Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Η Ελπίδα έφυγε...

 Ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία Ελπίδα, μαθαίνω για πολλούς συναδέλφους που έσπασαν οι κεραίες τους.

Την Δευτέρα το βράδυ κατά την διάρκεια της χιονόπτωσης ανέβηκα στην ταράτσα και ταρακούνησα γερά τα σύρματα και τις αντηρίδες του πύργου ενώ έστρεψα πολλές φορές δεξιά-αριστερά την κατευθυνόμενη για να φύγουν τα χιόνια. Αυτό φάνηκε σωτήριο γιατί η ποσότητα χιονιού που πάγωσε πάνω στις κεραίες ήταν πολύ λιγότερο.

Τελικά δεν είχα καμία απώλεια. 

Ωστόσο ένα κλαδί δέντρου που έπεσε στο όχημα μου έσπασε την ήδη επισκευασμένη κεραία VHF/UHF και με βάζει πάλι σε σκέψεις να την επιδιορθώσω. Ευτυχώς βέβαια το HONDA δεν έπαθε τίποτα...

Φτηνά την γλυτώσαμε και αυτή την φορά...

(Εννοείται ότι ακόμα και στην χιονοκαταιγίδα εγώ κυκλοφορούσα με το ποδήλατο!!)


 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το δένδρο έσπασε από μόνο του; Ρίξε μια ματιά αν το κλαδί φαίνεται πριονισμένο.

SV1GRD είπε...

Σχετικά καλά τα πήγαν με την ΕΛΠΙΔΑ οι κεραίες μου, με μικρή ζημιά του ιστού που κρατάει την Inverted L, που πήρε ελαφρά καμπυλωτό σχήμα, αναγκάζοντας το πρώτο κομμάτι του σύρματος να είναι 40 πόντους πάνω από την ταράτσα και πάνω στο χιόνι των 50 εκ. Κατάφερα να "τρέξω" χαλαρά και το κόντεστ των 160 με 127 επαφές, μόνο Σάββατο και Κυριακή. Με την περισινή χιονόπτωση ο ιστός είχε γίνει Λ κι επισκευάστηκε πρόχειρα. Οι σωλήνες μου είναι παλιές και λεπτές, μελετημένες για κοντύτερη κεραία από τα 15,5 μέτρα που είναι τώρα. Παλιότερα που χρησιμοποιούσα τον ιστό σαν κάθετη με 2 ή 4 συρμάτινα καπέλα χωρητικότητας δεν υπήρχαν προβλήματα, αλλά ο θεός των 160 μέτρων με εκδικήθηκε φαίνεται που είπα να δοκιμάσω την Inverted L. Σε πρώτη ευκαιρία θα την επισκευάσω και θα την ξανακάνω σχεδόν όπως παλιά.
73, de SV1GRD

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν νέα ή ανακοινώσεις από την ΓΣ που έγινε πριν λίγες μέρες?