Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Τώρα και στην Αράχοβα...


Μαγαζί ψεκασμένων στην Αράχοβα, πούλαγε ματζούνια για μήνες και υποσχόταν ανοσία σε κάθε νόσο και πάσα μαλακία που δέρνει τους αδαείς.

Για μήνες! Μέχρι που η είδηση ανέβηκε στα social media και επενέβη αστυνομία, ΑΑΔΕ, υγειονομικό, περιφέρεια και το μαγαζί αυθημερόν έκλεισε!

Αυτός είναι ο λόγος που διάφορα λαμόγια τρέμουν και πολεμάνε την ελευθερία της πληροφορίας που διακινούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτός είναι ο λόγος που διάφορα λαμόγια λένε "εμείς απολογούμαστε στην ΓΣ'' και όχι σε ανώνυμους. (Ενώ όταν κάποιος μιλήσει επώνυμα τον πάνε για διαγραφή.)

Αυτός είναι ο λόγος που διάφορα λαμόγια τραβάνε και τεντώνουν την νομοθεσία στα μέτρα τους μέχρι να επέμβουν οι αρμόδιοι και να τους μαζέψουν...

Στήνουν μαγαζί, ιδιόκτητο, το διαφημίζουν, πουλάνε χωρίς παραστατικά ότι θέλουν όπου θέλουν, πουλάνε υπηρεσίες, φιλοξενούν κατεργαραίους και ξαφνικά βγαίνει η είδηση στα μέσα ότι η γυναίκα του Καίσαρος δεν φαίνεται τίμια και ενδεχομένως δεν είναι...

Σκεφτείτε λίγο, πόσο διαφορετικά θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα αν δεν υπήρχαν ελεύθερα μέσα να ελέγχουν και να ρωτάνε...

(Η ανάρτηση αναφέρεται γενικά σε λαμόγια του γαλαξία μας και δεν επικεντρώνεται σε λαμόγια σωματείων με έδρα που, φιλοξένησαν σωματεία χωρίς έδρα και, επιδοτήθηκαν με 100 χιλιάρικα.)

Σε καλή μεριά!

46 σχόλια:

2Mδης είπε...

Επειδή έλαβα 2-3 σχόλια σχετικά με δραστηριότητα ρ/ε σταθμού της επικράτειας στα οποία με ρωτάτε διάφορα, σας ενημερώνω ότι εγώ δεν εκπροσωπώ κανέναν. Αν έχετε γνώμη και απόψη στείλτε την και θα την δημοσιεύσω._

Ανώνυμος είπε...

Ορισμένοι καρεκλοκένταυροι που σνομπάρουν το blog και τάχα δεν το κοιτάζουν καθόλου,το διαβάζουν καθημερινά με τρόμο μήπως βγουν τίποτα άπλυτα στην φόρα και πολλές φορές γράφουν
προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν.
Είναι καλό να υπάρχει μέσα στην γενικότερη μουγγαμάρα μια ανεξάρτητη κριτική φωνή που να είναι αγκάθι στις καρέκλες τους.

Ανώνυμος είπε...

Αν το διαβάζουν λεει....! Σελιδοδείκτη το έχουν και μπαίνουν κάθε πρωί!

Ανώνυμος είπε...

Δεν το κατάλαβα καλά αυτό το τελευταίο δηλαδή το :...επιδοτήθηκαν με 100 χιλιάρικα.
Εμ πες το μας για να καταλάβουμε το γιατί κάποιοι καταλαβαίνουν ότι ....βρέχει
Τελικά δεν είναι η καρέκλα αλλά το "μπικικίνι"

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ομάδα στο Φατσοβιβλίο από ΒορειοΕλλαδίτες φίλα προσκείμενους στον Χαλίφη, που λειτουργεί σαν "Θεματοφύλακας του Ραδιοερασιτεχνισμού στην Ελλάδα", όπως κάποτε ο Χαλίφης λειτουργούσε ως "Θεματοφύλακας του Packet". Δεν μένει παρά να δούμε τα μέλη της ομάδας του ΦΒ να κυκλοφορούν και αυτοί με περιβραχιόνια και να "συλαμβάνουν" όσους κάνουν παρασπονδίες και να τους παραδίδουν στην Κομαντατούρ του Περιστερίου για να τους αναλάβει το Χαλιφάτο, αφού τους φορτώσουν το μισό καταστατικό και ειδικό κανονισμό.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα ότι το R1 καταργήθηκε και θα γίνει αναμεταδότης WIFI στην Πάρνηθα.

Ανώνυμος είπε...

Οι βορειοελλαδίτες παλιά άκουγαν ΕΕΡ και έβγαζαν αφρούς από το στόμα. Πως ξαφνικά έγιναν υποτακτικοί του Λόρδου Χάλιφαξ?

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2:43μμ
Μπερδεύεις την ΕΕΡ με την "εερ" του χάλιφαξ. Καμία σχέση το σήμερα με το κάποτε.Κάποτε ήταν σύλλογος ραδιοερασίτεχνών τώρα είναι οικογενειακή επιχείρηση.

Ανώνυμος είπε...

Τι password έχει το wifi της Πάρνηθας που μπήκε στην θέση του R1; Ξέρουμε;

Ανώνυμος είπε...

Αιτήσεις μετάταξης σε τακτικό μέλος

Ενόψει της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2022, όσα μέλη έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 2 έτη ως μέλη της Ε.Ε.Ρ. και επιθυμούν να μεταταγούν σε τακτικά μέλη, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μαζί με αντίγραφο ισχύουσας αδείας και ταυτότητας μέχρι τις 31/12/2021.

2Mδης είπε...

Για μαλάκες ψάχνουν...

Ανώνυμος είπε...

Για μαλάκες ψάχνουν...
Και υπάρχουν πολλλλλλλλλοί μεταξύ μας.
Ακόμα υπάρχουν και "γλάστρες" και οσφυοκάμπτες

(ΒΙΚΙΛΕΞΙΚΟ: οσφυοκάμπτης = ο υποτελής, ο δουλοπρεπής)

Ανώνυμος είπε...

Το ιστορικό R1 σταμάτησε να λειτουργεί. Κάτι μου λέει ότι στην θέση του θα μπει repeater DMR.
Νέοι άνθρωποι στο ΔΣ ,φρέσκες ιδέες. Πρόοδος Πρόοδος !!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σωτήριος ήταν το παιδί για όλες τις δουλειές στο Χαλιφάτο. Μαζί με την ορντινάτσα του τον Ντάννυ, έτρεχαν σε όλες τις κορυφές. Από τότε που τα τσούγκρισαν με τον Χαλίφη και την υπολοχαγό, έχουν γειώσει πολλά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Και στο κάτω-κάτω ας πάει ο χοντρούλης με την Μέρκελ να φτιάξουν το R1 τώρα που τα έπαιξε!

Ανώνυμος είπε...

Το ιστορικό R1 σταμάτησε να λειτουργεί.

Την περασμένη εβδομάδα λόγω των ισχυρών ανέμων έγιναν σημαντικές ζημιές σε κεραίες του 2ου ΑΚΕ στην Πάρνηθα. Πιθανώς αυτή είναι η αιτία που τέθηκε εκτός λειτουργίας ο επαναλήπτης.

Ανώνυμος είπε...

Εγκαταστάσεις στην Πάρνηθα εκτός λειτουργίας

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών όλες οι εγκαταστάσεις της Ε.Ε.Ρ. στην Πάρνηθα, δηλαδή R1, RU5, LR6, VHF & UHF Beacons, είναι εκτός λειτουργίας από τις 12-12-2021 λόγω σοβαρής βλάβης στην ηλεκτροδότηση του κτιρίου που είναι εγκατεστημένες. Το τεχνικό κλιμάκιο της Ε.Ε.Ρ. αναμένει την έγκριση των αρμοδίων, για να μεταβεί στο σημείο και να αποκαταστήσει τη βλάβη το συντομότερο δυνατό.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών στην Πάρνηθα πολλές εγκαταστάσεις υπέστησαν σοβαρές βλάβες μεταξύ αυτών το R1 της ΕΕΡ και το R3B του ΣΕΡ.
Ο επαναλήπτης του ΣΕΡ επισκευάστηκε και είναι πάλι στον αέρα.
Η ΕΕΡ περιμένει την έγκριση των αρμοδίων και μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα...

2Mδης είπε...

Και εδώ βλέπουμε το τεχνικό κλιμάκιο που αναμένει την έγκριση των αρμοδίων, για να μεταβεί στο σημείο και να αποκαταστήσει τη βλάβη το συντομότερο δυνατό...

Ανώνυμος είπε...

Το τεχνικό κλιμάκιο ε?

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα εκτός λειτουργίας τα R1, RU5, LR6, VHF & UHF Beacons!!!
Αραγε φταίει η καθυστέρηση της έγκρισης από τους "Αρμοδίους"; ή μήπως η ΜΗ ύπαρξη τεχνικού κλιμακίου; Ολα στον αυτόματο.... Ο απερχόμενος πρόεδρος περί άλλων τυρβάζει και ο επερχόμενος
πρόεδρος προφανώς περιμένει πρώτα να αναλάβει καθήκοντα και μετά να μας "σώσει" πάλι !!!
Εν τω μεταξύ εμείς πληρώνουμε συνδρομές και δεν έχουμε ούτε repeaters στην Πάρνηθα,ούτε buro.
O tempora, o mores !!!

2Mδης είπε...

Κάποιοι θα μπορούσαν -ενδεχομένως- να πουν ότι ο σύλλογος είναι ΓΤΠ...

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά; Ακόμα να απαντήσουν οι αρμόδιοι των υπηρεσιών στους αρμόδιους της ΕΕΡ να δουλέψουν οι επαναλήπτες; Μιλάνε και για έκτακτες ανάγκες τρομάρα τους! Σκ@τά τα έχουν κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Στα τέτοια τους. Τώρα τους ψήφισαν τα γίδια. Δεν έχουν ανάγκη.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε 2μιδη αυτό το ΓΤΠ μας το εξηγείς. Θα μπορούσα να καταλάβω το ΓΤΜ (ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ) αλλά αυτό το Π? μου τα χαλά.
Και όσοι δεν το πληροφορηθήκατε ακόμα προς το τέλος Ιανουαρίου έχουμε την πρώτη γεν συνέλευση διαδικτυακά υπό τον Νέο Παλιό Παλιότερο Παλιότατο Πρόεδρο και τους περί αυτόν.
Για βασιλόπιτα τίποτα

2Mδης είπε...

Δεν μπορώ να το εξηγήσω περισσότερο πριν πάρω άδεια από τις αρμόδιες αρχές!

Ashari είπε...

Γεια σας, δεν είμαι ραδιοερασιτέχνης αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα, μια μέρα πιάσαν ένα παιδί με κλειστό ασύρματο σε σταθμούς της αστυνομίας, το παιδί είναι εθελοντής διασώστης και τις προηγούμενες μέρα υπήρχε αγνοούμενος, έχει άδεια αλλά παρόλαυτα τον πιάσαν και σε τρία χρόνια έχει δικαστήριο, υπάρχει κάποια νομοθεσία που να τον καλύπτει ως διασώστη;

Παρακαλώ αν ξέρετε κάτι περί την νομοθεσία που ισχύει αναφέρετε το.

2Mδης είπε...

Γειά σου και σένα. Δυστυχώς όχι, δεν τον καλύπτει η νομοθεσία. Απαγορεύεται η χρήση ασυρμάτου χωρίς την προβλεπόμενη άδεια. Εφόσον όμως ο ασύρματος ήταν κλειστός -και αν δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι, δλδ να είχε εκτος από ασύρματο και 3-4 μολότωφ- ένας καλός δικηγόρος μπορεί να δώσει λύση...

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος 22 Δεκεμβρίου 2021-7:58 π.μ.
Να σου εξηγήσω τι σημαίνει το Π. Σημαίνει Πανηγύρια.
Σύλλογος Για Τα Πανηγύρια, δηλαδή.
Πιστεύω να σε κάλυψα...

Ανώνυμος είπε...

@ 22 Δεκεμβρίου 2021 - 4:45 μ.μ.
Αν θεωρήσουμε ότι το ham-fest είναι πανηγύρι, ούτε γι αυτό δεν είναι αφού το κατάντησε γιουσουρούμ με "εμπορεύματα" πάνω σε κουβέρτες και χωρίς παρουσία επαγγελματιών.

Ανώνυμος είπε...

Άρα δεν είναι το Π για τα πανηγύρια. Κάτι άλλο ειναι. Που... Που.... ;;;

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια μέρα που οι επαναλήπτες είναι εκτός λειτουργίας και το ΔΣ ξύνει τα @@του.....

Ανώνυμος είπε...

το ΔΣ ΔΕΝ ξύνει τα @@του.....
Περιμένει να βγουν οι άδειες από τους αρμόδιους.
Μη βιάζεστε λίγες μέρες έμειναν μέχρι να ξανα-αναλάβει ο Halifax. Τότε όλα θα διορθωθούν.
Αφήστε τη γρίνια και μη ξεχάσετε την συνδρομή για το 2022.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάμε την συνδρομή συνάδελφοι έχουμε έξοδα , ανανεώσεις ,νέες τεχνολογίες ,καινούργιες εγκαταστάσεις στα όρη και στα βουνά ,ολοκαίνουργιο ΔΣ, καινούργιο και άφθαρτο πρόεδρο, καινούργια υπηρεσία παράδοσης qsl κατ'οίκον, ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ !!!!
Μην ξεχνάμε λοιπόν την συνδρομή ,βάλτε το χέρι στη τσέπη .Οι δέκα πρώτοι που θα πληρώσουν κερδίζουν για ένα χρόνο ασυλία διαγραφής εξ'αιτίας ερωτήσεων και διαφορετικής γνώμης.
ΜΗΝ ξεχνάμε την συνδρομή !!!

Ανώνυμος είπε...

To R1 θα κλείσει μήνα για να φτιαχτεί; Αν ήταν σε κάποιο νησί θα έλεγαν ότι αδιαφορούν οι ραδιοερασιτέχνες του νησιού και δεν φτιάχνεται τωρα που είναι μεσα στην Αθηνα τι έγινε; Τοσο άχρηστοι είναι;

2Mδης είπε...

Εμ δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Πρέπει να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ και να γνωμοδοτήσει η τρόϊκα, μετά να συνέλθει ΔΣ, να καθαρογραφεί η απόφαση και μετά να κινήσει η τεχνική επιτροπή...
Δεν είναι παίξε γέλασε...

Ανώνυμος είπε...

Να μην ξεχάσω, σήμερα 26/12 γιορτάζει ο Χαλίφης. Αν τον πάρω για τις ευχές, έχω ελπίδα να με καλέσει στην πίτα, ή τζάμπα ο κόπος που θα κάνω?

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τώρα κ. Μάνο προσπαθείς να πείσεις ότι είσαι κάπου χρήσιμος, το καταλαβαίνουμε αυτό. Δεν είναι εύκολο να διαπιστώσεις ξαφνικά ότι, όλα αυτά τα χρόνια τελικά δεν έκανες ΤΙΠΟΤΑ...!!!
Ευγενικά λοιπόν σου λέμε ότι, ήρθε η ώρα να επανεξετάσεις τα σχέδια σου για το μέλλον και να σου υπενθυμίζουμε επίσης ότι, σε μερικές μέρες μπαίνει το 2022 και όχι το 1922...!!! όπου εκεί έχει κολλήσει το μυαλό σου.
Να σου υπενθυμίζουμε επίσης ότι, η αξιοπρέπεια είναι αρετή και όχι αυτοσκοπός.
Η Ελλάδα όπως ξέρεις έχει πολλές και ωραίες παραλίες, πάρε λοιπόν το κουβαδακι σου, την στρουμφιτα σου και πηγαίνετε να παίξετε σε αλλη, πιο ήσυχη.
Δεν ξέρω αν το καταλάβατε κ. Μάνο αλλά πολύ ευγενικά σας λέμε να πάτε στο κονάκι σας και να μείνετε εκεί.
Δεν σας χρειαζόμαστε πλέον, δηλαδή ποτέ δεν σας χρειαζομασταν αλλά τόσα χρόνια κάναμε τα στραβά μάτια, χαζός είναι λέγαμε αστον να χαίρεται.
Καλή Χρονιά κ. Μάνο και καλά μυαλά αν και τώρα πια....

Ανώνυμος είπε...

@ 26 Δεκεμβρίου 2021 - 11:47 π.μ.
Τα όσα κατά καιρούς έχουν γραφεί άλλοτε ήπια και χιουμοριστικά άλλοτε πιο σκληρά δεν θα τον κάνουν να καταλάβει ότι καταστρέφει μέρα με τη μέρα ένα σύλλογο. Προφανώς δεν φταίει η UHU που πασάλειψε την καρέκλα του πριν 20 χρόνια, ούτε η αρχομανία. Τουλάχιστον , ας μην υπάρχει κάτι άλλο από κάτω. Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν 20 άνθρωποι που ανεβάζουν ΔΣ και κάποιες εκατοντάδες που αδιαφορούν. Απόδειξη τούτου είναι ότι στην περασμένη διαδικτυακή συνέλευση υπήρξε απαρτία με 25-30 άτομα. Αυτοί αποτελούν τον Ελληνικό αντιπροσωπευτικό σύλλογο. Κακώς όλοι οι υπόλοιποι ασχολούμαστε με αυτό το θέμα, την στιγμή που δεν θέλουμε (με την απουσία και την αδιαφορία μας) να αλλάξει κάτι. Είναι θέμα χρόνου το όχημα να «στουκάρει» πάνω στον τοίχο που λέγεται ΠΑΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ή ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χαλίφης περιμένει να αναλάβει επίσημα πρόεδρος για να παρουσιάσει την επαναλειτουργία του R1 σαν δικό του επίτευγμα. Είμαι ανυπόμονος να δω την καινούργια ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ που θα ανακοινώσει στην ΓΣ του Ιανουαρίου.

2Mδης είπε...

Θα αρχίσει να λέει πάλι για τα τρόλεϊ για τις πρίζες για τον θόρυβο που κάνουν οι καφετιέρες...
Με αυτό το ύφος αρχιδιευθυντή της ΝΑΣΑ που εξαγγέλλει την ύπαρξη εξωγήινης ζωής... :)

Ανώνυμος είπε...

2μήδη, περιμένω με αγωνία τον Καζαμία του 2022. Φαντάζομαι θα έχουν την τιμητική τους ο Χαλίφης, η Υπολοχαγός Νατάσσα, ο Σωτήριος, τα Κίτρινα Γιλέκα, το ΙΔΑΦΚ και οι λοιπές εθελοντικές δυνάμεις.
Να μην ξεχάσεις τους μαϊντανούς του ΔΣ, τον χασοδίκη, τον Αρμενιστή Golfstream και κυρίως τον Ιζνογκούντ, εκείνον τον δηλητηριώδη τύπο που θέλει να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη και μάλλον θα γίνει αντιπρόεδρος στο νέο ΔΣ.
Καλή χρονιά

Ανώνυμος είπε...

Για βάλτε το μυαλό σας να ανατρέξει στο παρελθόν. Θα διαπιστώσετε ότι ο κατήφορος άρχισε από τότε που κατάφερε να τρυπώσει μέσα στο ΔΣ ο Is-no-good. Ο συνδυασμός Χαλίφη-υπολοχαγού-Ισνογκούντ ήταν ο καταλύτης. Και όλοι αυτοί με την στήριξη, της τριανταφυλλιάς της γλαδιόλας, της γαρυφαλλιάς, της ορτανσίας, και κυρίως της ορχιδέας. Αυτός είναι ο σύλλογος μια δράκα "σωτήρων". Ραντεβού το 2023.

Ανώνυμος είπε...

Ο κατήφορος άρχισε εδώ και κάτι δεκαετίες, όταν οι Βόρειοι έφαγαν τον SV1AN.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα ασχολείστε μ'αυτόν τον πεθαμένο (ή μάλλον δολοφονημένο) σύλλογο? Μεγάλη αξία τους δίνετε και μόνο που τους αναφέρετε.Το πτώμα έχει αρχίσει να μυρίζει απαίσια, θάψτε το στην συνείδηση σας και ασχοληθείτε με το χόμπι.
Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος με ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα !!!

Ανώνυμος είπε...

κανεναν ερανο θα κανετε για το 2022; ,γιατι εχω κατι λεφτα στην ακρη και δεν θελω να τα φαω(ασκοπα) σε μηχανηματα....! υσηχα ρωταω !