Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Τιμή και δόξα...


Ενός λεπτού σιγή ασυρμάτου
, θα κρατηθεί την επόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί, προς τιμή των ομάδων έκτακτης ανάγκης, τα μέλη των οποίων πάλεψαν νοερά με την τελευταία κακοκαιρία που έπληξε το λεκανοπέδιο!

Σε αυτή την απόφαση κατέληξε -σύμφωνα με πληροφορίες- το ΔΣ μετά, από μαραθώνια συνεδρίαση στην οποία αναλύθηκαν οι αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες παρακολουθούσαν από την τηλεόραση που ακριβώς χιονίζει, πίνοντας καφέ και φορτίζοντας τον φορητό ασύρματο...

Η ραδιοερασιτεχνική κοινότητα με ευγνωμοσύνη θα κλείνει το γόνυ στους επώνυμους αυτούς ήρωες που, βροντοφωνάζουν σεμνά και ταπεινά πόσο πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος τους σε φυσικές καταστροφές (του περασμένου αιώνα) φορώντας με καμάρι την κίτρινη στολή με τα εμβλήματα της πολιτικής προστασίας που έχουν γίνει πλέον κοινόχρηστα και ο καθένας τα φοράει όπου θέλει και όπως θέλει...

Μέλη του ΔΣ ωστόσο, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, εξέφρασαν προβληματισμό που μέχρι σήμερα ΠΟΤΕ δεν έχουν κληθεί να διεξάγουν τηλεπικοινωνίες αν και έχουμε πληγεί από κάθε είδους καταστροφή, πλημμύρες, φωτιές, κατολισθήσεις, σεισμούς, τσουνάμι, επιδημίες, ενώ και άλλες ομάδες όπως τα CB, τα PMR κλπ κάνουν ακριβώς ότι και οι οεα: Αυτοπροβάλλονται ως σωτήρες σε κάθε είδους καταστροφή χωρίς ΠΟΤΕ να ενεργοποιηθούν από κανέναν για να παρέχουν τηλεπικοινωνίες.

Ενός λεπτού σιγή ασυρμάτου, λοιπόν και ξανά προς την δόξα τραβούν...

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες να αναφερθείς στο περιοδικό SVNEA όργανο της ΕΕΡ που φιλοξενεί το επίλεκτο αυτό σώμα στα εξώφυλλά του και αναλύει το έργο του στις μέσα σελίδες με κάθε ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος 05/02/2022-10:50 π.μ.
Δεν αναφερόμαστε στην ΕΕΡ. Σε ένα σωματείο Διαχείρισης Καταστροφών από Τσουνάμι, με έδρα τα νησιά Φίτζι, αναφερόμαστε.
Μην γίνει καμιά παρεξήγηση και μας κατηγορούν μετά...

2Mδης είπε...

Έτσι!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τους την πέφτετε; Σήμερα που σε πολλούς αρέσει να παραμυθιάζονται από οτιδήποτε ομάδα, κόμμα, ιδεολογία κλπ. και να αισθάνονται ευτυχισμένοι; Έτσι και αυτοί αρέσκονται να κάνουν περίπου ότι γράφει το παρόν άρθρο. Θα έλεγα αφήστε τους στην κοσμάρα τους. Οι οποιεσδήποτε ανάγκες έκτακτων επικοινωνιών κατά τη γνώμη μου πάντα, νομίζω δέον να ανήκουν κυρίως στα cb επειδή είναι προσιτά στον κάθε πολίτη χωρίς να χρειάζεται να βγάλει άδεια. Τα διάφορα γιλέκα έχουν περάσει από τη βάσανο της άδειας χωρίς να προβαίνουν σε περαιτέρω ραδιοερασιτεχνικές δραστηριότητες στην πλειοψηφία τους αποδεδειγμένα (αν κάποιοι διαφωνούν ας δώσουν τα ημερολόγια τους στη δημοσιότητα). Αφήστε τα γιλέκα να αισθάνονται χρήσιμοι και να καμαρώνουν, η οποιαδήποτε επίπτωση αυτής της κατάστασης ωφελεί ή ζημιώνει μόνο τους ίδιους. Αυτή είναι η απλή αλήθεια και δεν προχωρώ σε βαθύτερες αναλύσεις, αυτό μπορούν να το κάνουν άλλοι. Αφήστε τα εφησυχασμένα γιλέκα στον εφησυχασμό τους.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε με εκείνους τους επαναλήπτες που δουλεύουν σε έκτακτες ανάγκες ρε παιδιά; Τρεις μήνες είναι εκτος λειτουργείας. Όλα τα άλλα δουλεύουν από την πρώτη στιγμή. Μήπως να ζητηθεί βοήθεια από την ΓΓΠΠ να μας βοηθήσουν τίποτα εθελοντές άλλου συλλόγου αφού εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να διαθέτουμε δίκτυα; Ή τέλος πάντων ρίχτε τα μούτρασας και ζητήστε βοήθεια από τους cber έχουν οεα για τεχνολογικές καταστροφές.
Α ρε σούργελα.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμο 6 Φεβρουαρίου 2022 - 11:04 π.μ.
Εάν επρόκειτο για ραδιοερασιτέχνες που θα πρόσφεραν την βοήθεια τους όπου χρειαζόταν δεν θα την έπεφτε κανείς.
Εδώ όμως έχουν ξεφύγει τελείως από κάθε έννοια ραδιερασιτεχνισμού .Οι περισσότεροι είναι νάρκισσοι με φάρους, σειρήνες και γιλέκα που αγνοούν την χρήση του φορητού ασυρμάτου που έχουν στα χέρια τους αλλά μοιράζουν μεταξύ τους τίτλους και επαίνους. Δεν έχουν ποτέ κληθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας τα τελευταία χρόνια και για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους μοιράζουν νερά στους δρομείς λες και ένας αγώνας δρόμου είναι κάποιο είδος εκτάκτου ανάγκης.

Ανώνυμος είπε...

@8 Φεβρουαρίου 2022 - 6:21 μ.μ. Δεν αντιλήφθηκες το πνεύμα μου. Συμφωνώντας περίπου με το κείμενο που ακολουθεί την πρώτη σου πρόταση, είπα περίπου τα ίδια. Και ερωτώ: Αν είναι του επιπέδου που περιγράφεις "νάρκισσοι με φάρους, σειρήνες και γιλέκα " γιατί ασχολείστε; Εξυπακούεται σύμφωνα με την περιγραφή σου ότι πρόκειται για κάτι άλλο, εκτός ραδιοερασιτεχνισμού. Οπότε αν είστε ραδιοερασιτέχνες γιατί να ασχολείστε με αυτό το ξένο κομμάτι; Αν το κρίμα τους είναι να φορούν γιλέκα, σκασίλα μου. Αν είναι να κρεμάνε από πάνω τους vhf διπλοσκασίλα μου, όπως δεν σχολιάζω αυτούς που παίζουν τάβλι, δεν σχολιάζω και τους γιλεκάκηδες. Αν κάποτε κάνουν κάποια ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα τότε όποιος θέλει ας την σχολιάσει. Τουλάχιστον αν θέλουν να βοηθήσουν το σωματείο τους ας επισκευάσουν κάνα επαναλήπτη. Αλλά όπως αποδεικνύεται ρ/ε δεν είναι και δεν έχουν αντίστοιχες ικανότητες. Επομένως προς τι να τους σχολιάζουν οι ραδιοερασιτέχνες; Το βλέπω ως χάσιμο χρόνου.

ΕΦΓΠ είπε...

χάσιμο χρόνου είναι να μαζεύετε κάρτες σαν τα παιδάκια. Οι εθελοντές είναι το πιο αντιπροσωπευτικό τμήμα του ραδιοερασιτεχνισμού. Όταν όλα καταρέουν εμείς επικοινωνούμε. Εσείς τι κάνετε; Βάζετε ρολόι να ξυπνήσετε όταν περνάει η δύσκολη χώρα να την κάνετε για να πάρετε κάρτα; Το ότι μπορεί να έχουν γίνει αστοχίες στην Ελλάδα και οι ραδιοερασιτέχνες εθελοντές να εχουν παρεξηγηθεί είναι προς συζήτηση αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία. Αν υπάρξει σοβαρή ηγεσία και επιμερισμός καθηκόντων οι Ομάδες εκτάκτων αναγκών θα αντιμετωπιστούν σοβαρά από την πολιτεία.
Ένας εθελοντής που αποφεύγει να φοράει γιλέκο γιατί ακόμα ειναι χειμώνας.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Group είπε...

Αυτά που λες φίλε ανώνυμε, ασφαλώς και ισχύουν για τους εθελοντές αλλά... σε άλλες χώρες !!!
Εδω, όπως κι εσύ έχεις διαπιστώσει, οι "εθελοντές" είναι λίγο, πως να το πω τώρα? λίγο μειωμένης αίσθησης καθήκοντος.
Το διατύπωσα όσο πιο ευγενικά μπορούσα.

Ανώνυμος είπε...

@ ΕΦΓΠ
Διάβασα το κείμενο σου. Από τα γραφόμενα καταλαβαίνω ότι βρίσκεσαι πάρα πολύ μακρυά από το χομπι που ονομάζεται ραδιοερασιτεχνισμός.
Είσαι εθελοντής/ντρια και καλά κάνεις, όταν αποφασίσεις να καταλάβεις τι είναι ο ραδιοερασιτέχνης τα ξαναλέμε.
Για να μην μπείς στον κόπο να μου πείς ότι ήδη έχεις άδεια και διακριτικό κλήσης σου λέω ότι η απόκτηση ενός διακριτικού κλήσης δεν σε κάνει ραδιοερασιτέχνη.

SV1MO είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
2Mδης είπε...

Η αιχμή του δόρατος στην Τατιάνα

Λουλούκος είπε...

Πόσο καιρό είναι κάτω ο R1...; Υποτίθεται ότι είναι η ραχοκοκαλιά συντονισμού των εκτάκτων αναγκών για την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.

Το ζήτημα με τις έκτακτες ανάγκες κτλ έχει πάει λάθος στην Ελλάδα γιατί αντί να αποτελέσει ένα σημείο όπου πραγματικά κάποιος θα εκπαιδευτεί και θα λάβει ουσιαστικές γνώσεις ώστε να προσφέρει αν χρειαστεί, έχει γίνει όχημα αυτοπροβολής, παπάτζας, συνδρομών και προσανατολισμού τελείως άσχετου με το αντικειμενο.

Υπάρχουν φυσικά κάποιοι που συμμετέχουν από εθελοντική διάθεση αλλά μάλλον αποτελούν μειοψηφία και τους

Τώρα αν χρειάζεται ή όχι να υπάρχουν τέτοιες ομάδες, δεν ξέρω, οι Αμερικανοί που έχουν είναι χαζοί; Ή μήπως στερούνται σύγχρονης τεχνολογίας;

Ανώνυμος είπε...

@10 Φεβρουαρίου 2022 - 6:31 μ.μ. Οι Αμερικανοί φυσικά χαζοί δεν είναι αλλά εμείς ας συγκρινόμαστε με Ευρωπαίους. Θα έλεγα πως ο εθελοντισμός στη χώρα μας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τελευταίων ετών, δεν έχουν προχωρήσει πολύ. Κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και στα γιλέκα καλόπιστα το λέω πέρα από ότι διαβάζω εδώ δεν γνωρίζω είμαι χρόνια διαγραφής. Το τι κάνουν οι γιλεκάκηδες προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν ούτε τους συγχαίρω ούτε τους κρίνω. Ας κάνουν ότι τους ευχαριστεί και αν καταφέρουν κάτι παραπάνω θα είναι καλύτερο. Αν πάλι είναι όπως τα λέτε λυπάμαι αλλά δεν θα σκάσω.

Ανώνυμος είπε...

Την Κυριακή 13/2/2022 στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στα Εντευκτήρια της Ε.Ε.Ρ. τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. με τα εξής θέματα:

...
3. Επισκευή βλάβης στις εγκαταστάσεις στην Πάρνηθα
...
11. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Νανοδορυφόρος AcubeSAT
...

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί το R1 να μην δουλεύει εδώ και καιρό, αλλά κυκλοφορούμε και σε γραμματόσημο. Μήν τα θέλουμε και όλα δικά μας.

https://raag.org/radioerasitexnismos-ellada-stamps/

Costas SV1XV είπε...

Τι να τα κάνουμε τα γραμματόσημα στην εποχή του LoTW ?

#LifeShortUseLoTW

73 DE SV1XV

GIMEL TAU LTD είπε...

Αυτό το ξεκαθαρίσαμε, οι άνθρωποι είναι 50 χρόνια πίσω ... !!!
Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια συνέχεια.

SV1MO είπε...

Εχω γράψει και άλλη φορά ότι ο ραδιοερασιτεχνισμός δεν είναι για όλους μόνο : 5ΝΝ,5ΝΝ -->LoTW.
Επιτρέψτε να υπάρχουν και αυτοί που εκμεταλλευόμενοι το χόμπι, συλλέγουν και γραμματόσημα και καρτολίνες. Τουλάχιστον κάντε υπομονή μερικά χρόνια ακόμη μέχρι να τους καλέσει να παρουσιαστούν μπροστά του ο Άγιος Πέτρος και να απαλλάξει την υγιή ραδιοερασιτεχνική κοινότητα από αυτά τα ..... μιάσματα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ένας σύλλογος ομάδα δεν σε εκπρόσωποι δεν σε στηρίζει είναι άχρηστο γιατί να πληρώνω δεν τα τριών σουβλάκια να βλέπω και τις μαπεςτους