Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Αποτελέσματα VHF ctest 2019 από την IARU

Δημοσιεύτηκαν τα επίσημα αποτελέσματα της IARU για το VHF contest που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι σταθμοί από Ελλάδα που πήραν μέρος βαθμολογήθηκαν ως εξής:

Αναμενόμενα θα έλεγα, μιας και απουσίαζαν σταθμοί από πλεονεκτικές θέσεις της Ελλάδας. Επίσης υπήρξε άλλος ένας σταθμός μοναδικός στην κατηγορία των 6 ωρών με σκορ 2477, ο SV1RUY.

Για άλλη μια φορά έπεσε μαχαίρι στις δηλωθείσες επαφές, που δεν συγχωρεί λάθη στον αέρα, ειδικά την λάθος λήψη και λάθος αναγραφή. Φέτος μου έκοψαν πόντους για πέντε επαφές, δυο από αυτές με εξωτερικό περίπου 1500 πόντους. Από Βουλγαρία κάθε χρόνο βγαίνουν σταθμοί με ειδικά διακριτικά και χειριστές μαθητές σχολείων. Βλέπετε εκεί οι σύλλογοι δεν μαζεύουν απλά τις συνδρομές των μελών! Το κακό είναι όμως ότι όταν διαβιβάζουν λένε ίσως λάθος το διακριτικό σε κάποιες επαφές με αποτέλεσμα να ακυρώνονται οι επαφές στον έλεγχο! Υπάρχουν επίσης Έλληνες συνάδελφοι που δεν γνωρίζουν ή λένε άλλο locator σε κάθε επαφή! Έτσι φέτος έκανα καταγραφή video όλων των επαφών για να δω στο τέλος τι διάολο γίνεται. Και ησύχασα όταν διαπίστωσα ότι τα έχω ακόμα 400 και δεν μου έσβησαν τις επαφές από δικό μου λάθος!

Υπήρξαν και σταθμοί με μηδέν λάθη, ο SV1MIG/p  με ποσοστό 0,0%, αλλά και σταθμοί με 99,5% λάθη και ακύρωση των 9 από τις 10 επαφές! Έγκυρη δλδ μόνο μια επαφή!!!

Σε αυτή την διεύθυνση υπάρχουν αναλυτικά αποτελέσματα και μπορεί να πέσει μελέτη από όσους πραγματικά ενδιαφέρονται. Αξίζει να έχεις δοκιμασμένο εξοπλισμό ή πρέπει να πάς με mobile  και cd-player να ακούς μουσική? Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα μελετώντας με τι εξοπλισμό πήγαν όσοι διαγωνίστηκαν.

Μου έκανε εντύπωση πάντως που παρά τα εντατικά μαθήματα που γίνονται, δεν πήρε μέρος κανένας SY! Φαίνεται έχουν άλλο προσανατολισμό τελικά?

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων επαναλαμβάνω ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η IARU. Τα τελευταία χρόνια η ΕΕΡ (που αναγνωρίζεται από την IARU) βγάζει διαφορετικά αποτελέσματα αναλόγως αν είναι μέλη της ή όχι οι διαγωνιζόμενοι, αν έχουν δείξει καλή διαγωγή κλπ. Αν θέλετε να γελάσετε περιμένετε να ανακοινώσουν και τα δικά τους...

50 σχόλια:

Costas SV1XV είπε...

Υπάρχουν επίσης Έλληνες συνάδελφοι που... λένε άλλο locator σε κάθε επαφή!

Α, θα είναι Rover Stations!

73 DE SV1XV

2Mδης είπε...

Ή αγουροξυπνημένοι!

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τις ανοησίες με τα contest. Για την Κοπή της Πίτας έχετε κάποιο νέο;



Ανώνυμος είπε...

Πέστα ρε μεγάλε! Μας έχουν ζαλίσει τα @@ με επιτροπές και διαγωνισμούς. Τι είναι αυτά; Φλεβάρης μπήκε και ακόμα τίποτα για την πίτα. Έτσι θα πάμε μπροστά;

Έτσι μου έρχεται να πάω να τους κάνω φασαρία.....

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, είσαστε τόσο πεινασμενοι? Μιζέρια και δυστυχία στο έπακρο!

Ανώνυμος είπε...

Εμείς φίλε μου στηρίζουμε τον σύλλογο με την παρουσία μας όπως μπορούμε. ΟΚ δεν έχω να πληρώσω συνδρομή αλλά μια φορά το χρόνο που κόβουν πίτα θέλω να πάω να συμμετάσχω. Εσύ πας; Ή θέλεις να πουλάς μόνο εξυπνάδες;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ συνάδελφε πληρώνω την συνδρομή μου κανονικά. Επειδή είμαι από επαρχία δεν μπορώ να είμαι καμία φορά παρών. Κανένα πρόβλημα όμως, μπορείς να φας και το δικό μου κομμάτι. Επαναλαμβάνω: μιζέρια και δυστυχία όσο δεν πάει. Το βαρέλι δυστυχώς δεν έχει πάτο.
Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως μιζέρια και δυστυχία, κάποτε στην πίτα ήταν πλούσια, είχε κοψίδια τσίπουρα τυροπιτάκια σφολιάτες και παίρναμε και για το σπίτι. Εγώ έφερνα και την σύζυγο και το παιδί, περνάγαμε τρεις φορές και είχαμε πρωινό για μια βδομάδα. Και όταν έφευγε το μπούγιο τα σηκώναμε με τις λαδόκολες. Αλλά είναι καλύτερα τώρα; που είναι σαν μνημόσυνο ένα κοματάκι πίτα και τρία μπουκάλια πορτοκαλάδα για 30 άτομα; Μιζέρια βέβαια! Όσο για σένα από την επαρχία το ότι δεν μπορείς να έρθεις λόγω απόστασης δεν δικαιολογεί αδιαφορία! Μπορείς να πάρεις να πιέσεις εστω τηλεφωνικά. Τι θα γίνει ρε παιδιά με την πίτα πες! Παίζετε με την υπομονή μας;

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα οι ΟΕΑ έχουν άσκηση με σενάριο καταστροφής στην Δυτική Αττική. Activity στο R1.

Ανώνυμος είπε...

Ενα με διπλο τυρι και μαγιονέζα παρακαλω

2Mδης είπε...

Activity στο R1???

Όχι στο D-star???

Ανώνυμος είπε...

Προσεχώς στο DMR.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο συνάδελφο με τα μηδέν λάθη, εκείνος με τα 9 στα 10 λάθη να το κυτάξει το θέμα. Μήπως έστειλε λάθος αρχείο;

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε! Αυτά θυμάμαι και φωνάζω!! Τώρα τίποτα????

https://3.bp.blogspot.com/-_eWnsgPuUx8/WKnBB5MIMhI/AAAAAAAAEDc/3bzUNuAtVzUeR2I_MnH4UXqAZogBS7N5gCLcB/s1600/pasok.JPG

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να πιέζεται η νέα διοίκηση για την... πίτα. Τώρα κολυμπούν στα βαθειά νερά δεν πειράζει και να γίνει τέλη Φεβρουαρίου όποιος βιάζεται ας πάρει να φάει μια πίτα μόνος του.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες. Αλλά εδώ υπάρχει θέμα επιβίωσης. Ο άλλος θέλει να πάρει την οικογένειά του και να πάει στην ΕΕΡ να φάει για μία εβδομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν κοπή πίτας 23 Φεβρουαρίου ή 1 Μαρτίου.

Ανώνυμος είπε...

Ναι μην το κάνουμε και θέμα. Μια φορά το χρόνο είναι άλλωστε. Και μην νομίζεις είμαι ο μόνος που φεύγει μπουκωμένος. Άλλοι είχαν γεμίσει τα καπέλα τους, μην μου πεις ότι δεν έχεις παρατηρήσει πως ειδικά στην πίτα έρχονται όλοι με τζόκεϊ και ημίψηλα....
Τυχαίο;

Ανώνυμος είπε...

23 Φεβρουαρίου ή 1 Μαρτίου.
Α καλά.... Μέχρι τότε θα έχω πάει σε 3-4 πίτες. Εχουμε και τα κούλουμα που βγαίνω στο Γαλάτσι μοιράζει ο δήμος φασολάδα.....

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω ότι είναι άσχετο το θέμα με την ανάρτηση, άσχετο και με τους φίλους που αδημονούν για την πίτα. Αφορά τις ΟΕΑ και την υποτιθέμενη τηλ/κη κάλυψη σε έκτακτη ανάγκη.
Εδώ και χρόνια ζούμε έναν εφιάλτη, με ανθρώπους να αποβιβάζονται κατά εκατοντάδες στις ακτές του νησιού μας. Μετανάστες θα τους πω, πρόσφυγες ή όπως θέλετε, δεν ειναι αυτό το θέμα. Όλους αυτούς τους υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες διάφορες ΜΚΟ που ξεφύτρωσαν από το πουθενά και έχουν στοιχειώδεις υποδομές μεταξύ αυτών και ασυρμάτους! Επειδή έχω ζήσει την εποχή του κυνηγίου της κατοχής ασυρμάτων, αναρωτιέμαι πως όλοι αυτοί προμηθεύτηκαν και χρησιμοποιούν ασυρμάτους και σε ποιες συχνότητες που τους παραχώρησε ποιος;
Οι περίφημες ΟΕΑ που υποτίθεται είχαν ενημερώσει όλες τις υπηρεσίες και ήταν(;) αναγνωρισμένος ο ρόλος τους γιατί απουσιάζουν από παντού; Από παντού πλην του Facebook και διαφόρων τηλεοπτικών εκπομπών πρωινής ζώνης!
Αφού όλοι έχουν πλέον και έναν ασύρματο και χειρίζονται δεν είναι βλακώδες να διεκδικούμε για τους ραδιοερασιτέχνες την ικανότητα ασύρματης επ/νιας;
Μας κάλεσε ποτέ κάποιος για παροχή τηλ/κων μέσων και δεν το ξέρω;
Γιατί πρωτοστατούν ορισμένοι με αυτές τις κίτρινες στολές σε πίτες, ημερίδες, ασκήσεις κλπ την στιγμή που ανάγκες υπάρχουν, σεισμοί, πλημμύρες γίνονται αλλά κανείς δεν μας καλεί για παροχή τηλ/νίας;
Ποιους κοροϊδεύουμε; Τους πολίτες ή τους συναδέλφους μας;
Θεωρεί ότι θα με κοροϊδέψει ο Χι συνάδελφος που περιφέρεται παντού και βγάζει selfi ότι έκανε κάτι που του αξίζουν συγχαρητήρια; Εκφράζει κάποιους; Εκπροσωπεί κάποιους; Ή μας διασύρει όλους;

Ανώνυμος είπε...

Δε μου λες εσύ που φαίνεται γνωρίζεις.
Αυτές όλες οι ΜΚΟ κόβουν πίτα;

Costas SV1XV είπε...

Φυσικά και κόβουν πίτα, με επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση παρακαλώ!

73 DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

Η Επιτροπή εκτάκτων αναγκών με τι ΟΕΑ χρειάζονται μόνο σε ΕΚΤΑΚΤΕΣ ανάγκες για παροχή αποκλειστικά τηλεπικοινωνιακής βοήθειας. Κάθε άλλη δραστηριότητα είναι άσχετη με τον ραδιοερασιτεχνισμό. Δεν είμαστε διασώστες, πυροσβέστες, πρόσκοποι, φύλακες, διανομείς φυλλαδίων, φαγητού, μπουκαλιών νερού, δεν είμαστε οδηγοί οχημάτων, ηλεκτρολόγοι, σεισμολόγοι, οικονομολόγοι, μελετητές, δημοτικοί υπάλληλοι, τροχονόμοι κλπ. Είμαστε ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ με ενδιαφέροντα στις ραδιοεπικοινωνίες, την ραδιοηλεκτρολογία, κατασκευάζουμε και χειριζόμαστε ραδιοσυσκευές , και όλα αυτά χωρίς καμιά υποχρέωση προς καμιά υπηρεσία πλην των προβλεπόμενων από τούς όρους της άδειας μας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! Ας μην το ξεχνάμε....

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να κόψουν πίτα όλες οι μκο στα νησιά θα τραβήξει μέχρι το Δεκέμβριο.
Προς οεα: δεν με ενδιαφέρει τι κάνετε ή τι φοράτε, μόνο μην απασχολείτε τους επίσημους επαναλήπτες οι οποίοι είναι και για κάποια ραδιοερασιτεχνική κουβέντα όχι πότε πέρασε ο ένας, πότε περασε το λεωφορείο κλπ. Βρείτε άλλους τρόπους επικοινωνίας, στήστε ενδιάμεσους σταθμούς, χρησιμοποιείστε καλύτερες κεραίες κλπ. αν είστε ραδιοερασιτέχνες κάποιες λύσεις θα βρείτε.

Ανώνυμος είπε...

Καθίστε να περιμένετε την πίτα της ΕΕΡ. Εγώ δεν έχω υπομονή. Πάω για πίτα με γύρο στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς. DX με άδειο στομάχι δεν γίνεται!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ για να μείνω εντός θέματος, έκανα ελάχιστες επαφές στο κόντεστ τόσες που δεν έστειλα καθόλου log. Τελικά θέλει μακριά από πόλη και όσο γίνεται πιο ψηλά για να πάρεις καλή βαθμολογία, αλλά προτιμάμε κοντά για ευκολία. Δεν γίνεται να έχουμε την πίττα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Ανώνυμος είπε...

Ποια πίτα ρε φίλε; Με τον πόνο μας παίζεις;

Ανώνυμος είπε...

Η παροιμία λέει: <>
Λοιπόν ο Γενάρης πέρασε. Συνεπώς ξεχνάς κότες και πίτες. Υπομονή για το καλοκαίρι για πάπια. Αλλά βλέποντας τον καινούριο ταμια της ΕΕΡ, εικάζω ότι δεν θα μείνει πουπουλο στο κοτετσι.
Να είστε όλοι καλά. Καλό βράδυ.

2Mδης είπε...

Σου πω... Σκέψου και τον κωρονοϊό και τις ιώσεις που σέρνονται τέτοιες μέρες μέσα σε πολυκοσμία. Αξίζει να πας αδιάβαστος για 5-6 κομμάτια πίτα??

Άστη να πάει στο διάολο...

Ανώνυμος είπε...

Το ΔΣ της ΕΕΡ στην τακτική συνεδρίαση της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου 2020 αποφάσισε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ όλες οι συνεδριάσεις των ΔΣ να είναι ανοικτές & δημόσιες για τα ταμειακά ενήμερα μέλη. Τα μέλη μπορούν να παρακολουθούν την συνεδρίαση του ΔΣ χωρίς να παρεμβαίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Ναι. Αυτό μόνο; Πίτα;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αυτονόητη η αποφαση για ανοιχτά δσ μπραβο αερ και υπόλοιποι τρεις

Ανώνυμος είπε...

Ανοικτό ΔΣ, καλό μου ακούγεται. Δεν είμαι τακτικό μέλος και δεν ψηφίζω, αλλά θα πάω το απόγευμα να δω. FT8 for ever!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά!!!! Όπως ψιθυρίζεται τέλη του μήνα πιθανόν και αρχές του άλλου η πίτα!!!! Να σκάσω είμαι.......

Όχι τίποτα άλλο το είχα τάξει στην οικογένεια ότι θα πάμε να φάμε!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου άκουσε μία συμβουλή. Βρες μία δικαιολογία και πήγαινε μόνος σου στην πίτα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να απογοητευτείς. Το χειρότερο είναι ότι θα εκτεθείς ανεπανόρθωτα στα μάτια της οικογένειας σου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε από 10/2 11.10πμ, καλά σου λέει ο άλλος Ανώνυμος από 10/2 στις 6.53μμ. Αν έρθουν πάλι και φέτος οι εθελοντές πυροσβέστες, οι διασώστες, οι ερυθροσταυρίτες και οι βατραχάνθρωποι και κάνουν κατάληψη μαζί με τα κίτρινα γιλέκα στον μπουφέ και το μπαλκόνι, θα μείνουμε νηστικοί.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΕΡ πως θα ανακοινώσει αποτελέσματα για διαγωνισμό που δεν έχει κάνει αυτή; Εξ'άλλου τα logs δε στέλνονται στην ΕΕΡ αλλα στην IARU.
Μπράβο στους συμμετέχοντες. Οι /p σταθμοί παίρνουν έξτρα πόντους; Εσυ που ήσουν εκτός QTH δεν έπρεπε να είσαι και εσυ /p ή λόγω γεννήτριας, ενισχυτή κτλ δε πιάνεται για /p ;

Τάκης

Ανώνυμος είπε...

...και κόψτε τους αστεϊσμούς με τη πίτα... κουράζει και παύει να είναι αστείο. Δεν είναι υποχρεωμένος ο 2μδης να ανεβάζει τα ... χωρατά σας επιπέδου γυμνασίου. Αν νομίζετε οτι είστε τόσο καλαμπουρτζήδες ανοίξτε κανάλι στο Youtube...

2Mδης είπε...

Βεβαίως και η ΕΕΡ κάνει τον διαγωνισμό και τον ανακοινώνει και τον διατυμπανίζει! Άλλωστε δεν κάνει και τπτ άλλο όλο τον χρόνο, ραδιοερασιτεχνικό εννοώ, οκ κάνει χάμφεστ και κόβει πίτα...
Η IARU ελέγχει και διασταυρώνει τις επαφές και εκδίδει αποτελέσματα για όλες τις κατά τόπους ενώσεις. Υποτίθεται ότι και η ΕΕΡ τόσα χρόνια έπρεπε να στελνει τα log's για διασταύρωση άσχετα αν το έκανε μόνο μια χρονιά νομίζω...

Όσο για το /Ρ εγώ όσο και αν προσπαθήσω δεν μπορώ να "φέρω" τον σταθμό με beam ενισχυτή γεννήτρια κλπ. Άσε που έτσι και πω /Ρ οι μισοί θα με γράψουν σκέτο το διακριτικό και θα χάσω τις μισές επαφές. Έτσι την πάταγα στο παρελθόν και έβαλα μυαλό...

Για τον συνάδελφο που τρώγεται για την πίτα, συνιστώ να αποφεύγει γενικά συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους γιατί οι ιώσεις θερίζουν!! Κρίμα είναι να πάει σαν το σκυλί στο αμπέλι...

Ανώνυμος είπε...

8/3/20 ημερομηνία για τον πειναλέο

Ανώνυμος είπε...

8 Μαρτίου ε; Σίγουρα;; Να το πω και στη γυναίκα μου!

Πάλι καλά γιατί τις προηγούμενες Κυριακές είμαι busy σε άλλες πίτες. Κουτί ήρθε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν αφήνεις πίτα για πίτα βλέπω. Το έχεις πάρει μεροκάματο. Πάντως κράτα μικρό καλάθι, όπως έχω ήδη πει. Από έγκυρες πληροφορίες ο ταμίας θα τοποθετήσει ζυγαριά, όπου θα ζυγιστούν όλοι πριν και μετά την εν λόγω εκδήλωση. Πρόσεξε μην εκτεθείς.

Ανώνυμος είπε...

Να ζυγίσει τα μέλη! Εγώ δεν είμαι μέλος. Για φαΐ έρχομαι. Με την οικογένεια.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι δεν μου πάει καλά, από 2 Μαρτίου αρχίζει η Σαρακοστή, έχει γούστο να μας βγάλουν χαλβά και νηστίσιμα.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης εκείνο το ΣΚ τρέχει το ARRL Contest σε SSB. Αλλά μάλλον αυτό δεν ενδιαφέρει την συντριπτική πλειοψηφία.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι arrl contest και μπούρδες; Πάμε να φάμε! Είναι και η γιορτή της γυναίκας, ευκαιρία να βγάλω την σύζυγο να φάει και να πιει όσο θέλει.

18SV1821 είπε...

Την άλλη Κυριακή πάντως κόβουμε εμείς πίτα. Στις 23. Στο Περιστέρι.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε βάλτε τουλάχιστον ένα security στην πόρτα. Να ελέγχει τα ζευγάρια. Θα έρθει ο πεινασμένος με την γυναίκα του. Θα φάει και τους δίσκους.

Ανώνυμος είπε...

18 και σήμερα! Περιμένω πως και πως.....