Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Από το «γκάρντεν της βίρτζιν Μαίρης»…

…ήταν το γράμμα που διάβασα στο QRZ.com και dx-hamspirit εν συνεχεία και σε άλλες ραδιοερασιτεχνικές σελίδες. Αν και είχαν σταλεί ελάχιστες μέρες πριν τα «Χριστούγεννα», θέλησα να περάσει λίγο για να το δημοσιεύσω.
Το γράμμα απευθύνεται σε συναδέλφους από άλλα κράτη και, τους προτρέπει να διαμαρτυρηθούν στο Ελληνικό Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών, που είναι άσχετοι και δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, ώστε να μην ξαναδώσουν το πρόθεμα SY σε ελληνικούς σταθμούς εκτός του Αγίου Όρους!!
Δηλαδή το Άγιο Όρος στο οποίο απαγορεύεται η ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα σε όλους (πλην ενός) θέλει να δεσμεύσει το SY να μην το χρησιμοποιούν οι Έλληνες ραδιοερασιτέχνες. (…ένα ελαφάκι για το Λάκη…)
Φαίνεται ότι δεν έφτασε ο σάλος με τα κατορθώματα του Εφραίμ, και εγείρονται νέες διεκδικήσεις, κατά την γνώμη μου εντελώς παράλογες, σε λάθος χρόνο!
Επειδή πολλοί συνάδελφοι ισχυρίζονται ότι τέτοιες ενέργειες γίνονται από την Ιερή Επιστασία και όχι από τον εκεί συνάδελφο, προτείνω να γράψουμε κι εμείς την γνώμη μας στην Επιστασία και στο Πατριαρχείο. Μπορούμε να τους κάνουμε προώθηση και διάφορες σελίδες από το διαδίκτυο για να τους διαφωτίσουμε, αν και τόσα χρόνια που απαγορεύουν την ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα εκεί θα είναι ήδη ενημερωμένοι. Είναι κρίμα να φορτώνουμε στον συνάδελφο τις συνεχείς αρνήσεις και τις νέες διεκδικήσεις τους. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω την επίσημη ιστοσελίδα του Αγίου Όρους. Βρήκα πολλές οι οποίες ανήκουν σε «μη κερδοσκοπικές αστικές εταιρείες» και σωματεία.
Η διεύθυνση επικοινωνίας με το Συνοδικό Γραφείο του Πατριαρχείου είναι: mailto:elpidof@attglobal.net
και με τον Υπογραμματεύοντα
Στείλτε και στις δυο! Προωθήστε τις σχετικές αναρτήσεις και τα σχόλια, προωθήστε και την επιστολή του συναδέλφου (για να θυμηθούν το θέμα!) εξηγήστε τους που ακριβώς δημιουργείται το… “tremendous chaos”. Ξέρετε εσείς!
(Παλιότερη ανάρτηση με πολλά σχόλια που αφορά το ίδιο θέμα υπάρχει εδώ!
Δεν θα ανακινούσα το θέμα αν δεν έβλεπα τις παραπάνω επιστολές στο διαδίκτυο χριστουγεννιάτικα!)

7 σχόλια:

2Μδης είπε...

Εγώ πάντως πίστευα ότι αυτές ειδικά τις μέρες, τις περνούν με προσευχές...

Άσε που δεν ξεκαθαρίζουν κιόλας τι θέλουν! Δηλαδή το SY9 ή το SY5 το θέλουν για το "γκάρντεν";;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως ο Σόγερ δεν έχει προβλημα να πας εκεί και ας είσαι Sw και να δουλέψεις από τα κατεχόμενα με το παράνομο διακριτικό τους.

Οι δικοί μας πατέρες γιατί δεν μας αφήνουν με το ΕΛΛηνικό διακριτικό ή όποιο άλλο θέλουν να εκπέμψουμε από εκεί έστω και με το φορητάκι;

takis perreas είπε...

Το να τους ερεθίζουν ο γυναίκες, το δέχομαι.
Το rubberακι γιατί να τους ερεθίζει?
Επειδή ίσως είναι ΜΑΥΡΟ ΣΚΛΗΡΟ και ΜΑΚΡΥ?!?

Ανώνυμος είπε...

Μερικές σημειώσεις:
Το ειδ. διακριτικό SY, δεν έχει καμμία σχέση με το Αγ. Όρος. Μαζί με τα J4 & SX, χορηγείται σε ραδ/κούς συλλόγους, ομάδες ραδ/νών, μεμονωμένους ραδ/νες & αλλοδαπούς ραδ/νες. Επίσης ως ειδ. διακριτικό, ισχύει για ορισμένη χρονική περίοδο και μπορεί να δίνεται και σε άλλους ενδιαφερομένους (OIK 68000 παρ/μα 1). Όμως στο DXCC το διακριτικό SY αναφέρεται ως Όρος Άθως. Η διαφορά αυτή ίσως οδήγησε τον ιερομόναχο συνάδελφο να στείλει το e-mail.
Για εκπομπή με ειδ. διακριτικό από το Αγ. Όρος, χρειάζεται η γραπτή συναίνεση της Ι. επιστασίας (ΟΙΚ 68000, άρθρο 12 παρ. 7).
Προσωπικά θα προτιμούσα να υπάρχει ειδ. διακριτικό για εκεί, αντί του /Α, που μπορεί να εκληφθεί και ως εκπομπή από εναλλακτική θέση (Alternative).
Επιπλέον, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Εάν διαβάσει κάποιος τα μηνύματα των ξένων συναδέλφων θα καταλάβει.
Νομίζω ότι, η αποστολή μαζικών, ευγενικών επιστολών στον Πατριάρχη και στους αρμοδίους θα βοηθήσει. Το θέμα είναι κατά τη γνώμη μου, να διατηρούμε το ειδ. διακριτικό και να εκπέμπουμε από εκεί.
Δεν αντιλαμβάνομαι τους λόγους της συνεχούς απαγορεύσεως μέχρι σήμερα. Λαμβανομένου υπόψη πάντα, ότι οι ραδιοερασιτέχνες κατά την εξάσκηση του χόμπι τους, σέβονται τις ιδιαιτερότητες του χώρου, δεν ενοχλούν (οι εκπομπές μπορεί να γίνουν σε μεγάλη απόσταση από τους χώρους λατρείας)και τηρούν την ισχύουσα νομοθεσία 100%.
Πραγματικά πιστεύω ότι, το χόμπι μας δεν αντιτίθεται στα ιδεώδη του χριστιανισμού. Π.χ. οι μεθοδιστές από το 1957 είχαν αγκαλιάσει το χόμπι:
http://www.wacral.org/
Όσο για την ατυχή αναφορά που έγινε
στον Σόγιερ, αυτός το διακριτικό το έχει πάρει μόνος του (δεν γνωρίζω εάν έχει ή όχι βαθμό συγγενείας με τον φερόμενο ως πρωθυπουργό μίας χώρας που μέχρι σήμερα παγκοσμίως αναγνωρίζεται μόνο από μία άλλη! ) και εκπέμπει από μη αναγνωρισμένη ραδιοχώρα. Μπορείτε να διαβάσετε για αυτές της παράνομες εκπομπές, την τοποθέτηση της RSGB στο τεύχος Ιουνίου 2006 του Radcom.
Παναγιώτης.

2Μδης είπε...

Θα πρέπει πάντως να εξεταστεί και το χρονικό διάστημα που επελέγει για την προβολή τέτοιων αξιώσεων: Μετά από ένα σκάνδαλο που άλλαξε το γενικότερο σκηνικό και ξεκίνησε σειρά γεγονότων στη χώρα.
Τελικά λογική δεν υπάρχει;

Ανώνυμος είπε...

Ναι θα του κρατήσουμε καμιά πενηνταριά διακριτικά να έχει. Τι άλλο θέλει; Να πάμε να πάρουμε μια καραβιά κομποσκινια μήπως;

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζονται πολλά διακριτικά, θα έφθανε π.χ. το SY2 κατά τη γνώμη μου, αντί του /Α.
Χρειάζεται σκέψη και μεθοδικές ενέργειες, εάν θέλουμε (προσωπικά θέλω) να βγούμε στον αέρα από εκεί. Αυτό κατά τη γνώμη μου θα λειτουργούσε θετικά υπέρ του Α. όρους. Και θα σταματούσαν τα σχόλια κάποιων ξένων συναδέλφων που διάβασα. Τελικά το προαναφερθέν e-mail ίσως θα ήταν καλλίτερα να απευθύνονταν στις τοπικές οργανώσεις ραδιοερασιτεχνών πρώτα. Αν μη τί άλλο, πιστεύω θα αντιμετωπίζαμε το θέμα με την αρμόζουσα σοβαρότητα.
Άλλωστε όπως και να το κάνεις, εμείς είμαστε κοντύτερα προς το Α. όρος. Για αυτό και περιμένω οι πρώτες άδειες εκπομπών να δοθούν σε Έλληνες ραδιοερασιτέχνες.
Παναγιώτης.