Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

UHF+UP 1+2 Οκτωβρίου 2022...

 Το επόμενο σαββατοκύριακο είναι το πρώτο του Οκτωβρίου, συνεπώς τρέχει το UHF+UP CONTEST της IARU. Οι μπάντες είναι από τους 432MHz μέχρι τα μικροκύματα. Και οι ώρες από 1500UTC του Σαββάτου έως 1500UTC την Κυριακή.

Πέρυσι για πρώτη φορά η Ελλάδα είχε 4 συμμετοχές στα 70cm και 5 συμμετοχές στα 23cm, αρκετά καλά αν σκεφτούμε ότι ο "επίσημος φορέας" δεν ασχολείται καθόλου με τέτοιου είδους δραστηριότητες ενώ για δεκαετίες δεν είχαμε καθόλου (εως μία-δύο) συμμετοχή.

Δεν ξέρω ακόμα από ποιο σημείο, αλλά καιρού επιτρέποντος θα είμαι κάπου ψηλά την Κυριακή το πρωί και θα προσπαθήσω να πάρω μέρος στους 1296ΜΗz. Θα είμαι στην συχνότητα κλήσης 1296,200MHz USB/CW +/-10kHz και θα ακούω και στο 1297,500ΜΗz FM.

Αν κάποιος θέλει κάποια δοκιμή ας επικοινωνήσει εγκαίρως, θα προσπαθήσω να στρέψω και να καλέσω προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν δεν διαθέτετε την μπάντα των 23cm αλλά γνωρίζετε κάποιον φίλο που ενδιαφέρεται, παρακαλώ ενημερώστε τον...

GL 73


7 σχόλια:

SV1SSK είπε...

Καλησπέρα Γιάννη, φέτος μετά τις αναβαθμίσεις θα προσπαθήσω να συμμετάσχω και τις 2 ημέρες αυτή την φορά με κατευθυντική dual band 3+ m boom single coax 2M/8 ele, 70cm/14 ele και κατευθυντική 3+ m boom 23cm/36 ele. Πιστεύω να πάμε καλύτερα σε σχέση με τα χάλια της περασμένης χρονιάς όπου η ακαταλληλη για αυτή την επικοινωνία κάθετη triband X6000 όπως ήταν αναμενόμενο δεν βοήθησε καθόλου. Σημείο εκπομπής θα είναι και πάλι η βάση μου στο KM18VA.

2Mδης είπε...

Καλησπερα Μιχάλη, καλή επιτυχία με το νέο setup!
Ελπίζω να τα πουμε την Κυριακή. Θα είμαι /sv3 δεν ξέρω τι χρόνο θα έχω ελεύθερο αλλά στην χειρότερη περίπτωση θα είμαι πάνω απο 1200 υψόμετρο.

Ανώνυμος είπε...

Μην χάσετε σήμερα το πρωί στις 11 στην TV: PAW Patrol - Rescue Knights.

Costas SV1XV είπε...

Από όσο ξέρω το Paw Patrol θεωρείται μη πολιτικά ορθό από την Αριστερά, γιατί παρουσιάζει τους πολιτικούς (δημάρχους) από ανίκανους έως διεφθαρμένους ενώ ένας ιδιωτικός οργανισμός παρέχει αποτελεσματικές υπηρεσίες προστασίας του κοινού.

73 Κώστας SV1XV


2Mδης είπε...

Με το «Μπόλεκ και Λόλεκ» όμως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα!

Ανώνυμος είπε...

Το Μπόλεκ & Λόλεκ είχε την έγκριση της Κα-Γκε-Μπε.

Ανώνυμος είπε...


I've read every word on this blog, and after initial excitement became quite sad not seeing any new posts for a while. Good luck with everything! Thank you for Your work!