Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Και συγγνώμη δλδ...

 Άσχετο, και συγγνώμη αν ξυπνήσουν κάποιοι...

Στο 144,412 υπήρχε ένας ραδιοφάρος ο οποίος εδώ και μήνες έχει πάψει να εκπέμπει. Τελευταία έχει εμφανιστεί στην ίδια συχνότητα ένα φέρον το οποίο ανοίγει-κλείνει περιοδικά χωρίς CW. 

Ενδεχομένως το keyer τα έχει παίξει...

Στο παρελθόν που είχε ξανασυμβεί, το φέρον άρχισε και έκοβε βόλτες εντός και εκτός μπάντας παρεμβάλλοντας το σύμπαν.

Καλό είναι να μην έχουμε τα ίδια...


4 σχόλια:

SV1SSK είπε...

Καλησπέρα Γιάννη. Είναι τα beacon της Παρνηθας SZ1SV (144.412,5 & 432.812,5) τα οποία τέθηκαν εκτός μετά την μεγάλη κακοκαιρία του περασμένου χειμώνα με τα χιόνια. Πρέπει να είναι μαζί με το SV1A/R1. Τα επανέφεραν σε λειτουργία ως φαίνεται αργότερα αλλά κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι επαψαν πάλι να λειτουργούν. Τουλάχιστον εγώ δεν λαμβάνω τίποτα σε αυτές τις συχνότητες.

2Mδης είπε...

Περιοδικα ανοίγει ένα σήμα απο 144,410 εως 416 συνεχές φέρον χωρίς cw. Αν κρίνω σωστά από τους χρόνους που ανοίγει και κλείνει αντιστοιχεί στην εκπομπή του πάλαι ποτέ ραδιοφάρου χωρίς να δουλεύει το keyer.

Ανώνυμος είπε...

Αφου το εκπεμπει το φερον αδιακοπα και την εχει πιασει τη συχνοτητα στα σιγουρα..δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν ριχνει και μια "διαμορφωση" με κανενα λαϊκο τραγουδακι να προσφερει και λιγη ψυχαγωγια στον κοσμο!

SV8GXC

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους καλά τα λέτε και τα αναφέρετε, όμως για τις βρισίες και τις βλαστήμιες που ακούγονται από repeater σε όλο το λεκανοπέδιο δεν μιλάει κανείς πάει 2-3 χρόνια αυτή η ιστορία και κανείς δεν τιμωρείτε, τουλάχιστον ας κατεβάσουν και τους 2 repeaters των 439, μέχρι νεοτέρας μπας και ησυχάσει λίγο το πράγμα και το χειρότερο όλων είναι ότι όλοι ακούμε τις συχνότητες και κανείς δεν κάνει κάτι, οπότε έχουμε όλοι οι συνάδελφοι μερίδιο ευθύνης δεν με ενδιαφέρει ποιανού συλλόγου είναι οι κεραίες με ενδιαφέρει ότι εφόσον έχει ο γείτονας - συναδελφός μου πρόβλημα θα έρθει και σε εμένα αυτό το πρόβλημα, επίσης με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν κάνει κάτι και ο συγκεκριμένος σύλλογος για να ησυχάσουν τα πράγματα.. Καλές γιορτές σε όλους καλά μικρόφωνα και πολλά 73!