Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Καλά, μια τηλεόραση δεν έχουν?

 


Χθες μετά τον σεισμό, ακούστηκε συνάδελφος από "τα κεντρικά" της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να ρωτάει στο Ρο-1 νέα για τον σεισμό στην Σάμο.

Άμεσα ενημερώθηκε από συνάδελφο (τον Λυκούργο) για το επίκεντρο, την ισχύ του σεισμού και τις πρώτες εικόνες που έδειχνε ήδη η τηλεόραση...

Και μετά σου λένε ότι δεν χρειάζονται οι ραδιοερασιτέχνες...


45 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε βέβαια είναι πλέον για τα μουσεία.... τουλάχιστον στην Ελλάδα.

GIMEL TAU LTD είπε...

Ο ΑΝΤ1 τι διακριτικό έχει ?

Ανώνυμος είπε...

«...Με αυταπάρνηση οι ραδιοερασιτεχνες μετέδωσαν στην γγππ τι ακριβώς έλεγε η τηλεόραση...»

Ανώνυμος είπε...

Τι θέλει να πει το "κεντρικά" είναι διαπιστευμένος εκεί ο συνάδελφος; Είναι παπατρέχας; Είναι πασπαρτού και πάει ψάχνοντας να φανεί; Τι;

GIMEL TAU LTD είπε...

... τα βραβεία πότε θα δοθούν ?
Μάλλον μετά το τελευταίο μετασεισμό.
Εύγε!!!

Ανώνυμος είπε...

Εάν ο Λυκούργος είναι ραδιοερασιτέχνης τότε ναι χρειάζονται. Αλλά και ο άλλος πάλι εκεί στη ΓΓΠΠ δεν είχαν τηλεόραση; Κρίμα τα κρεμασμένα vhf ας πάρει κάνα usb stick να βλέπει τηλεόραση.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΕΡ πάει για φούντο ή μου φαίνεται? Αμέσως μετά την ανακοίνωση του 2ου Lockdown, η αυτοκράτειρα έβγαλε φιρμάνι και καλεί σε οικονομική ενίσχυση για την ετοιμοθάνατη ΕΕΡ.
Το ταμείο είναι μείον, αλλά δεν μας λένε πόσο. Ο Λυκούργος πρέπει να πάρει θέση και να βγει μπροστά, είναι η μόνη λύση.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην έκτακτη οικονομική εξόρμηση για την ενίσχυση των σκοπών της Ε.Ε.Ρ., που θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι το τέλος του 2020, με δωρεά ποσού τουλάχιστον € 5, το οποίο μπορεί να καταβληθεί μέσω Paypal ή χρεωστικής / πιστωτικής κάρτας πατώντας ΕΔΩ (λινκ)

Όπως γνωρίζετε, λόγω του κορωνοϊού τα Εντευκτήρια ήταν κλειστά για 3 μήνες και πλέον, δεν πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας, ούτε το καθιερωμένο Hamfest. Δυστυχώς, με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό, τα εντευκτήρια κλείνουν πάλι, τουλάχιστον μέχρι τέλους Νοεμβρίου.

Για τους παραπάνω λόγους έχουμε ήδη μεγάλη μείωση των εσόδων της Ε.Ε.Ρ., αφού δεν μπορούσαν να έρθουν τα μέλη για να πληρώσουν τη συνδρομή τους και δεν έγιναν μαθήματα για τους υποψηφίους, ενώ παράλληλα τα ανελαστικά έξοδα πρέπει να καλυφθούν χωρίς καθυστέρηση.

Για να μπορέσει ο σύλλογός μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να συνεχίσει να είναι συνεπής προς τα μέλη του σχετικά με τις υπηρεσίες που τους προσφέρει (QSL Bureau, Εντευκτήρια, ασφάλιση κεραιοσυστημάτων έναντι τρίτων, συντήρηση επαναληπτών / αναμεταδοτών, εκδόσεις, περιοδικό κλπ.), χρειάζεται την οικονομική σας ενίσχυση.

Όσοι συμβάλλουν στην οικονομική εξόρμηση, θα μπορούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση δώρων, που θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιανουαρίου 2021.

Ανώνυμος είπε...

Το παραπάνω post χρειάζεται δικο του ξεχωριστό θέμα. Πιστεύω ο Γιάννης δε θ' αργήσει...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, όταν αποφεύγεις να δίνεις λογαριασμό στα μέλη είναι λίγο παράξενο να ζητάς επιπλέον ενίσχυση. Η διοίκηση τώρα θα θερίσει αυτά που έσπειρε. Αλλά για να μην γίνομε γραφικός αν πραγματικά υπάρχει πρόβλημα ας απευθυνθούν στο πρωτοδικείο και να δεις που θα εμφανισθούν αρκετοί για να συνεισφέρουν στη νέα διοίκηση. Η παρούσα χωρίς να υπονοώ κάτι εις βάρος της ως μη έχων στοιχεία, δεν γίνεται πιστευτή τουλάχιστον από εμέ.

Ανώνυμος είπε...

Για να μπορέσει ο σύλλογός μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να συνεχίσει να είναι συνεπής προς τα μέλη του σχετικά με τις υπηρεσίες που τους προσφέρει (QSL Bureau, Εντευκτήρια, ασφάλιση κεραιοσυστημάτων έναντι τρίτων, συντήρηση επαναληπτών / αναμεταδοτών, εκδόσεις, περιοδικό κλπ.), χρειάζεται την οικονομική σας ενίσχυση.

Οπότε αν δεν ενισχύσουμε δεν θα συνεχίσει ο σύλλογος και όσοι έτρεχαν να πιάσουν καρέκλα θα πάνε σπίτι τους. Για να δούμε, θα πάνε; Ή έχουν άλλους λόγους που θέλουν να υπάρχει έστω στα χαρτιά;

Ανώνυμος είπε...

Δεν δούλευε τίποτα εκεί μέσα προ λόκνταουν. Τώρα και με το νόμο. Να ευχαριστήστε τον Σωτήρη του Κυρ Γιάκου.(για να μη παρεξηγηθώ)

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι μόνο η αρχή. Με τον καινούριο χρόνο θα παρακαλούν για τα αυτονόητα.
Δηλαδή για το 40άρι - 50άρι που θα τρέχει για το 2021.

Ανώνυμος είπε...

Η δυναστεία που διοικεί τον σύλλογο είναι εκτός τόπου και χρόνου. Οι δικαιολογίες οτι δεν έγινε το χάμφεστ και η πίτα είναι για μικρά παιδιά, λες και ο σύλλογος είναι ξενοδοχείο που περιμένει τους τουρίστες της καλοκαιρινής σαιζόν. Τον τελευταίο χρόνο λόγω κορωνοιού όλοι μας μάθαμε και κάνουμε τις συναλλαγές μας και να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας ψηφιακά. Το πιό εύκολο πράγμα πλέον είναι να πληρώσεις έναν λογαριασμό μέσω Ιντερνετ. Δεν είναι δυνατόν κάποιος που δίνει αρκετά χιλιάρικα κάθε χρόνο για το χόμπι του, να μην δίνει το 40άρι ή 50άρι για την συνδρομή του. Απλά όλοι αυτοί οι ανεκδιήγητοι που είναι στο ΔΣ δεν εκφράζουν πλέον τον μέσο ελληνα ραδιοερασιτέχνη, εκτός από τους ΟΕΑδες με τα κίτρινα γιλέκα και με αυτόν τον τρόπο δείχνει την δυασαρέσκεια του. Απ οτι φαίνεται, όλοι την κάνουν σιγά-σιγά με ελαφρά πηδηματάκια, περιμένονας το κλείσιμο του συλλόγου και την αποχώρηση της δυναστείας.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτοι να αγοράσουν λαχνούς όσοι φορούν κίτρινα γιλέκα να τα λέμε και αυτά. Αφού πρόκειται για άλλο χόμπι και όχι για αυτό για το οποίο καταβάλλουν τη συγκεκριμένη συνδρομή. Αν δεν υπήρχε το σωματείο τι θα έκαναν; Ενώ τώρα τους δίνει τη δυνατότητα φορώντας ένα ωραίο μπουφάν και για αξεσουάρ διάφορα vhf να μπορούν να κάνουν την επίδειξη τους, να φωτογραφίζονται, να κάνουν το κομμάτι τους στους φίλους τους λέγοντας πως είχαν την ευθύνη των επικοινωνιών κ.α. ενώ όλα αυτά μπορούν να γίνονται μέσω κινητών, viber, zello κλπ. Η απίθανη ερώτηση στο ρ1 για το τι γίνεται με τον τελευταίο σεισμό δείχνει την τεχνική ασχετοσύνη όποιου μπουφανάτου το ρώτησε αφού δεν ήταν δυνατό να λάβει απάντηση από τη συγκεκριμένη περιοχή. Είναι οι πρώτοι που θα χάσουν κάτι, ας δώσουν κάτι παραπάνω προκειμένου να διατηρηθεί το vintage χόμπι τους. Εμείς θα δούμε τι θα κάνουμε, εγώ ας πούμε θέλω ελάχιστες κάρτες ετησίως, άλλοι dx'άκηδες με πολλές κάρτες μπορούν να αναθέτουν αυτή τη δουλειά σε όσους τις τυπώνουν και να στέλνουν εκείνοι απευθείας αυτές αυτό ήδη γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Πριν λίγα χρόνια είχα πάει στο χαμφεστ και αφού πλήρωσα τη συνδρομή πήγα πιο δίπλα που είχαμε μια συνάντηση. Ακούω λοιπόν άθελα μου μια κυρία που έλεγε στον άντρα της ότι συνάντησε τον τάδε από την τάδε πόλη και έκανε ότι δεν την είδε προσθέτοντας ότι χρώσταγε δυο χρόνια. Ο άντρας της ανέφερε δυο τρεις ακόμα που είχαν έρθει από επαρχία αλλά «ξέχασαν» να περάσουν από το ταμείο. Τότε κατάλαβα πως ακριβώς μας βλέπουν οι κατέχοντες καρέκλες. Από τότε άρχισα και εγώ να ξεχνάω.

2Mδης είπε...

Εγώ πάντως θέλω να επισημάνω ότι η διεξαγωγή λαχειοφόρων έχει συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί στην δημόσια αρχή. Διαφορετικά υπάρχει διοικητικό πρόστιμο και ποινική δίωξη.

Επίσης πως αν αναφέρεται ως οικονομική ενίσχυση αφορά αποκλειστικά τα ήδη μέλη τα οποία θα πρέπει να λάβουν ΕΓΚΥΡΗ απόδειξη που να αναφέρει τα στοιχεία τους και να φέρει σφραγίδα και υπογραφή.

Οι καιροί που κάποιοι επιτήδειοι έβγαζαν ένα αμάξι στην Ομόνοια και πούλαγαν αβέρτα λαχνούς έχει περάσει.

Αυτά βέβαια τα γράφω για ένα φίλο μου που δεν έχει facebook μην πάει κάπου συγκεκριμένα το μυαλό σας...

Ανώνυμος είπε...

Όταν αναρτήσουν στο site του συλλόγου τι ποσό κατάβαλε
1) κάθε μέλος του ΔΣ και της ελεγκτικής τριάδας
2) κάθε μέλος της ΟΕΑ (ή μήπως δεν επέστρεψαν ακόμη από την Σάμο)
3) κάθε ένας από τους 20 συναδέλφους που μετείχαν στην τελευταία ψηφοφορία
Τότε θα καταβάλω και εγώ ότι περισσότερο μπορώ.

(μη μου αρχίσετε δικαιολογίες για προσωπικά δεδομένα και διάφορες αηδίες γιατί όλοι βλέπουμε τι ποσά και ποιος τα καταβάλει σε dxpeditions ας πούμε. Το να διώξεις από τον σύλλογο κόσμο είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να τους μαζέψεις πίσω)
Καλησπέρα σας.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο καιρό συνειδητά απαξίωναν όσους πήγαν να βοηθήσουν. Τώρα ζητάνε την βοήθεια όλων, ρίχνοντας το φταίξιμο στον κορωνοϊό, χωρίς να πουν λέξη για τις αιτίες που έχει φτάσει η ΕΕΡ σ αυτά τα χάλια. Οπως έστρωσαν, θα κοιμηθούν.

GIMEL TAU LTD είπε...

Τα κάνατε σκατά και τώρα πρέπει να τα φάτε.
Καλή όρεξη.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω όποιος δεν δίνει λογ/μό πεπραγμένων δεν δικαιούται να ζητά έξτρα χρήματα με οποιοδήποτε τρόπο (λαχεία, δωρεά). Ας νοικοκυρευτούν πρώτα.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιο πουλάκι μου είπε πως υπάρχει ρήξη μέσα στο στρατόπεδο. Ο Σωτήριος έχει τσακωθεί με τον μεγάλο Βεζύρη γιατί ο τελευταίος μπήκε στα χωράφια του και τον καπέλωσε. Παλιά του τέχνη κόσκινο. Ο Γιάννης εξακολουθεί απλά να προεδρεύει, καθώς υπογράφει ότι χαρτί του φέρνει η αυτοκράτειρα. Τα Κίτρινα γιλέκα κλαίνε με μαύρο δάκρυ, γιατί ακυρώθηκαν όλοι οι Μαραθώνιοι και λόγω του 2ου Lockdown δεν θα κάνουν φιέστα και παρέλαση για τα 40 χρόνια των ΟΕΑ. Ακούγεται επίσης ότι έχουν φτάσει κάποιες επιστολές παλαιών μελών που ζητούν να διαγραφούν από τον σύλλογο, και αναμένονται και άλλες ακόμα. Αν όντως υπάρχουν τέτοιες επιστολές, γιατί να μην διαβαστούν στην Γενική Συνέλευση; Αυτό δεν είναι η πραγματική διαφάνεια;

2Mδης είπε...

Η διαφάνεια φαίνεται πως δεν είναι εξ αντικειμένου κάτι καλό. Αν δεις την τρέχουσα αφίσα του ΚΚΕ, το διατυμπανίζει ότι δεν αποκαλύπτει τους χρηματοδότες του! Είναι αυτό που έγραφα παλιά ότι οι καρεκλοκένταυροι εκεί μέσα έχουν ξεπεράσει σε μακροβιότητα και την γραμματεία του ΚΚΕ.

Τώρα τα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου. Φεύγει κόσμος, το κακό είναι ότι δεν έρχονται νέα κορόιδα να πληρώσουν τα "δωρεάν" μαθήματα και να ισοφαριστεί η χασούρα...

Όσο για τις επιστολές παραίτησης δεν ακούγεται απλά. Είναι γεγονός.

Ανώνυμος είπε...

Το μήνυμα να νοικοκυρευτούν πιστεύω έχει πολλούς υποστηρικτές, αυτό θα φανεί πρώτα από τη συμμετοχή στην ενίσχυση και έπειτα από τις συνδρομές. Αν αρχές χρόνου δεν εισπραχθούν τα αναμενόμενα λίγα πράγματα μένουν στην παρούσα διοίκηση να κάνει. Πάντα μιλάμε για ένα σύλλογο που δεν έχει facebook και όχι για κάποιο συγκεκριμένο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ 4 ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ 2.5 !!!

Λουλούκος είπε...

Θέλω έναν απολογισμό από αυτούς που ζητούν την έκτακτη οικονομική μας συνεισφορά για το τι έχουν κάνει για την πρόοδο του ραδιοερασιτεχνισμού στην Ελλάδα.

Το περιοδικό είναι αχρείαστο, αρκούσε ένα σωστό σαιτ με ανανέωση θεμάτων σε μορφή blog.
Το QSL bureau δεν έχει ούτε κλάσμα την κίνησης που είχε στο παρελθόν συν ότι όσοι δεν ειναι μελη της ένωσης πληρώνουν χωριστό ποσό.
Εντευκτήρια ασχολίαστο.
Ασφάλιση κεραιοσυστημάτων; Τόσα χρόνια δε μου ήρθε κανένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Συντήρηση αναμεταδοτών/επαναληπτών είναι το μόνο που δέχομαι (με τα απαραίτητα παραστατικά).

Το ότι ο κόσμος γυρνάει την πλάτη αποτελεί ένα σαφές μήνυμα. Σαφές μήνυμα ότι τα κάνατε σκ@τ@. Η ευθύνη πάει και στους 4 ανανεωτές που έφυγαν ή μεταλλάχθηκαν νύχτα χωρίς να μιλήσουν στον κόσμο. Εννοείται και στους δεινόσαυρους και τους εκλεκτούς που σκιωδώς ελέγχουν τα πάντα από πάντα...

Το ότι περιμένετε από το 40αρι που θα πληρώσουν οι νεοι υποψηφιοι και μετέπειτα ραδιοερασιτέχνες, να είναι βιώσιμη η ένωση, επίσης τραγικό.

Νοιάζεστε για την ένωση;;; Παραιτηθείτε δια παντός και θα δείτε πως θα βρεθούν άνθρωποι να αναλάβουν και θα ξαναγυρίσει ο κόσμος!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η καραμέλα με τα "δωρεάν μαθήματα" στα μέλη, πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή. Εάν η ΕΕΡ είναι σύλλογος που απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα, τότε τα μαθήματα θα έπρεπε να γίνονται μέσω Ιντερνετ, ώστε να μπορούν να τα παρακολουθούν και οι υποψήφιοι της επαρχίας. Αλλιώς φαίνεται καθαρά πως αυτό είναι προνόμιο μόνο των Αθηναίων υποψηφίων. Ευκαιρία είναι να γίνει τώρα με τον κορωνοϊό.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι υποψήφιος για διαγραφή διότι τους χρωστάω 3 χρόνια και δεν θεωρούμε πλέον μέλος της ΕΕΡ, αλλά θέλω να τους ενισχύσω με κάποιο ποσό. Θα το δεχτεί η αυτοκράτειρα ή θα μου πει "δεν εισαι μέλος" οπως λένε τώρα, ράους ??????

Ανώνυμος είπε...

Η γιαγιά μου έλεγε από πίτα που δεν τρώς, μή σε μέλει κι αν καεί. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Ζήτω το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με προλαλήσαντα πως τα δωρεάν μαθήματα χρειάζεται να γίνονται διαδικτυακά. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι διαδικτυακά ζωντανά μαθήματα και κυρίως ιστοσελίδα με φόρουμ αποτελούν κόκκινο πανί για το σύνολο των διοικήσεων και όσων της κινούν παρασκηνιακά. Αν θέλουν χρήμα η λύση: κατάθεση αίτησης στο πρωτοδικείο για διορισμό διοίκησης από το μητρώο μελών με αποκλεισμό όσων συμμετείχαν μέχρι τώρα - οι οποίοι προφανώς για να μην κατηγορηθούν και να εγγραφούν στην ιστορία του σωματείου ως αυτοί που το χαντάκωσαν θα πρέπει τους πρώτους 6 μήνες να εργαστούν μέχρι να μάθουν οι νεότεροι. Αλλιώς η νέα διοίκηση θα προσπαθήσει να λειτουργήσει και παράλληλα θα τους καταγράψει σε επίσημο βιβλίο ως επιβλαβείς, κάτι που δεν θα είναι και ψέμματα. Για κάποιο σωματείο χωρίς φ.μπουκ όλα αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι πίνουνε στην ΕΕΡ;πριν από λίγο γράφει συντονιστης των κιτρινων γιλεκων στο fcb της ΕΕΡ οτι αυριο Πεμπτη 12/11/20 και ωρα 21:00 ( δεν διευκρινιζει εαν ειναι Local ή GMT,anyway ) οτι θα γινει διασυλογικη ασκηση στο R1 και R7 και ραδιοερασιτεχνες που ανηκουν σε καποιο ραδιοερσιτεχνικο συλλογο στην Ελλαδα ή σε καποια ομαδα της ΓΓΠΠ θα εχουν την ευκαιρια να δοκιμασουν τους πομποδεκτες και τα κεραιοσυστηματα που κατέχουν.Που ρε συναδελφοι; Που ; στο R1 και στο R7; Δηλαδη αμα ανοιγω τους παραπανω επαναληπτες να θεωρω οτι εχω ικανοποιητικη εγκατασταση Ρ/Ε εξοπλισμου..
Δεν ξέρω εαν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ προλαλήσαντα, μόλις γύρισε ένα κλιμάκιο από την Σάμο και ένα από τη Σμύρνη. Είναι φυσικό να μαζευτούν για να αλληλοενημερωθούν. Για την δράση τους "επί του πεδίου". Σα δε ντρεπόμαστε!!!

Ανώνυμος είπε...

κατάντια η δράση με επί του πεδίου εννοούν 2 επαναλήπτες και τα βραχέα, ευτυχώς οι πραγματικοί διασώστες δεν έχουν καμία σχέση με τα κίτρινα γιλέκα. Το έχω ξαναμεταγράψει: αν θέλουν δοκιμές ας εγκαταστήσουν ένα σταθμό επαναλήπτη σε ένα βονό και ας δοκιμάσουν. Με έτοιμους επαναλήπτες είναι σα να μνημονεύεσαι με ξένα κόλυβα

Ανώνυμος είπε...

Χαλαρώστε. Για λόγους δημοσίων σχέσεων γίνεται αυτό. Να πάνε δυο τρεις φορές στην ΓΓΠΠ να φανούν αλλιώς θα τους πετάξουν έξω τα μηχανήματα και θα τοποθετήσουν κάποιον ψύκτη η μηχάνημα που πουλάει καφέδες. Όσο για το κάλεσμα σε όλους τους άλλους συλλόγους είναι προφανές ότι τα δικά τους μέλη δεν φτάνουν και στην παρούσα φάση πρέπει να δείξουν ότι έχουν κόσμο. Από την εποχή που οι ραδιοερασιτέχνες βοηθούσαν το κοινωνικό σύνολο σε έκτακτες ανάγκες φτάσαμε σε ένα κάρο άσχετους που έβγαλαν άδεια για να κάνουν τους παληκαράδες.

Νίκος Α. είπε...

Αφού λέει η ανακοινωση ότι περιμένουν να ακουσουν όποιους είναι ενταγμένοι σε συλλόγους της πολιτικής προστασίας εννοούν
1) ότι οι υπόλοιποι ραδιοερασιτέχνες δεν έχουν υποχρέωση να συνδράμουν σε έκτακτη ανάγκη την πολιτεία;
2) ότι θα κάνουν κάτι εξερετικά δύσκολο και εξειδικευμένο το οποίο έχουν εκπαιδευτεί στην πολιτική προστασία; δεν θα πουν απλά πως ακούγονται και με τι συνθήκες;
3) Πέρα από το γεγονός ότι κάποιοι θα είναι στον σταθμό της πολιτικής προστασίας υπάρχει οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή δημοσίων υπηρεσιών, ΠΥ, αστυνομία, στρατός;

Έχω να προτείνω σε όλους αυτούς που τρέχουν φορώντας τα καναρινί μπουφάν να μπουν στον κόπο να γκουγκλάρουν την ελληνική ομάδα διάσωσης. Κάνουν θαυμάσια δουλειά και έχουν αναγνωρισμένο έργο όχι μαραθώνιους και διανομή φρυγανιών. Αν θέλουν να ασχοληθούν με έκτακτες ανάγκες ας πάνε στην ΕΟΔ να λάβουν την αντίστοιχη εκπαίδευση και να έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν. Γιατί αυτά που κάνουν τώρα μόνο γέλιο προκαλούν και απορώ γιατί εκεί στην ΕΕΡ ανέχονται αυτά τα καμώματα.
Άκου εκεί σε πείσμα των καιρών θα βγούμε στο R1! Όπα ρε μεγάλε!!

2Mδης είπε...

Ναι αλλά θα βγουν και στα DMR. Μην το προσπερνάμε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι εναντίον στην ύπαρξή των ΟΕΑ.

Κατανοώ ότι σε μια χώρα σαν την Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν για να φαίνεται ο ραδιοερασιτεχνισμός σε επίσημους φορείς. Δημόσιες σχέσεις, είμαστε κι εμείς εδώ κτλ. Δεκτόν.

Απο κει και πέρα όμως όταν δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ άλλο ως δράση να επιδείξεις πέρα από τις ΟΕΑ και λέγεσαι Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών τότε έχεις ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα. Σοβαρό γιατί δεν εισαι ομάδα διάσωσης, το κομμάτι των εκτάκτων αναγκών είναι ένα μέρος της ραδιοερασιτεχνικής δραστηριοτητας και όχι ο αυτοσκοπός της.

Ποιο είναι το έργο λοιπόν της ΕΕΡ στο κομμάτι του ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΥ; Εκεί θα ήθελα έναν απολογισμό να μου παρουσιαστεί ΠΡΙΝ μου ζητήσουν έκτακτη συνεισφορά...

Νίκος Α. είπε...

Πριν χρόνια συζητώντας με μέλος που είχε βγάλει ρίζες στο ΔΣ μιλούσε απαξιωτικά για τις οεα. Μετά φαίνεται είδαν ως πηγή εσόδων όλους αυτούς που πληρώνουν συνδρομή για να καμαρωνουν με τα κίτρινα και τους αποδέχτηκαν. Ίσως παρατηρήσετε ότι κανένας από το ΔΣ δεν βγαίνει στις δηθεν ασκήσεις κλπ φαντάζεστε τον Μάνο και τον Παναγιώτη να μιλάνε με φορητό στο R1 για το πως ακούγεται το σήμα στον Βύρωνα;

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΠΩΣ ΠΗΓΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ Ρ-1 ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΏ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ "Γιατί αυτά που κάνουν τώρα μόνο γέλιο προκαλούν και απορώ γιατί εκεί στην ΕΕΡ ανέχονται αυτά τα καμώματα."

Διότι άποψη αιώνιου στελέχους του ΔΣ υποστηρίζει με πάθος χρόνια τώρα ότι η ομάδα ΟΕΑ αποτελεί την "αιχμή του δόρατος" για την ΕΕΡ.

Μη ξεχνάτε ότι όλα τα μέλη του ΔΣ είναι και μέλη της ΟΕΑ. Εκτός και αν κάνω λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Η αιχμή του δόρατος είναι η ραδιοερασιτεχνική ασχετοσύνη όσων φορούν κίτρινα μπουφάν ακόμη και αυτών που πέρυσι φορούσαν μπλε. Το να επικοινωνείς μέσω επαναληπτών δεν έχει τίποτα το δύσκολο. Δεν απαιτώ να γίνουν τρελοί dx'er απλά αν παραμένουν (που παραμένουν) για μεγάλο χρονικό διάστημα ετών στα γιλέκα και μόνο στα γιλέκα, μήπως να δουν και κανένα άλλο χόμπι; Όλα τα προηγούμενα αφορούν ένα σύλλογο που δεν έχει φ.μπουκ

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει εντύπωση που μερικοί απορείτε με την κατάντια της ΕΕΡ, λες και ήρθατε από άλλο πλανήτη. Τόσα, χρόνια, το μόνο που ενδιέφερε τους διοικούντες ήταν το μπυρό και τα ρηπήτερ, και όποιος πήγαινε να κάνει κάτι καινούργιο ή να ταράξει τα νερά, τον έτρωγε η μαρμάγκα. Αφού λοιπόν κατάφεραν τα τελευταία χρόνια και έδιωξαν τους περισσότερους, βρήκαν χώρο και απλώθηκαν οι ΟΕΑδες, με τις ευλογίες του Σωτήριου και του ανθρωποδιώχτη που εξακολουθεί από το παρασκήνιο να κάνει κουμάντο. Οποιο κίτρινο γιλέκο δηλώνει πίστη και υποταγή στην κλίκα, θα γίνεται τακτικό μέλος και μετά από λίγο θα μπαίνει και στο ΔΣ, για να φαίνεται πως γίνεται ανανέωση. Πετάει ο γάιδαρος θα του λένε, ΠΕΤΑΕΙ θα λέει κι αυτός και θα κορδώνεται σαν γύφτικο σκεπάρνι που συμφώνησε με την κλίκα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήταν μόνο το μπυρό και τα ρηπήτερ που τους ενδιέφεραν. Τους ενδιαφέρει η καρέκλα, απλά στο πόπολο δίνουν ρηπητερ (και αυτό το δέχεται) για να μην προχωράει άλλο. Κάποιο μέλι θα υπάρχει πάντως... ΟΕΑ και ΔΣ πλέον συγκοινωνούν. Αλλά και οι άλλοι πχ μέσα στη φαγωμάρα σέρνονται, εκείνος με τα πολλά ονόματα έδιωξε αυτόν που του έφτιαχνε τους επαναλήπτες (και έτσι στάθηκε για λίγο στο ραδιοερασιτεχνικό στερέωμα πατώντας στους επαναλήπτες για να δικαιολογεί τη άδεια του; δεν ξέρω), ο οποίος είχε μαλώσει με πρώην φίλο του αλλά τώρα ξανά αναθέρμαναν τις σχέσεις τους. Κάθε 2-3 χρόνια μια φαγωμάρα, κάποια αλλαγή στο ψηφιακό (πλέον δεν υπάρχει άλλο μη φοβάστε όσοι αγοράσατε) και βόλτες από σύλλογο σε σύλλογο. Έχουν και οι σύλλογοι μας τα χάλια τους, συναδελφικότητα; Πούντη;

Ανώνυμος είπε...

BTW μήπως ξέρει κανείς, την επίσημη αντιπροσωπεία της Kenwood στην Ελλάδα;

SV1MO είπε...

Αντιπροσωπεία KENWOOD: COBRA CENTER 25ης Μαρτίου 13 Ταύρος. Τηλ: 210-4829801
73 de SV1MO

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ φίλε Μιχάλη.