Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Είναι αργά για δάκρυα...

     Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, παρουσία μελών του ΔΣ και 5-6 τακτικών μελών, η διάλυση του συλλόγου που κάποτε εκπροσωπούσε την ελληνική ραδιοερασιτεχνική κοινότητα...

Μεταξύ των ομιλητών και οι κύριοι υπεύθυνοι της κατρακύλας...

Ας πρόσεχαν.



11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν είχε φαγητό και αναψυκτικά. Γιατί να πάμε; Τα ίδια και τα ιδια δεκαετίες τώρα. Η ουσία είναι ΜΙΑ. Να πληρώνονται οι συνδρομές και όλα τα άλλα "γαία πυρί μιχθήτω". Και του χρόνου!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν καταλαβαίνω αφού κάποιοι πληρώνουν 50ρικα δεν πάν μια φορά τον χρόνο. Τότε γιατί πληρώνουν το 50ρικο. Ιδέα. Μήπως "κοπή πίτας και ΓΣ να γίνονται την ίδια μέρα?

2Mδης είπε...

Ενδεχομένως κάποιοι δεν θέλουν να εκτεθούν σε περισσότερο έλεγχο. Φαντάζεσαι να αρχίσει κάποιος να ρωτάει για τα οικονομικά και απο κάτω να υπάρχουν 150 μέλη? Και σε τυχόν "ασάφειες" να ξεσηκωθούν και να πέσουν τπτ ψιλές?
Ενώ με 5-6 άτομα ελέγχεται η κατάσταση.
Τουλάχιστον έτσι υποθέτω πως γίνεται σε έναν σύλλογο που ξέρω στις παραδουνάβιες χώρες, για εδώ δεν ξερω...

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι παλιά παρωχημένα πράγματα. Πλέον το 50άρι μου πιάνει τόπο, δεν πάει σε "ενώσεις" αλλά στο νέο σύλλογο GMRS. Αισθάνομαι έτσι μεγάλη χαρά που βοηθάω κι εγώ!

2Mδης είπε...

Αυτοί που εισπράττουν το 50άρι σου, νομίζω χαίρονται περισσότερο...

Ανώνυμος είπε...

Βγαίνει η μια ανακοίνωση πάνω στην άλλη να πάτε να πληρώσετε 50αρικο πριν το πασχα για CB στους 462!
Κάποιοι βιάζονται «να κάνουν πασχα»!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντρέπεστε λίγο τον έχετε αγανακτήσει τον άνθρωπο! Τι σας ζήτησε; 50 ευρώ ζήτησε όχι 5000! Τόσο δύσκολο είναι; Πάτε και δίνετε χιλιάρικα σε πομποδέκτες και δε μπορείτε να δώσετε 50 ευρώ για ένα καλό σκοπό;

Ανώνυμος είπε...

Δενδροφύτευση κάνουν εκεί στο GMRS;

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα αργήσει η ώρα που θα αντικατασταθεί ο Γιάννης (SV1HE) και κάθε Κυριακή θα μας ξανα-θυμίζουν την υποχρέωση της καταβολής της συνδρομής. Αντε, γιατί πολύ αέρα πήρατε... 2000 χιλιάρικα να αγοράζετε βραχέο έχετε. 50 ψωρο ευρουδάκια δεν δίνετε να ξελασπώσετε την ενωσούλα. Ε, ρε ΔΙΜΕΤΡΙΔΗΣ που σας χρειάζεται, μέχρι να σβήσει ο ήλιος. (Απομαγντοφώνηση...)

Λουλούκος είπε...

Όλοι βλέπουν το κακό, κανείς όμως, εντός των συλλόγων, δεν έχει τη διάθεση να κάνει μια ουσιαστική κριτική στους λογους της παρακμής.

Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι ένα χομπι που στη χώρα μας όπως και σε άλλες χώρες έχει φθίνουσα πορεία σε πλήθος συμμετεχόντων. Αίτιο τι άλλο απο τη ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας, των Η/Υ, της κινητής τηλεφωνίας, του ΙΟΤ κτλ.
Πως απαντάει ένας σύλλογος σε αυτό; Εμπρός πίσωωωωω. Βασίζεται όσο περισσότερο γίνεται στους δεινοσαύρους του και σε πράγματα και νοοτροπίες που ίσχυαν 40 χρόνια πριν. Οι παθιασμένοι μεσαιατζήδες, οι εραστές του χειριστηρίου, οι πειρατές που έγιναν κουστουμάτοι και όλοι αυτόι που πρωταγωνίστησαν καλώς ή κακώς τα προηγουμενα 40+ χρονια δε μπορούν να χαράξουν πλέον πορεία. Ανθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν, να πειραματιστούν, να μεταδώσουν γνώση; Ας τους καπελώσουμε μη μας πάρουν τα σκήπτρα, θα πάρουμε τα προεδριλίκια και στην επόμενη ζωή.
Υπάρχει νέος κόσμος; Έρχεται κάποιος κουτσά στραβά να βγάλει άδεια για να δικαιολογήσει το Baofeng που αγόρασε από τα κινέζικα. Θα δωσει το 40άρι/50άρι, θα γραφτεί, θα ακουσει οτι σαν ρ/ε θα είναι μια θέση πιο κάτω απο τον πρόεδρο της δημοκρατίας, θα φορέσει και γιλέκο και μετά απο λιγο καιρό θα τα παρατήσει όλα ή θα μιλάει εκτός με τους φίλους του. Ποιά κινητρα του δόθηκαν για να αγαπήσει το χόμπι, να γνωρίσει το χόμπι ουσιαστικά πέρα απο το baofeng, τι δράσεις έγιναν, τι σεμινάρια, πως παντρεύτηκε η τρέχουσα τεχνολογία με το ραδιοερασιτεχνισμό; Τίποτα. Πλήρωσε το 50άρι, αρκεί. Κάποιοι μπορεί να πληρώσουν 50άρι/40άρι και το δεύτερο χρονο, μεγάλη επιτυχία. Παραπέρα δεν πάει. Σε άλλους συλλόγους τα ίδια. Βγαίνουν νέοι αδειούχοι στον αέρα πρώτη φορά και κάνουν μπαμ οτι δεν έκατσε ένας άνθρωπος μαζίτους να κάνουν ακρόαση, να τους εξηγήσει τα βασικά. Στην περιφέρεια ίσως γίνεται κάτι καλύτερο απο μεμονωμένες προσπαθειες κάποιων.

Αυτό συμβαίνει με όσους έρχονται απο μόνοι τους που εκ των πραγμάτων είναι λίγοι. Τι έκανε ένας σύλλογος για να φέρει αυτός κόσμο, να τους δείξει το αντικειμενικά ενδιαφέρον χόμπι του ραδιοερασιτεχνισμού; Προσέγγισε νέους με τεχνικό υπόβαθρο, φοιτητές σπουδαστές σχολών ηλεκτρονικών και συναφών; Έκανε εκδηλώσεις, ήμερίδες, παρουσιάσεις; Αγκάλιασε νέα τεχνολογία και ραδιοερασιτεχνικές εφαρμογές που εξελίσσονται στο εξωτερικό; Όχι μόνο έκακτες ανάγκες ειναι το ψωμοτύρι, όλοι θα γίνουν ράμπο και θα σώζουν κοσμο, δεν έχει τιποτα άλλο ενδιαφέρον!

Αφού λοιπόν νέο κόσμο δε φέρνεις και όσους φέρνεις γίνονται καπνός, κάποιους ενδιάμεσους που ήθελαν να βοηθήσουν τους έδιωξες μην πάρουν θέσεις ισχύος, για ποιό πράγμα παλεύεις; Κάθε σύλλογος έχει αντικειμενικό σκοπό την επιβίωση και την ανάπτυξή του για να μπορεί να προσφέρει στα μελη του παροχές. Το απόθεμά σου απο δεινοσαύρους τελειώνει. Στρατηγική έχεις; Πως θα είσαι σε δύο χρόνια, σε πέντε, σε δέκα; Τι κάνεις γι αυτό;

Μια μικρή παρένθεση για κάποια σχόλια σχετικά με «αμερικανικού τύπου επικοινωνίες». Φαινόμενο της παρακμής των συλλόγων ειναι και αυτό. Αν υπήρχαν σύλλογοι σε συνεργασία με το υπουργείο και προωθούσαν το καλό του ραδιοερασιτεχνισμού δε θα υπήρχε έδαφος για χαμαιλέοντες ραδιοερασιτέχνες να κάνουν τα κόλπα τους εκμεταλλευόμενοι σχέσεις με υπουργεία, αδαείς κτλ με όφελος....τι άλλο;
Πατητές λυμαίνονται κεντρικούς επαναλήπτες της Αθήνας αλλά ρουθούνι δεν άνοιξε επίσημα. Αντιθετα δίνονται συχνοτητες για ιδιωτικά-δημόσια ραδιοδικτυα και ουαί και αλίμονό σας πληβείοι έτσι και πάτε να χρησιμοποιήσετε τις συχνότητες χωρίς να σκάσετε το 50άρι όπως διαβάζουμε τελευταία σε άκρως ξεκαρδιστικές αναρτήσεις στο facebook. Το 50άρι είναι το νόημα και το ποσοι θα το δώσουν και μετά θα πάμε στο υπουργείο να απαιτήσουμε λέγονας οτι έχουμε λαό από πίσω. Έτσι ήταν και πριν λιγα χρόνια με τον πανελλήνιο σύλλογο χειριστών ελαιοραβδιστικών που θα έδινε λύση σε όλα τα προβληματα και θα έσωζε τους πάντες. Τι έγινε εκεί άραγε, έφυγε ή τον έδιωξαν. Γιατί; Η κωμωδία συνεχίζεται.

Έχω την άποψη οτι όσοι αγαπούν το ραδιερασιτεχνισμό είναι είτε μονοι τους είτε σε μια κλειστή παρέα. Ίσως αυτό πρέπει να αλλάξει. Για το καλό του χόμπι όχι των συλλόγων.

Ανώνυμος είπε...

@Λουλούκος

Σχετικά με την ερώτησή σου στο τέλος:

Πήγε να κλείσει τον πρώτο σύλλογο και να μαζέψει όλο τον κόσμο στον καινούριο. Κάπου στράβωσε η δουλειά και δεν του βγήκε όμως γι αυτό ενώ ξεκίνησε αλλιώς μετά έκανε στροφή και στο CB στον καινούριο σύλλογο. Αρκετά χαμένα 50ευρα από εκεί δυστυχώς.