας δήθεν το ΔΣ που θα προκύψει, ενδεχομένως και οι ίδιοι αφελείς, τάζοντας αλλαγές, διαφάνεια, ανοιχτές συνεδριάσεις του ΔΣ, κατάργηση στεγανών και άλλα ωραία που όμως δεν πραγματοποιούνται ποτέ.

Πολλοί νομίζουν ότι ο εγκεφαλικά νεκρός είναι ένας ζωντανός οργανισμός σε καταστολή. Που έχει ελπίδες ανάνηψης, που κάποια στιγμή θα ορθοποδήσει. Μέγα λάθος. Ο εγκεφαλικά νεκρός έχει πεθάνει, απλά κάποια όργανα υποστηρίζονται μηχανικά. Για να προλάβουν κάποιοι μακρινοί συγγενείς να τον αποχαιρετήσουν. Μετά τραβήξτε την πρίζα! Αφήστε τον σύλλογο να πεθάνει ήσυχα χωρίς φαιδρότητες σε Τατιάνες και Ράμπους που περιφέρονται με στολές και παράσημα.

Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε...

85 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκλογές πλέον γίνονται για να χρεωθούν κάποιοι την χρεοκοπία του καφενείου.

18SV1821 είπε...

Ο 18sv100 έπρεπε να αναλάβει πρόεδρος. Μαζί με το χιόνι και το μαντρόσκυλο θα πήγαινε το ΔΣ σφαίρα.

Ανώνυμος είπε...

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και παρακολουθείστε με προσοχή το πολύ ενδιαφέρον ντοκυμαντερ με τίτλο, "που οδηγείται ένας ιστορικός σύλλογος, όταν πέσει στα χέρια φιλόδοξων, άχρηστων, δειλών, ηλιθίων και ευθυνόφοβων ανθρωπίσκων".
Δείτε επίσης τα προφίλ των διοικούντων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα καταλάβετε ποιοί ακριβώς διοικούν και πόσο "μακρυά" μπορούν να φτάσουν το χόμπυ !!!
Δείτε το, θα προβληθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας !!!
Κουράγιο σε όλους.


Ανώνυμος είπε...

Enough is Enough

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλουμε να καταρρεύσει η ΕΕΡ. Το έχω πει πολλές φορές. Θέλουμε να φύγουν αυτοί που την ανάγκασαν να καταρρεύεσει. Αν ο τροπος για να φύγουν ειναι να τους γυρίσουν όλοι την πλάτη ας είναι έτσι. Απ' ότι φαίνεται αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια. Ας τελειώνουμε λοιπόν.

Απο την άλλη χρειάζεται και ο κόσμος που είναι έξω από το χορό και φωνάζει, όπως και εγώ, να αρχίσει να δραστηριοποιείται. Όποιος δεν ανακατεύεται με τα κοινά είναι καταδικασμένος να κυβερνάται από κατώτερους (Πλάτων). Καλό το πληκτρολόγιο αλλά στο δια ταύτα τι κάνουμε;

Τροφή για σκέψη

@Λουλούκος

2Mδης είπε...

Με τα κοινά μπορεί να ανακατευτεί κάποιος μιλώντας απευθείας με τους αρμόδιους φορείς για θέματα που απασχολούν τους ρ/ε. Άλλωστε αυτοί δεν έχουν καταφέρει κάτι καλύτερο, τα τρόλευ είχαν και πιπίλιζαν ότι θα βάλουν φίλτρα και σιγαστήρες και δράκους και δεν έγινε τίποτα. Είναι κοιμισμένοι λέμε. Δεν είδες ο άλλος που έβαλε τη στολή και πήγε στην Τατιάνα?

Τραβάτε την πρίζα όσο είναι νωρίς! Θα προλάβει να πάει και στην Αννίτα μετά θα είναι χειρότερο το ρεζίλι...

Ανώνυμος είπε...

2Μηδη έχω ξαναδιαφωνίσει μαζί σου σε αυτό. Άλλη δύναμη έχει κάποιος ως μονάδα και άλλη ως σύνολο. Δεν ωφελεί οι ραδιοερασιτέχνες να είναι κατακερματισμένοι, δεν είμαστε ανταγωνιστές έχουμε κοινά ωφέλη αλλωστε.

Είναι αναποτελεσματικοί, αδιαφανείς, γραφικοί, κολλημένοι στο παρελθόν και κάνουν κακό, θα συμφωνήσω σε όλα και πρέπει να φύγουν. Και τον άλλο που πήγε στην Τατιάνα είδα και θα τον δω να είναι σύντομα πρόεδρος και να πηγαίνει και αλλού. Επαληθεύει απόλυτα όμως αυτό που ειπε ο Πλάτων και έγραψα πιο πάνω.

Έχουμε θέματα να λύσουμε. Κόσμος φεύγει απο το χομπι, σε πολλούς τομείς υπάρχει ασυδοσία απο αδειούχους και μη (κάνε μια βολτα σε γνωστό επαναλήπτη του Υμητού ένα απόγευμα να πάρεις φρίξη ή σε κλασσικές συχνότητες των V να ακουσεις διαγωνισμούς σε ταπωματα κτλ), παρεμβολές, κεραίες, κτλ. Για όλα αυτά πρέπει να μιλάμε και να δρούμε σαν σύνολα.

Εσύ μπορεί να έχεις χάσει την εμπιστοσύνη σου στη συλλογικότητα όμως πιστεύω ότι αυτή ειναι η λύση, αποψή μου πάντα.

@Λουλούκος

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ο Λουλούκος !!!
Όμως το θέμα με τους άχρηστους, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Κανένα έλεος στους βλακωδώς επιμένοντας ανίκανους.
Αυτοί εκτός από ανίκανοι, είναι και επικίνδυνοι. Δεν έχουν καμία συναίσθηση της πραγματικότητας και νομίζουν ότι είναι υπερήρωες !!! υπεράνω !!!
Φοράνε την κίτρινη κακόγουστη στολή και περιφέρονται άσκοπα σαν περιοδεύων καρνάβαλος, έχοντας ύφος 1.000 καρδιναλίων !!!
Ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει ένας σώφρων νορμάλ άνθρωπος αυτή την γελοία κατάσταση.
Power off λοιπόν, μπας και αποφασίσουν να βάλουν το κεφάλι κάτω και κάνουν και καμιά χρήσιμη αυτοκριτική.
Άντε αρκετά πια με όλους αυτούς τους γραφικούς και μέτριους.

2Mδης είπε...

Εκείνα τα ευφάνταστα «her for president» άρχισαν? Ή όχι ακόμη??

2Mδης είπε...

"...Φοράνε την κίτρινη κακόγουστη στολή και περιφέρονται άσκοπα σαν περιοδεύων καρνάβαλος, έχοντας ύφος 1.000 καρδιναλίων !!!..."

Αυτό κάποιον μου θυμίζει.
Που βάζει για πρόεδρος.
Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος ακριβώς Σωτήριος είναι...

2Mδης είπε...

Και η τιμημένη στολή της ένωσης εμφανίστηκε στην Τατιάνα. ΟΚ εμφανίστηκε μόνο, δεν είπε κουβέντα αλλά κάθε αρχή και δύσκολη.
Μπορούμε να ελπίζουμε και σε νέα εμφάνιση στο ερωτοδικείο για παράδειγμα...

Ανώνυμος είπε...

Ήταν δηλαδή τόσο χρήσιμος όσο ένα linear στο shack ενός SY :)

SV1GAP είπε...

Μιλάω σοβαρά, ήθελα να αγοράσω την αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή XP140 σε κίτρινο χρώμα, αλλά μετά από όσα γινόντουσαν με τους ήρωες με τα κίτρινα γιλέκα ντράπηκα. Ευτυχώς βγαίνει και σε άλλα χρώματα.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε ραδιοερασιτέχνη, κατεβαίνουμε στις εκλογες της ΕΕΡ σαν ομάδα με συγκεκριμένο πρόγραμμα διοίκησης, απλό, ρεαλιστικό και πλήρως εφαρμόσιμο με το οποίο πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να πάμε την ΕΕΡ ένα βήμα μπροστά. Η ομάδα μας αποτελείται από τους SV1AER Constantine Panagiotopoulos, SV1GE Giannis Traikos, SV1OCA Leonidas Konstantina Bairaktaris & SV1BDO Sotiris Katsimaglis. Συνδετικός μας κρίκος είναι η αγάπη για τον Ραδιοερασιτεχνισμό και την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.) Στις άμεσες προτεραιότητες μας έχουμε τις παρακάτω θεσμικές αλλαγές σχετικά με τον τρόπο Διοίκησης με στόχο την μεγαλύτερη και πληρέστερη διαφάνεια στην Οικονομική Διαχείριση αλλά και τον τρόπο ελέγχου τους. Ετσι λοιπόν, θα προκηρύξουμε Καταστατική Γενική Συνέλευση μέχρι τα μέσα Απριλίου 2020 για την τροποποίηση του Καταστατικού στα εξής βασικά θέματα: α) Αλλαγή του τρόπου εκλογής Προέδρου (Εκλογή από το Διοικητικό συμβούλιο, αντί να εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση), έτσι ώστε ο Πρόεδρος να έχει την πλήρη αποδοχή της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου. β) Αναβάθμιση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Ταυτόχρονα, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα θέσουμε σαν θέμα την διαφάνεια στην λειτουργία του και στις αποφάσεις του, θέτοντας προς ψηφοφορία τα παρακάτω θέματα: α) Ολες οι συνεδριάσεις του ΔΣ θα είναι ανοικτές στα μέλη. β) Οι αποφάσεις των συνεδριάσεων του ΔΣ θα αναρτώνται εντός μίας εβδομάδας στην επίσημη σελίδα της ΕΕΡ (περιοχή μελών). Ολα τα παραπάνω θα τα θεσμοθετήσουμε και σαν διαδικασίες, εντάσσοντάς τα στον Ειδικό κανονισμό της ΕΕΡ. Εκτός όμως από τα παραπάνω θεσμικά θέματα, έχουμε σαν στόχο να υλοποιήσουμε και τα παρακάτω: 1) Αναβάθμιση της επιτροπής εκπαίδευσης, δημιουργώντας σεμινάριο για εκπαιδευτές υποψηφίων ραδιοερασιτεχνών. Σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, θα οργανώσουμε παρουσιάσεις του σύχρονου ραδιοερασιτεχνισμού στους τελειόφοιτους των ανωτέρων-ανωτάτων σχολών τεχνολογικής κατεύθυνσης (φυσικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι, ηλεκτρονικοί, τεχνικοί πληροφορικής κλπ) ώστε να μπεί νέο και ποιοτικό «αίμα» στον ελληνικό ραδιοερασιτεχνισμό και κατ’ επέκταση στη ΕΕΡ. 2) Δημιουργία νέας επιτροπής για την Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη μέσω δορυφόρου, ώστε η ΕΕΡ να συμβαδίζει με τις διεθνείς εξελίξεις. Παρουσίαση των δυνατοτήτων του γεωσύγχρονου δορυφόρου QO-100 Es'hail2 QO-100 Amateur Radio Geostationary Satellite (Greek team) στην ΓΓΠΠ. 3) Εμφαση στην σωστή τηλεπικοινωνιακή εκπαίδευση των μελών των ΟΕΑ, σύμφωνα με τον οδηγό της IARU, ώστε να μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά όποτε χρειαστεί. Ενταξη των δορυφορικών επικοινωνιών μέσω του QΟ-100 στον τηλεπικοινωνιακό σχεδιασμό των ΟΕΑ. 4) Αύξηση των ταμειακών ροών (cash flow) με στόχο την μείωση του ποσοστού 30% των ανείσπρακτων ετησίων συνδρομών που υπάρχει τώρα (στοιχεία 2018) και αποτελεί τροχοπέδη για τον σωστό προγραμματισμό & την υλοποίηση πολλών δράσεων από το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόσληψη έμμισθου εισπράκτορα 4ωρης απασχόλησης για το 4μηνο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου κάθε χρόνου. 5) Δημιουργία επιτροπής ειδικού σκοπού για τον συντονισμό των Ραδιοερασιτεχνικών εκδηλώσεων που θα γίνουν με την ευκαιρία των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Επαφές με το αρμόδιο υπουργείο ώστε να ενεργοποιηθεί εγκαίρως το σχετικό άρθρο για την έκδοση ΕΔΚ (πρόθεμα J4) για όλους τους Ελληνες Ραδιοερασιτέχνες , χωρίς επιπλέον διατυπώσεις. 6) Συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερων αποτελεσμάτων για την Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη στο νέο υπό ψήφιση νόμο για τις εγκαταστάσεις κεραιών ξηράς. 7) Αναβάθμιση του Club Station SZ1SV, ώστε να μπορεί να λειτουργεί τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα σε κάποιο μεγάλο Contest αλλά και να μπορεί να χρησιμοποιείται από συναδέλφους που δεν έχουν δυνατότητα εγκατάστασης κεραιών βραχέων στο σπίτι τους. ��

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια...

Τυποποίηση των διαδικασιών για τις εγκαταστάσεις και εργασίες συντήρησης στην Τεχνική επιτροπή, ώστε να είναι πιό εύκολη η συντήρηση και η αποκατάσταση των βλαβών. 9) Ολοκλήρωση της απογραφής. Εκποίηση & αντικατάσταση παλαιωμένου εξοπλισμού με νέο, πιό σύχρονο, όπου αυτό χρειάζεται. 10) Τακτική επικοινωνία με όλα τα μέλη, ώστε το ΔΣ να λαμβάνει γνώση άμεσα των προβλημάτων αλλά και των προτάσεων που θα υπάρχουν. Στόχος μας είναι να κάνουμε την ΕΕΡ πάλι ισχυρή και εύρωστη από πλευράς ανθρωπίνου δυναμικού, αφενός ξαναφέρνοντας πίσω όσο το δυνατόν περισσότερους ραδιοερασιτέχνες που σήμερα έχουν γυρίσει την πλάτη τους στον σύλλογο και αφετέρου ενημερώνοντας κατάλληλα την νέα γενιά ώστε να μπεί νέο και ποιοτικό «αίμα» στον Ελληνικό Ραδιοερασιτεχνισμό και κατ' επέκταση στην ΕΕΡ. Θέλουμε να τονίσουμε κατηγορηματικά οτι η προσπάθεια μας έχει ως μόνο κίνητρο την αγάπη και το ενδιαφέρον προς την ΕΕΡ και τον Ραδιοερασιτεχνισμό, και όχι τους τίτλους, τα οφίτσια ή την αυτοπροβολή. Για την υλοποίηση των παραπάνω, χρειαζόμαστε την ψήφο σου. Εάν συμφωνείς και θέλεις να γίνουν πράξη τα προαναφερόμενα , θα πρέπει να ψηφίσεις τον Κώστα SV1AER για πρόεδρο, αλλά και τα 4 μέλη της ομάδας (SV1AER, SV1GE, SV1BDO, SV1OCA) για το ΔΣ, ώστε σε περίπτωση που η Γενική Συνέλευση εκλέξει άλλον Πρόεδρο, να έχουμε ισχυρή πλειοψηφία 4 ατόμων στο ΔΣ για να μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε . Σε ευχαριστούμε εκ των προτέρων και προσβλέπουμε στην υποστήριξη σου και την ψήφο σου. #ΕΕΡ #RAAG #SV1AER #SV1GE #SV1OCA #SV1BDO

Ανώνυμος είπε...

Ψηφίζω BDO δαγκωτό. Από τα καλύτερα παιδιά. Πάντως καμία κουβέντα για το διαχωρισμό των μελών, σε απλά και τακτικά. Πρέπει να ψηφίζουν όλοι.

Καλημέρα σε όλους τους φίλους.

2Mδης είπε...

Μάλιστα.
Διαφάνεια στα οικονομικά και ανοιχτές συνεδριάσεις.
Κάτσε να δεις ποιος τα έλεγε αυτά πριν δυο χρόνια και ο GE του είχε απαγορέψει να θέσει υποψηφιότητα...
Ξύνω το κεφάλι μου να θυμηθώ...

18SV1821 είπε...

Όλοι οι CBer ψηφίζουμε Βανικιώτη-Δαρκαδάκη-Χιόνη-Φουρνογεράκη. Για ένα ΝΕΟ άνοιγμα στις συχνότητες που δικαιούμαστε!
Τέλος στην εκμετάλευση των χειριστών CB από τους ραδιοερασιτέχνες! Σταθμός CB στην Παύλου Μελά τώρα!!

Ανώνυμος είπε...

Στα πλαίσια της διαφάνειας και της αξιοκρατίας πάντως, θα πρέπει να ψηφίσουμε την Νατάσα για ταμία και τον σύζυγο για εξελεγκτική επιτροπή.
Τι είχες Γιάννη-τι είχα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Θα....Θα....Θα.... Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε μπας και ψηφήσει κανένας...
Περί ανανεώσεως εξοπλισμού.... έχει γίνει ποτέ Διαγωνισμός, Έρευνα αγοράς Εντός και Εκτός αυτού του τόπου E.U. ... πως γίνονται(αν) οι προμήθειες ? κάποιος να διαφωτίσει....
Από αυτούς με τα κίτρινα γιλέκα ζητάνε περισσότερο τρέξιμο και περισσότερη εκπαίδευση, περισσότερο χρόνο για τον αναγκαίο σκοπό, δουλειές δεν έχουνε?, αφιλοκερδώς φυσικά...
Αν αρχίσω και πιάσω κάθε πρόταση θα ανακαλύπτω και κάτι ωραίο........
Ακριβές αντίγραφο του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι αυτό......

Ανώνυμος είπε...

Με σεβασμο στην παραπανω προσκληση ψαχνοντας λιγο τη μνημη μου θυμηθηκα πως συμμετεχων στην προσπαθεια ειχε αναλαβει στο παρελθον προσπαθεια αντιστοιχη αλλαγης του κατ/κου. Κατεληξε μονο στην αλλαγη διευθυνσης, χωρις να διαμαρτυρηθει καν. Τωρα πως; Θα μου πεις γυριζουν οι καιροι...
Ερμης
σορυ για το ατονο

GIMEL TAU LTD είπε...

Ωδινεν όρος και έτεκεν μην !!!

Ανώνυμος είπε...

@18SV1821

Βανικιώτη και Δαρδακάκη να τους κρατήσετε εσείς στους ραδιοερασιτέχνες κύριε, δεν τους θέλουμε στα CB. To CB θριαμβεύει αργά και σταθερά, σε όσους δεν αρέσει αιθανικό οξύ.

Ανώνυμος είπε...

Άλλωστε εμείς στα CB ούτε ΣΥΛΗΑ έχουμε για τις κεραίες μας όυτε καταστατικά και κουραφέξαλα. Τα κανόνισε ο κύριος Μάκης μας μια χαρά. Όχι σαν τους άλλους που φωτογραφιζόντουσαν και στο τέλος δεν κατάφεραν τίποτα!
CB! Τέλος!

GIMEL TAU LTD είπε...

Τώρα το μύν πως έγινε "μην", μόνο η Google ξέρει !!!

Μήτσος είπε...

Παιδιά, κλείστε το σύλλογο!
Ή ψηφίστε Σωτήρη για πρόεδρο!
Το ίδιο είναι!

Μήτσος είπε...

Το μόνο που δεν είδαμε ακόμα είναι να βγει η Νατάσα να εξαγγείλει αλλαγή καταστατικού!!!!!

18SY1940 είπε...

Θα ψήφιζα Σωτήρη και Νατάσα αλλά εγώ ψηφίζω μόνο όσους έχουν μουστάκι! Και ο Σωτήρης το έκοψε!

Ανώνυμος είπε...

Η Νατάσα όμως ? δεν το έκοψε !!!

Ανώνυμος είπε...

Μάχη "τεράτων" εν όψει.
Το ένα γραφειοκρατικό τέρας (πολιτεία), τα βάζει με το έτερον (ΕΕΡ), για το θέμα των Ρ/Ε κεραιών !!!
Η διαπραγματευτική δεινότητα των εμπλεκομένων "αρμόδιων" ένθεν και κείθεν, παροιμιώδης !!!
Στη μέση τα "βατράχια", δηλαδή οι πτωχοί Ρ/Ε οι οποίοι παρακολουθούν με δέος, την εξέλιξη !!!
Η κατάσταση είναι λίγο ... "Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο, σας μιλά ο σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων ραδιοερασιτεχνών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων ηλίθιων".
Η ΕΕΡ βγάζει ανακοίνωση περί του θέματος και προτρέπει ημάς να παραμείνουμε στους "δέκτες" μας, για διαρκή ενημέρωση.
Αδέλφια μη φοβάστε, η ΕΕΡ αγωνίζεται για σένα, (έτσι νομίζει) !!!
Η αιχμή του δόρατος είναι συμπαγής και ατσαλένια (όσο δουλεύουν οι φωτογραφικές μηχανές), κι αν το αποτέλεσμα είναι λίγο διαφορετικό, νταξει μωρέ τώρα, πάντως εμείς "δώσαμε την μάχη" και χάσαμε λόγω υπερτερων δυνάμεων του εχθρού.
Όσο δουλεύουν οι φωτογραφικές μηχανές, μην την φοβάσαι την ΕΕΡ ... εκεί που πάει να σβήσει, νάτη πετιέται, νάτη πετιέται ....



Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το άρθρο που ψηφίστηκε τελικά είναι ακριβώς το κείμενο που συμφωνήθηκε τον Δεκέμβριο 2018 μεταξύ του Μαγκλάρα (πρωτοπαλήκαρου του Παπά) και της αντιπροσωπείας ΕΕΡ (SV2FWV και παρατρεχάμενοι). Μην σας (μας) δουλεύουν με ανένδοτους και άλλες σαχλαμάρες, η ίδια η ΕΕΡ μας έχει ήδη πουλήσει πριν ένα χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα κάνουμε τώρα;θα δηλώσουμε τις κεραίες στην ΕΕΤΤ πώς θα γίνει αυτό 2μδη ;

2Mδης είπε...

Θα πρέπει να δηλωθούν κανονικά ΟΤΑΝ βγει η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τον τρόπο υποβολής δήλωσης.

Μέχρι τότε θα είμαστε στο έλεος του κάθε μαλάκα που θεωρεί τις κεραίες εστίες ραδιενέργειας, να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

Σημείωση: Στην διαμόρφωση αυτού του κλίματος κεραιοφοβίας έχουν συμβάλει δραστικά και ορισμένοι συνάδελφοι που αναπαράγουν ότι σκατά βρουν στο FB περί ραδιενέργειας, ψεκασμών, 5G κλπ.

Υπάρχει πάντως η λύση να δηλώσουμε ότι η κεραία μας (πχ τετράδα στους 144ΜΗΖ) είναι κεραία CB εφόσον δεν ξεπερνάει σε ύψος τα 6μ και να βάλουμε στο σταθμό και ένα cobra 29 για επιβεβαίωση. Εγώ θα ορκιστώ κιόλας (Μα την Παναγία!! Κεραία CB είναι...) και βλέπουμε.

Παρακαλούνται όσοι καμάρωναν ότι πέρασαν οι θέσεις του Χ σωματείου κλπ να ξεκαβαλήσουν! Στα @ρχίδια τους σας γράψανε!

Τακτικό μέλος είπε...

Ερώτηση παρακαλώ αν ξέρει κάποιος μου απαντάει:

Η απογραφή των περιουσιακών στοιχείων της ΕΕΡ πόσα χρόνια τώρα εξαγγέλεται αλλά ποτέ δεν ολοκληρώνεται?

Είναι δυνατόν ένας σύλλογος που έχει πάρει επιχορηγήσεις ΚΑΙ σε είδος, ασυρμάτους, γεννήτριες, υλικά, αναμεταδότες, DSTAR, να μην έχει καταγεγραμμένη την περιουσία του;

Τα μέλη στα οποία ανήκουν τα παραπάνω, γνωρίζουν τι έχει σε υλικά ο σύλλογος; Ή το γνωρίζει μόνο κάποιος μικρός αριθμός μελών του ΔΣ;

Αν όλα είναι καλά και νομότυπα τόσα χρόνια, γιατί αργεί η απογραφή;

Η εξελεγκτική επιτροπή τι κάνει τόσα χρόνια πάνω σε αυτό το θέμα; Κάνει ή όχι έλεγχο στο ΔΣ για το αν τηρεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης;

Γιατι τόση περιφρόνηση στα μέλη; Μόνο για συνδρομές μας έχουν;

Οι υποψήφιοι που ζητάνε στήριξη και που έχουν σχέση με τα παραπάνω τι λένε; Μόκο; Τίποτα; Μόνο ψηφίστε μας;

Η προσέλευση μας στις αρχαιρεσίες εξαρτάται κατά πόσο μας σέβονται και μας απαντούν. ΔΕΝ είμαστε μόνο πενηντάευρα!!!

Ευχαριστώ.

2Mδης είπε...

Σχετικά με την απογραφή, αυτό που γνωρίζω είναι ότι η τελευταία είχε γίνει επί SV1DC, δλδ πριν 15 χρόνια περίπου. Από τότε εισέρρευσαν πολλά σε χρήμα και σε είδος αλλά μέχρι και το τέλος του 2017 που ήμουν μέλος, απογραφή ακούγαμε αλλά απογραφή δεν βλέπαμε.
Για τα υπόλοιπα ας απαντήσουν οι αρμόδιοι...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αποτύχαμε στη διαβούλευση;;;; Είναι δυνατόν;;;; Μας τσουβαλιάσανε με τους άλλους;;;; Εμείς που προσφέραμε τόσο έργο (ΟΕΑ κτλ) και έχουμε τόσες διασυνδέσεις (βουλευτές κτλ) και επιφάνεια (Τατιάνα κτλ);;;;

Τι έγινε ρε παιδιά;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα ΜΠΡΑΒΟ που λένε ορισμένοι μετά την αποτυχία πόσο γλοιώδη είναι. Σου λέω μπράβο για να με ανέχεσαι να αλιεύω στα νερά σου. Απλά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Μην ακούτε το "ράδιο αρβύλα" και ότι αυθαίρετο γράφεται στο διαδίκτυο, εμείς τώρα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να είμαστε μπροστά σε ένα ραδιόφωνο και να ακούμε BBC η Ντόιτσε βελλε, όπως παλιά και να περιμένουμ με αγωνια την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της "διαπραγμάτευσης" !!!
Έχω δει πολλούς μαλακες στη ζωή μου, αλλά σαν αυτούς ΠΟΤΕ.
Δεν ξέρω τι να κάνω, να ξεκαρδιστω απ' γέλια η να κλαψω.
Ώστε λοιπόν αυτοί διοικούσαν τον "εθνικό σύλλογο" τόσα χρόνια ???
Ώστε λοιπόν αυτοί είναι που επί τόσα χρόνια, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είναι αναντικατάστατοι ??? !!!
Ρε πόσο δίκιο είχα που έφυγα ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ...

Ανώνυμος είπε...

Επίσημη ενημέρωση: Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 6:00 μ.μ. στα Εντευκτήρια της Ε.Ε.Ρ. θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των διατάξεων του άρθρου 29 του νέου Νόμου 4635, που αφορά μεταξύ άλλων τις ραδιοερασιτεχνικές κεραίες, για να διευκρινιστεί κάθε απορία σχετικά με τα καθοριζόμενα στον νόμο και οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Ανώνυμος είπε...

εμείς τώρα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να είμαστε μπροστά σε ένα ραδιόφωνο και... να περιμένουμ με αγωνια την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της "διαπραγμάτευσης"

ΟΚ, η ενημέρωση έρχεται. Όπως διαβάζω σε έγκριτο blog: Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 6:00 μ.μ. στα Εντευκτήρια της Ε.Ε.Ρ. οι συνάδελφοι Μάξιμος Σαράφης και Αικατερίνη Κελέση θα παρουσιάσουν τις διατάξεις του άρθρου 29 του νέου Νόμου 4635, που αφορά μεταξύ άλλων τις ραδιοερασιτεχνικές κεραίες, για να διευκρινιστεί κάθε απορία σχετικά με τα καθοριζόμενα στον νόμο και οι απαιτούμενες διαδικασίες.
Υπομονή τρεις ημέρες ακόμα.

Costas SV1XV είπε...

Μήπως θα ήταν καλύτερα να συμμετέχει στην παρουσίαση και ο δικηγόρος της ένωσης SV2HPH?

73 DE SV1XV

Για ηλίθιους μας περνάτε; είπε...

Αφού "θα διευκρινιστεί κάθε απορία" σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρακαλώ ρωτήστε και το εξής:

Πως είναι δυνατόν αυτά που θα ισχύσουν για τους ραδιοερασιτέχνες να μην ισχύουν στο ελάχιστο για τους χρήστες CB;

Τι ρόλο έπαιξε στο παραπάνω, ραδιοερασιτέχνης μέλος της ΕΕΡ το οποίο είναι ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο και συγχρόνως έφορος επιτροπής και πρόεδρος στα CB;

Τελικά με πόσες διαφορετικές φωνές πήγε η ΕΕΡ να ενημερώσει; Μία για τους ραδιοερασιτέχνες και μια γiα τους CB; Σε αυτή την περίπτωση ναι της αξίζουν πολλά μπράβο για όσα κατάφερε για τους δεύτερους: Ούτε καταστατικά, ούτε ΣΥΛΗΑ. Μπράβο!

GIMEL TAU LTD είπε...

Τελικά, πρέπει νασαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα !!!

Ανώνυμος είπε...

Για ποιο λόγο υπάρχει άγχος για την διαβούλευση; Για ποιο λόγο να υπάρχει η ΕΕΡ; Όποιος θέλει μπορεί να εξυπηρετηθει και από άλλο bureau. Υπάρχουν άλλες πολύ σοβαρές ενώσεις, ακόμα και στη γειτονιά μας (LZ, YO). Υποστηρίζω την ύπαρξη τέλους εγκατάστασης πυργων και κεραιών. Να υπάρχει έλεγχος. Όσοι αντέχουν, οι υπόλοιποι να αλλάξουν χόμπι.
Καλό απόγευμα

Ανώνυμος είπε...

Τι δουλειά έχει η ΕΕΡ με τα CB? Τα CB έχουν δικό τους ξεχωριστό και ανεξάρτητο σύλλογο και μαγκιά τους αν δεν δεσμεύονται από τον κανονισμό, μην τα μπερδεύουμε.

Αν εγώ είμαι ταυτόχρονα μέλος του Συλλόγου οδηγών φορτηγών Αττικής και πρόεδρος του Συλλόγου μοτοσυκλετιστών Αττικής και στους φορτηγατζήδες βάλουν κόφτη στα 50 χιλιόμετρα/ώρα, φταίω κάπου;

Ποιοί διαπραγματεύτηκαν επομένως; Απο εκεί που υπήρχαν φανφάρες και μάζεμα υπογραφών και διαβεβαιώσεις, τσουυυυπ μας έσκασε κατακέφαλα το περάστε από το ταμείο...

Για ηλίθιους μας περνάτε; είπε...

Οοοοοχι αγαπητέ! Εδώ δεν μιλάμε ότι κάποιος είναι μέλος και στους δυο συλλόγους ΑΛΛΑ ότι τα μέλη ΔΣ του ενός συλλόγου είναι έφοροι επιτροπών και μέλη και στον άλλο σύλλογο. Κάποιοι στηρίζονται σε δυο βάρκες η μία εκ των δύο βγήκε αλώβητη και η δεύτερη την πήρε και την σήκωσε. Και ειδικός σύμβουλος με βαρύνουσα άποψη στο υπουργείο αφενός τρίβει τα χέρια του που θα μαζέψει νέα μέλη στον ένα σύλλογο ενώ συγχρόνως θα την φέρει πισώπλατα σε αυτούς που του έδωσαν θέση να διδάσκει στον άλλο σύλλογο.Τι γίνεται επιτέλους εδώ μέσα;
Στις προηγούμενες εκλογές κάποιοι το είχαν κάνει σημαία ότι θα δώσουν μάχη για να φύγουν τα cb από τον σύλλογο. Τώρα σφυρίζουν αδιάφορα. Θα έχουν το φιλότιμο να έρθουν στην ΓΣ να απολογηθούν; Γιατί αν πριν τις εκλογές τα cb ήταν τριγύρω, τώρα είναι εντός και επί τα αυτά.
Κάθε χρόνο και χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου τα CB, ξαναλέγω, δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΕΡ. Δεν έχουν ούτε την ανάγκη να φύγουν ούτε να έρθουν, μια χαρά ειναι εκεί που είναι και ο κόσμος που θα πάει στον Πα.Συ.Χε.Ρα. θα πάει έτσι και αλλιώς. Ας τα αφήσουμε έξω από τη συζήτηση λοιπόν. Είναι αστείο τουλάχιστον να λέμε ότι θα φύγει ο κόσμος από το ραδιοερασιτεχνισμό για να γίνει CBερ (όσο και αν κι εγώ ο ίδιος κάνω πλάκα εδώ μέσα συχνά πυκνά). Αν κάποιος φύγει από ραδιοερασιτέχνης και γίνει Cber τότε δεν ήταν ποτέ ραδιοερασιτέχνης. Το να είναι και τα δύο το βρίσκω μια χαρά λογικό (γι αυτό κι εγώ οδηγώ και φορτηγό και μοτοσυκλέτα).

Τώρα σχετικά με το αν κάποιος την έφερε σε κάποιον κτλ. γι αυτό ζήτησα να μας πούν ποιοί ήταν η αιχμή του διαπραγματευτικού δόρατος από την πλευρά της ΕΕΡ?
Ο κύριος που φωτογραφίζετε δεν νομίζω να έχει κάποιο όφελος καθ όσον γνωρίζω είναι και ραδιοερασιτέχνης και Cber και ως ραδιοερασιτέχνης δεν θα ήθελε να έχει περιορισμούς ή προβλήματα στη ραδιοερασιτεχνική του δραστηριότητα λόγω αλλαγής του νόμου, όπως όλοι μας άλλωστε.

Εγώ το βλέπω περισσότερο ως ανικανότητα κάποιων και όχι ως δόλο.

GIMEL TAU LTD είπε...

Η "διαπραγμάτευση" απέτυχε γιατί μέσα στην αίθουσα δεν υπήρχαν φωτογράφοι.
Αν προβλέπονταν βραβείο συμμετέχοντος σε διαπραγματεύσεις, η υπόθεση θα είχε πάρει άλλη τροπή αλλά δυστυχώς ... δεν προβλέφθηκε τέτοιο βραβείο.
2 σοβαρές παραλείψεις είναι πολλές και δεν συγχωρούνται !!! από "έμπειρους" διαπραγματευτές.

SV1GRD είπε...

Από ότι διάβασα και κατάλαβα αυτό που μας αφορά είναι το Άρθρο 29 του Ν. 4635 (ΦΕΚ 167A/2019) και συγκεκριμένα:
"1. Από την υποχρέωση της διαδικασίας αδειοδότησης του άρθρου 21 του παρόντος νόμου εξαιρούνται:
….γ) οι κατασκευές κεραιών αδειούχων ραδιοερασιτεχνών, με την προϋπόθεση ότι: αα) δεν επηρεάζουν δυσμενώς την ασφάλεια της αεροπλοΐας, ββ) χρησιμοποιούν συχνότητες οι οποίες έχουν κατανεμηθεί βάσει του Εθνικού Κανονισμού Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων (ΕΚΚΖΣ) στην υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη, και γγ) έχει υποβληθεί δήλωση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κεραιοσυστήματος, με ενημέρωση του ΣΗΛΥΑ. Με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ύστερα από εισήγηση της ΕΕΑΕ και της ΕΕΤΤ, καθορίζεται η διαδικασία υποβολής, η μορφή και το περιεχόμενο της ανωτέρω δήλωσης, καθώς και κάθε άλλο σχετικό ειδικότερο, τεχνικό ή/και λεπτομερειακό θέμα. Για τη νόμιμη εγκατάσταση και λειτουργία κατασκευών κεραιών αδειούχων ραδιοερασιτεχνών σε κοινόχρηστους χώρους οικοδομών, συμπεριλαμβανομένων και των υφιστάμενων κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κατασκευών, απαιτείται και η συμμόρφωση με τον κανονισμό πολυκατοικίας του συγκεκριμένου κτιρίου και σε περίπτωση έλλειψής του με τις διατάξεις περί οροφοκτησίας και περί συνιδιοκτησίας που προστατεύουν τα δικαιώματα συνιδιοκτητών του συγκεκριμένου κτιρίου,…".
Άρα περιμένουμε (άπραγοι;) την Απόφαση του Υπουργού κλπ. Το θέμα για μένα συνάδελφοι είναι ότι η γκρίνια είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αλλά δυστυχώς δεν παράγει αποτέλεσμα, όπως επίσης και η αδιαφορία. Ευτυχώς ή δυστυχώς άλλη είναι η δύναμη των πολλών και άλλη η ατομική του καθενός μας. Ας μην κατηγορούμε ούτε τα CB ούτε τους ραδιοπειρατές (χάριν συνεννόησης ο όρος) αλλά τους εαυτούς μας και μόνο. Όλοι (σχεδόν) έχουμε άποψη αλλά πόσοι είναι διατεθειμένοι να ασχοληθούν σοβαρά; Γιατί κάποτε θα πρέπει να το κάνουμε, εκτός αν προτιμάμε να ξαναγυρίσουμε στον μεσαίωνα χωρίς κόμματα, συλλόγους, ενώσεις κλπ. Κάποτε πρέπει να υπάρξει μια Ενιαία Πανελλαδική Μαζική και Δραστήρια Ένωση των Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.
73, Πάνος SV1GRD

2Mδης είπε...

Πάνο συμφωνώ ότι πρέπει να υπαρξει μια ένωση δραστήρια μαζική κλπ. Αν αντιληφθώ κάποια τέτοια κίνηση ευχαρίστως θα συμμετέχω. Δυστυχώς υπάρχοντα σωματεία που προσπάθησαν να παίξουν αυτό το ρόλο, απέτυχαν παταγωδώς...

Lucius Licinius Lucullus είπε...

Κύριοι, η διαπραγμάτευση δεν "απέτυχε", απλώς η διοίκηση και παραδιοίκηση της Ε.Ε.Ρ. συμβιβάστηκαν με τους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ, και κατόπιν ακολούθησε την ίδια γραμμή με την ΝΔ. Δηλαδή μας πούλησαν. Οι λόγοι και τα πιθανά ανταλλάγματα παραμένουν άγνωστα στους πολλούς, τα γνωρίζουν όμως οι περισσότεροι από τους πονηρούς που ζητούν ψήφο στις εκλογές. Ιδίως η παρέα των τεσσάρων που επιθυμεί διακαώς να μας σώσει.


Ανώνυμος είπε...

Μήπως με αυτή την αφορμή αγαπητοί συνάδελφοι ειναι μία καλή ευκαιρία να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε? Σε ένα φορέα πάνω από συλλόγους κτλ. Αφήσαμε την εκπροσώπησή μας άκριτα σε λίγους και φτάσαμε εδώ, μήπως να αλλάξουμε πορεία;

@Λουλούκος

Proin 18 sv 199 είπε...

Πρώην 18 SV 199
Η Ελλάδα ψήφισε στην ecbf.eu για τα CB Μάκη και Τάσο το 2017 γιατί το κρύβετε ; Τα εχτρα 40 κανάλια τα πήρατε στην Ελλάδα για τα ψηφιακά cw ft-8 . ; Οι Έλληνες θα μάθουν την αλήθεια όταν πρόεδρος ήταν ο Τάσος στα cb και επίτιμος ο ΝΚ http://ecbf.eu/
The full report can be consulted and downloaded at the following link:
Κατεβάστε το αρχείο και διαβάστε το ψήφισμα για την Ελλάδα με ποια συμφέροντα τελικά κύριοι εκπρόσωποι των CB;η hamradio; Ο φούρνος - Γεράκη τι λέει για αυτά ;
https://drive.google.com/open?id=0B0UAJREQAmXDWUs4bWIwS21WeXM

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς σχόλια, από την προσωπική Ιστοσελίδα του SV1IW στο ΦατσαΜπουκ
https://www.facebook.com/manos.g.darkadakis/posts/2188085924629298

Φαντάζομαι ότι όπως κι εγώ έτσι και πολλοί άλλοι συνάδελφοι διαβάσαμε με ενδιαφέρον την ανάρτηση στις ιστοσελίδες της Ε.Ε.Ρ. με τα στοιχεία και τις τοποθετήσεις των συναδέλφων που κατεβαίνουν στις επερχόμενες εκλογές. Για πρώτη φορά είδα και ότι μια ομάδα κατεβαίνει με αυτή την ιδιότητα (της ομάδας) στις εκλογές και υπάρχει και μια ανακοίνωση με ανοιχτή πρόσκληση στήριξης της.
Μετά από προσεκτική ανάγνωση μου δημιουργούνται κάποιες απορίες που επειδή θεωρώ ότι θα προβληματίσουν και άλλους θα τις μοιραστώ από εδώ μαζί σας.
Είναι απορίας άξιο πώς μια ομάδα 4 ατόμων, εκ των οποίων οι 3 δεν έχουν ποτέ εκτίσει θητεία στο Δ.Σ., θέλει να αναλάβει με ισχυρή πλειοψηφία μάλιστα την διοίκηση ενός σωματείου με ιστορία πάνω από 60 χρόνια, αλλά ας υποθέσουμε ότι αυτό είναι το λιγότερο. Αυτό το «απλό, ρεαλιστικό και πλήρως εφαρμόσιμο» πρόγραμμα διοίκησης πώς θα πραγματοποιηθεί από άτομα, που αγνοούν πλήρως την οργάνωση της Ε.Ε.Ρ. και τις πολλές υποχρεώσεις της απέναντι στις Αρχές και τα μέλη;
Όπως αναφέρεται και πιο πάνω τρεις από τους τέσσερις δεν έχουν ποτέ εκτίσει θητεία έστω και απλού μέλους Δ.Σ. της Ένωσης και ξαφνικά θα κληθούν να επανδρώσουν θέσεις όπως του Πρόεδρου, Γενικού Γραμματέα, Ταμία κλπ. Κάποιοι από αυτούς δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ούτε μια ολόκληρη θητεία σε επιτροπές της Ε.Ε.Ρ. Πώς θα φέρουν σε πέρας έργο σε πολύ πιο σοβαρές θέσεις και απαιτήσεις; Βέβαια κάποιος μπορεί να πει ότι μπορεί να είναι άτομα πεφωτισμένα, αλλά είναι αρκετό αυτό; Ειδικά στα σωματεία του είδους οι γνώσεις αποκτούνται με την τριβή και την ενασχόληση των μελών στην διάρκεια της θητείας τους και σίγουρα δεν πέφτουν από τον ουρανό!
Η διοίκηση της Ε.Ε.Ρ. δεν είναι μόνο η εκφώνηση εντολών, προτάσεων και ιδεών, έχει πολλή δουλειά έως την υλοποίηση αλλά και πολλή λάτρα για τα καθημερινά. Εκτός και αν σχεδιάζουν, όπως είχαν αναφέρει πρόσφατα, ότι θα προσλάβουν έμμισθο ταμία και γραμματέα… Καλό θα ήταν να ξέρουμε με τι κονδύλια θα γίνει αυτό. Ας μην ξεχνάμε ότι τα εντευκτήρια ακόμα αποπληρώνονται!
Κίνητρο, λέει, είναι η αγάπη για τον ραδιοερασιτεχνισμό, δηλαδή όλοι εμείς οι υπόλοιποι τον μισούμε ή εν πάση περιπτώσει τον αγαπάμε λιγότερο!
Θα δοθεί έμφαση στην διαφάνεια, αναφέρουν, δηλαδή όλοι όσοι προηγήθηκαν στα Δ.Σ. ήταν αδιαφανείς, παρά το γεγονός ότι η Εξελεγκτική Επιτροπή (στην οποία συμμετείχαν / συμμετέχουν κάποιοι από τους υποψηφίους) ελέγχει και παρουσιάζει ετησίως τα οικονομικά στοιχεία, τα οποία και εγκρίνονται από τις ετήσιες Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις των Μελών. Το να ακούς αυτό από μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής είναι τουλάχιστον σχήμα οξύμωρο, αν μη τι άλλο.
Θα γίνει, λέει, Καταστατική Γενική Συνέλευση στους 3 μήνες από την εκλογή του νέου Δ.Σ. Αυτό σημαίνει ότι τα τακτικά μέλη που θα απαιτούνται θα είναι ελάχιστα, αφού μεγάλο μέρος των μελών πληρώνει τη συνδρομή του τον Ιούνιο στο Hamfest και συνεπώς η όποια αλλαγή, αν υπάρξει απαρτία, θα είναι με την ελάχιστη δυνατή πλειοψηφία, που στην ουσία θα καπελώσει όλους τους υπόλοιπους.
Στην τοποθέτησή τους για την εκλογή του προέδρου της Ε.Ε.Ρ. διαφωνώ προσωπικά κάθετα και οριζόντια. Ο πρόεδρος πρέπει να είναι αποδεκτός από την πλειοψηφία των μελών της Ένωσης, ο προτεινόμενος τρόπος εκλογής του από τα μέλη του Δ.Σ. αφήνει περιθώρια δημιουργίας κλίκας εντός του Δ.Σ., που είναι ό,τι χειρότερο για την ομαλή ροή της λειτουργίας του. Ακριβώς επειδή ο Πρόεδρος εκλέγεται κατά πλειοψηφία από όλα τα Τακτικά Μέλη της Ε.Ε.Ρ., είναι αποδεκτός από όλους, και από τα μέλη του Δ.Σ. Εκτός αν «πλήρης αποδοχή» σημαίνει ότι ο Πρόεδρος λέει κάτι και το Δ.Σ. αποδέχεται χωρίς αντίρρηση και χωρίς κριτική. Κάτι που δεν συνάδει με την Δημοκρατία…

Ανώνυμος είπε...

...συνέχεια από το προηγούμενο....

Για τις συνεδριάσεις των μελών του Δ.Σ. δεν βλέπω ούτε κάτι καινούργιο ούτε κάτι προοδευτικό. Με έκπληξη όμως είδα ότι σε μια εβδομάδα, λέει, θα δημοσιοποιούνται τα πρακτικά. Από όσα γνωρίζω, τα πρακτικά κάθε συνεδρίασης του Δ.Σ, διαβάζονται και υπογράφονται από τους παρισταμένους στο επόμενο Δ.Σ. σε ένα μήνα. Με ποιο «μαγικό» τρόπο αυτά θα γίνονται σε μια εβδομάδα από την συνεδρίαση; Ή θα δημοσιοποιούνται ανυπόγραφα κατά παράβαση του καταστατικού;
Στα θέματα εκπαίδευσης είναι σαφής η αντιπάθεια των περισσοτέρων από την ομάδα στο πρόσωπο του μοναδικού συναδέλφου που ασχολείται με την εκπαίδευση στην Ε.Ε.Ρ. τα τελευταία χρόνια χωρίς να έχει προσφερθεί ποτέ να βοηθήσει κανείς άλλος. Για ποιους εκπαιδευτές υποψηφίων μιλάμε λοιπόν;
Η αναβάθμιση των Ο.Ε.Α. με την ένταξη στον τηλεπικοινωνιακό σχεδιασμό τους του γεωστατικού δορυφόρου QO-100 θεωρώ ότι λέγεται είναι μόνο για λόγους εντυπωσιασμού. Ο QO-100 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για FM, DStar, DMR ή C4FM, παρά μόνο για ssb, cw και narrow band Digital modes. Ο εξοπλισμός δεν είναι τυποποιημένος, απαιτεί χρόνο και χρήμα και επάνδρωση με ανθρώπους ικανούς να τον χειριστούν. Αν εγκατασταθεί στην ΓΓΠΠ, ή όπου αλλού, αφού πρόκειται για ραδιοερασιτεχνικό δορυφόρο, απαιτούνται και χειριστές έτοιμοι να επανδρώσουν τα αντίστοιχα σημεία. Μοιάζει σαν να θέλουμε να τερματίσουμε στον Μαραθώνιο, χωρίς να έχουμε βάλει τα πόδια μας στην αφετηρία!
Στάθηκα με ενδιαφέρον επίσης στο “cash flow”, αυτό, κύριοι, θα γίνει “cash blow (away)”! Ανέκαθεν (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) η αντιμετώπιση των εκάστοτε διοικήσεων της Ε.Ε.Ρ. προς τα μέλη της δεν ήταν ποτέ «πελατειακή», έρχεστε εσείς λοιπόν και τι λέτε; ότι μαζί με τις εταιρείες που σε καλούν για χρέη, στις τράπεζες, το Δημόσιο, τις κινητές κλπ., θα μας καλούν και αν δεν έχουμε εξοφλήσει την συνδρομή μας στο σύλλογο. Όχι μέλη που έχουν αποχωρήσει δεν θα φέρετε, αλλά θα διώξετε με τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές και το μεγαλύτερο μέρος των υπαρχόντων!!!
Ο νόμος για τις κεραίες των ραδιοερασιτεχνών, επειδή μάλλον δεν το πήρατε χαμπάρι, ήδη ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε, μια δουλειά λιγότερη, άλλοι έτρεξαν για αυτόν.
Τελικά δεν γλύτωσε ούτε η Τεχνική Επιτροπή. Λέει η ανακοίνωση «Τυποποίηση των διαδικασιών για τις εγκαταστάσεις και εργασίες συντήρησης στην Τεχνική επιτροπή».
Το μόνο που μπορεί κανείς να πει εδώ είναι ότι έχετε πλήρη άγνοια για το πώς γίνονται οι επισκευές και η συντήρηση εγκαταστάσεων. Σιγά μην πάρουμε και ISO.
Αυτήν την έρημη την απογραφή τι την θέλατε και την αναφέρετε; Ένας από τους υποψηφίους είναι από το 2018 στην Ομάδα που έχει αναλάβει την επικαιροποίηση της ήδη υπάρχουσας απογραφής και δεν έχει εμφανιστεί πέρα από μια-δυο φορές στην αρχή. Τώρα, αν είναι μέλος Δ.Σ., θα είναι πιο εύκολο να την περαιώσει επιτέλους;
Και καταλήγει η ανακοίνωση με την προτροπή για ψήφιση της «ομάδας» προκειμένου να υλοποιηθεί το σχετικό πλάνο και να υπάρξει μια ισχυρή πλειοψηφία. Μέχρι σήμερα η Ε.Ε.Ρ. κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί για «ομάδες», «δικούς μας» κλπ. Τώρα που γίνεται το ίδιο, τάχαμου για καλό σκοπό, δεν πειράζει ή αυτό είναι κάτι διαφορετικό από το άλλο;
Τέλος, εύχομαι και ελπίζω ότι όλα τα τακτικά μέλη της Ε.Ε.Ρ. θα κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή προς όφελος της Ένωσης και του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού με τον οποίο αυτή είναι δεμένη άρρηκτα.

2Mδης είπε...

Μπα!!!! Και ο Μάνος υπέρ της τετράδας??? Με κανα δυο τέτοια κείμενα θα τους βγάλει παμψηφεί...

2Mδης είπε...

Ελπίζω τώρα να έγινε απόλυτα κατανοητό σε ποιους ακριβώς ανήκει ο σύλλογος και γιατί δεν υπάρχει ελπίδα να γίνει οτιδήποτε...

Ανώνυμος είπε...

@ Πρώην 18 SV 199

Άνθρωπε μου τι σχέση έχουν τα cb με αυτά που λέμε εδώ; Θέλανε να ρίξουν το ραδιοερασιτεχνισμό και προώθησαν τα CB? Ποιοί είναι, οι Ιλουμινάτι των CB; Διπλοί πράκτορες; Ανιψέγγονα του Σόρος;

Όσο για το Φούρνο, τη μόνη ερώτηση που μπορεί να του κάνει κάποιος είναι τι το θέλει το linear ως SY. Είτε να μήν το βγάζει φωτό στο shack είτε να γίνει SV.

Για τα παραπάνω που διάβασα και αναδιμοσιεύτηκαν στο φβ ειλικρινά μένω άναυδος. Δεν έχω το χρόνο να κάτω κατ' αντιπαράσταση απάντηση στο κείμενο γι αυτό θα κρατήσω το πιο κραυγαλέο κομμάτι:

"Και καταλήγει η ανακοίνωση με την προτροπή για ψήφιση της «ομάδας» προκειμένου να υλοποιηθεί το σχετικό πλάνο και να υπάρξει μια ισχυρή πλειοψηφία. Μέχρι σήμερα η Ε.Ε.Ρ. κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί για «ομάδες», «δικούς μας» κλπ. Τώρα που γίνεται το ίδιο, τάχαμου για καλό σκοπό, δεν πειράζει ή αυτό είναι κάτι διαφορετικό από το άλλο;
Τέλος, εύχομαι και ελπίζω ότι όλα τα τακτικά μέλη της Ε.Ε.Ρ. θα κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή προς όφελος της Ένωσης και του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού με τον οποίο αυτή είναι δεμένη άρρηκτα."


(Άρα αποδεχόμαστε ότι μέχρι τώρα η ΕΕΡ έχει "ομάδες, δικούς μας" κτλ. απλώς αυτοί οι 4 δεν είναι δικοί μας - δικοί μας, γι αυτό να μην τους ψηφίσετε!)

Ανώνυμος είπε...

Νέα από την ενημέρωση για τις κεραίες στα εντευκτήρια:

ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ! ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ!!! (Για τα CB που εξαιρέθηκαν από ΣΥΛΗΑ και καταστατικά κο-κο-κο ο πρόεδρας)

Παλαιό μέλος που ξέρει! είπε...

Εγώ πάντως λέω να βάλει η ένωση εκτός από εισπράκτορες και μπράβους για να εισπράττουν τις συνδρομές! Ένα γερό χέρι ξύλο για αρχή και μετά να δεις αν υπάρχει έλλειμα στο ταμείο. Δεν μπορεί ο κάθε εξυπνάκιας να αγοράζει κεραίες και ενισχυτές και να διαμαρτύρεται για 50 ευρουλάκια. Ίσως πρέπει να γίνει επιτροπή facebook η οποία θα ερευνήσει ποιοι ακριβώς συνάδελφοι δημοσιεύουν τι αγοράζουν, τι τρώνε όταν βγαίνουν, που πάνε διακοπές κλπ. Μετά να γίνει το οικονομικό τους προφίλ σύμφωνα με τα παραπάνω και όσοι δεν δικαιολογούν την καθυστέρηση της συνδρομής να δέχονται μια "φιλική" επίσκεψη από 3-4 μπράβους. Είμαι σίγουρος ότι θα χρειαστεί μόνο σε δυο τρεις να πάνε για παραδειγματισμό, και αφού κάνουν οικόπεδο ότι βρουν μπροστά τους, εννοείται θα πέσουν και μπουνίδια, μετά θα σπεύσουν και οι υπόλοιποι να πλερώσουν. Θέλει φοβέρα το μέλος για να πληρώσει δεν γίνεται με το σταυρό στο χέρι!
Άντε γιατί πολύ ντώσαμε τα λουριά και κάποιοι νομίζουν ότι θα μας πιάσουν μαλάκες! Μπουνιές και ξύλο και θα πληρώσουν και για του χρόνου!

Costas SV1XV είπε...

Νέα από την ενημέρωση για τις κεραίες στα εντευκτήρια:

ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ! ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ!!!


Εκτός από τις αναμενόμενες θριαμβολογίες, ειπώθηκε κάτι σημαντικό που θα έπρεπε να ξέρουμε όσοι δεν παρευρεθήκαμε?

73 DE SV1XV

2Mδης είπε...

Δε νομίζω.

SV1GRD είπε...

Δεν μπόρεσα να πάω στην ενημέρωση της ΕΕΡ από την αρχή, έχασα ένα τέταρτο. Το ότι για πρώτη (;) φορά έγινε ενημέρωση το θεωρώ θετικό. Θα μπορούσε απλά να γραφτεί κάτι στο επόμενο περιοδικό, κατά τα γνωστά. Όπως και το ότι ήταν αρκετός κόσμος, περισσότερος από τις συνελεύσεις, από όσο θυμάμαι. Τώρα το τι ρώταγε και το τι καταλάβαινε ο καθένας είναι ένα θέμα... Το βασικό που ειπώθηκε, ήταν αυτό που ήδη ξέραμε! Ότι δηλαδή θα περιμένουμε την υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τα της δήλωσης των κεραιοσυστημάτων με ενημέρωση του ΣΗΛΥΑ, αν και όποτε αυτή ανακοινωθεί και ότι τα υπόλοιπα (του άρθρου 29) έμεινα όπως προυπήρχαν. Έγιναν κάποιες αναφορές για τα λεγόμενα/γραφόμενα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καληώρα, και τέλος.
Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα... Είχα να πάω σε συνέλευση, ενημέρωση, εκλογές 3 χρόνια και ναι, πλήρωσα για το 2019. Θέλω να δω το έργο ως το τέλος!
Το λυπηρό είναι ότι από την ΕΕΡ έχει περάσει πάρα πολύς κόσμος, μέσα και έξω από ΔΣ, Επιτροπές, χαμαλίκια κλπ και πολύς τέτοιος κόσμος είναι πικραμένος και απογοητευμένος. Όλοι μας είμαστε μέρος του προβλήματος αλλά και της λύσης. Ας κάνει ο καθένας ότι θεωρεί καλύτερο, αλλά για να αλλάξει κάτι και να αναδημιουργηθεί ένας φορέας (γιατί περί αυτού πρόκειται) θέλει δουλειά. Με πορδές δεν βάφονται αυγά.
73, Πάνος SV1GRD

Ανώνυμος είπε...

@Παλαιό μέλος που ξέρει: Η πρόταση σου με βρίσκει σύμφωνο. Προχωράμε μαζί για την νέα δομή της ΕΕΡ!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να δω το έργο ως το τέλος!

θα σου κοστίσει γύρω στα 100-150 ευρώ επιπλέον... αργός θάνατος.

2Mδης είπε...

Πάνο καλησπέρα. Όντως είναι ενθαρρυντικό που έγινε η ενημέρωση. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις όλα έμεναν σε πολύ στενό κύκλο, το ιερατείο γνώριζε τα πάντα και τα μέλη τίποτα. Πάλι καλά λοιπόν...

Κατά τα άλλα παραμένει ανεξήγητο πως είναι ευνοϊκότερη η νέα νομοθεσία για τους 27MHz εν αντιθέση με τους ραδιοερασιτέχνες. Οτιδήποτε και αν ειπώθηκε επ αυτού αποτελεί σοφιστεία. Τουλάχιστον αυτά που άκουσα εγώ ότι ειπώθηκαν...

Αυτή την στιγμή όλα κρέμονται από την υπουργική απόφαση ΑΝ και εφόσον εκδοθεί και ΤΙ ακριβώς θα ζητάει. Η υπουργική απόφαση μπορεί να εκδοθεί ανα πάσα στιγμή και χωρίς διαβούλευση εννοείται, ένα ωραίο πρωί να την δούμε να περιέχει ότι κατεβάσει το κεφάλι τους! Και τότε θα είναι αργά.

Δυστυχώς τίποτα δεν με καθησυχάζει ότι το υπουργείο θα καλέσει εκ νέου κάποιους από το ΔΣ να φωτογραφηθούν μαζί τους. Και επίσης τίποτα δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη ότι υπάρχει στο ΔΣ κάποιος που μπορεί να το χειριστεί επιτυχώς. Θυμάμαι άλλες "μάχες" που είχαν δώσει για χρόνια και επαίρονταν για αυτό πχ για τα τρόλεϊ, για την ρημάδα την επίσημη λίστα με τα διακριτικά που θα δημοσίευε το υπουργείο και τόσα άλλα πιο απλά πράγματα που έμειναν στα χαρτιά.

Το ΔΣ βλέπεις για χρόνια απαρτιζόταν από γλάστρες που συμφωνούσαν με την "Ανώτατη Αρχή" που πραγματικά διοικούσε. (Τώρα βλέπω εκδίδει και ανακοινώσεις για να μαζέψει τα πρόβατα) Οπότε τζάμπα καίει η λάμπα! Τραβάτε την πρίζα :)

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, μήπως πρέπει να βάλουμε τον ΝΚ για πρόεδρο ?
Κι αν δεν θέλει, να τον βάλουμε με το ζόρι...

Μιχάλης είπε...

Είχα και έχω την άποψη ότι το ΔΣ πρέπει να διοικεί και όχι να κάνει την "λάντζα" Πρέπει κάποτε οι "άρχοντες" μας να αρχίσουν να εμπιστεύονται κάποια από τα μέλη (εξαιρουμένου του γράφοντος ως persona non grata) και να αναθέτουν αρμοδιότητες, πάντα υπό τον έλεγχο τους. Πρέπει να ανοιχτεί η διοίκηση στα μέλη και όχι να συνεδριάζουν "κεκλισμένων των θυρών" για μας, χωρίς εμάς. Πρέπει να σταματήσει ο σύλλογος να είναι ΜΚΟ και να επιστρέψει σε αμιγώς ραδιοερασιτεχνικά θέματα. Πολλά άλλα πρέπει μα τουλάχιστον ΠΡΕΠΕΙ σε μεγάλες ραδιοερασιτεχνικές διοργανώσεις, contests κλπ να υπάρχει στον "αέρα" το χαρακτηριστικό κλήσης SZ1SV. Αλήθεια έχει ο σταθμός logbook και πόσα QSO έχει καταχωρήσει τα 2 τελευταία χρόνια; Δεν είναι ραδιοερασιτεχνισμός ο μαραθώνιος με την ΜΚΟ-ΟΕΑ και το ham-γιουσουρούμ.
Μη πετάτε τα πενιχρά έσοδα στο περιοδικό που έχει ξεπεραστεί εδώ και χρόνια, αντίθετα αναβαθμίστε το site που είναι της περασμένης δεκαετίας και μπορεί να φιλοξενεί ότι και το περιοδικό. Δώστε λόγο στα μέλη ώστε να εκφράζουν την άποψη τους ελεύθερα μέσα από το site. Ας μη μιλήσω για το Καταστατικό του περασμένου αιώνα. Μη μας βλέπετε μόνο σαν 50ρικα.
Θα μου πεις όλα αυτά θέλουν περισσότερη δουλειά, απ την αρχή. Αλλά όπως διάβασα και σε προηγούμενο σχόλιο, «με πορδές δεν βάφονται αυγά.»
Μιχάλης (SV1MO)

Ανώνυμος είπε...

Θριαμβολογίες Διοίκησης ΕΕΡ για τις κεραίες:

https://bit.ly/2K37lwM

Παλαιό μέλος που ξέρει! είπε...

Αργά αλλά σταθερά απομακρύνθηκε απο τις οεα ο χοντρός. Ο μόνος που επιβιώνει σαν τις κατσαρίδες είναι ο Σωτήριος έχοντας την εύνοια του ιερατείου.

Ανώνυμος είπε...

@ Παλαιό μέλος που ξέρει

Έχει λάβει το χρίσμα για να γίνει ο επόμενος βασιλεύς. Βοήθησε βέβαια το γεγονός το ότι είναι προβεβλημμένο πρόσωπο στον τύπο.

Στις ΟΕΑ υπάρχει πολύς κόσμος που βοηθάει και καλά κάνει. Αλλά κάποιοι εργατοπατέρες καρπώνονται όπως πάντα τη δόξα και τα ωφέλη

Ανώνυμος είπε...

Το παράπονο ενός Τσοπάνου

Ποιοί είστε εσείς της "ομάδας", που θα έρθετε να μου χαλάσετε την Μου, που τόσο κόπο έκανα για να την φέρω στα νερά Μου; Είδα κι έπαθα να μάθω στα λιγότερα από 200 [=τακτικά μέλη] που Μου μείνανε (τα υπόλοιπα την κοπάνισαν απ το μαντρί σιγά-σιγά) απλά να κουνάνε το κίτρινο χαρτάκι στη γενική συνέλευση, χωρίς να ρωτάνε και να μιλάνε, όταν ψηφίζουν αυτά που έχω ετοιμάσει για το καλό τους, ΕΓΩ ο Πεφωτισμένος & έμπειρος άρχοντας του Ραδιοερασιτεχνισμού.
Πριν 30 χρόνια περίπου, ήμουν ο πανίσχυρος Βαρώνος του Πάκετ και των Ψηφιακών, και όποιος Mου την έμπαινε, τον έβαζα στην μαύρη λίστα. Είχα καταφέρει μάλιστα να χωρίσω την Ελλάδα στη μέση και μάλιστα έναν Παναγιώτη κατάφερα και τον έδιωξα από την γιατί είχε διαφορετική άποψη από μένα για τα ψηφιακά και την εξέφραζε δημόσια.
Η έχει και κάποιον κανονισμό που το λένε Kαταστατικό, αλλά εγώ το ερμηνεύω όπως Mε συμφέρει και συνήθως το γράφω στα παλιά Mου τα παπούτσια. Πολλά είχαν δυσαρεστηθεί απ' αυτό, αλλά εμένα δεν ίδρωνε το αυτί μου. Για να τους ηρεμήσω, τους είπα τάχα μου σε κάποια γενική συνέλευση της πριν 5 χρόνια περίπου, οτι θα έφτιαχνα νέο καταστατικό από το μηδέν ! Τέτοιο ενθουσιασμό στα δεν είχα ξαναδεί ! Βρέθηκαν καμιά δεκαριά από δαύτα και προθυμοποιήθηκαν να κάνουν προτάσεις προς την αφεντιά Mου. Εναν ενοχλητικό, τον Μάκη τον φωτογράφο, που τον είχα στο μπυρό για να Μου διαλέγει τις κάρτες, τον έδιωξα με τον τρόπο Μου γιατί μου χάλαγε τους υπόλοιπους. Οτι Μου πρότειναν και δεν Μου άρεσε, το έσβησα και τελικά πρότεινα να γίνει το δικό Μου. Μετά από πολλές προσπάθειες, και για ηρεμήσω τα υπόλοιπα που φώναζαν, άλλαξα την έδρα της και την πήγα στο Περιστέρι.
Τώρα όμως πέρασαν τα χρόνια και δεν μπορώ να τα κάνω όλα μόνος Μου. Εχω την γυναικούλα Μου αλλά και το πιστό Μου τον Σωτήριο, που Με βοηθάνε να διώχνω σιγά-σιγά τα ενοχλητικά απ το μαντρί. Τα υπόλοιπα τα αρμέγω σιγά-σιγά, και το [=συνδρομές] που μαζεύω το κάνω οτι γουστάρω. Τελευταία έμαθα να πήζω "τυράκι" DMR. Καταπληκτικό τυρί ! Το βάζω για "δόλωμα" και τσιμπάνε οι CBτζήδες, που μου τους φέρνει ο Κεφαλονίτης Γεράσιμος μαζί με τον Αναστάσιο. Για να τους αναβαθμίσω και να τους κάνω να νοιώσουν σπουδαίοι, τους βαφτίζω σε ΟΕΑδες. Τους έχω ράψει και κίτρινα γιλεκάκια και τους στέλνω τσάρκα στις τηλεοράσεις, στις εκθέσεις και όπου έχει αγώνα στην Αθήνα και τα περίχωρα για να κάνουμε μόστρα. Μεγαλεία σου λέω !   

Οι παλιοί κολλητοί Μου φίλοι & κουμπάροι που μένουν στο Καπανδρίτι, ο και ο , Μου έχουν γυρίσει την πλάτη και δεν Μου μιλάνε πιά. Ζηλεύουν επειδή τόσο καιρό δεν κατάφεραν να κάνουν αυτά που έχω κάνει ΕΓΩ, δηλαδή να συρικνώσω την . Μικρόψυχοι κι αυτοί, χωρίς να μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος του μεγαλείου Μου, όπως όλα τα υπόλοιπα .
Και τώρα, πάνω που τα είχα μεθοδεύσει όλα μια χαρά, που άφησα να περάσει άπρακτη η πρώτη προθεσμία για τις εκλογές στην χωρίς να υπάρχουν υποψήφιοι (έβαλα όμως υποψήφια την γυναικούλα μου για ξεκάρφωμα), για να έλθουν μετά οι μπιστικοί Μου σαν Σωτήρες με τον Σωτήριο για πρόεδρο, και να , έρχεστε εσείς η "ομάδα" να κάνετε ΤΙ ? Πάτε καλά ρε που θέλετε να κάνετε και "ομάδα" ?
Να φύγετε, να πάτε αλλού, δεν σας θέλω στην Μου. Ηδη έχω πει στα υπόλοιπα οτι είσαστε άχρηστοι και άπειροι. Κάτι σας κι εσάς τα στέλνω αδιάβαστα έξω από την . Εχω μεγάλη εμπειρία σε αυτά Εγώ. Οι ΟΕΑδες σας περιμένουν στη γωνία να σας κατασπαράξουν. Θα σας βάλω στην μαύρη λίστα του DMR. Θα σας ρίχνω πυραυλάκια από τον δορυφόρο που τολμήσατε να πιάσετε στο όνομα σας. Θα βάλω τον τρελοκεφαλλονίτη να φτιάξει άλλους δέκα συλλόγους CB, δεν θα έχετε που να κρυφτείτε. Δεν ξέρετε τί σας περιμένει. Μετανοείστε πριν είναι αργά, και ελάτε να Μου ζητήσετε συγγνώμη. Εάν είμαι στις καλές Μου, πιθανόν και να σας συγχωρήσω για το ατόπημα σας, άπειρα και άχρηστα .

Η αυτού εξοχότης,
Ο τσοπάνος Εμμανουήλ

(υπογραφή-σφραγίδα)
Le Kraal C'est Moi
(η στάνη είμαι ΕΓΩ)

Ανώνυμος είπε...

γράφει του NK το site .. Something Really Cool Is Coming Soon. Κάτι έρχεται ....

2Mδης είπε...

Ίσως ιδρύσουν σύλλογο για φρυκτωρίες! ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΦΡΥ.

2Mδης είπε...

Ή ΨΑ.Ρ.Ο.ΝΕ.ΦΡΥ.

Ψαγμένος Ραδιοερασιτεχνικός Ομιλος Νέων Φρυκρωριών.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα κάτι έρχεται, αλλά τι έρχεται !!!
Ο ένδοξος σύλλογος, περνάει σε άλλο επίπεδο λειτουργίας !!!
Αν μη τι άλλο, δεν θα πλήξουμε.
Θα δούμε νέες μεθόδους, νέες τακτικές. Θα δούμε (στην πραγματική ζωή), πως κυβερνάει το ιερατείο του πλανήτη Έμετ(ρ)ον και πως δίνει εντολές στα άβουλα και φιλόδοξα εκτελεστικά όργανα του !!!
Θα δούμε διακαναλικές παρουσίες των ΟΕΑ, να χορεύουν καρσιλαμά και αμανέδες !!!
Θα σπάσουν οι ακροαματικότητες σας λέω !!!
ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΓΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ.

2Mδης είπε...

Καλά έτσι και βγει ο Σωτήρης θα γλεντήσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ποιος από τους δύο;
Έχουμε πολλούς!!!

2Mδης είπε...

Ένας πάει σε Τατιάνες...

Ανώνυμος είπε...

Καλά έτσι και βγει ο Σωτήρης θα γλεντήσουμε...

Η κατάσταση δεν προσφέρεται για γλέντια.

Ανώνυμος είπε...

Ένα σωματείο πάντως που δεν έχει καταγεγραμμένη την περιουσία του, ειδικά σε κινητά αντικείμενα μεγάλης αξίας, είναι εύκολο να διασπαθιστεί από όσους έχουν πρόσβαση και κρατούν στεγανά σε θέματα διαφάνειας. Γενικά μιλάω εννοείται!

2Mδης είπε...

Είναι και το R2 μου λένε, που δε δουλεύει 10 μέρες. Αλλά τώρα δεν προλαβαίνουμε, βγάζουμε φωτογραφίες για προεδριλίκια...

Ας πάρουν DMR!

Ανώνυμος είπε...

Οι αρχές απαγόρευσαν στα Κίτρινα Γιλέκα ! να διαδηλώσουν στο Σανζ Ελιζέ για την επέτειο του κινήματος
http://www.topontiki.gr/article/352311/oi-arhes-apagoreysan-sta-kitrina-gileka-na-diadilosoyn-sto-sanz-elize-gia-tin-epeteio

Ανώνυμος είπε...

Πήγαμε και σε ένα σωστό Hamfest το ΣΚ. Να τα λέμε κι αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Μέγας καραγκιόζης ο βλακας