Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Με σκοπό την αυτοδιδασκαλία και την αυτοεκπαίδευση...

 Τις προηγούμενες μέρες καταπιάστηκα με μια κατασκευή ενεργής αποκοπής ακουστικών συχνοτήτων σε δέκτη VHF.

Σκοπός ήταν να υποβιβασθεί κατά -3,26db η ζώνη συχνοτήτων μέχρι 350 Hertz και ομοίως κατά -4,01db οι συχνότητες από 3 kHz και πάνω. 


Σύνδεσα την κατασκευή με το FT817 σε μια τυχαία συχνότητα στα 2m και ιδού το αποτέλεσμα:





Όπως θα διαπιστώσετε είναι οφθαλμοφανή τα αποτελέσματα. Ευτυχώς που μας έχουν παραχωρηθεί συχνότητες τις οποίες εποπτεύουν κατάλληλα οι αρμόδιοι και μπορούμε να κάνουμε δοκιμές και πειράματα...

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν παίζει, δεν έχει ήχο!

2Mδης είπε...

Συνάδελφε πρέπει να κάνεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις και να πατήσεις στο βελάκι.
Θέλεις ακόμα αυτο-εκπαίδευση βλέπω...

Έχεις βάλει DSP???

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω είναι μεγαλύτερη η εξασθένιση!

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς έχουν παρεξηγηθεί δύο συνάδελφοι. Μακάρι με κάποιο τρόπο να τα βρουν και να λήξει το όποιο θέμα. Στον αέρα δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά.

Καλό απόγευμα.

Αλέκος είπε...

Έτσι πιστεύω και εγώ. Αποκλείεται να τον απείλησε από τον αέρα ότι θα πάει στο σπίτι του να τον πλακώσει και να τον έβριζε. Γιατί μπορεί να υπάρχει ηχογραφημένο και να μπλέξει άσχημα.

Ανώνυμος είπε...

Α! Ο πρωταγωνιστής της ανάρτησης της 28ης Ιανουαρίου;

2Mδης είπε...

"Συ είπας"

2Mδης είπε...

Καλά, με το που ανέβασα την ανάρτηση άρχισε και έρχεται υλικό!
Μα καλά έχουν ειπωθεί όλα αυτά στον αέρα?

Στείλτε παιδιά, στείλτε! Που ξέρεις ίσως ενδιαφερθεί και κάποιος αρμόδιος...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου φίλοι. Αφού με τόση ζέση ανακαλύπτετε, ηχογραφείτε, επεξεργάζεστε, διακινήτε, δημοσιεύετε τα πολύ "κομψά" συμβαίνοντα στις ραδιοερασιτεχνικές (και άλλες ?) ζώνες,γιατί , ερωτώ γιατί δεν στελεχώνετε την δύσμοιρη επιτροπή παρακολούθησης ραδιοσυχνοτήτων της ένωσης, μήπως και συμμαζευτούν τα διάφορα "παρατράγουδα" που εχάτως κατακλύζουν τους δέκτες μας. Η μήπως έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε. Λέω τώρα.....

2Mδης είπε...

Μήπως γιατί δεν είμαστε μέλη? Μήπως γιατί με τις τακτικές των τελευταίων ΔΣ πάψαμε και να πηγαίνουμε? Λέω και γω τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να ξαναδοκιμάσουμε την τύχη μας μπας και αλλάξει τίποτα?

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει μόνο η ΕΕΡ, αντίστοιχες επιτροπές έχουν και οι άλλοι σύλλογοι τόσο στην Αττική όσο και την υπόλοιπη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Η εποπτεία ανήκει στην ΕΕΤΤ. Πρόταση αντί των επιτροπών να ανατεθεί το θέμα στις οεα, δεν μπορεί με τόσα vhf πάνω τους κάτι θα ακούσουν

Ανώνυμος είπε...

Το αυτόφωρο πέρασε και ο καταζητούμενος Αντώνης είναι τώρα πάλι ενεργός στο πηγαδάκι 144.75 !

Ανώνυμος είπε...

Πήγα και στην πίτα με τα cb πέρασα από έξω να κόψω κίνηση αλλά είδα μόνο πίτα είχαν. Και νερό να ήθελα να μην μπουκώσω έπρεπε να το πληρώσω, αν είναι δυνατόν!
Τελικά δεν έκατσα είχε και κάτι φάτσες περίεργες. Στην ΕΕΡ τώρα. Ελπίζω να έχει μπουφέ!

Ανώνυμος είπε...

Μη φας έχουνε γλαρόσουπα

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά θα έπρεπε να δημοσιεύουν από πριν το μενού να ξέρουμε!

Ανώνυμος είπε...

Μην ακούς τι λένε. Η προηγούμενη διοίκηση άφησε ένα πολύ καλό περίσευμα. Οι καινούριοι φαίνονται και αυτοί καλοί νοικοκυραίοι. Θα υπάρχουν όλα τα καλά του θεού. Φέρε και τη γυναίκα άφοβα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι άκουσα ότι θα βάλουν έναν να μετράει τις μπουκιές μας!

2Mδης είπε...

Εγώ πάντως τα έλεγα εδώ και μέρες. Σέρνονται ιώσεις και κωρονοϊός! Δεν είναι για συνάξεις...

Ανώνυμος είπε...

τελικά τον έπιασαν τον ανεγκέφαλο?

2Mδης είπε...

Απότι μου λένε η νέα μόδα για να κοπρίζουν ορισμένοι στις ερασιτεχνικές συχνότητες, είναι να απειλούν από τον αέρα και να το παίζουν νταήδες.
Ως γνωστό κοπρίτης που γαβγίζει δεν δαγκώνει!

Ανώνυμος είπε...

Σκηνικά απείρου κάλλους στα γνωστά πηγαδάκια της περιοχής.

Έχουν υπάρξει φορές όταν είναι λίγο περασμένη η ώρα, που τόσο στο σπίτι όσο και στο αυτοκίνητο όταν υπάρχει γύρω κόσμος, τρέχω να κλείσω το μηχάνημα γιατί φοβάμαι αυτά που θα ακουστούν.

Υπάρχουν άλλες φορές που θα ακούσεις πολύ ενδιαφέροντα τεχνικά και μη θέματα να συζητιούνται και υπάρχουν και άλλες που θα παίζονται "τάπες" θα αναλύονται τα κατορθώματα στα καμπαρέ των συμμετεχόντων, θα πέφτει ρουφιάνεμα φουλ, θα μπαίνει κάποιος άσχετος ή σχετικός και θα τους πατάει και αντί να τον αγνοήσουν αρχίζουν απειλές για ξυλοδαρμούς (καθίστε καλά ρε που δε μπορείτε να σηκωθείτε από την καρέκλα και θέλετε να παίξετε και ξύλο) και ένα σωρό άλλα απαράδεκτα πράγματα.

Αυτόν τον πλουραλισμό δεν μπορώ να τον καταλάβω, όπως δε μπορώ να καταλάβω γιατί ένα κομμάτι της ραδιοερασιτεχνικής κοινότητας πιστεύει οτι αέρας είναι το μόνο μέσο που έχει για επικοινωνία. Δεν είμαστε στο 1980, δόξα τω Θεώ κανένας πλέον δεν είναι αποκομμένος από την επικοινωνία, viber, messenger, whats app, skype, zello και εκατοντάδες άλλες εφαρμογές υπάρχουν. Πρέπει να βγεις να πεις δημόσια τα νυχτοπερπατήματά σου και αν ήταν καλύτερη η Ούρσουλα από την Τόνια στη Φυλής; Αυτό σε τιμάει ως άνθρωπο; Τιμάει και αυτό που υποτίθεται είναι το χόμπι σου, το ραδιοερασιτεχνισμό; Χρειάζεται κάτι παραπάνω από κοινή λογική; Αλλιώς βγες στα μεσαία και κάνε εκπομπή να βγάλεις και το άχτι σου και να μην ενοχλείς και τους υπόλοιπους.

Ναι καλό είναι να υπάρχουν πηγαδάκια και δραστηριότητα στις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες και υπάρχουν άπειρα θέματα να συζητηθούν και όχι μόνο τεχνικά. Τα παραπάνω ξεφτυλίκια 5-10-20 ατόμων μας ντροπιάζουν όλους.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς συνάδελφε δεν είναι μόνο 5-10-20 άτομα, είναι πολύ περισσότεροι. Όπως σε όλες τις εκφράσεις τις ζωής μας, έτσι και στο χόμπι μας, περισσεύει η μετριότητα και η υποκρισία. Η έλλειψη παιδείας και πολιτισμού είναι παραπάνω από εμφανής. Δεν είναι τυχαίο, που δεν υπάρχουν αρκετοί κοντεστικοι σταθμοί. Ένα σύνολο μεσαιατζηδων,cb, ΟΕΑ κ.λ.π. Και φυσικά ο καθένας για τον εαυτόν του,πάντα έτοιμοι για επίθεση, με την πρώτη ευκαιρία,σε όποιον μας στραβοκοιταξει. Δυστυχώς αυτοί είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Εγω πάντως παραδεχομαι αυτόν που τους γλεντάει. Συμμετέχει στην παρεα μιλάει μαζί και τους βαζει και μαγνητοφωνισεις. Και άλλοι 50 που τους ταραζουν στο πάτημα οταν μιλανε στην αργκο τους

2Mδης είπε...

Εγώ επαναλαμβάνω για τυχόν κοπρίτες που απειλούν από τον αέρα και το παίζουν νταήδες.

Κοπρίτης που γαβγίζει ΔΕΝ δαγκώνει. Νόμος.