Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ SV1MO ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ SVNEA.

 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα το σχετικό άρθρο στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού SV NEA μια και είναι γνωστό ότι με ενδιαφέρει η διαδικασία ανταλλαγής καρτών μέσω των QSL BUREAUS ανά τον κόσμο.

Με έκπληξη διαπίστωσα κάποια σημεία του άρθρου, που υπογράφεται από πρωταγωνιστικό στέλεχος του συλλόγου που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή τα τελευταία χρόνια.

Αντιγράφω το πρωτότυπο κείμενο και σχολιάζω μετά.:

«…….ετοιμάστηκαν δέματα με κάρτες QSL προς όλα ανεξαιρέτως τα γραφεία QSL του εξωτερικού. Να σημειωθεί ότι στο 90% των χωρών αυτών δεν έχουν σταλεί κάρτες QSL για τουλάχιστον 3 χρόνια και στις πιο σπάνιες για ακόμα περισσότερα χρόνια»

Εδώ έχουμε έγγραφη ομολογία ότι το QSL BUREAU δεν λειτουργεί και δεν παρέχει τις πρέπουσες υπηρεσίες στα μέλη τουλάχιστον κατά 90 % ως προς τις αποστολές προς αλλά bureaus άλλων χωρών. Αλλά μας πληροφορεί ακόμη ότι για τουλάχιστον 3 χρόνια δεν πραγματοποιούσε αποστολές(!)

Η ομολογία αυτή είναι αφοπλιστική. Το ερώτημα είναι γιατί δεν αντιλήφθηκε η Διοίκηση ότι το bureau που είναι για εμένα το «συγκριτικό πλεονέκτημα» του Συλλόγου έναντι των άλλων Συλλόγων ανά την Χώρα, ότι για 3 χρόνια δεν λειτουργεί. Και τα κονδύλια που ψηφίζονται στον προϋπολογισμό και προορίζονται για την λειτουργία του που κατευθύνθηκαν? Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν διαπίστωσαν αυτό το θέμα να σημάνουν συναγερμό?

Κάτι που δεν αγοράζεται είναι ο χρόνος που πέρασε άπραγος και έβλεπε τις κάρτες να βρίσκονται στις θυρίδες. Υποθέτω πως οι συνάδελφοι μάταια θα περιμένουν να λάβουν κάρτες σε απάντηση των δικών τους.

Τι έκανε αυτά τα 3 χρόνια ο αρμόδιος Έφορος και η «επιτροπή διαχείρισης καρτών» του QSL bureau? 

Γιατί δεν ενημέρωνε την Διοίκηση και η Διοίκηση γιατί δεν ήλεγχε την επιτροπή?

Θυμάμαι παλιά ερχόταν οι νέοι συνάδελφοι και έφερναν τις κάρτες τους για να τις προωθήσουμε σε άλλα bureaus του εξωτερικού και μετά από ένα μήνα ρωτούσαν εναγωνίως «αν τους ήρθε κάποια κάρτα». Τους απαντούσαμε ότι ο ελάχιστος χρόνος και κάτω από ιδιαίτερα ιδανικές συνθήκες, να περιμένουν απαντητική κάρτα ήταν μετά ένα ή ενάμιση χρόνο. Τότε έβλεπα την απογοήτευση τους. Αν διαβάσουν το άρθρο αυτό και διαπιστώσουν ότι οι κάρτες τους «κοιμούνται» στο εντευκτήριο για 3 χρόνια ας ελπίζουν να λάβουν απάντηση μετά από 5 χρόνια καλά να είμαστε όλοι.

Με ξένισε ακόμα και η παρακάτω πρόταση που ακολουθεί: 

«….. Αυτό (σ.σ. η διαλογή και συσκευασία) έγινε εφικτό με πολύωρη εργασία τους τελευταίους 3 μήνες και αποκλειστικά από δύο μέλη του Δ.Σ….» Επί αυτής τις πρότασης η άποψη μου είναι ότι ο ρόλος τις Διοίκησης ΔΕΝ είναι να «κάνει την λάντζα» αλλά να εποπτεύει να συντονίζει και να κατευθύνει τα στελέχη που βρίσκονται κάτω από αυτή. Αν διαπιστώνει δε ότι κάτι δεν πάει καλά συμπληρώνει τα μέλη της ομάδας και τα νουθετεί. Υποθέτω ότι δεν θα ήταν προσβλητικό για την όποια Διοίκηση να απευθυνθεί προσωπικά σε παλιούς συναδέλφους που υπηρέτησαν αυτό τον χώρο και έχουν μια συσσωρευμένη εμπειρία να έρθουν και να «βάλουν πλάτη» ώστε να επιστρέψει στην κανονικότητα η λειτουργία του bureau. Από πέρσι έχει σταματήσει ο περιορισμός στην κίνηση, οπότε κάλλιστα θα μπορούσαν κάποιοι τρίτοι να βοηθούσαν σε μέρες και ώρες που τα εντευκτήρια θα ήταν κλειστά για όλα τα αλλά μέλη. Ούτε που θα αντιλαμβανόταν την διαδικασία κάποιος τρίτος και θα βοηθούσε ώστε και να μη καθυστερούσαν οι αποστολές και να μη εργαζόταν τα μέλη του ΔΣ αναγκαστικά. Επέλεξαν οι ίδιοι ότι προτιμούν να κάνουν λάντζα για 3 μήνες. Η απόφαση είναι δική τους.

Είναι γνωστό ότι οι συνάδελφοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο bureau. Όμως αν για οποιαδήποτε λόγο δεν έχουν ελεύθερο χρόνο για να αφιερώσουν σε αυτό το λειτούργημα, ζητούν από την Διοίκηση να τους αντικαταστήσει. Αλλά και η Διοίκηση όταν αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά παίρνει κάποια μέτρα για την κανονική λειτουργία του bureau.

Άλλωστε υπάρχει ολοσέλιδη καταχώρηση στο περιοδικό όπου η Διοίκηση ζητά να συνδράμουν στο έργο της επιτροπής της διαχείρισης του bureau όσοι συνάδελφοι μπορούν. Προφανώς δεν υπάρχει προσφορά (Από όσο θυμάμαι παλιά ΔΕΝ υπήρχε ανάλογη ανακοίνωση, κάτι που λέει, ότι οι τότε διαχειριστές τα «έβγαζαν πέρα» μόνοι τους.)

Από την άλλη μεριά είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι υπήρχε κάποιος εθελοντής που έχοντας ελεύθερο χρόνο ενημέρωσε εγγράφως την Διοίκηση με τον πλέον επίσημο νόμιμο τρόπο ότι μπορεί να υπηρετήσει από αυτό το πόστο, με όλα τα εχέγγυα που να την διασφαλίζουν ώστε να διαλυθούν «αρρωστημένες» σκέψεις για την τύχη καρτών. (Π.χ. ζύγισμα κατά την παράδοση και παραλαβή κλπ). Εκ του αποτελέσματος δεν έγινε αρεστή η πρόταση και διάλεξαν κάποιοι ότι θα ήταν καλύτερο να παγώσει η διακίνηση για 3 χρόνια. Ελπίζω όμως τώρα μέσα στον όγκο εργασίας να μη γίνουν λάθη (αναφέρομαι σε ειδικά διακριτικά καθώς και σε σειρά διακριτικών όπου αλλάζουν οι χώρες από το δεύτερο γράμμα του prefix).

Γνωρίζοντας την δουλειά από «μέσα» φοβήθηκα μη συμβούν λάθη. (όταν είσαι στην πιάτσα πάνω από μισό αιώνα βλέπεις τι θα συμβεί στο πρόσεχες μέλλον). Έτσι αποφάσισα εδώ και χρόνια τις κάρτες μου να τις στέλνω εγώ direct στα διάφορα qsl bureaus ανά τον κόσμο, επωμιζόμενος φυσικά το κόστος αποστολής παρακάμπτοντας το εξερχόμενο bureau του Συλλόγου. Μέσα στο πακετάκι με τις κάρτες που στέλνω, παρακαλώ με ένα απλό σημείωμα να με ενημερώσει ο κάθε «qsl manager bureau» του εξωτερικού με ένα μέιλ ότι παρέλαβε τις κάρτες μου και έτσι ενημερώνω το ημερολόγιο αποστολών μου, μια διαδικασία που είχα εφαρμόσει και παλιά για λογαριασμό του bureau του Συλλόγου. 

Φυσικά βγήκε κάποιος «άσπονδος φίλος» και διέδιδε ότι σαμποτάριζα την Ενωση και προέτρεπα να μη χρησιμοποιούν το bureau.. Ώσπου έφτασε το δημοσίευμα αυτό για να δικαιωθώ.

(Και μια πληροφορία, έχω μάθει ότι σε αχανείς Χώρες σαν την Κίνα ή την Ρωσία, υπάρχουν εθελοντές που έχουν φτιάξει παρατήματα του κεντρικού bureau ώστε να αποσυμπιέζεται η εργασία στα κεντρικά. Στον Καναδά και αλλού έχουν διαχωρίσει το εισερχόμενο και το εξερχόμενο και τα διαχειρίζονται διαφορετικές ομάδες. Στις Η.Π.Α. οι συνάδελφοι που ταξινομούν τις κάρτες μπορεί να κατοικούν ακόμα και σε διαφορετικές πόλεις.

Υπάρχουν λύσεις. Είναι θέμα να κατανοηθεί αρχικά το πρόβλημα. Και το βασικό πρόβλημα είναι ότι το μπίρο έχει δουλειά και θέλει τσάμπα μεροκάματα!! ΔΕΝ βγαίνει η δουλειά με περιστασιακή ενασχόληση. Ίσως να το κατάλαβαν τώρα τα μέλη του ΔΣ που ο κορονοϊιός τους έβαλε στο παιχνίδι για 3 μήνες.

Κλείνοντας πρέπει να βρεθεί στοιχειώδης τρόπος ώστε εισερχόμενες κάρτες στο Ελληνικό bureau να φτάνουν στον συνάδελφο για τον οποίο προορίζονται ανεξάρτητα του αν είναι μέλος της Ένωσης ή όχι. Η άλλη λύση είναι να ενημερώνονται τα αντίστοιχα bureaus ανά τον Κόσμο με κάποιο τυποποιημένο αυτοματοποιημένο μειλ για την τύχη των «ορφανών» καρτών (κάτι που επί τέλους πρέπει να πει η Διοίκηση, όπως και σε άλλες Χώρες, π.χ. Ελβετία, Ιαπωνία κλπ.) και να ενημερώσει με σχετική ανακοίνωση το αγγλόφωνο τμήμα του site.

Και μια ύστατη υπενθύμιση. Πάμε μπροστά και προοδεύουμε μόνο μέσα από εμπιστοσύνη και συνεργασία. Εύχομαι η νέα Διοίκηση να μοιράσει αρμοδιότητες σε εκείνους που πρέπει και μετά να τους κατευθύνει και να τους ελέγχει διακριτικά. Όχι να κάνουν την «λάντζα». Άλλωστε κάτι τέτοιο επαγγέλθηκε προεκλογικά προβεβλημένο στέλεχος της Ένωσης.

73 Μιχάλης

SV1MO

32 σχόλια:

2Mδης είπε...

Δλδ οι κάρτες όσων μελών έχουν απομείνει στην ΕΕΡ παρέμεναν στο ράφι για τρία χρόνια σύμφωνα με το δημοσίευμα. Μάλιστα...

Καλά το πάνε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βαριέσαι. Τα 40άρια και τα 50άρια να πέφτουν!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχ βρε ΜΟ ποια νέα διοίκηση; Δεν είναι η ίδια τα τελευταία πχ 10 χρόνια; Εδώ γελάνε.

Ανώνυμος είπε...

Με το να βλέπουμε τα στραβά, τα λάθη,στην Ένωση και να τα σχολιάζουμε εδώ, δεν λύνουμε τίποτα.
Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες! Σίγουρα υπάρχουν υπεύθυνοι!
Τι κάνανε οι διοικήσεις των τελευταίων ετών για το θέμα του bureau;
Και το bureau είναι ανεξέλεγκτο,όπως η τεχνική επιτροπή,όπως η εκτάκτων αναγκών κλπ,κλπ, για να καταλάβω, υπάρχει ΔΙΟΊΚΗΣΗ ;
Τι κάνει η "διοίκηση" για αυτά τα θέματα;
Πρόεδρος υπάρχει άραγε και αν υπάρχει, τα βλέπει ,τα καταλαβαίνει όλα αυτά που γίνονται;
Τα περισσότερα μέλη του ΔΣ είναι τα ίδια τα τελευταία 15 χρόνια.
Τι έκαναν για αυτά τα θέματα;
Από ότι φαίνεται από τα αποτελέσματα,δεν έκαναν τίποτα!!!!
ΓΙΑΤΊ ;
Ίσως γιατί αυτά τα θέματα δεν τους ενδιαφέρουν;
Ίσως γιατί δεν είναι σε θέση να τα διαχειριστούν;
Ίσως γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες ;
Ίσως γιατί το μόνο που ενδιαφέρει αυτά τα μόνιμα μέλη του ΔΣ είναι, να μην πάνε άλλοι και τους πάρουν τις θέσεις;
Πολλά τα ερωτήματα που θα μείνουν αναπάντητα!
Άραγε, αυτά τα πράγματα, τα γνωρίζουν ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΊΖΟΥΝ;
Γιατί τα μέλη του ΔΣ "δημοκρατικά" έχουν εκλεγεί!

73 από ένα προς το παρών τακτικό μέλος.


Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...29 Νοεμβρίου 2021 - 4:15 μ.μ.

Κακώς χρησιμοποιείς το επίρρημα ΙΣΩΣ. Ισχύουν όλα αυτά και πολλά άλλα.
Όμως οι πρόσφατες εκλογές έδειξαν ότι το εκλογικό Σώμα τα επικροτεί. Γουστάρει ρε αδερφέ.
Πες μου ποιος από τα μέλη του ΔΣ των τελευταίων ετών είναι ενεργός ραδιοερασιτέχνης, ή dxer, ή contester, πέρα από μέλος της ΟΕΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ.
Υποθέτω το κονδύλι του προϋπολογισμού για το μπίρο θα είναι απείραχτο τα 3 τελευταία χρόνια. Ποιος ξέρει..

Ανώνυμος είπε...

@29 Νοεμβρίου 2021 - 6:06 μ.μ. κατανοητό το ίσως που λέει. Όπως υπογράφει ακόμη δεν έχει αποχωρήσει, είναι δε πιθανόν ακόμη να δίνει χρόνο στο συμβούλιο που τα τελευταία 10-15 χρόνια δεν έχει ουσιαστικές αλλαγές ενώ, κάποιοι νέοι που εμφανίζονται για μικρά διαστήματα κάνουν τους yes man του halifax και κάποιων άλλων καρεκλοκένταυρων. Εσύ το τοποθέτησες καλύτερα, η όλη κατάσταση χαίρει της απολύτου εγκρίσεως του εκλογικού σώματος. Της μειοψηφίας που ψηφίζει αλλά και της σιωπηρής πλειοψηφίας που δεν εμφανίζεται για δικούς της λόγους. Συνεπώς δεν χρειάζεται να συζητάμε για κάτι που χάθηκε. Λίγοι ρομαντικοί ίσως σαν τον κ. Μιχάλη προσπαθούν ακόμη. Αλλά ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη, όπως καταλάβατε πλην ΜΟ άλλοι εθελοντές δεν παρουσιάσθηκαν μάλλον για το μπιρό. Οπότε ούτε και αυτό δεν λειτούργησε. Η οποία λειτουργία του τελικά είναι απαραίτητη για να κυβερνάει ο halifax και οι συν αυτώ. Αλλά ούτε αυτό φαίνεται να μην είναι ικανοί να συντηρήσουν, το μόνο τους ενδιαφέρον να κρατηθούν στις εκλογές και να έχουν υπο έλεγχο τα γιλέκα. Γνώμη μου μην ασχολείστε πολύ, μην πληρώνετε συνδρομές στον σύλλογο εφωπαπλωματών και σε λίγα χρόνια θα έρθει η απομηχανής λύση. Ποια θα είναι δεν μπορώ να προβλέψω αλλά κάποιοι θα πάνε στον μπάγκο τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το κλείνετε το μαγαζάκι να ξεβρωμισει ο τόπος

Ανώνυμος είπε...

Να το κλείσουν είναι πιθανότερο παρά να αφήσουν άλλους να διοικήσουν. Ο φόβος φυλάει τα έρημα λένε.

Ανώνυμος είπε...

Με αυτό το άρθρο που δημοσίευσε το ΔΣ στο SVΝΕΑ για το QSL bureau, παραδέχεται την ΑΝΙΚΑΝΌΤΗΤΑ του να επανδρώσει σωστά την συγκεκριμένη επιτροπή και αναγκάζονται τα μέλη του να κάνουν αυτή τη εργασία.
Δηλαδή δηλώνουν την ΑΠΟΤΥΧΊΑ τους σαν ΔΙΟΊΚΗΣΗ.
Το εκλογικό σώμα, με την ψήφο του επιλέγει και στέλνει στο ΔΣ πρόεδρο και μέλη για να ΔΙΟΙΚΉΣΟΥΝ και όχι να είναι μέλη επιτροπών.
Αν δεν μπορούν να διοικήσουν, να παραιτηθούν και να πάνε σπίτια τους.
Απέδειξαν την ανικανότητά τους !

Προσκείμενος στο ΔΣ είπε...

Εγώ προτείνω διαγραφή του ΜΟ στην επόμενη συνέλευση γιατί πολύ έχει αρχίσει να μας την μπαίνει.
Επίσης διαγραφή του GE για την απαλλοτρίωση των νερών από τα εντευκτήρια και για τα διαγγέλματα του προεκλογικά.
Και αύξηση συνδρομών για να ισοσταθμιστεί η πτώση εσόδων.
Και έτσι θα δείτε ότι η διοίκηση και υπαρκτή είναι και σθεναρή.
Θα μπουν τα πράγματα στην θέση τους.
Επ ευκαιρία να απαντήσω και σε όσους μας ρωτάνε γιατί επαναφέραμε τον χοντρό από τα αζήτητα. Επειδή δεν έβγαινε αλλιώς! Βλέπετε μας άφησε χρόνους ο RC αλλιώς δεν τον είχαμε ανάγκη.

Ιεροδιάκονος Ανανίας είπε...

Εγώ προτείνω διαγραφή του ΜΟ στην επόμενη συνέλευση γιατί πολύ έχει αρχίσει να μας την μπαίνει.

Συμφωνώ απόλυτα. Άμεση διαγραφή SV1MO με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, αρκετά έκανε εναντίον της Ένωσης.

Και αύξηση συνδρομών για να ισοσταθμιστεί η πτώση εσόδων.

Γύρω στα 75 ευρώ για τακτικά μέλη και 50 για άτακτα μέλη είναι καλά;

Και έτσι θα δείτε ότι η διοίκηση και υπαρκτή είναι και σθεναρή. Θα μπουν τα πράγματα στην θέση τους.

Νομίζω ότι με την επάνοδο του Μάνου χωρίς υπονομευτές και ανταγωνιστές, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Τρεχω να πληρώσω την συνδρομή του 2022 και να αγοράσω πομποδέκτη DSTAR!



Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η τοποθέτηση δικηγόρου στο ΔΣ είναι προοίμιο της εισόδου εισαγγελέα.

Ανώνυμος είπε...

1000% να διαγραφεί ο ΜΟ. Είναι το μοναδικό τακτικό μέλος που τολμά και σηκώνει κεφάλι! Και σε ποιον; Στον halifax παρακαλώ, κούνια που τον κούναγε (τον ΜΟ). Κινδυνεύει να παρασύρει και κάναν άλλο να ξεσηκωθεί, άμεση διαγραφή είναι ότι του πρέπει. Άκου εκεί ήθελε να προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες στο μπιρό! Φοβήθηκαν για προβοκάτσια και δεν το δέχθηκαν. Άλλωστε είναι ο μόνος που ενώ τον απέβαλαν αυτός συνεχίζει να θέλει να προσφέρει. Δεν σε θέλουμε κύριε, για φαντάσου να παρασύρεις και άλλους εθελοντές να έρχονται στα γραφεία μας να δουλεύουν εθελοντικά αλλά να μην μας προσκυνάνε; Πήγαινε να γραφείς στην rsgb ή σε κοντινότερη ένωση με μπιρό για να σου στέλνει κάρτες. Η ανυπακοή στον halifax και τους άφωνους - άμυαλους παρατρεχάμενους του τιμωρείται άμεσα δια διαγραφής και χωρίς να χρειάζεται έγκριση ΓΣ.
@30 Νοεμβρίου 2021 - 1:10 μ.μ. προφητική κουβέντα πέταξες.

Ανώνυμος είπε...

Μη βγάζετε ιδέες στην οικογένεια και στους γύρο -γύρο γιατί δεν το έχουν σε τίποτα να το κάνουν. Εδώ βγήκαν και έγραψαν (για να μην υπάρχει καμμιά αμφιβολία) ότι έκλεισαν το μπιρό για 3 χρόνια και δεν άνοιξε μύτη. Αυτό σημαίνει ότι:
Α) Το περιοδικό το διαβάζει μόνο η επιτροπή που το διαχειρίζεται
Β) Τα μέλη που έχουν απομείνει δεν ενδιαφέρονται για ανταλλαγή καρτών.
Υστερόγραφο. Σήμερα παρέλαβα από τον Μ0ΟΧΟ πακετάκι με κάρτες TL7M κ.α. Κόστισαν 14 $ αλλά αν βάλεις το να περιμένεις 1-2 χρόνια, το πήγαινε - έλα στο Περιστέρι, καύσιμα κλπ, ήρθε μία η άλλη.

Malvina είπε...

Το bureau πέθανε ,ζήτω το bureau

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αυτό το μπίρο είναι για κάποιους λίγους καρτολινάκηδες, κάποιους δεινόσαυρους που νομίζουν ακόμα ότι ραδιοερασιτέχνης σημαίνει DX, CONTEST και τέτοιες σαχλαμάρες.
Οπως είχε πει κάποτε ο σωστός "αντ'αυτού" "τα μέλη μας δεν ασχολούνται μ'αυτά " και είχε δίκιο ο μέγιστος. Διότι για όσους δεν το γνωρίζουν ή το γνωρίζουν αλλά είναι γέροι και κολλημένοι και δεν θέλουν να το παραδεχτούν ο σωστός ραδιοερασιτέχνης δεν χρειάζεται τίποτα πάρα πάνω από το D-STAR το DMR , τους αντίστοιχους αναμεταδότες και ένα γιλέκο.
Ολα τα άλλα DX,CONTEST,BURO, QSL κάρτες κλπ κλπ είναι αρχαιότητες για τους καρτολινάκηδες δεινόσαυρους.Το χόμπι προχώρησε κύριοι τώρα ο ραδιοερασιτέχνης παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε διάφορους φορείς ή επιχειρήσεις δεν ασχολείται πια με σαχλαμάρες. εκσυγχρονιστείτε επιτέλους.

Ανώνυμος είπε...

Οι QSL είναι για δεινόσαυρους, άσε που από τον Δεκέμβριο όποιος 60+ διακινεί κάρτες θα φορολογείται με 100 ευρώ / μήνα το ακούς ΜΟ που θέλεις μπιρό και άλλες αηδίες. Πολύ δίκιο είχε αυτός (δεν τον γνωρίζω) που είπε "τα μέλη μας δεν ασχολούνται μ'αυτά ". Εκείνο το αντ' αυτού μέ μπέρδεψε γιατί ο χαλίφης δεν θα άφηνε κανέναν να παρουσιάζεται αντ' αυτού.

SV1MO είπε...

Θυμάμαι από την εποχή των παγετώνων, ο τότε «μπίραρχος» άδειαζε πάνω σε ένα τραπέζι το κουτί με τις κάρτες που ερχόταν από την Ιαπωνία για παράδειγμα και τα τότε δεινοσαυράκια, οι σημερινοί δεινόσαυροι «έπεφταν» πάνω στη «λεία» και διάλεγε ο κάθε ένας τις κάρτες του. Έτσι έφευγε από τον κύκλο του τραπεζιού και στην θέση του χωνόταν άλλο δεινοσαυράκι για να διαλέξει και να πάρει τις κάρτες του κ.ο.κ. Κάποτε - κάποτε έπεφταν και κάτι Γαλλικά, αγκωνιές και άλλα ωραία. Σιγά - σιγά στο τέλος ότι περίσσευε από τα τόσα χέρια που πέρασαν οι κάρτες παρέμενε στο τραπέζι μέχρι να ανοιχτεί κάποιο άλλο κουτί που ερχόταν από έξω. Μη με ρωτάτε τι γινόταν με όσες κάρτες δεν είχαν παραλήπτες, που από τα πολλά χέρια που τις έπιασαν είχαν γίνει σαν μαραμένα μαρούλια. Θα ξέρει ο τότε «μπίραρχος». Τότε μου ήρθε η ιδέα - επιθυμία και σαν δεινοσαυράκι που ήμουν ζήτησα την άδεια να τις ομαδοποιώ σύμφωνα με το πρώτο γράμμα του suffix, ώστε να δημιουργηθούν 26 πακέτα καρτών. Έτσι η διαλογή γινόταν ευκολότερα, γρηγορότερα και δεν στραπατσάρονταν οι κάρτες τόσο πολύ. Μετά πήγα φαντάρος , μετά εργασία, οικογένεια, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκα . Τότε επέστρεψα στο χώρο του μπιρό και είδα ότι είχαν αλλάξει τα πράγματα. Σήμερα πια η κρατούσα θέση είναι ότι δεν χρειάζεται το μπιρό και πάει για κατάργηση. Το σλόγκαν :The final courtesy of a QSO is a QSL card, ισχύει για κάποιους γεροδεινόσαυρους. Που θα πάει, και αυτοί θα «ψοφήσουν» κάποτε. Είναι νομοτελειακό.

Ανώνυμος είπε...

The final courtesy of a qso is LOTW. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον ΜΟ αναγνωρίζοντας και την προσφπρά του όσο τον άφηναν να είναι στο μπιρό. Δυστυχώς οι κρατούντες φαίνεται να άγονται και φέρονται από προσωπικά χαμηλά συναισθηματικά κριτήρια και δεν μπορούν να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις για τη διοίκηση ενός σωματείου. Προφανώς δεν έχουν εργασθεί σε πολυπληθές εργασιακό περιβάλλον, όπου θα είχαν διδαχθεί τουλάχιστον την αρχή της συνεργασίας. Έναν εθελοντή βρήκαν (για αυτό και ομολόγησαν τρίχρονη καθυστέρηση στο μπιρό) και αντί να του αναθέσουν το μπιρό προτίμησαν να τον απομακρύνουν προκειμένου να μην ακούγουν τις κριτικές του. Λόγω της έλλειψης πείρας σε συνεργασίες ούτε καν σκέφθηκαν να του το αναθέσουν σε φασόν (να λαμβάνει μία κούτα και αφού την παραδώσει να λαμβάνει την επόμενη κ.ο.κ.). Έτσι έχει η κατάσταση δυστυχώς και όσο υποστηρίζεται το καθεστώς κάθε δύο χρόνια με έστω ελάχιστες ψήφους θα συνεχίζεται. Βλέπεις σήμερα δεν υπάρχει δεύτερος ΑΙΑ να πάρει συνεντεύξεις από πολλούς από εμάς και να γράψει το δεύτερο βιβλίο να τους ρεζιλέψει. Αυτοί νομίζουν πως θα μείνουν στην ιστορία με θετικό πρόσημο, κούνια που τους κούναγε.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι διαθέσιμη μόνο σε εκείνους που έχουν το κουράγιο και την διάθεση να αμφισβητήσουν οτιδήποτε τους λένε και τους παρουσιάζουν οι μόνιμοι σωτήρες.Σε εκείνους που σκέφτονται out of the box και το ψάχνουν πιο κάτω από την επιφάνεια. Βέβαια ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της παραπομπής τους προς διαγραφή αλλά WTF?

SV1MO είπε...

Για τον Ανώνυμο... 3 Δεκεμβρίου 2021 - 10:20 π.μ.
Γράφεις: ….. «ούτε καν σκέφθηκαν να του το αναθέσουν σε φασόν (να λαμβάνει μία κούτα και αφού την παραδώσει να λαμβάνει την επόμενη κ.ο.κ.)».
Να σε ενημερώσω: Μετά από ό,τι έγινε τότε και επειδή έβλεπα ότι πάνω στους πάγκους είχαν μαζευτεί αρκετά κουτιά για διαλογή, απευθύνθηκα στον ένα από τους 3 συναδέλφους που είχαν τοποθετηθεί τότε στο μπιρό, (τον πιο ψηλό, που ήταν και μέλος του ΔΣ και της ΟΕΑ κ.α,) και του πρότεινα να μου δίνει κουτιά με κάρτες για να τις διαλέγω στο σπίτι και να τις επιστρέφω την επόμενη Τετάρτη. Μάλιστα είχα αγοράσει και ένα διπλότυπο μπλοκάκι, που κάθε φορά θα γράφαμε τα στοιχεία του κουτιού που θα μου έδενε να διαλέξω (χώρα καταγωγής, μεικτό βάρος) θα κρατούσε την πρωτότυπη απόδειξη κατά την παράδοση με τις υπογραφές μας και όταν επέστρεφα το κουτί με τις διαλεγμένες κάρτες, θα το ζύγιζε ξανά ώστε να διασφαλίσει ότι δεν πέταξα κάρτες και είχα επιστρέψει όσες ακριβώς παρέλαβα, με υπογραφές κατά την παραλαβή.
Την επόμενη φορά που επέστρεψα τις κάρτες που διάλεξα και περίμενα να μου δώσει άλλο κουτί με νέες κάρτες για διαλογή, κάποιος (?) τον κάλεσε από το διπλανό γραφείο της Διοίκησης, και όταν επέστρεψε μου ανακοίνωσε ότι του είχαν πει να μη μου δώσει ξανά κάρτες ούτε και με την διαδικασία του ζυγίσματος.
Άρα η ιδέα σου πραγματοποιήθηκε ΜΙΑ φορά με ΔΙΚΗ μου πρωτοβουλία. Να σημειώσω δε ότι σήμερα γνωρίζω δυο συναδέλφους που παίρνουν στο σπίτι τους και διαλέγουν κάρτες. Δεν βαριέσαι!!!...Φαίνεται ότι κάποιοι που διαθέτουν ισχυρό λόγο προτιμούν να μπλοκάρουν το μπιρό για 3 χρόνια παρά…
Έχω πει και άλλοτε. Χωρίς εμπιστοσύνη και συνεργασία ΔΕΝ πάμε πουθενά. Απλά ομφαλοσκοπούμε. Οι καιροί ου μενετοί (Θουκυδίδης)

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείς, τώρα που θα αναλάβει και τυπικά ο ανθρωποδιώκτης θα φύγει και ο ψηλός και ο χοντρός και ο ημίψηλος. Έχει αποδειχτεί με τον συγκεκριμένο και την κυρά του ότι είναι θέμα χρόνου να φάνε τα μουστάκια τους με όλους.
Όσο για τον σύλλογο αιωνία του η μνήμη όπως τον έκαναν.

Ανώνυμος είπε...

@MO ευχαριστώ που με επιβεβαίωσες. Τι ποιο απλό να ανέθεταν φασόν κούτα - κούτα σε κάποιον που λατρεύει τις κάρτες αυτρή τη δουλειά. Η κακία, θολούρα, η θλιβερή συναισθηματική κατάσταση των ιθυνόντων με κορυφαίους halifax και υπολοχαγό (αλλά και όσοι άλλοι τους υπηρετούσαν περιμένοντας οφέλη. Οφέλη που δεν έρχονταν ακόμη και να έλειωναν - λέμε τώρα - τα γιλέκα πάνω τους), δεν τους επέτρεπαν να λειτουργήσουν αξιοκρατικά. Τα τελευταία ΔΣ 10-15 ετών νομίζω είναι τα χειρότερα της ιστορίας της ένωσης εφαπλωματών βορίου νοτίου Αφρικής και έτσι θα παραμείνουν στην ιστορία. Μπορεί ο ψηλός να είχε μια στιγμή έκλαμψης και να ενήργησε μόνος, αλλά μετά δέχθηκε να συνεχίζει ως τσιράκι του halifax και όχι σαν ανεξάρτητος και ελεύθερος άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Amateur Radio is a STEM hobby.

S=Science
T=Technology
E=Engineering
M=Mathematic
w9gb

Άσχετο βέβαια, αλλά μου αρέσει!

Ανώνυμος είπε...

Διαπιστώνω οτι η ομάδα του Χαλίφη προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τον κόσμο οτι "παρέλαβαν καμένη γή" και πώς για όλα τα κακώς κείμενα της ΕΕΡ φταίει η εξάμηνη διοίκηση της 4άδας, αλλά ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί και μας έσωσαν για άλλη μιά φορά.

Ως γνωστόν οι Εθνικές ραδιοερασιτεχνικές ενώσεις σε όλο τον κόσμο έχουν το αποκλειστικό προνόμιο της διαχείρισης του εισερχόμενου QSL Bureau κάθε χώρας. Με την ψηφιοποίηση του τρόπου επιβεβαίωσης των επαφών (μέσω LOTW, e-QSL, ClubLog κλπ), οι ραδιοερασιτέχνες στράφηκαν στις απλές και ανέξοδες λύσεις της δωρεάν επιβεβαίωσης των επαφών, μειώνοντας έτσι κατά πολύ τον όγκο διακίνησης των καρτών από τα μπυρό. Παρόλο που οι ραδιοερασιτέχνες αριθμητικά έχουν αυξηθεί διεθνώς, ο όγκος διακίνησης καρτών έχει μειωθεί κατά πολύ. Οι περισσότεροι νέοι ραδιοερασιτέχνες που ασχολούνται με τα βραχέα δεν τυπώνουν πλέον κάρτες. Οσες Εθνικές Ενώσεις δεν είχαν κάτι άλλο να προσφέρουν στα μέλη τους, ή στην συγκεκριμένη περίπτωση οι διοικούντες έβλεπαν αφ' υψηλού, υπεροπτικά και απαξιωτικά τα μέλη τους, εισπράτουν τώρα το αντίτιμο της συμπεριφοράς τους και το γύρισμα της πλάτης από τα μέλη τους.

Υπάρχει σχετική μελέτη της IARU Region 1 με τα δεδομένα της τελευταίας 20ετίας, που δείχνει καθαρά την πτωτική πορεία όλων των Εθνικών Ενώσεων. Η μελέτη αυτή έχει δημοσιοποιηθεί σε αρκετές χώρες (πχ Πολωνία), ενώ σε κάποιες άλλες (πχ Ιταλία) έχει γίνει έρευνα ανάμεσα στα μέλη τους με προτάσεις για το πώς μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα.

Ασχετα από την όποια κακή συμπεριφορά των διοικούντων η οποία λειτουργεί σαν καταλύτης στις εξελίξεις, μην ξεχνάμε οτι αντίστοιχες κρίσεις έχουν περάσει και άλλες δραστηριότητες που πέρασαν από την αναλογική μορφή στην ψηφιακή, όπως πχ η δισκογραφία. Εκεί ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη γιατί κατάλαβαν οτι οι δισκογραφικές απομυζούσαν τους καλλιτέχνες και τους έδιναν ψύχουλα από τις πωλήσεις των δίσκων.

Ανώνυμος είπε...

@6 Δεκεμβρίου 2021 - 12:26 π.μ Έχεις δίκια και καλές απόψεις. Ως προς την πρώτη επισήμανση αν ο halifax προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στους 4 που τυπικά έμειναν 6 μήνες αλλά ουσιαστικά λιγότερους. Αφού αυτός (ο halifax) και η κομπανία με προεξάρχοντα τον Σαλονικιό που ως άλλος χαλιφότερος του χαλίφη (άκου θράσος να θέλει να είναι χαλίφης στην 2α) τους επιτέθηκε απροκάλυπτα όπως λένε, βοηθούσης και της υπολοχαγού (της οποίας το στίγμα στο χόμπι είναι μηδαμινό - τώρα που το έγραψα παίζει να βγαίνει σε φουτου8). Οι δε άλλοι, των δύο δήθεν που κάκιωσαν τώρα αλλά 15 χρόνια στήριζαν την κατάσταση 100& (και μάλλον το ίδιο θα κάνουν σε 2 χρόνια) συμπεριλαμβανομένων όλων δεν έδωσαν κανένα χέρι βοηθείας στους 4. Ούτε οι 4 είχαν καμία ανάμειξη στο μπιρό που παρατηρήθηκαν πρωτοφανείς καθυστερήσεις ακόμη και τριετίας. Οι 4 δεν είναι άμοιροι ευθυνών αφού προέβησαν σε μία κίνηση χωρίς να είναι έτοιμοι να δώσουν μάχη. Δεν ήξεραν δεν ρώταγαν; Πάντως στη μικρή κοινότητα αυτών που εξυπηρετούνται με κάρτες δεν υπάρχει δυσαρέσκεια για τους 4 από όσα ακούω. Πλέον οι εθνικές ενώσεις θα παραμείνουν έτσι όχι για τα μπιρό αλλά για την εκπροσώπηση στους τοπικούς δημόσιους φορείς. Κάτι που ούτε αυτό δεν ήταν ικανή η διοίκηση halifax, Σαλονικιού, Σωτήρα κλπ. αφού το μόνο που φρόντισαν ήταν οι επαναλήπτες να περάσουν στον έλεγχο των σωματείων, αντί να παραμείνουν στους ραδιοερασιτέχνες. Γεγονός σημαντικό για αυτούς επειδή εκεί υπάρχει ζουμί, ειδικά μάλιστα αφού επί παχιών αγελάδων φρόντισαν να βάζουν επαναλήπτες απλά κλείνοντας συχνότητες και κάνοντας δύσκολη τη ζωή των άλλων. Βασιζόμενοι πάντα στις συνδρομές εκείνων των χρόνων. Μόλις τα πράγματα δυσκόλεψαν φρόντιζαν περισσότερο τους επαναλήπτες όπου στην εγκατάσταση μπορείς να βάλεις και μια μικροκυματική κεραία, αφήνοντας το μπιρό να κάτσει προς λύπη των χρηστών του και δυστυχία του ΜΟ. ουσιαστικά το σωματείο δεν ήταν ποτέ μια πραγματική εθνική ένωση αφού πάντα είχε διαφορές με τα τοπικά σωματεία και καμία πετυχημένη και μακριχρόνια συνεργασία δεν έχει να δείξει. Κοντολογίς όπως φέρεται στους ραδιοερασιτέχνες, έτσι φέρεται και στα άλλα ημεδαπά σωματεία. Ούτε κατάφερε ποτέ να συγκινήσει κάποιους συναδέλφους μέλη άλλων σωματείων να γραφούν και σε αυτό εφόσον δεν θέλουν χρήση μπιρό. Η κατάσταση αυτή φαίνεται θα συνεχίζεται αφού υπάρχει ένας αριθμός μελών που πληρώνουν συνδρομές συντηρώντας την παρούσα κατάσταση. Αντί πχ να πληρώνουν μόνο 25 ευρώ για το μπιρό υποχρεώνοντας τη διοίκηση να σφίξει τα ζωνάρια. Να δούμε τότε αν θα άντεχαν να συνεχίζουν οι halifax, υπολοχαγός, Σαλονικιός, καπετάνιος και λοιποί.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω λέγοντας πως ότι έγραψα στην @6 Δεκεμβρίου 2021 - 2:13 μ.μ. δεν αφορούν ημεδαπό σωματείο αλλά εκείνο των εφαπλωματών της νήσου Μπουβέ. Στην τελευταία λέξη "λοιποί" συμπεριλαμβάνονται και όσοι έλαβαν θέσεις τα τελευταία χρόνια στα ΔΣ όπως φαρμακοτρίφτης, σωτήρας, Δανηλάτος, Κιτρινογελέκης και μερικοί άλλοι που δεν τους ξέρω πλέον. Ειδική κατηγορία αποτελούν όσοι υπηρέτησαν σε τυχόν επιτροπές, στις οποίες κάποιοι ελάχιστοι σε αριθμό συμμετείχαν ίσως όχι μόνο για το χόμπι αλλά και για άλλες προσδοκίες. Απόδειξης: μετά δημιούργησαν ή προσπάθησαν να φτιάξουν άλλο σωματείο. Δείχνοντας ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν στα πλαίσια των εφαπλωματών και θέλοντας να έχουν δικά... τους πλαίσια. Η ζωή συνεχίζεται.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς που φαίνεται ότι κάτι ξέρετε παραπάνω, μήπως μπορείτε να υποθέσετε και να μας γράψετε ποιοι μπορεί να είναι οι πιθανοί λόγοι που σκληρός πυρήνας των τριών δεν τα παρατούν, μετά το κράξιμο για τόσο καιρό τώρα? (Εξαιρείται ο λόγος ότι αυτοί οι 3 έχουν το "χάρισμα" από τον Πανάγαθο και τους έλαχε να είναι οι μόνοι μου μπορούν να σώσουν το δύσμοιρο χαλιφάτο. Εξαιρείται ο καρεκλοκεντευρισμός).

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατα έγινε δημοσκόπηση μέσω facebook από ομάδα με διαχειριστές μέλη του Χαλιφάτου. Το ερώτημα ήταν του τύπου :πόσο ικανοποιημένοι είστε από την λειτουργία του μπιρό. Η πλειοψηφία ψήφισε ΑΡΙΣΤΑ, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έστειλε κάρτες έξω για 3 χρόνια και όταν έστειλε μέσα 2 αντί 4 φορές. Από εκεί και πέρα μην απόρρητε που ο Χαλίφης είναι στην θέση του για μια ζωή. Άντε να φεύγουμε σιγά σιγά και όταν ο Αλλάχ το θελήσει βλέπουμε. Δεν υπάρχει γιατρειά.

Ανώνυμος είπε...

Για τον Ανώνυμο...7 Δεκεμβρίου 2021 - 8:23 π.μ. Τελικά φτάσαμε να βλέπουμε άλμα επί κοντώ στα 5 μέτρα , ο άλτης να περνά επάνω από τον πήχη, χωρίς χρήση κονταριού. Η κερκίδα τον χειροκροτεί και τον επευφημεί. Παράλογο? Όχι για το χαλιφάτο. Αφού έτσι θέλει ο λαός!

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να γράφεται εδώ από όλους μας είναι μάταιο.Το εκλογικό σώμα των αφιονισμένων και μαζοχιστικών προβάτων ψήφισε. Εμείς οι "συναισθηματικοί" παραμένουμε μέλη και πληρώνουμε για ανύπαρκτες υπηρεσίες και κάποιοι επιτήδειοι στρογγυλοκάθονται στις καρέκλες της εξουσίας και γελάνε εις βάρος μας. Αυτή είναι φίλοι μου η εικόνα είτε το θέλουμε είτε όχι.

Αναφέρομαι στην Αυτοκρατορία της φαιδράς πορτοκαλέας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τί λέτε οι υπόλοιποι, αλλά έτσι όπως πάει ο κορωνοϊός, προβλέπω πώς ούτε το 2022 θα φάμε πίτα στο σωματείο των εφαπλωματών. Κουράγιο, τα 5 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα.