Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Η προχειρότητα της προχειρότητας την προχειρότητα Ω ΟΕΑ...

 Και μην ξεχάσετε να βγείτε USB στους 3,563 ΜΗz αητόπουλα!



15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε λες πάλι καλά που δεν βγαίνουν στο 6710. Αμάν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο συντάκτης του παραπάνω μηνύματος, αν έχει εμπειρία στα βραχέα ή όχι. Όπως δεν γνωρίζω και τον υπεύθυνο που θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικός, εκτός αν και αυτός είναι της ιδίας εμπειρίας. Για το τυπικό καλό είναι να στείλουν ορθή επανάληψη.

Ανώνυμος είπε...

Ορθά έγραψαν αν και καθήμενοι:
http://www.arrl.org/60m-channel-allocation
https://en.wikipedia.org/wiki/60-meter_band

Ανώνυμος είπε...

Για τον Ανώνυμος
19 Ιανουαρίου 2021 - 2:20 μ.μ.

https://www.iatropedia.gr/wp-content/uploads/2019/10/Eye-drops-man-1200x801.jpg

και ξαναπάμε!

Ανώνυμος είπε...

@ 2:52 Βάλε λίγες σταγόνες εσύ από αυτό που πρότεινες και διάβασε το bandplan:
https://www.iaru-r1.org/wp-content/uploads/2019/08/hf_r1_bandplan.pdf
και τη σημείωση:
(##) Highest dial setting for USB Voice mode on the 60m band: 5363 kHz
Εάν κατέχεις ισχύουσα άδεια και βγαίνεις βραχέα με αξιώσεις σου θυμίζω το χόμπι θέλει συνεχόμενη ενημέρωση και διάβασμα...

Ανώνυμος είπε...

@3:28 Εκτός από συνεχόμενη ενημέρωση και διάβασμα θέλει και καθαρή όραση για να μην διαβάζεις 3,563 στην ανακοίνωση της οεα και εσύ να καταλαβαίνεις 5,363.
Η συχνότητα 3.563 είναι στα 80μετρα και δεν επιτρέπεται USB. Για αυτό σου λέω κολύριο και αγωγή από οφθαλμίατρο (με αξιώσεις ή χωρίς)!!

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω κάτι μήπως ξέρει κανένας να διευκρινήσει; Σημερα το μεσημέρι άκουσα δυο που πλακωθήκανε στο R1 , αν κατάλαβα καλά ο ενας καλούσε καποιον φίλο του και ο αλλος του είπε οτι ειναι αντιδεοντολογικο αυτο. Δεν κατάλαβα σε τι εκανε λάθος αυτος που καλούσε μάλλον ο κάθε αναμεταδοτης πρέπει να χρησιμοποιείτε από ορισμένα ΄΄ατομα;
Υπάρχουν ελεύθεροι αναμεταδότες που μπορεί να καλεσει καποιος αδειούχος και αν ναι σε τι συχνότητα για περιοχη Αθηνα;

Ανώνυμος είπε...

τελικά είχες δίκιο χρειάζομαι φαίνεται γυαλιά

2Mδης είπε...

Συνήθως ακούω στο R1, τι ώρα έγινε?

Αν οι κλήση έγινε με διακριτικό δεν υπάρχει άλλος περιορισμός. ΟΛΟΙ οι επαναλήπτες ή αναμεταδότες που είναι μέσα σε ραδιοερασιτεχνικές ζώνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε ραδιοερασιτέχνη.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και κάποιοι που φωνάζουν ένα όνομα και πρέπει να τους πιέσεις για να πουν διακριτικό

2Mδης είπε...

"...Έγινε ένα πρώτο μικρό βήμα για την εξυγίανση τού καθεστώτος τών αθλητικών ομοσπονδιών: θεσπίζεται η συμμετοχή εκπροσώπου τών αθλητών στις διοικήσεις.
Το δεύτερο πρέπει να είναι ο περιορισμός τού δικαιώματος εκλογής στο ΔΣ τών Ομοσπονδιών σε δύο ή τρεις θητείες, το πολύ καθώς και η θέσπιση δίκαιου εκλογικού συστήματος, ίδιου σε όλες.
Σήμερα υπάρχουν σχεδόν ισόβιοι πρόεδροι, διοικήσεις που παραμένουν 20 και 30 χρόνια
και κάθε Ομοσπονδία έχει άλλα συστήματα και διάφορα ιδιαίτερα κόλπα...
Και πολλά ακόμη πρέπει να ακολουθήσουν..."

Από άσχετη δημοσίευση στο δίκτυο σχετικά με την φημολογούμενη διασπάθιση χρήματος σε αθλητικά σωματεία...

Ανώνυμος είπε...

Κυριά 2Μδη, Το προηγούμενο σχόλιο σου είναι κιτρινισμός του τύπου. Το σωστό είναι οι διοικήσεις να αλλάζουν όταν ο Κύριος το θελήσει. Μπορεί όμως να υπάρξει εξαίρεση και να μεταβιβάζεται η διοίκηση στο επόμενο σετ ατόμων που έχουν γαλουχηθεί από τον Μεγαλειότατο.
Σημείωση: το θέμα είναι σε ποιου τα χέρια θα σκάσει η μπόμπα!!
(αυτό το μνμ είναι προϊόν μυθοπλασίας και δεν συνδέεται ή υπονοεί κάτι άλλο)

Antonis είπε...

Ελεύθεροι είναι οι αναμεταδότες ΌΛΟΙ αν και δεν έχουν συνδράμει όλοι στην αγορά και τη συντήρησή τους.
Μάλλον από κάτι που "έπιασα", έγινε μια κλήση και αυτός που την έκανε περίμενε να υπάρξει ένα "κενό" προκειμένου να του απαντήσει αυτός που κάλεσε και αυτό δεν υπήρξε.
PS οι αναμεταδότες δεν είναι μια κρατική παροχή ή ένα "κοινωνικό αγαθό".

2Mδης είπε...

Στον Καζαμία του 2020 είχε γραφεί η παρακάτω πρόβλεψη ως δεύτερη παράγραφο στον Μάιο του 2020
"*Εγκατάσταση CB σε κλωβό της Αττικής Οδού με κάθετη κεραία θα ανακοινώσει η αρμόδια αρχή δίνοντας αναλυτικά τα εύσημα στην τεχνική ομάδα που έστησε τον ιστό, τον κυρ-Νίκο που έφερε την σκάλα, τον Μήτσο που ξεδίπλωσε το καλώδιο, τον Τάσο που έκανε όπισθεν το αμάξι "μην πέσει κανα εργαλείο από το μ@λάκα" τον Παντελή που φώναξε εγκαίρως "όπα θα βρεις!" και στην κυρά Τασία που έφερε τους καφέδες -ελληνικούς μέτριους-επειδή δεν είχε να φτιάξει καπουτσίνο..."
https://2mdes.blogspot.com/2020/01/

Και εδώ διαβάζουμε ΣΗΜΕΡΙΝΗ ανακοίνωση του ΠΑΣΥΧΕΡΑ:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
-------------------
Αγαπητοί συνάδελφοι, πριν από σχεδόν ένα χρόνο, ο Γραμματέας του συλλόγου μας Κος Γιώργος Γρίβας 18 SV 1220, είχε τη θαυμάσια ιδέα της συνεργασίας της Αττικής Οδού με τον ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ.C.B, με σκοπό την αμφίδρομη επικοινωνία του Κέντρου Ελέγχου της Αττικής Οδού με τα μέλη του συλλόγου μας.
Το αμοιβαίο κέρδος είναι προφανές. Η Αττική Οδός θα έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί από τους CB-ers μέλη μας, οτιδήποτε πέσει στην αντίληψήτους και τα μέλη μας θα μπορούν να ενημερωθούν άμεσα για οποιοδήποτε συμβάν μέσα στο δίκτυο της Αττικής Οδού, που θα επηρέαζε τη γρήγορη μετάβαση στον προορισμό τους.
Χρειάστηκε προσεκτική μελέτη όλων των παραμέτρων που έθεσε η Αττική Οδός, έρευνα και σκληρή δουλειά, ώστε να φτάσουμε στο σημερινό πρωτοποριακό αποτέλεσμα. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπου ένας φορέας διαχείρισης οδού ταχείας κυκλοφορίας, συνεργάζεται με ένα φορέα διάδοσης των επικοινωνιών στη ζώνη ραδιοσυχνοτήτων πολιτών, ώστε οι οδηγοί CB-ers,να οδηγούν με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Κο Βασίλειο Χαλκιά, διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας Αττικές Διαδρομές και στον Κο Γιώργο Κιούση, Δ/ντη Τεχνολογίας των Αττικών
Διαδρομών ΑΕ, που δέχθηκαν την τοποθέτηση ενός Zello Network Transceiver στο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας, ώστε να ξεκινήσει η αμοιβαία συνεργασία μας.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο γραμματέα μας Γιώργο Γρίβα 18 SV 1220, γιατί συνέλαβε αυτή την πρωτοποριακή ιδέα και δούλεψε μεθοδικά για την υλοποίηση της.
Συγχαρητήρια αξίζουν στον ταμία μας Κώστα Μπαντούλα, για τη γρήγορη τακτοποίηση των χρηματικών υποχρεώσεων προς την εταιρία από την οποία έγινε η προμήθεια των συσκευών, με αποτέλεσμα τη γρήγορη άφιξή τους στην Ελλάδα.
Στον διαχειριστή υλικού του συλλόγου μας Σαράντη Σαρακίδη 18 SV 1365 ο οποίος κάτω από εντελώς αντίξοες συνθήκες, εν μέσω covid19, κατόρθωσε να υπογράψει με ταχύτητα αστραπής τα απαραίτητα συμβόλαια με γνωστή εταιρία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και internet.
Και τέλος στον διαχειριστή του συστήματος Zelloκαι των Ραδιοπυλών του συλλόγου μας Αλέξανδρο Μανωλάτο 18 SV 107,ο οποίος ετοίμασε με απόλυτη επιτυχία όλες τις λογισμικές και ρυθμιστικές διαδικασίες, ώστε το σύστημα να λειτουργήσει με απόλυτη ακρίβεια και επαγγελματική πιστότητα.
Το σύστημα λειτουργεί από σήμερα 22/1/2021, από τις 12 το μεσημέρι και είναι στη διάθεση των μελών μας.
Πρόσβαση έχουν όλα τα ταμιακώς ενήμερα μέλη του συλλόγου. Σας υπενθυμίζω ότι στο Zello θα πρέπει να εμφανίζεται το διακριτικό σας, το όνομά σας και η περιοχή σας. Για παράδειγμα 18 SV 100 Μάκης Αθήνα. Οτιδήποτε άλλο δεν θα γίνεται δεκτό από αυτό το σύστημα επικοινωνίας. Η τοποθέτηση ραδιοπυλών στο κανάλι #19 στους οδικούς άξονες, θα γίνει σε δεύτερο χρόνο, όταν θα έχουμε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του τρέχοντος σχεδίου τοποθέτησης ραδιοπυλών στα κανάλια #3/4 και ψηφιακών καταγραφέων στο κανάλι #11, μαζί με την ένταξη στο σύστημα και των άλλων φορέων διαχείρισης οδικών αξόνων ταχείας κυκλοφορίας.
Θα ακολουθήσουν το δυνατόν συντομότερα, λεπτομερείς οδηγίες για την εγγραφή των μελών του συλλόγου στο σύστημα και διευκρινήσεις, από τον διαχειριστή των Ραδιοπυλών 18 SV 107.
Πολλά 73 και καλό σαββατοκύριακο.
Μάκης
18SV100

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη αρχίζω και φοβάμαι για τις προφητικές σου ικανότητες... Δηλαδή το 2022 θα γίνει πραγματικότητα η πρόβλεψη για την ίδρυση συλλόγου Ραδιοερασιτέχνες Γ.Τ.Π. ;

Πέρα από την πλάκα στα CB μια χαρά κάνουν το κομμάτι τους, καμία εξέλιξη για τους Ραδιοερασιτέχνες θα ακούσουμε? Μία πίτα έστω;