Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Καζαμίας του 2009!

Ειδικά αφιερωμένο για τους αναγνώστες του blog ο Καζαμίας του 2009. Επειδή η ώρα της συντέλειας πλησιάζει – το 2012- τα τρία που μου έμειναν τα αφιερώνω στον ηγούμενο που προφήτεψε την συμφορά. Αυτόν με την παχυά χωρίστρα που βγαίνει στα κανάλια και λέει για το 666.
Η συγγραφή του Καζαμία έγινε με την συνεργασία του γνωστού συνεργάτη, ινδιάνου Καθιστό Μουλάρι Που Τρώει Κίτρινα Αχλάδια Στη Κοιλάδα Των Στεναγμών Και Τρέχει Σφυρίζοντας.




Ιανουάριος
Το «Πανελλαδικό» που ακουγόταν μέχρι τώρα μόνο σε τρεις συχνότητες στα VHF και σε δώδεκα συχνότητες των UHF, ακούγεται σε όλα τα κανάλια επαναληπτών και αναμεταδοτών. Όλα αναμεταδίδονται παντού! Είναι ένα νέο σύστημα στο οποίο η Ελλάδα πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά. Οι συνάδελφοι που ακούνε παντού τον Μπάμπη, ξύνουν με απορία τα κεφάλια τους.

Φεβρουάριος
Γίνεται η κοπή πίτας της ΕΕΡ. Σε αντίθεση με πέρυσι, που επικρατούσε μια απλή χιονοθύελλα, φέτος γίνεται πλημμύρα, σεισμός, καταποντισμός, επιδρομή αλλοφύλων, επίθεση από αρκούδες, στέλνει ευχές ο Μητσοτάκης, η Παπαρήγα εκλέγεται Playmate ενώ ξεσπά και επιδημία λέπρας! Οι συνάδελφοι ξύνουν με απορία το δέρμα τους…

Μάρτιος
Στα ογδόντα μέτρα συνεχίζονται οι δοκιμές μικροφώνων, με χρήση παραμετρικών και προπαραμετρικών προενισχυτών αυξάνοντας το εύρος LSB στους 12 χιλιοκύκλους! Οι ξένοι συνάδελφοι ξύνουν με απορία τα κεφάλια τους! Οι Έλληνες συνάδελφοι τραβάνε τα πάνδεινα από το «ξύσιμο» σε όλες τις συχνότητες…

Απρίλιος
Την νύχτα της Ανάστασης γίνεται η καθιερωμένη πλέον αναμετάδοση του «Χριστός Ανέστη» στον τοπικό αναμεταδότη από συναδέλφους που κουβαλάνε το φορητό στην εκκλησία. Ακολουθεί αρτοκλασία, οι εξορκισμοί του Μεγάλου Βασιλείου και «ρασοευχή» για τους πιστούς ραδιοερασιτέχνες. Οι υπόλοιποι ξύνονται…

Μάιος
…μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ. Το «Πανελλαδικό» αναμεταδίδεται πλέον και στις simplex συχνότητες. Για να μιλήσει πλέον κάποιος χωρίς να κινδυνεύει να αναμεταδοθεί πρέπει να καταφύγει εκτός μπάντας. Ηθική ικανοποίηση του Καραπατούχα, του Τάκη, του Επουράνιου και άλλων που έμεναν σταθερά εκτός μπάντας. Οι εντός μπάντας εναπομείναντες ξύνουν αμήχανα το αυτί τους, χρησιμοποιώντας τον δείκτη, κουνώντας παλινδρομικά!

Ιούνιος
Γίνεται το Χάμφεστ της ΕΕΡ. Συμμετέχει ο Σύλλογος Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών με έδρα την Αργολίδα, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Αργολίδας με έδρα την Καστοριά, και ο Σύλλογος ραδιοερασιτεχνών Καππαδοκίας με έδρα τις Κουκουναριές της Σκιάθου!
Απέχει ο Όμιλος Ραδιοερασιτεχνών Βορείων Προαστίων Αττικής, που στέλνει με κούριερ προσκλήσεις για σουαρέ στου Καράμπαμπα. Οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι ξύνουν με απορία τη μουσούδα τους.

Ιούλιος
Γίνεται και πάλι το «Αγίων VHF Κόντεστ». Στους νικητές της προπερασμένης χρονιάς δίδονται εκμαγεία λειψάνων, ενώ της περυσινής εικόνα του Άη Βασίλη και κόλλυβα. Στους φετινούς συμμετέχοντες θα διανεμηθεί χάρτης της Ελλάδος που θα εμπεριέχει τα Γαυγάμηλα και την Κόκκινη Μηλιά, ενώ στους νικητές θα δοθεί πορτρέτο του Αστραπόγιαννου. Η συμμετοχή μικρή! Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς...

Αύγουστος
Δεν υπάρχει ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα. Οι συνάδελφοι ξύνουν τα… φρύδια τους.

Σεπτέμβριος
Γίνεται το FIELDAY της ΕΕΡ. Την ίδια μέρα στη Λάρισα κάνουν χάμφεστ, στη Θεσσαλονίκη έκθεση φωτογραφίας και στη Σάμο έκθεση ιδεών. Στο Άγιο Όρος ψέλνουν τον εξάψαλμο και ζητάνε να τους δοθεί για αποκλειστική χρήση το SV!
Οι συνάδελφοι μη έχοντας τι άλλο να ξύσουν, τραβάνε τα μαλλιά τους.

Οκτώβριος
Στέλνονται επιστολές στον Πούτιν, στον Αρχιεπίσκοπο Πασών των Ρωσιών, στον Καρατζαφέρη και στον Κωνσταντίνο. Ο «άγνωστος» αποστολέας ζητάει την υποστήριξη των παραληπτών στο δίκαιο αίτημα του να γίνονται εκπομπές ανά την επικράτεια μόνο με την έγγραφη άδεια από την Ιερά Επιστασία, κατόπιν εξομολόγησης και νηστείας. Οι παραβάτες να τιμωρούνται με ακοινωνησία και αφορισμό. Οι συνάδελφοι τραβάνε τα μουστάκια τους και οι καλόγεροι τα γένια τους.

Νοέμβριος
Σύσσωμη η παρέα του 145,475 καταθέτει στέφανο στο Πολυτεχνείο. Για ξεκάρφωμα έχουν για ring tone στο κινητό το «Εδώ Πολυτεχνείο…» με την φωνή της Δαμανάκη. Όλα ανατρέπονται όταν ένας τους ξεχνιέται και χαιρετάει, υψώνοντας το δεξί του χέρι τεντωμένο. Οι υπόλοιποι τραβάνε τις φαβορίτες τους.

Δεκέμβριος
Ο χειρότερος μήνας! Ο ΒΚΤ επιστρέφει από το διαδίκτυο μαζί με τον κολητό του. Επαναλαμβάνονται οι δίωρες εκπομπές στα 80μέτρα ως συνήθως χωρίς θέμα, και με συνεχόμενα QSY ανά χιλιόκυκλο.
Το αποδεκτό εύρος διαμόρφωσης στα βραχέα, έχει φτάσει πλέον τους 30χιλιοκύκλους για δοκιμές HIFI - SSB!
Ο Εφραίμ γίνεται ραδιοερασιτέχνης και αξιώνει να θεσμοθετηθεί ευρωπαϊκή σιγή ασυρμάτου όταν εκπέμπει το Άγιο Όρος.
Οι υπεύθυνοι του «Αγίων VHF Κόντεστ» στέλνουν επιτέλους τις προπέρσινες κάρτες με την υπογραφή του Πατριάρχη. Συγχρόνως ανακοινώνουν ότι οι φετινές θα έχουν δακτυλικά αποτυπώματα του Παντελεήμωνα (πρώην Άγιος Αττικής) ενώ του χρόνου θα φέρουν στάμπα από τις πατούσες του Προφήτη Μαλαχία! Η αρχική εισήγηση να βάλουν στάμπες από τις πατούσες του Βυσαρίωνα αποκλείστηκε ως αντιοικονομική, καθώς θα χρειαζόταν το διπλάσιο μελάνι. Ως γνωστό ο Βυσαρίωνας είχε πλατυποδία!
Οι συνάδελφοι τραβάνε ότι τους απέμεινε!

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά σε όλους και καλές επαφές. Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναδιαβάσουμε τα εύστοχα σχόλια σου.

sv8gke είπε...

Μιας και το καθιστο μουλάρι δεν είχε έμπνευση για τον αύγουστο,θα σου΄πω εγώ Γιάννη τι θα συμβεί.
Γνωστός ραδιοντενεκές που παίρνει τα βουνά το καλοκαίρι,θα εκπέμπει στο 1296200,θα χρησημοποιεί θεμιτά και αθέμιτα μέσα(self spoting κλπ)και δεν θα παίρνει απάντηση από πουθενά.Στην απελπισμένη προσπάθεια του να γυρίσει κεραία προς λεκανοπέδιο....θα ακούσει τα σχολιανά του γιατί πήγε να κάνει cq επάνω στο sv-καφέ.
73 Μιχάλης

2Μδης είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους!
Χρήστο δεν έχεις παράπονο. Αν και ξενιτεμένος εκεί πάνω, μαθαίνεις τι γίνεται στο Ελλάντα!
Στήσε κεραιικά μέχρι το καλοκαίρι και γύρνα κατά εδώ! Τι είναι Νορβηγία-Ελλάδα; Με ένα καλό σποραδικό θα ακουστούμε!

Μιχάλη, το Καθιστό Βόδι κλπ σου εύχεται καλή επιτυχία. Του χρόνου λέει να συμμετέχεις και εσύ στην συγγραφή του Καζαμία. (Τρόϊκα!)

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά σε όλους. Ωραία κείμενα και πάντα με ραδιοερασιτεχνικό ενδιαφέρον,μπράβο Γιάννη.
Βλέπω ότι μάλλον χάνω που δεν μπορώ να ακούω στους 1,2
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά σε όλους. Ωραία κείμενα και πάντα με ραδιοερασιτεχνικό ενδιαφέρον,μπράβο Γιάννη.
Βλέπω ότι μάλλον χάνω που δεν μπορώ να ακούω στους 1,2
Παναγιώτης

sv8gke είπε...

Παναγιώτη ούτε εγώ έχω ακόμη 1,2 αλλά ευελπιστώ μέχρι την άνοιξη να είμαι έτοιμος.
Το κόστος είναι περίπου στα 600-700 ευρώ,τρασβέρτερ,κεραία και ομοαξονικό ρελέ και όλα αυτά για μόνο 2,5 βατ
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Kαλη χρονιά.

Είδες τι παθαίνει κανείς Μιχάλη για να μην ακούει τον φιλο του Γιάννη τον BSO και να αγοράζει το 2000 με τους 1.2 πάνω; Μέχρι και σε μας έφτασε η χάρη του! με το χαι χαι

Ηλίας ο γαλότσας

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τον ΣΕΡ, νόμισα στην αρχή που διάβασα την αναφορά σου ότι υπέρβαλες. Είδα όμως στο καταστατικό τους ότι πράγματι δηλώνουν για έδρα την Ασίνη Αργολίδας. Τι είναι αυτό και γιατί γίνεται; Αφού ο σύλλογος δραστηριοποιήται στην Αθήνα γιατί έχει έδρα στην Αργολίδα; Τους κυνηγάει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που δεν έχουν έδρα τον κορυδαλό.

2Μδης είπε...

Το έχω πληροφορηθεί από πολύ καιρό, ότι έδρα του Σ.Ε.Ρ. είναι κάποιο χωριό της Αργολίδας!
Δεν γνωρίζω τους λόγους. Πιθανόν κάποιος που είναι μέλος στον σύλλογο να ξέρει περισσότερα και να μας πληροφορήσει. Εκτός αν δεν ξέρουν ούτε αυτοί που είναι η έδρα τους!!

Ανώνυμος είπε...

Έχει την έδρα εκεί επειδή δεν είναι τοπικός σύλλογος αλλά... πανελλαδικός.
Έτσι εξηγείται και η εκδρομή στο Ναύπλιο, η οποία αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα του, ενδεχομένως ως μη ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα.
73
ΥΓ. δύσκολα αντελήφθην ότι γίνεται παιχνίδι και σ'αυτό το θέμα. Να είστε καλά, το χάρηκα.
6146

Ανώνυμος είπε...

Τους πήγαν να δουν τις ρίζες τους;

SV1GSU είπε...

Ρε... κορίτσια, γιατί τέτοια μανία με τον ΣΕΡ;
Κοιτάξτε την δουλειά σας, και αφήστε τους άλλους να κάνουν την δική τους!

Ανώνυμος είπε...

Ρε.. κορίτσια, γιατί τέτοια μανία με τον ΣΕΡ όλοι σας;
Σας ενοχλεί κάτι;
Κοιτάξτε τα του οίκου σας,
και αφήστε τους άλλους ήσυχους να κάνουν την δουλειά τους!

2μηδη, σε έχω σε μεγάλη εκτίμηση!! Πως επιτρέπεις να δημοσιεύονται τέτοια πράγματα για άλλους συλλόγους;

73 de SV1GSU :-)

SV1GSU είπε...

Όσο για την εκδρομή κύριε...άγνωστε, δεν το κατέχεις καλά το άθλημα του διαδικτύου!

http://www.hag.gr/div/content/blogsection/1/50/6/18/

Πολλά 73 και 88
de SV1GSU

2Μδης είπε...

Κώστα γειάσου,
πιστεύω ότι ο ραδιοερασιτεχνικός οίκος είναι ένας, και με μέλη όλους τους συναδέλφους. Όλοι κρίνουν και κρίνονται... Μην ξεχνάς το τι άκουγε η ΕΕΡ τόσα χρόνια. Τώρα τα ακούνε κι άλλοι.

Για αυτούς που γράφουν ανώνυμα δεν θα απαντήσω, αλλά ούτε και θα τους απαγορέψω να εκφράσουν γνώμη. Αρκεί να είναι μέσα σε κάποια πλαίσια βέβαια...

Ανταποδίδω την εκτίμηση Κώστα, μιας και αναγνωρίζω ότι απέναντι μου έχω κάποιον που συμμετέχει στα ραδιοερασιτεχνικά πράγματα.

Για την προσφώνηση "γιατί ρε κορίτσια..." δεν θα επεκταθώ, μιας και την έχω ακούσει να χρησιμοποιήται από συναδέλφους γνωστού "δικτύου", οπότε τους την αναγνωρίζω ως κεκτημένο...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δηλαδή να μην ασχολούμαστε μαζί σας; Εσείς έχετε το ακαταλόγιστο;

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν έχει το ακαταλόγιστο, εδώ συζητήσεις γίνονται με κόσμιο τρόπο. Φυσικά κάτι εάν αποδειχθεί λάθος χρειάζεται να ανακαλείται. Ανακαλείται λοιπόν η διαγραφή της είδησης για το Ναύπλιο.
Η προσφώνηση ρε κορίτσια όμως δεν συνάδει και καλό θα ήταν να ανακληθεί. Καλλίτερα να υπάρχουν τεκμηριωμένα επιχειρήματα.
Σε κάθε εποχή κατακρίνεται δίκαια ή άδικα κάποιο άλλο σωματείο.
Έιδικά τώρα κατακρίνεται ο ΣΕΡ μάλλον επειδή διαθέτει πληθώρα εγκατεστημένων επαναληπτών που δεν αναφέρονται στους αδειοδοτημένους. Ειδικότερα τώρα που δεν ισχύουν οι προσωρινές άδειες επαναληπτών.
Εάν όμως η είδηση αυτή είναι λάθος και δημοσιεύσει τις άδειες θα ανακληθεί και αυτή.
6146

sv8gke είπε...

Κορίτσιαααααααααα ο μπάρκουλης!!!
Τώρα θα μου επιτρέψεις Κώστα να μην δεχτώ τα 88(αγάπες και φιλιά σημαίνει κατα τον διεθνή αριθμητικό κώδικα)
73 Μιχάλης

SV1GSU είπε...

Το κορίτσια πάει στους ανώνυμους, λογω του ότι δεν γνωρίζω το φύλο τους. Και επειδή στατιστικά τα κοριτσάκια είναι περισσότερα από τα αγοράκια στην υφήλιο, χρησιμοποίησα αυτή την πιθανότητα! Πως τα λέω ο άτιμος!! Τώρα όσο αφορά τις αγάπες και τα φιλάκια, δεν είναι κακό, χρησιμοποιούνται και αυτά για όλους τους παραπάνω λόγους και βάσει της παραπάνω στατιστικής!!! Καλό λοιπόν θα ήταν να ομιλούμε με επώνυμους, και όχι με ανώνυμους. Τώρα για το "κορίτσια" που ακούστηκε όπως λες 2Μ σε γνωστό δίκτυο, και πως το αναγνωρίζεις ως κεκτημένο, χωρίς να γνωρίζω το δίκτυο, φαντάζομαι ναι πως έγινε μάλλον κεκτημένα, δηλάδή αυθόρμητα, χωρίς σκέψη χάριν αστείου!...Αν εννοείς το κεκτημένο έτσι.

SV1GSU είπε...

Αν είναι όμως ο μόνος λόγος που κατακρίνεται ο ΣΕΡ, το ότι δεν έχει μόνιμη άδεια λειτουργίας για τους επαναλήπτες, και "παίζει" με προσωρινή που δεν ισχύει(αν είναι έτσι τα πράγματα), αυτό θα διορθωθεί από ότι γνωρίζω στο άμεσο μέλλον, αν δεν πέσει πάλι η τρικλοποδιά της αρκούδας! ??????

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά επέλεξα να γράφω ανώνυμα επειδή είναι μέσα στους κανόνες/επιλογές των blog. Όποιος δεν συμφωνεί μπορεί να γραφτεί σε κάποιο φόρουμ, όπου τα πράγματα είναι αλλοιώς. Ίσως μετά την αναβάθμιση της άδειας μου να γίνω επώνυμος. Στο χόμπι του ραδιοακροατή που εξασκώ όμως δεν έχω άδεια επειδή δεν προβλέπεται. Οπότε σας γράφω σαν ραδιοακροατής και δεν συμμερίζωμε την άποψη περί στατιστικής αλλά αυτή είναι η προσωπική γνώμη του κυρίου που την έγραψε
Προτείνω να σεβόμαστε όλους τους συλλόγους. Δεν συμφωνώ όμως με την εκτενή λειτουργία επαναληπτών και μάλιστα πανελλαδικά χωρίς την σχετική άδεια.
Τί παράδειγμα θα δώσουν στους νέους ραδιοερασιτέχνες;
Δεν μπορούσαν να περιμένουν μέχρι να έχουν την άδεια στο χέρι;
Ισως αν διατηρούσαν μονο ένα επαναλήπτη στην Αθήνα για λίγο και ας έξυνε τους δίπλα... να αλλαζα γνωμη
Παραδέχομαι ότι το δημόσιο ενεργεί αργά και βάζει τρικλοποδιές όμως εμείς ζούμε στη χώρα του Σωκράτη και σαν πολίτες & ραδιοερασιτέχνες απαιτείται να τηρούμε πρώτα τους νόμους αλλοιώς θα γινει μπαχαλο
6146

Ανώνυμος είπε...

"όμως εμείς ζούμε στη χώρα του Σωκράτη και σαν πολίτες & ραδιοερασιτέχνες απαιτείται να τηρούμε πρώτα τους νόμους αλλοιώς θα γινει μπαχαλο
6146"

σωστός, υποχρέωση και πρωτεραιότητα κάθε ραδιοερασιτέχνη είναι η πιστή τήρηση της νομοθεσίας και του bandplan.
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

αν δεν πέσει πάλι η τρικλοποδιά της αρκούδας!

Πάντα φταίνε οι άλλοι! Πάντα έφτεγε η ΕΕΡ. Τώρα που τα ακούτε κι εσείς σας κακοφαίνεται.
Προσωρινές άδειες δεν υπάρχουν, ούτε προσωρινές ταυτότητες υποψηφρίου ραδιοερασιτέχνη που παραμυθιάζετε τον κόσμο και εισπράτετε συνδρομές.
Αλλά εκεί που στοχεύετε εσείς στα ΠΜΡ και στα cb τα πιστεύουν γιατί έχουν άγνια. Σε καλή μεριά λοιπόν και μη διαμαρτύρεστε. Αυτά έχουν οι σύλλογοι, εσείς μας τα μάθατε.

SV1GSU είπε...

Κατ΄αρχήν να σου πω ότι χρειάζεσαι επειγόντως μαθήματα ορθογραφίας!!
Κατα δεύτερον, πρέπει να πας σε μια σχολή κινηματογράφου, γιατί φιλαράκο αυτά τα κωμικά σενάρια δεν τα έγραφε ούτε ο Τσιφόρος!
Γι αυτό μην λες μεγάλα λόγια.
Και να ξέρεις ότι επαναλήπτης σε διαδικασία αδειοδότησης, δεν είναι παράνομος, όπως αναφέρεις. Προσωπικά δεν με ενοχλεί που τα "ακούει" ο ΣΕΡ, αν και είμαι μέλος του, όπως και στην ΕΕΡ. Και κάτι ακόμα. Στο παρασκήνιο γίνονται πολλές "ζυμώσεις", που από ότι φαίνεται έχεις μαύρα μεσάνυχτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Μαθήματα χρειαζόμαστε όλοι. Για τα σενάρια τα ξέρω από πρώτο χέρι εσέ μάλον δεν τα γνωρίζεις. Και για τα ζημώματα που λες να ξέρεις ότι παρασκηνιακά ότι κι αν γίνετε δεν θα σας βγει σε καλό. Ούτε στην ΕΕΡ ούτε στο ΣΕΡ.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά για τους επαναλήπτες η νομοθεσία είναι ρητή:
στο άρθρο 9 παρ. 3.6 της ΟΙΚ 68000/763 αναφέρονται οι κανονικές άδειες. Για προσωρινές άδειες εάν βρείτε σχετική νομοθεσία ενημερώστε μας.
Για σχετικές λεπτομέρειες:
http://www.eett.gr/opencms/sites/EETT/Electronic_Communications/Radio_Communications/Rigths_Of_Use/radioAmateur.html

http://www.eett.gr/export/sites/default/sites/EETT/Electronic_Communications/Radio_Communications/Rigths_Of_Use/dil_radioer.pdf

έχει σημασία να διαβάσετε με προσοχή την σελίδα της ΕΕΤΤ καθώς και το έντυπο της αιτήσεως. Θα σας λυθούν αρκετές απορίες.
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Από ζυμώσεις οσμώσεις κλπ. δεν ξέρω δεν ήμουνα καλός στη χημεία.
Απότι είδα η αιτηση ζητάει αρκετά στοιχεία και η παρ. 3 θα δυσκολέψει οσα σωματεια βάζουν παρανομους επαναλήπτες σε χώρους χωρίς συμβόλαιο.
6146

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικα δεν γνωριζω ουτε με ενδιαφερει αν οι επαναληπτες του χ ψ ζ συλλογου ειναι νομιμοι η οχι.
Επισης θεωρω οτι ειναι πολυ πολυ χρησιμο να υπαρχει ενα εκτεταμενο δικτυο επαναληπτων το οποιο πρεπει να ειναι ενεργο και να δουλευει ωστε να ξερουμε τα πιθανα προβληματα του και να κανουμε τις αναγκαιες βελτιωσεις γιατι ενα τετοιο δικτυο σε μια εκτακτη αναγκη θα φανει σιγουρα πολυ χρησιμο. Σε αυτο η προσφορα του ΣΕΡ με καταλληλο σχεδιασμο μπορει να ειναι ανεκτιμητη. Ομως δεν αρκουν αυτα.
Ο ΣΕΡ επειδη πιστευω αυτη τη στιγμη εχει εγγεγραμμενους τους περισσοτερους νεους ερασιτεχνες καλο θα ηταν να κοιταξει λιγο περισσοτερο το θεμα της εκπαιδευσης τους γιατι εχουν κατακλυσει μελη του (απο τα συμφραζομενα της συζητησης το καταλαβα οτι ειναι μελη του, εχω και ηχογραφισεις εχω και τα callsign αν προκληθω να το τεκμηριωσω ) τις δορυφορικες υποζωνες. Καλο θα ηταν λοιπον να συμπεριλαβει στις διαδικασιες του και την καλυτερη εκπαιδευση των νεων μελων του. Επισης κε Μωραιτη μιας και ειδα οτι εισθε και στο ΔΣ βαλτε μια ανακοινωση στα εντευκτηρια του συλλογου με μια προτροπη για το σεβασμο του bandplan. Και πειτε και σε εκεινα τα παιδια που βαζουν συχνα πυκνα link στο 145.975 να το κλεισουν γιατι ενοχλει.
Τελος για να σας προλαβω οτι δεν ισχυει ως νομος το band plan η δορυφορικη υποζωνη στα 70cm ειναι κατωχυρομενη απο τον εθνικο κανονισμο κατανομης συχνοτητων με δημοσιευση σε ΦΕΚ.
Καλο ειναι να ασχοληθειτε και λιγο με το εμψυχο δυναμικο του συλλογου. ωστε η προσφορα να ειναι διαχρονικη , πολυπλευρη και να μην περιοριζεται μονο σε υλικα θεματα (δικτυο επαναλληπτων).
Στο κατω κατω καθε συλλογος μελων ειναι ενας ζωντανος οργανισμος και ουσιαστικα χαρακτηριζεται απο τα μελη του μιας και απο αυτα αποτελειται. καλο λοιπον ειναι να κινηθειτε λιγο προς τη ποιοτικη αναβαθμιση τους.
Με εκτιμηση
73 SW1JGW

Ανώνυμος είπε...

Η λειτουργία οποιουδήποτε παράνομου σταθμου θα πρέπει να σας ενδιαφέρει πόσο μάλλον ενός επαναλήπτη. Επειδή προβλέπεται στο νόμο να τον καλείται να σταματήσει και να τον αναφέρετε.
Πως φαίνεται ένας επαναλήπτης αν είναι νόμιμος; Εχει διακριτικο και άδεια.
Επειδή κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά όλα τα σωματεία ας βάλουν της άδειες στις σελίδες τους.
Οσο για τα δίκτυα σε περιπτωση αναγκης πως θα γίνει αυτό; Αφου δεν συνεργαζονται μεταξύ τους, πλακα κάνετε; Υπάρχουν επαναλήπτες κάποιου σωματείου στους οποίους να συνδέονται λινκ άλλου; Μήπως ζείτε στην Ελβετία;
6146

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη η αναφορά σου για την εκπαίδευση είναι σωστή. Όλοι μας χρειαζόμαστε κάποια εκπαίδευση/ποιοτική αναβάθμιση όπως γράφεις. Το χόμπι απαιτεί δια βίου εκπαίδευση...
Συμφωνώ και επαυξάνω για την απόλυτη τήρηση του bandplan και της νομοθεσίας.
Να προσθέσω ότι το bandplan αναφέρεται στην ΟΙΚ 68000, οπότε είναι αναγνωρισμένο από τον νόμο.
Παναγιώτης

SV1GSU είπε...

Παιδιά, να σας πω ότι δεν είμαι στο ΔΣ, είμαι αναπληρωματικό μέλος του 5ΜΕΛΟΥΣ ΔΣ! Επίσης δεν γνωρίζω ποιοί κύριοι δεν τηρούν το bandplan, και λειτουργούν στο 145,975. Αύτοί βεβαίως και θέλουν τις "κλωτσιές" τους. Όσο για την καλύτερη εκπαίδευση, και την ποιοτική αναβάθμιση κάποιων μελών, αυτό είναι κάτι που το έχω εισηγηθεί από καιρό. Ειδικά για την αναβάθμιση, αυτό κάποιοι στον ΣΕΡ το χρειάζονται σίγουρα!! Ελπίζω από εδώ και πέρα ο λόγος μου να ακούγεται και να "περνά". Εαν δεν γίνουν κάποια πράγματα, που θα είναι για την βελτίωση του ΣΕΡ, να είστε σίγουροι ότι κάποτε θα πάψω να δραστηριοποιούμαι εκεί!
Αυτό είναι υπόσχεση και δέσμευση.

Ανώνυμος είπε...

Συναδελφε δεν θελει κλωτσιες κανεις. Ουτε εγραψα οτι εγραψα για να ψεξω καποιον. Αυτο που χρειαζεται ειναι εκπαιδευση και ενημερωση. Συνεχης ενημερωση. Τα ατομα που αδειοδοτουνται με τον υπαρχοντα χαλαρο τροπο αδειοδοτησης δεν γνωριζουν. Πρεπει λοιπον οι συλλογοι και τα σωματεια που ανηκουν να δωσουν περισσοτερο βαρος σε αυτο.
Το πρωτο και το τελευταιο πραγμα που πρεπει να διδασκονται οι υποψηφιοι ραδιοερασιτεχνες ειναι ο σεβασμος του bandplan και η ευπρεπεια. Οι τεχνικες γνωσεις ερχονται και με την τριβη. Αν ομως καποιος ξεκινησει στραβα τοτε δυσκολα τα πραγματα.
Ειπον
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Όπως έγραψε κάποιος παραπάνω οι εκπαιδεύσεις είναι αναγκαίες για όλους. Το ερώτημα είναι εάν εκπαιδευθούν κάποιοι θα παραμείνουν;
Ακόμη και εσύ δυσκολεύεσαι να διακρίνεις εάν πχ οι εκει επαναλήπτες είναι νόμιμοι (όχι πως και κάποιων άλλων συλλόγων είναι νόμιμοι). Όμως η νομοθεσία είναι σαφής. Άλλο αν δεν υπάρχει εποπτεία από τις αρχές.
Το έχω καημό να ιδρυθεί ένας σύλλογος κάπου (ίσως και να υπάρχει) που δεν θα βάλει κανένα επαναλήπτη (τουλάχιστον όχι για κράχτη). Κατά τα άλλα πρέπει να σεβόμαστε τους νόμιμα ενεργούντες συλλόγους και να μην τους κατακρίνουμε. Εκει κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν για την εξέλιξη του χόμπι
6146

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξέρω ότι για το γκοτζίλα που μας ταίσανε και το βρασμένο το ρύζι με τον κατεψυγμένο αρακά, ήταν πολλά τα λεφτά! Και το κεντρο στο χαιδάρι... άστα να πάνε!
Σε καλή μεριά λεβέντες και ας πρόσεχα.
Τουλάχιστον επέζησα απο το τυροπιτάκι! Δόξα το θεό.

SV1GSU είπε...

Ναι ναι συμφωνώ. Ο ΑΛΛΑΧ είναι μεγάλος και μας προστατεύει!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει φίλε καλή καρδιά.
Εάν κάτι δεν πήγε καλά με τα φαγητά φαντάζομαι δεν φταίνε οι διοργανωτές (δεν τους γνωρίζω προσωπικα) αλλά το κέντρο.
Ξέχνα το και προσηλώσου στο χόμπι.
6146

2Μδης είπε...

Συμφωνώ να επικεντρωθούμε στα ραδιοερασιτεχνικά.

Αλλωστε στο θέμα του φαγητού αυτό τον καιρό όλες οι αίθουσες τέτοια σερβίρουν.
(Εκτός από ένα φίλο μου που τον κάλεσαν κάτι κινέζοι, και παραλίγο να φάει σαλαμάνδρα λιαστή, αστρίτες πανέ και μυαλά νυφίτσας!)

Ανώνυμος είπε...

Πως μετράται το άμεσο μέλλον κύριε του ΔΣ; Είστε στο 2ο χρόνο λειτουργίας σας, γεμίσατε με πληθώρα επαναληπτών τη χώρα και ακόμη ούτε μία άδεια;
6146

Ανώνυμος είπε...

re plakwtheite kai ligo... varethikame oi kourtines.