Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

SX40ARES τώρα και στα Τρίκαλα...

 Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Πριν λίγες μέρες μου προώθησαν μια ανακοίνωση για το διακριτικό SX40ARES το οποίο λέει θα ενεργοποιηθεί ενόψει του εορτασμού των 40 χρόνων των ΟΕΑ ή κάτι τέτοιο...

Ξέρει κάποιος το ακριβές σημείο από την περιοχή SV4 που θα εκπέμπει ο σταθμός sx40ares ? Γιατί σταθμοί με πρόθεμα το sv4, j44, sy4, sx4 κλπ εκπέμπουν από την περιοχή sv4 εξ όσων γνωρίζω. Δεν γράφει τίποτα η ανακοίνωση!

Επίσης γνωρίζει κάποιος αν άλλαξε η νομοθεσία για τα διακριτικά? Εξ όσων γνωρίζω σαν επίθεμα προβλέπονται "μέχρι 4 χαρακτήρες εκ των οποίων το τελευταίο να είναι γράμμα". Το επίθεμα "0ARES" αν μετράω σωστά είναι με 5 χαρακτήρες.

Το λέω γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αλλού να εφαρμόζεται η υπουργική απόφαση και αλλού όχι.

Εκτός αυτού, πρόσφατα, όταν είχε προκύψει ανάλογο θέμα με κάποιο σύλλογο της επαρχίας, μέλος του ΔΣ είχε φάει τα λυσακά του να παίρνει τηλέφωνα στην Πάτρα για να τους ενημερώσει ότι είναι παράτυποι. Στους ΟΕΑ που είναι δίπλα γιατί δεν παίρνει?

Επίσης πρώην πρόεδρος είχε βγάλει σπυριά όταν είχε εκδοθεί διακριτικό SX3 για νησίδα σε κάποια ακτή της Πελοποννήσου.

Είπαμε. Να γίνεται μπάχαλο από αδαείς που αγνοούν την νομοθεσία. Αλλά και από τους παντογνώστες που δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους για τους άλλους??

74 σχόλια:

Μανόλης Οκτάβια είπε...

Τι το θέλουν και μας μπερδευουν να μετράμε γραματα και περιοχές; Άσε που έχουν και περιορισμένες συχνότητες, μπορείς να βγεις στους 7 μεγακυκλους αλλά οχι στους 6,5! Να τα καταργήσουμε σιγά-σιγά αφού κανένας δε νιάζεται

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είναι sx40 και όχι sx4; To sx40 ποια περιοχή είναι;

2Mδης είπε...

Ο Τύρναβος!

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στην ένωση για την νέα πατάτα!

Ανώνυμος είπε...

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος υπέγραψε την αίτηση για το διακριτικό καθώς και τι αναφέρει αναλυτικά. Έτσι που εκδόθηκε ίσως πρέπει να δηλώνουν sx..../sv1

Ανώνυμος είπε...

Αλλά και η Περιφέρεια που έδωσε έγκριση...

2Mδης είπε...

Εγώ θα πάω να ζητήσω το SX50YANNIS για να γιορτάσω τα γενέθλια μου. Δεν κατάλαβα γιατί να μην το δώσουν...

Ανώνυμος είπε...

Ο θεματοφύλακας του ραδιοερασιτεχνισμού ζήτησε και πήρε διακριτικό sx4 για την Αθήνα; Μπράβο!

2Mδης είπε...

Να είμαστε καλά και στα 90χρονα που θα πάρουν sx9...

Ήθελα να ήξερα ποιος π@πάρας πήγε το ζήτησε.

Να τον βραβεύσει η ΕΕΡ που τους εκθέτει έτσι...

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε που αναρωτιέσαι, είμαι σχεδόν σίγουρος πως τον ξέρεις αλλά μας μπερδεύεις διότι οι παπάρες είναι περισσότεροι του ενός. Πάντα στο σύλλογο που στερείται φατσαμπουκ

2Mδης είπε...

Παιδιά μην το πολυψιθυρίζουμε: Να βοηθήσουμε στο μπάχαλο ζητώντας διάφορα περιζήτητα ΕΔΚ όπως SX2A, SX5R, SX9AA κλπ

Αφού καταργήσαμε τις ρ/ε περιοχές βουρ.

Η χορήγηση ΕΔΚ SX4 σε σταθμό της Αθήνας μας δίνει το δικαίωμα.

Ανώνυμος είπε...

Ε και πως να το πουν ρε Γιάννη; SX1YELLOWJACKET40YEARS ?
Θα το κόψουν λόγω μήκους. Προτείνω SX1Y40YJ για να δώσω μία ουσιαστική λύση στο πρόβλημα

Ανώνυμος είπε...

Να δεις τελικά που θα πάνε στα Τρίκαλα να κάνουν εκπομπές για να μην παραδεχτούν το λάθος τους.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι ωραία ήταν όταν δεν μας έλεγχε κανένας και το παίζαμε γενικοί γ@μάω του ραδιοερασιτεχνισμού κάναμε ότι θέλαμε. Τώρα δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε την πατάτα και το έχει μάθει ο κόσμος. Ακούς εκεί sx4 στην Αθήνα!!!!!

2Mδης είπε...

@Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
..................
17 Νοεμβρίου 2020 - 6:10 μ.μ.

α. Στείλε το σχόλιο σου απευθείας εκεί που αναφέρεις. Εγώ δεν μπορώ να μεταφέρω κάτι για το οποίο δεν έχω στοιχεία.
β. Εγώ δουλεύω κανονικά δεν είμαι σε καραντίνα, ούτε πάνω από το blog συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Πρίν 2 χρόνια, το 2018, είχε βγεί καί το SX60RAAG, γιά τα 60 χρόνια της ΕΕΡ.

2Mδης είπε...

Περιμένω πως και πως να εορτάσω τα 2 χρόνια του σπιτιού μου στην Αρκαδία με το SX2A. Αν δεν μου το δώσουν θα ακολουθήσω τα νόμιμα...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 18/11/20 12.33, έχουν βγεί επίσης πριν μερικά χρόνια τα SX90IARU, SX150ITU και SX18FIFA, όλα από την ΕΕΡ. Δεν γνωρίζω αν όλα αυτά δόθηκαν λανθασμένα από το υπουργείο, το θέμα είναι πως αυτά έχουν δημιουργήσει προηγούμενο.

2Mδης είπε...

Γιατί δεν καταργούν το άρθρο 13 και να είναι όλη η Ελλάδα μια περιοχή? Απορώ...

2Mδης είπε...

Ξέρει κάποιος αν θα παραβρεθεί η Τατιάνα στα 40χρονα των ΟΕΑ?

Ήρεμα ρωτάω...

Ανώνυμος είπε...

Ζηλεύεις γι αυτό τα γράφεις αυτά.
Το ότι ασχολείσαι με αυτούς που κάνουν πράγματα, είναι απόδειξη της ζήλειας σου.
Είσαι κακός άνθρωπος.
Δείξε έλεος.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ δίνεται έμφαση και συμμετοχή σε νόμιμες μεν μη ρ/ε εκδηλώσεις δε, όπως αυτή με τα γιλέκα, ενώ δίνεται έμφαση στους ψηφιακούς (αλλά μοναχικούς) επαναλήπτες κλπ. διστάζουν να βάλουν μια κάμερα να δουν τα μέλη τις συνεδριάσεις ΔΣ! Γιατί άραγε; Ρητορικό το ερώτημα.

Ανώνυμος είπε...

Σε πείσμα των καιρών, τα Κίτρινα Γιλέκα θα βρεθούν σήμερα Τετάρτη 25/11 μετά τις 2030 στον αέρα. R1, συχνότητες simplex και DMR. Οσοι θέλετε να γελάσετε, βάλτε και έναν δέκτη στα 80μ, 3650 LSB. Αναμένεται παρέμβαση του Λυκούργου, που θα μεταδώσει τα σημαντικότερα γεγονότα από την τηλεόραση.

Ανώνυμος είπε...

Στους 3650 ας παίξουν, μην απασχολούν τους επαναλήπτες με πρόσχημα δήθεν άσκηση. Οι λειτουργίες των επαναληπτών πιστεύω δεν είναι για μακρόχρονες επί χρόνια ασκήσεις. Οι ασκήσεις των όποιου χρώματος γιλέκων βαστούν χρόνια όπως οι γραφικές συζητήσεις για μικρόφωνα στα 80. Αυτός είναι και ο λόγος που έγραψα να πάνε εκεί (στα καφενεία) και να δώσουν μαζί με το Λυκούργο ένα εύθυμο τόνο στις συζητήσεις και μία αλεγρία βρε αδελφέ.

2Mδης είπε...

Σε πείσμα των καιρών ε?

Ανώνυμος είπε...

ΝΕ

Ανώνυμος είπε...

Εδώ η ΕΕΡ προχωράει σε ανάσχεση εργασίας της καθαρίστριας κι εσείς κάθεστε και ασχολείστε με ασήμαντα πράγματα

Ανώνυμος είπε...

Φτασανε μέχρι εκεί τα πράγματα!!! ???
Αυτό θα πει management!!!
Αυτούς να τους φωναξουμε την Πρωτοχρονιά για το ρόδι.
Να υπάρχει όμως στην πόρτα και μια φωτογραφική μηχανή.

18SV1821 είπε...

Εγώ άκουσα θα χρεώνουν και το τραπέζι με την καρέκλα πλέον για να τα βγάλουν πέρα. Και επιβάρυνση 50% τους θερινούς μήνες για χρήση κλιματισμού. Ελάτε απέναντι στα CBιά που τρώμε πίνουμε με 20 ευρώ, συμφέρει!

Ανώνυμος είπε...

Για όποιον ενδιαφέρεται έχω καλύτερη προσφορά από τα σι-μπι
η URI = UNION RADIOAMATERI ITALIA έβγαλε τον τιμοκατάλογο για το 21.
Δικαίωμα εγγραφής 3 ευρώ εφ άπαξ
Eτησια συνδρομή 12 ευρώ με μπιρο via 9A (διαχείριση από επαγγελματία)και λογαριασμό μειλ
Αν θέλετε ασφάλιση κεραιών έξτρα 6 ευρώ το έτος
κλπ κλπ
Ψάξτε το


Ανώνυμος είπε...

URI = UNION RADIOAMATERI ITALIA, όπως λέμε ΣΕΡ ή ΣΡΕ. Καλό ακούγεται, μένει να δούμε αν θα έχουν διάρκεια και έργο, και το σημαντικότερο, να δείξουν οτι μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό και σύχρονο. Οι εθνικές ενώσεις στις περισσότερες χώρες του κόσμου, εκτός από την Αμερική και την Ιαπωνία έχουν φοβερή μείωση μελών, γιατί δεν πήραν εγκαίρως μέτρα για να εκμοντερνιστούν και φαντάζουν πλέον σαν απολιθώματα, όπως για παράδειγμα η ΕΕΡ. Αν πάντως γίνει κάτι αντίστοιχο με την Γερμανία, την Ισπανία και την Αγγλία, τότε θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες στην Ευρώπη. Αλήθεια, το EuroBureau που είχε βγεί πριν κάποια χρόνια υπάρχει ακόμα ?

Ανώνυμος είπε...

EuroBureau, URI κ.α. δεν έχουν προοπτικές. Σύμφωνα με τις σημερινές συνθήκες εάν επρόκειτο για επιχείρηση κανένας επαγγελματίας δεν θα επένδυε λεφτά. Αφού η ανταλλαγή καρτών φθίνει συνέχεια, εδώ μειώνεται και ο αριθμός ραδιοερασιτεχνών. Λυπάμαι αν στενοχωρώ τους καρτόβιους συναδέλφους και δεν είναι αυτή η πρόθεση μου αλλά με lotw και την επικράτηση ψηφιακών οι κάρτες έγιναν... vintage. Ειδικά όσοι μπήκαν στο χόμπι με τους millenials πολύ λίγο ενδιαφέρον στις κάρτες έχουν. Αυτό είναι που ανησυχεί και την ΕΕΡ, ειδεμή θα προμόταραν και το μπυρό χωρίς να είσαι μέλος, που και αυτό πνέει τα λοίσθια

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς και αυτό το θέμα (μπιρό) οι αρμόδιοι / αναρμόδιοι της ΕΕΡ δεν μπόρεσαν να καταλάβουν. Η ΜΟΝΗ διαφορά της ΕΕΡ από όλους τους άλλους συλλόγους της Ελλάδος είναι το ότι έχει το δικαίωμα λειτουργίας μπιρο. Και αντί να εκμεταλλευτούν το μοναδικό έναντι όλων αυτό στοιχείο, και να βγάζουν λεφτά, από όποιον ΕΛΛΗΝΑ (όχι μόνο μέλη της ΕΕΡ) ραδ/τεχνη ήθελε να διακινεί κάρτες το άφησαν να πεθάνει. Ο λόγος είναι πολύ απλός: Όλοι όσοι μετέχουν στο ΔΣ είναι ΜΗ ενεργοί ραδ/τεχνες και δεν ενδιαφέρονται για αποστολή/παραλαβή καρτών. Ενώ όλοι είναι μέλη της ΟΕΑ και έτσι διατηρείται και το περιοδικό που ιδικά αυτό στις μέρες μας είναι εντελώς άχρηστο. (τα ελάχιστα τεχνικά άρθρα θα μπορούσαν να δημοσιοποιούνται από το site του περασμένου αιώνα.)

Ανώνυμος είπε...

Οι QSL κάρτες έχουν πεθάνει. ΖΗΤΩ το LOTW.

Ανώνυμος είπε...

@28/11 2:21 θα συμφωνήσω. Είναι που είναι δύσκολο σήμερα να κρατηθεί ζωντανό ένα μπυρό, οι δεινόσαυροι με την πολιτική τους (χρέωση ειδ. διακριτικών, αποθάρρυνση των qsl via και ίσως κάποιων λόγων ακόμη) δεν κατάφεραν να γίνει το μπυρό ειδικά στους νέους ποιο θελκτικό. Για το 2ο αν είναι ή όχι και μέλη των οεα δεν με απασχολεί εφόσον δεν εμποδίζει τη λειτουργία του δσ. Παράλληλα δεν γίνεται προσπάθεια βελτίωσης της ιστοσελίδας (ίσως φοβούνται την απελευθέρωση σχολίων), κατάργησης του περιοδικού και αντικατάστασης του με περιεχόμενο στη σελίδα (αυτό θα μείωνε το κόστος), αλλά το χειρότερο είναι που δεν γίνονται νέες προτάσεις στο υπουργείο. Θα έλεγα πως στη διαβούλευση τα πήγαν καλά αν και νομίζω ότι για αυτήν έτρεξαν ένας - δύο που δεν ανήκουν στους βαμμένους δεινόσαυρους. Απλά περιμένουν μπας και ευνοηθούν από μελλοντικές συγκυρίες για προεδρία κλπ. Αφήνω έξω από την κρίση μου τον πρόεδρο που ζήτησε τη θέση για τελευταία φορά και που αν δεν έβγαινε αυτός μπορεί ο αντικαταστάτης να ήταν και επιζήμιος.

Ανώνυμος είπε...

Για να έχουμε καλό ρώτημα τι γίνεται με το θέμα card checker; Εδώ και ένα χρόνο κενή η θέση, υπάρχουν τόσοι και τόσοι παρατρεχάμενοι ή και όχι τόσο παρατρεχάμενοι του χαλίφη που καταλαμβάνουν θέσεις στο δσ κατά καιρούς που είναι; Όλοι αυτοί που κόπτονται για το σωματείο και το χόμπι που είναι; Δεν προσφέρεται κανείς για τη θέση; Ή δεν έχουν τις ικανότητες; Μα αν δεν έχεις την ικανότητα να γίνεις ένας απλός c. checker τότε τι θες και καμαρώνεις σαν γύφτικο σκερπάνι, γιατί κρεμάς 2 το λιγότερο vhf και φωτογραφίζεσαι, τι τρέχεις στις Τατιάνες κλπ.... Ένας σαν όλους είσαι εκτός από τη στήριξη που προσφέρεις στους σκοπούς του χαλίφη. Η ένδεια ικανοτήτων όσων προβάλλονται είναι ορατή oth (over the horizon). Αυτά αφορούν σωματείο άλλης χώρας που στερείται facebook

SV1MO είπε...

Για τον Ανώνυμο 1/12/ Ώρα 11:16 (καλό μήνα!!) που ρωτά για το θέμα του card checker.
Εγώ δεν γνωρίζω αν είμαι στους παρατρεχάμενους που έχεις κατά νου και δεν έχω VHF γιατί δεν με ενδιαφέρει η περιοχή αυτή. Έκανα όμως την σχετική αίτηση για card checker, on time. Στις 25/11 είχε συνεδρίαση δια τηλεδιασκέψεως το ΔΣ και θα κρινόταν οι αιτήσεις. Έστειλα μέιλ, ώστε να μου επιτραπεί να παρακολουθήσω την τηλεδιάσκεψη, γι 'αυτό το θέμα μόνο. Μου απάντησε άμεσα το ΔΣ ότι θα ήταν τεχνικώς αδύνατο να γίνει αυτό και θα ενημερωνόμουν μαζί με τους άλλους. Έτσι είμαι και εγώ μαζί με εσένα στην αναμονή.
Και πάλι καλό μήνα και καλές Γιορτές και stay safe!
73 Μιχάλης
SV1MO

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι περισσότεροι που έχουν τα προσόντα για ARRL card checker ανήκουν είτε στην παρέα του SV1JG είτε στην παρέα του SV1AER, και έχουν αποφασίσει να αφήσουν τον Χαλίφη να βράσει με το ζουμί του.


2Mδης είπε...

Εγώ απλά λέω αφήστε τον ασθενή να καταλήξει.

Πολλοί ήταν αυτοί που λειτούργησαν ως βαλβίδα εκτόνωσης με αντάλλαγμα μια καρέκλα ή μια θέση στο ΔΣ και αποτέλεσμα είναι να παραμένει ο ασθενής κλινικά νεκρός.

Πάει, τελείωσε. Ζωή σε εμάς...

Ανώνυμος είπε...

@MO οι παρατρεχάμενοι είναι μέλη δσ προφανώς δεν περιλαμβάνεσαι σε αυτούς και για άλλους λόγους (αλλιώς θα ήσουν ακόμη στο μπυρο). Δεν ήξερα πως έβαλες υποψηφιότητα θα ήθελα να μάθω ποιοί είναι οι ρεζίληδες που υπέκυψαν πάλι στα κελεύσματα (γιατί άραγε;) του χαλίφη. Ποιο ρεζίλι πεθαίνεις. Δεν γνωρίζω αν υπήρξαν και άλλες υποψηφιότητες και καταψηφίσθηκαν βάση ανωτέρων εντολών (ρεζίληδες πάλι οι καταψηφήσαντες). Ουσιαστικά η απόρριψη του συναδέλφου είναι πράξη κατά όλων των αδειούχων και τους ζημειώνει, κάτι βέβαια που είναι εντός ημερησίας διάταξης όσων διοικούν. Ως μέλος έχεις δικαίωμα να ζητήσεις αντίγραφο του δσ για να ονοματισθούν οι ρεζίληδες που τα δίνουν όλα για μια θέση στο τραπέζι. Φυσικά αυτά αφορούν σωματείο άλλης χώρας που στερείται facebook και ουδεμία σχέση έχουν με τεκταινόμενα στη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΜΟ μπράβο για την προσφορά σου που θα έλυνε ένα πρόβλημα. Αλλά και εσύ βρε παιδί μου πότε θα καταλάβεις ότι από το ιερατείο είσαι κομμένος; Όσο εθελοτυφλούν τα μέλη υπακούοντας ξέρεις ποιον, θέση δεν πρόκειται να πάρεις πουθενά.

GIMEL TAU LTD είπε...

Άαααα ρε κορόιδα, ακόμη πληρώνετε έναν αποτυχημένο σε όλα σύλλογο ???
και μάλιστα ανταλλασσετε και "απόψεις" περί των "δραστηριοτήτων" του ???
Αξίζει να ασχοληθείς με κάτι που αξίζει τον κόπο, όχι με γραφικούς και αποτυχημενους.
Τραβήξτε την "πρίζα" ρε κορόιδα και αφήστε τον "ασθενή" να καταλήξει, μόνο τότε θα γεννηθεί κάτι καινούργιο και πραγματικά χρήσιμο.
Όσο διαιωνίζεται μία άρρωστη κατάσταση, τόσο τα προβλήματα θα διογκώνονται.
Μια απόφαση είναι.

Ανώνυμος είπε...

Τα προσόντα που ζητάει η ARRL είναι το πρόβλημα. Αλλιώς θα το είχε πάρει και αυτό στις πλάτες του ο Βανίκιος και θα καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι. Στην τεχνική επιτροπή για παράδειγμα που δεν απαιτούνται προσόντα έχει στρογγυλοκαθήσει και δεν αφήνει κανέναν να δει τι υπάρχει στα βουνά και στους αναμεταδότες. Τυχαίο; (Όλα αυτά για έναν σύλλογο που δεν έχει facebook, παιδιά!)

Ανώνυμος είπε...

QSL κάρτες, DXCC, μπυρό και αηδίες. Σαν τα μικρά παιδάκια που παλιά μάζευαν καπάκια από αναψυκτικά, αυτοκόλλητα με ποδοσφαιριστές και τηλεκάρτες. Δραστηριότητες για συνταξιούχους που δεν έχουν πώς να περάσουν την ώρα τους και όλη μέρα τρώγονται με τα ρούχα τους. Αυτός είναι ο ραδιοερασιτεχνισμός σήμερα? Για ρωτήστε πώς μας βλέπουν οι σημερινοί νέοι των 20 χρονών, που μεγάλωσαν με το κινητό και το ιντερνετ και ελάτε να τα ξαναπούμε.

GIMEL TAU LTD είπε...

Δεν χρειάζεται να ρωτήσεις κανέναν νέο για το πως μας βλέπει, αναρωτήσου πως βλέπουμε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας.
Ντρέπομαι πλέον να λέω ότι είμαι ραδιοερσιτεχνης, μη τυχόν και με ρωτήσουν αν έχω σχέση με αυτά τα περίεργα κίτρινα εξωγήινα όντα που εμφανίζονται ως "μαιντανοί" παντού.
Τώρα τελευταία το έχω ρίξει στις κατασκευές και έχω βρει την υγειά μου.
Αλήθεια έχω μία απορία.
Το ειδικό διακριτικό 2500 πως μπορεί και τρέχει από όλες τις ραδιοερασιτεχνικες περιοχές ???
Μήπως αυτές καταργήθηκαν και δεν έπεσε στην αντίληψη μας ???
Τότε να ζητήσω κι εγώ ειδικό διακριτικό "2" και να το τρέξω από την περιοχή "1" μπορώ ???

SV1MO είπε...

Για τον ανώνυμο 2/12 Ω 11:56 θέλω να θυμίσω ότι τον μήνα Δεκέμβριο "τρέχει" από 40-50 χώρες [σε αυτές ΔΕΝ περιλαμβάνεται η Ελλάδα] το ειδικό διακριτικό: που το ΥΟΤΑ σε απλά Ελληνικά, σημαίνει: ΝΕΟΙ (σε ηλικία) ΡΑΔ/ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. Αυτό με κάνει να υποθέσω ότι υπάρχουν σύλλογοι μέσα σε περιβάλλον κορονοϊού που "επενδύουν" στους νέους τους για να συνεχιστεί το χόμπι. Άλλες πάλι χώρες χρησιμοποιούν την ευκαιρία για να ακουστεί η χώρα τους ότι υπάρχει και έχει νέους που θα αντικαταστήσουν τους παλιούς. (Κάποιοι αυτό το λένε "εξωστρέφεια"). Εμείς απλά "πετροβολούμε" ο ένας τον άλλον.
73 Μιχάλης
SV1MO

Ανώνυμος είπε...

@MO γιατί απαντάς στα απαξιωτικά σχόλια του; Σίγουρα δεν ξέρει/κατέχει από dxcc, το πολύ να μίλαγε στα καφενεία και simplex vhf. Αλλά τα τραβάει και εσένα η... ιδιοσυγκρασία σου, άκου να προταθείς για card checker! Είσαι κομμένος από χέρι δεινόσαυρου για να ξέρεις.

2Mδης είπε...

...ή δεινοσαυρίνας...!

Ανώνυμος είπε...

και αυτό σωστό!

SV1MO είπε...

Για τους προλαλήσαντες, εγώ κάνω το χρέος μου έναντι του εαυτού μου, χωρίς φόβο αλλά με πάθος, γιατί ο ραδιοεασιτεχνησμός είναι κάτι πάνω από 5ΝΝ.
Αυτό θα το καταλάβει κάποιος αν βρεθεί στο Friedrishafen, όπου υπάρχει μια παγκόσμια παρέα, ανεξάρτητα από χρώμα, γλώσσα, θρησκεία, πολιτικά κλπ. τόσο μέσα στον εκθεσιακό χώρο, στα λεωφορεία, στα καφέ της παραλίας, στις συνεστιάσεις των κλαμπς κλπ. (Με την ευκαιρία να ενημερώσω ότι δεν υπάρχει πουθενά η Ελληνική σημαία, ούτε στην σάλα των διαλέξεων όπου υπάρχουν περιμετρικά όλες οι σημαίες.)
Με το να παραιτηθούμε από όλες τις προσπάθειες γιατί κάποιοι "δεινόσαυροι" ή η "δεινοσαυρίνα" θα μας στείλουν στο σπίτι πάλι, θα περιμένουμε άπραγοι να καταλήξει ο ασθενής? Έτσι παρ όλα τα «στραπάτσα» είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας (όπως γράφει κάποιος) στο να θες να μη χάσει η ΕΕΡ τον τίτλο του αντιπροσωπευτικού συλλόγου για την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος δεν είναι το ΔΣ αλλά εμείς τα Μέλη
73 Μιχάλης
SV1MO
(Τέως «μπίραρχος» και υποψήφιος card checker)

2Mδης είπε...

Μιχάλη καλησπέρα,

σε όσα περιγράφεις για Friedrishafen, παγκόσμια παρέα κλπ πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι πως χρειάζεται ένας φορέας που να έχει ισχυρή παρουσία και να αντιπροσωπεύει τους Έλληνες συναδέλφους. Σε αυτό που διαφωνεί πολύς κόσμος (πλέον και εγώ) είναι στο κατά πόσο η ΕΕΡ έχει την δυνατότητα μετά από μισό αιώνα εσωστρέφειας να ανταποκριθεί στα παραπάνω. Βλέπεις ότι εκτός από 30-40 άτομα που παραμένουν μέλη από παλιά, τα νεότερα γράφονται για ένα χρόνο και μετά βλέπουν τι γίνεται και φεύγουν τρέχοντας.

Δυστυχώς κάποιοι είναι γατζωμένοι -για δικούς τους λόγους ο καθένας- σε θέσεις ΔΣ, επιτροπές κλπ και δεν διατίθενται να πάνε σπίτι τους με κανένα τρόπο. Θυμίζω καταστατικά που πετάχτηκαν στα σκουπίδια, αποφάσεις ΓΣ που αγνοήθηκαν, δαπάνες που δεν εμφανίστηκαν στα μέλη, προσπάθειες διαγραφής μελών, παραιτήσεις που "ξεπαραιτήθηκαν", απαγορεύσεις συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία και τόσα άλλα. Σε όλα τα παραπάνω υπήρχαν οι καλοθελητές που έλεγαν "να βοηθήσουμε να μην φουντάρει ο σύλλογος" και κάθε φορά τα πράγματα πήγαιναν στο χειρότερο.

Δλδ τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιληφθεί κάποιο μέλος ότι εσκεμμένα οδηγούνται στην έξοδο όσοι δεν ανήκουν στην παρέα που διαχειρίζεται τα πάντα εκεί μέσα? Δεν θυμάσαι τον Μάκη τον IZR που είχε δώσει την ψυχή του ο άνθρωπος στο μπυρό, πως τον έδιωξαν? Τόσους άλλους που έτρεχαν?

Είναι σαν να βλέπεις μια βάρκα να πηγαίνει στα βράχια επειδή ο καπετάνιος γύρισε το τιμόνι καταπάνω τους και εμείς να συζητάμε αν πρέπει να πάμε να καθαρίσουμε το κατάστρωμα από την αλμύρα! Στα βράχια πάνε. Άστους...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Τελείωσε πλέον ο ραδιοερασιτεχνισμός στην Ελλάδα και όχι μόνο,οι περισσότεροι είναι μεσήλικες και βάλε οπότε δεν έχουν όρεξη ,οι νέοι ασχολούνται με τα κινητά κλπ. Οι άλλοι σύλλογοι που δημιουργήθηκαν εδώ στην Αθήνα πού είναι; πάνε κι αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

"Ο Σύλλογος δεν είναι το ΔΣ αλλά εμείς τα Μέλη"

Μεγαλύτερο παραμύθι δεν υπάρχει. Ακούγεται ωραίο αλλά δεν ισχύει. Και στους τέσσερις συλλόγους της Αθήνας θα δείτε ότι συγκεκριμένα πρόσωπα παραμένουν στην διοίκηση για δεκαετίες. Επίσης θα παρατηρήσετε ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα. Τυχαίο;
Μην χαϊδεύετε τα αυτιά σας λοιπόν με τέτοια αποφθεύγματα. Σύλλογος δυστυχώς είναι όποιος κάνει κουμάντο και έχει τον τρόπο να ελέγχει τα πάντα. Τα μέλη απλά πληρώνουν.

Λουλούκος είπε...

Αν στόχος του ραδιερασιτέχνη είναι η επικοινωνία τύπου καφενείο τότε ναι έχει τελειώσει ο ραδιοερασιτεχνισμός στην Ελλάδα. Γιατί ένας 20χρονος να αφήσει το viber, το messenger κτλ και να πάει να μιλήσει μέσω Echolink ή DMR? Τι παραπάνω του προσφέρει; Και σε ένα net επαναλήπτη να τον βάλεις πάλι τι παραπάνω θα του προσφέρει; Δεν έχουμε πλέον 1980 ούτε 1990.

Τώρα αν ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι και άλλα πολλά πράγματα όμως, αρκεί να μπει κάποιος στο Hackaday.com και να βάλει 'Ham Radio" στην αναζήτηση, τότε έχει πολύ μέλλον. Μπορεί να μην έχει στην Ελλάδα γιατί αυτοί που έπρεπε να τον πάνε μπροστά τον κράτησαν αλυσοδεμένο πίσω αλλά όπως έλεγε και η γιαγιά μου, ο,τι σπέρνεις θερίζεις...

O συνάδλεφος ΜΟ ανέφετε το ΥΟΤΑ, αυτές τις μέρες βγαίνει το 7Χ2YOTA στον αέρα σε FT4 από Αλγερία! Ναι Αλγερία!

SV1MO είπε...

Συμφωνώ με όλους και με όλα τα παραπάνω. Όμως δεν βλέπω σε εκλογές να κατεβαίνουν 15 άλλοι νέοι συνάδελφοι. Έκανε μια ισχνή προσπάθεια ο AER και γνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Μια ακόμα σοφή παροιμία λέει: Πέσε πίτα να σε φάω. Έτσι περιμένουμε όλοι να πέσει η πίτα απ' τον ουρανό και εκτονωνόμαστε στο φιλόξενο μπλοκ του Γιάννη.
Όσο για τις Χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα YOTA, δεν είναι μόνο η Αλγερία που αναφέρει ο συνάδελφος αλλά και οι: ΒΟΡΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΛΙΒΑΝΟΣ, ΜΑΡΟΚΟ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΣΕΡΒΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ (πολλές απ΄ αυτές με πάνω από ένα σταθμό). Αλλά πως να βγούμε στο πρόγραμμα ΥΟΤΑ αφού ο νεαρότερος από εμάς είναι 30-40 χρονών. Δεν φταίει πάντα το πιάνο αλλά ο πιανίστας.
Κλείνοντας, για να τα λέμε όλα, χαιρετίζω την προσπάθεια με το ειδικό διακριτικό SX2500S. Το λάθος για εμένα είναι ότι έβαλαν πολύ χαμηλά κριτήρια για την απόκτηση των αναμνηστικών awards με αποτέλεσμα να "καεί" γρήγορα το S.E.S. Έτσι θα "σβήσει" σε 15 μέρες, αφού δεν θα υπάρχουν ελληνικοί σταθμοί για να το συντηρήσουν.
73 Μιχάλης
SV1MO
(Τέως μέλος ΔΣ για 1 μήνα κα νυν υποψήφιος card checker της ARRL)
ΥΓ Λόγω των Γιορτών βγήκαν στον αέρα ειδικά διακριτικά με το επίθημα XMAS. Πρώτη κα πάλι η Κύπρος. Κάποια πρωτοβουλία?

Ανώνυμος είπε...

Και στους τέσσερις συλλόγους της Αθήνας

Ποιοί είναι οι 4 σύλλογοι της Αθήνας? Γιατί αν προσμετράς την RSF, αυτοί δεν έχουν ιδιαίτερα καλή σχέση με τον ραδιοερασιτεχνισμό.

Έκανε μια ισχνή προσπάθεια ο AER και γνωρίζουμε το αποτέλεσμα.

Ναι, προδόθηκε από δυο λαμόγια που είχε εμπιστευθεί. Αλλά από ότι έχω καταλάβει είναι ταμπού ακόμα και στο παρόν blog να τους αναφέρουμε ονομαστικά.

Ανώνυμος είπε...

Ταμπου δεν υπάρχουν απλά δεν γνωρίζω ούτε ποιοι είναι οι 2, ούτε γιατί εμφανίσθηκε για πρόεδρος και μετά αποχώρησε. Αν έχεις στοιχεία για τους 2 κλπ. πες μας. Εγώ από μακριά είδα ένα βατερλώ του AER και μόνο αυτό. Ήξερε περίπου τι θα αντιμετώπιζε ας μην αναλάμβανε, δεν τον παρακάλεσε κανείς ούτε τους άλλους υποψηφίους πέρα ίσως από τη στενή τους παρέα που εμφανίσθηκε άπαξ στις εκλογές. Για να δούμε εσύ που φαίνεται να ξέρεις περισσότερα τι θα μας πεις

2Mδης είπε...

Τους χαιρετισμούς μου στους αλήτες της Πάτρας. Ευτυχώς στέλνετε κανά υβριστικό σχόλιο και επιβεβαιώνετε τους τίτλους σας...

Ανώνυμος είπε...

@MO με συγχωρείς αλλά κάποια πράγματα φαίνεται να τα βλέπεις με εντελώς δικά σου μάτια. Αφού σε γράφουν συνεχώς γιατί μόλις περάσει λίγος καιρός από το τελευταίο γράψιμο ξαναπάς και προσφέρεσαι; Αυτά τα περί να βάλουμε το λιθαράκι μας, πίτες, πιάνα και πιανίστες άφησε τα στην άκρη. Πρόταξε την αυτοεκτίμηση σου και μην πηγαίνεις αφελώς δίνοντας ευκαιρία να ξανα ματα πολλάκις ευχαριστηθεί ο χαλίφης που δήθεν κάτι πέτυχε (φέρνεις και τους άλλους σε δύσκολη θέση να ξανα ματα πολλάκις συμφωνήσουν μαζί του). Μετά δε κάθε επιτυχία του βγαίνεις και παραπονούμενος (σύνδρομο Στοκχόλμης;). Ενώ με τον ξαφνικό θάνατο - think about it - ακόμη και το σωματείο της άλλης χώρας που δεν έχει facebook και για το οποίο αναφέρομαι μπορεί να συνέλθει, αν και όσο πέφτει μια εικοσάρα (αν πέφτει έχω χρόνια να πάω) το χρόνο δεν βλέπω να αλλάζει κάτι

2Mδης είπε...

#21:48

Δες τι γράφεις πριν στείλεις το σχόλιο σου! Δεν διαβάζουν πολλοί Χρυσαυγίτες εδώ μέσα για να αντιληφθούν τον τρόπο γραφής σου.

SV1MO είπε...

Για τον Ανώνυμο 6:35 μμ, Φαίνεται ότι η κανονικότητα είναι η απραξία. Φαίνεται ότι την ΕΕΡ την έχετε εκχωρήσει στα 7 άτομα του ΔΣ και έτσι βγάλατε αφελώς το συμπέρασμα ότι πάσχω από το σύνδρομο Στοκχόλμης. Εντάξει λοιπόν ας επικρατήσει ο ραγιαδισμός και σε 400 χρόνια τα ξαναλέμε.

Η λογική (της πλειοψηφίας) ότι με τον ξαφνικό θάνατο, θα συνέλθει το σωματείο (της άλλης Χώρας) με ξεπερνά.

73 Μιχάλης
SV1MO

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη, όλοι ξέρουμε ότι θέλεις να προσφέρεις, αλλά υπάρχει και κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Αν κάπου δεν σε θέλουν και δεν έχεις τρόπο να τους επιβληθείς, αποχωρείς με το κεφάλι ψηλά, όπως έκανε ο Γιάννης.
Για φαντάσου τώρα, να μαθαίναμε ότι ο Γιάννης επιστρέφει στο "σωματείο" και προσφέρει την εμπειρία του. Και να μην τον θέλουν κιόλας!
Μετά από όσα έχουν γίνει, εσένα πως θα σου φαινόταν; Και στους υπόλοιπους...

Ανώνυμος είπε...

Για φαντάσου τώρα, να μαθαίναμε ότι ο Γιάννης επιστρέφει στο "σωματείο" και προσφέρει την εμπειρία του.

Μα ο Γιάννης ποτέ δεν αποχώρησε, μάλιστα είναι και Πρόεδρος !

Ανώνυμος είπε...

@6/12 2:25 εννοώ τον 2μδη...

Ανώνυμος είπε...

@MO λυπάμαι που εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις, φυσικά και κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει ούτε να σε κακολογήσει αν κατά καιρούς κάνεις διάφορες απόπειρες εθελοντικής προσφοράς που απορρίπτονται a priori στο χωριό μου αυτό λέγεται its up to you 73

Ανώνυμος είπε...

SV1MO Μιχάλη, αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι οτι γίνεσαι το άλλοθι τους, για να έχουν μετά να λένε "Να, κοιτάξτε τί καλοί που είμαστε, εμείς προτείναμε τον ΜΟ σαν DXCC checker, οι άλλοι είναι οι κακοί που δεν θέλουν το καλό του συλλόγου" και άλλα τέτοια. Ρώτα και τον φίλο σου από το Καπανδρίτι να σου πεί τί κουμάσια είναι ο βαζύρης και η παρέα του. Την απαξίωση από την μεριά τους την έζησες άλλωστε πρόσφατα στο πετσί σου. Τώρα, απλά θα σε κοροϊδεύουν. Αλλά όπως είπε και ο προηγούμενος, It's up to you.

SV1MO είπε...

Θα με κα λό παι δί
κα λος ει ση γη τής
α ρκεί το παριζάκι μου
να εί ναι Υ φα ντής
Ο-Ε-Ο

ΧΟ ΧΟ ΧΟ
Merry Christmas

Santa Claus
(SV1MO)

Ανώνυμος είπε...

Ήταν βαρύ τελικά ....

Ανώνυμος είπε...

Αντίστοιχες ιστορίες πάλι και από τους συνήθεις ύποπτους στη Πάτρα, που διαφημίζουν αρκετά διακριτικά (γιατί ένα δεν αρκεί) με πρόθεμα SX2. Βέβαια σε άλλο ποστ το οποίο τώρα το κατέβασαν τα είχαν με πρόθεμα SX3. Εμφανίστηκε και γνωστός λάτρης μιλιταρισμού και ειδικών διακριτικών από την περιοχή 2 που μιλάει για μποϊκοτάζ, στον οποία δόθηκε ήδη απάντηση με το γνωστή μεθοδολογία των τονισμένων κεφαλαίων με περίσσια σημεία στίξης. Ενημέρωσε μας για το παρασκήνιο.

Πέρα από το θέμα των περιοχών πάντως, το πρόθεμα SZ δίνεται τελικά σε ΕΔΚ; Σύμφωνα με το ΦΕΚ μάλλον ναι, σύμφωνα με την ύλη των εξετάσεων δίνεται μόνο σε συλλόγους. Τι ισχύει;

2Mδης είπε...

Για την Πάτρα δεν ξέρω, εμένα με εχουν μπλοκάρει απο την φασιστοσελίδα του συλλόγου και δεν μαθαίνω τα καμώματα τους.

Τώρα για το ΦΕΚ, έχει γίνει λάστιχο δυστυχώς. Μπάχαλο. Με κυριώτερο την ουσιαστική καταργηση των περιοχών, sx4 και sx2 που εκπέμπουν στην sv1! Επίσης στο και 5, απορρίφθηκε το sx3paisios που είχαν ζητήσει ο ραδιο ουρανός και οι άλλοι.

Δυστυχώς η έλλειψη ενδιαφέροντος από τους συλλόγους που θέλουν απλά να γράφουν μέλη οδηγεί στην κατάργηση της νομοθεσίας...

Θα πρέπει ατομικά πλέον, να ρωτάμε κάθε φορά τους αρμοδίους γιατί αγνόησαν την νομοθεσία.

Ανώνυμος είπε...

Ανακοινώθηκε ο νέος card ARRL checker, είναι ο αγαπητός σε όλους SV1RK, επιλογή που αποτελεί μεγάλη αναβάθμιση της θέσης.

@SV1MO τα θερμά μου συλλυπητήρια και την άλλη φορά να προσέχεις που πατάς.



Ανώνυμος είπε...

Ο ''RK αγαπητός σε όλους''. Συνάδελφε τρέξε σε κανένα γιατρό. Αλλά μάλλον δεν υπάρχει επιστροφή.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ιδέα! Θα το εκμεταλλευτώ και εγώ!