Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Μάλτα καλεί Ελλάδα...

Ως γνωστό στην Ελλάδα τις υψηλές συχνότητες δεν τις έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις!

Ήρθε μήνυμα από συνάδελφο που διαμένει στην Μάλτα, και ενδιαφέρεται για επικοινωνία στους 1296ΜΗΖ και στους 10GHz SSB και ATV! Απότι γράφει έχει καθαρό ορίζοντα προς την χώρα μας και ζητάει επικοινωνία.

Εγώ δεν είμαι (ακόμα) έτοιμος για τους 10GHz SSB. Αν κάποιος συνάδελφος έχει εξοπλισμό και διάθεση για επικοινωνία με την Μάλτα στις παραπάνω συχνότητες, ας επικοινωνήσει μαζί μου για επιπλέον πληροφορίες...

Από τους SW αλήθεια κανείς; Αυτοί πήραν άδεια με ορίζοντα τις υψηλές συχνότητες. Ασχολείται κανείς με αυτές ή μόνο γκρινιάζουν που δεν βγαίνουν στα βραχέα; (Πλην λιγοστών εξαιρέσεων...)

33 σχόλια:

sv8gke είπε...

Παίζεις με τον πόνο μας Ιωάννη!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι πολύ υψηλές συχνότητες προσφέρουν και αυτές την χαρά του qso στους ραδιοερασιτέχνες, ανεξαρτήτως κατηγορίας αδείας. Ίσως κάποιοι από εμας δεν το γνωρίζουμε, ίσως σε κάποιους να μην τους το έχουν πει... για ευνόητους λόγους.
Πολλοί συνάδελφοι συνωστίζονται στους επαναλήπτες μόνο, λυπηρό αυτό. Νομίζω στην ενεργοποίηση των πολύ υψηλών συχνοτήτων, λίγο περισσότερο βάρος πέφτει στους συναδέλφους κατηγορίας sw. Όσο για εκείνους που παραπονούνται μόνο, η άποψη μου είναι και να τους έδιναν την δυνατότητα, η μεγάλη πλειοψηφία θα παρέμενε στους επαναλήπτες.
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

NO Money No honey
σε αυτη τη φαση δε μπορω να διαθεσω πολλα χρηματα για εξοπλισμο . Αν και ειναι δελεαστικο ενα transverter στους 1,2 για τον AO51 αλλα το αφηνω για αργοτερα.
Αν παντως καποιος απο εσας αποφασισει να κανει κατι απο βουνο ειμαι προθυμος για να ερθω σαν βοηθος.
73 SW1JGW

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δεν βγαίνουν ssb στα v/u...
Δυστυχώς πολλοί καλύπτονται από ένα μόμπιλο v/u στα... fm και παραμένουν εκεί. Κυρίως επαναλήπτες και simplex. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει θέληση για μακρινά qso. Ο τύπος του μηχανήματος καθορίζει και τον ραδιοερασιτέχνη, όπως το πες μου τί τρως να σου πω ποιός είσαι.
Μάλλον ο συνάδελφος θα περιμένει κάπως! Εκτός αν μας βγάλει ασπροπρόσωπους κάποιος.
Για τους 1.2 και πάνω συμφωνώ ότι κοστίζει και δεν έχω απαίτηση από τα νέα παιδιά να δραστηριοποιηθούν εκεί μόλις πάρουν άδεια. Σιγά σιγά.
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

βασικα εγω τους θελω τους 1,2 αλλα θα μου κοστισει υπολογιζω λιγο κατω απο το 1000αρικο. Γιαυτο ειχα ψαχτει λιγο και με μια αγγελια με ενα ICOM που το περιλαμβανει (970) αλλα και με πιθανη ανταλλαγη του 847 με καποιο 790 καθως τα HF σε αυτη τη φαση δεν τα ανοιγω σχεδον ποτε. Ομως και παλι δεν βρηκα κατι

Ανώνυμος είπε...

Παντως για την ιστορια, υπαρχει ενας συναδελφος SW δεν θυμαμαι το διακριτικο του ο οποιος εχει ενα ΠΟΛΥ ενδιαφερoν site οσον αφορά τα μικροκυματα. Ο συναδελφος ειναι Μηχανικος και νομιζω οτι εκτος του hobby ασχολειται και επαγγελματικα με το θεμα. το link ειναι
http://www.microwave.gr
Μπορουμε να του γνωστοποιησουμε και την προθεση του Μαλτεζου συναδελφου.
SW1JGW
ΥΓ υπαρχουν και καλοι SW

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά όπως ξαναείπα είμαι μέσα για τους 1296 μου λείπει μόνο μια καλή Beam. Για τη δραστηριότητα στους μαλτέζους φίλους στα μικροκύματα μπορείτε να δείτε εδω:
http://www.9h1lo.net/uwave.php

Αλήθεια ποιος συνάδελφος ήθελε να κάνει Ελλάδα 2μήδη;
Πάντως καλύτερα να κάνει κανέναν άλλο και όχι εμένα ή τον Μιχάλη γιατί τον τελευταίο 9Η1 που κάναμε μαζί στα 6μ/2μ με τους ραδιοντενεκέδες μας στο βουνό, μας ενημέρωσαν πως έγινε Sk πριν προλάβει να μας στείλει την qsl κάρτα.

Δημήτρη αμα θες πάμε για τους 1.2 με το δικό μου σε κανένα βουνό αν εξασφαλίσουμε κεραία. Πολύ ωραίο το Site γράφτηκα ήδη.

73 Nικηφόρος

2Μδης είπε...

Νικηφόρε ο συνάδελφος που ζητάει επικοινωνία είναι ο συγκεκριμένος που είδες στο γκρουπ, o 9h1lo. Στα 2 μέτρα εχω κάνει μαλτέζους και από Αθήνα και φορητός από βουνό.
Το θέμα δεν είναι να συζητάμε και περνάμε την ώρα μας διαβάζοντας αλλά να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε...

Μιχάλη, αν είχες καλύτερη σχέση με το κολητήρι θα μπορούσες να κατασκευάσεις ένα τρανσβέρτερ με τα μισά χρήματα. Θέλει βέβαια ελεύθερο χρόνο...

"Τάκη", έπεσες στη λούμπα! Βγες με το πραγματικό σου όνομα για να σου απαντήσω σε αυτά που καταγγέλεις.

Ανώνυμος είπε...

Βρε Γιάννη εγώ σου είπα δεν ειμαι λόγια αμα βάζεις την κεραία που δεν βρίσκω πουθενά στην Αθήνα, βάζω εγώ το 910, το mast και την κάθοδο κανόνισε ένα sched Σ/Κ για 1.2 ή και v/u και φύγαμε στο βουνό!
Βάλε όμως πρώτα ένα Msn messenger να τα πούμε λίγο.

Nικηφόρος

Ανώνυμος είπε...

τον πονο μου για τους 1,2 εγω τον εγραψα οχι ο μιχαλης
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Νικηφορε οικονομικες κεραιες εχει η wimo.
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Από ότι φαίνεται οι 1.2 είναι ο καημός όλων μας Δημήτρη!!!


Νικηφόρος

2Μδης είπε...

Χαίρομαι να κάνω δυο συναδέλφους ευτυχισμένους!
Λοιπόν, θα σας δανείσω μια μπημ για τους 1296, κατασκευή δική μου, για να πάτε το σ/κ να κάνετε τον συνάδελφο από την Μάλτα.
Μετά την τελευταία εγκατάσταση έμεινε στην ταράτσα εκτός ιστού. Είναι δοκιμασμένη 26 στοιχείων.
Πείτε μου ποια μέρα την θέλετε. Να την φέρω την Τετάρτη;
Θα έχετε προλάβει να συνεννοηθείτε με τον συνάδελφο από την Μάλτα. Και να το γνωστοποιήσεις Δημήτρη και στον συνάδελφο που ασχολείται με αυτά όπως έγραψες. Φαντάζομαι θα έρθει...

sv8gke είπε...

Αντε ρε αντε χαλάλι του αφού βάζετε όλοι από κάτι....αντε θα βάλω και εγώ το βουνό,ελάτε και μετά αν είσαστε καλά παιδιά θα σας πάω και για προβατίνα στα κάρβουνα!!!
Θεοσχωρέστον τον alan νικηφόρε αλλά πήγε από καλό σκοπό.Ηταν ο 9h1aw ένα γεροντάκι από μάλτα που έπεσε από τον πύργο του και σκοτώθηκε
73 Μιχάλης

sv8gke είπε...

"Τάκη", έπεσες στη λούμπα! Βγες με το πραγματικό σου όνομα για να σου απαντήσω σε αυτά που καταγγέλεις


Γιάννη είναι ο...δικός μας τακης;
Πες μου να χαρώ γιατί ανησυχούσα μην τον χτύπησε καμιά υψηλή εκεί που σου έφτιαχνε τις 519!

2Μδης είπε...

Ο... κατά-δικός μας "Τάκης". Βέβαια!

Περί 1296ΜΗΖ η προσφορά για την κεραία ισχύει. Υπάρχει και ένα τρανσβέρτερ από τα 2Μέτρα, αλλά μόνο το κομμάτι της εκπομπής. Γύρω στα 50μιλιβάτ. Ιδιοκατασκευή κι αυτό και ο ταλαντωτής του στους 1152ΜΗΖ. Δανεικά για δοκιμή όποιος τα χρειαστεί.
Υπάρχει και πομποδέκτης για τους 10γίγα αλλά σε διαμόρφωση wideFM 10μιλιβάτ. (ναι κι αυτό ιδιοκατασκευή!)
Την κατασκευή που κάνω τώρα δεν την μαρτυράω!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλλίτερα να μην το ανέφερες,τώρα θα σε ρωτάω συνέχεια. Ποια είναι η κατασκευή που φτιάχνεις τώρα;
Παρότι προτιμάται τις υψηλές (και πολύ υψηλές όπως φαίνεται) συχνότητες, να σας ενημερώσω για αποφυγή εκπομπών στους 7090KHz (βραδυνές & πολύ πρωινές ώρες)επειδή χρησιμοποιείται στις έκτακτες επικοινωνίες στην Κ. Ρίκα.
Παναγιώτης

2Μδης είπε...

Πάνο έμαθα και εγώ από την κεντρική σελίδα της ΕΕΡ για το 7090, καλά κάνεις και το αναφέρεις και από εδώ. Άσχετο: η Κωστα-Ρίκα γιορτάζει στις 21 Μαίου;;

Για την κατασκευή θα γράψω όταν την τελειώσω με φωτογραφίες και σχέδια. Αργεί ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

Να σχολιάσω και εγώ κάτι για τους sw. Ολο το χειμώνα μόνο 3-4 άτομα κινούνται στο cluster από Ελλάδα στα 2μ από τους οποίους οι 2 είναι SW. Και μη μου πειτε πως είναι cheaters γιατί τους έχω παρακολουθήσει στον αέρα και στα chat τι παίζει και δεν κλέβουν από εκεί τα παλικάρια τουλάχιστον στο μέτρο που μπορούσα να μάθω.

Θα μου πειτε είναι με fsk441. Ναι αλλά ρε παιδιά τουλάχιστον αυτοί το παλεύουν το θέμα. Οι υπόλοιποι τι γίνονται (οι sv μιλάω!). Ολοι το σνομπάρουν πια το χόμπυ στα ψηλά;

Τυχαίνει να μιλάω συχνά με τον dl8ebw διαχειριστή του mmmonvhf. Μου φαίνεται τραγικό στο δικό μου # που μας φαίνεται τετριμένο να κάνουν τεμενάδες οι Γερμανοί για να με κάνουν αν τύχει να του πω να κάνουμε καμιά δοκιμή....λες και έγινε κάτι φοβερό που στο κάτω κάτω έχω πενιχρό εξοπλισμό μπροστά στα τέρατα που ακούω χρόνια τώρα στα 2μ πως έχουν όλοι ή που βλέπω στις ταράτσες. Και τα έχουν και κάθονται....για να μιλάνε σε όλο το λεκανοπέδιο και στο λουτράκι με 9+60.


Και πάει καλά το χειμώνα. Το καλοκαίρι τι? Είμαστε πάλι 10 νοματαίοι στην Αθήνα και άλλοι 10 στην υπόλοιπη Ελλάδα+ περιοχή 9 και τελικά πατιόμαστε στο 144.300+-10 όταν ανοίγει η διάδοση. Οι άλλοι τι κάνουν;

Σκεφτήκατε πως είμαστε μια χώρα με τόσο κόσμο και δεν έχουμε ένα dx club στην περιοχή 1 όπως κάνουν τα άλλα παλικάρια στην περιοχή 5 έστω και στα βραχέα;

Ελπίζω να καταλαβαίνεται το πνεύμα μου !

73 Νικηφόρος

Ανώνυμος είπε...

Πλην γνωστών - αγνώστων εξαιρέσεων, οι αδειούχοι των υψηλών συχνοτήτων προτιμούν να παραμένουν σε επαναλήπτες και simplex συχνότητες. Παρότι με στεναχωρεί που δεν εξαντλούν της δυνατότητες που τους προσφέρονται, δεν μπορώ να πω τίποτα διότι είναι σύννομοι. Σημειώνω όμως, ότι το χόμπι δεν αφορά την ραδιοτηλεφωνία, οπότε όποιος θέλει πέραν της άδειας να λέγεται και ραδιοερασιτέχνης, χρειάζεται να κάνει qso.
Μάλιστα σε όσες περισσότερες συχνότητες & διαμορφώσεις του επιτρέπει η άδεια του.
Συνεπώς συμφωνώ μαζί σας να βγαίνουμε και στις πολύ υψηλές συχνότητες (αλλά και όσο ποιο χαμηλά μπορούμε! ). Προς το παρών θα με ενδιέφερε το ψηφιακό κομμάτι. Σύντομα περιμένω καλώδιο & βραχυκυκλωτήρα για το 817 / signalink κυρίως για v/u. Οπότε θα σας ενοχλήσω!
Παναγιώτης

2Μδης είπε...

Επί του παρόντος: την κεραία να την κατεβάσω; φαντάζομαι συνεννοηθήκατε με τον συνάδελφο για το σ/κ Νικηφόρε...
Σε ποιο βουνό θα πάτε; Δυστυχώς δεν βολεύει κι ο Κιθαιρώνας...

sv8gke είπε...

Κυριακή 1η φεβρουαρίου κόβουμε την πίτα στην Λευκάδα με τον τοπικό σύλλογο.Είσαστε καλεσμένοι αν θέλετε και μπορείτε και μετά την πίτα κάνουμε qsy στο βουνό στις εγκαταστάσεις του r3 1150μ asl για δοκιμή με μάλτα και ιταλία.Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μπορώ να έχω και 2-3 ιταλούς που έχουν λυσάξει να μιλήσουν με ελλάδα στον 1,2
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

μιχαλη κανα αρνακι θα εχει?
Γιατι για πιτα μονο δεν ερχομαι
sw1jgw

sv8gke είπε...

Δημήτρη κάθε χρόνο στα δώρα που κληρώνουν περιλαμβάνεται και ένα αρνί,από μια ψησταριά στον Αγ.Νικόλαο(7κμ έξω από την Λευκάδα)Βέβαια όποιος και να το κερδίσει πάμε όλοι μαζί και το τσακίζουμε.Ομως αν έρθεις Λευκάδα δεν θα σε πάω για αρνί αλλά για την μητέρα αυτού....προβατίνα στα κάρβουνα,ψημένη από τους πλέον ειδικούς του είδους!!!!
Οσον αφορά την πίτα,αν και μικρός σύλλογος που είμαστε επειδή έχουμε πολλούς καλεσμένους εκτός Λευκάδος φροντίζουμε πάντα να μην φευγει νηστικός κανένας,για φέτος ανέλαβε αυτό το καθήκον το εστιατόριο της Μαργαρίτας.
Νικηφόρε πες στα παιδιά τι καλά που περνάμε εδώ στην επαρχία.....ξέρεις εσυ!
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

θα το δουμε του χρονου ελπιζω δυστυχως για εφετος ειμαι πνιγμενος! ευχαριστω παντως. επισης σου αφηνωεδω το κινητο μου 6978484330 στηλε ενα μυνημα γιατι παμε καμμια φορα για portable sat με μικρες yagi. να κανουμε μια δοκιμη βρε αδερφε.

2Μδης είπε...

Μιχάλη το σαββατοκύριακο, θα είμαι στην Ολυμπία (πάω να ανάψω ένα κεράκι!) θα βάλω φωνή στο 144,300 και στο R? της Λευκάδος...

admin είπε...

Γεια σας και πάλι παιδιά.
Μιλήσαμε χτες με τον Στανλευ αρκετή ώρα και είδα πως ο άνθρωπος είναι πολύ βαθιά χωμένος στα μικροκυματικά και δια ζώσης!Και όχι μόνο...πρόκειται για πολύ αξιόλογο άνθρωπο από την πρώτη εντύπωση και με πολύ ζωντάνια. Λοιπόν κλείσαμε ραντεβουδάκι αιθερικό στα μέσα Φεβρουαρίου για να ηρεμήσω και εγώ από τις υποχρεώσεις μου και να δουμε τι θα δούμε.
Επίσης για όποιον ενδιαφέρεται ο φίλος εκεί ενδιαφέρεται για ATV στους 1.2 αν κάποιος από λευκάδα μπορεί και έχει εξοπλισμό!
Τώρα για το πόσο καλύτερη είναι η ζωή στη λευκάδα ότι και να πω είναι λίγο. Με την καλύτερη έννοια του ρήματος θα έλεγα πως σας ζηλεύω για την ήρεμη ζωή, τα φαγάδικα και τις δυνατότητες που σας δίνει το πανέμορφο νησί.
Δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα το που θα γινει το τεστ....πράγματι ο Κιθαιρώνας δεν βολεύει.

2μηδη τι ώρες θα μας τιμήσεις στο 300?
73

2Μδης είπε...

Εγώ είμαι συνέχεια στο 144,300 ή στο 144,200 περιστασιακά... Δεν βγαίνω με ραντεβού, συνήθως είμαι στραμένος ΒΔ εκτός όταν έχει δυνατό αέρα οπότε είμαι παράλληλα με την κατεύθυνση του ανέμου...

sv8gke είπε...

Γιάννη r3 είναι με 82,5 τόνο αλλά αυτή την στιγμή υπολειτουργεί γιατί έχασε και τις 2 κεραίες από τον αέρα,μάλλον στο 300 αν είναι αν και 99% θα είμαι πάτρα το π/σ/κ.
Αν σου μείνει χρόνος περνώντας από πάτρα πάρε τηλ μη τυχον και ευκαιρώ και εγώ να τα πούμε στα γρήγορα με ένα καφέ.
Οσον αφορά τις δοκιμές προτείνω την λευκάδα γιατί εχει καλη προσβαση στη μάλτα,αν και ακόμη καλύτερη έχει η πάτρα.....ναι οι πατρινοί με πατάνε στην μάλτα και ας μην έχουν υψόμετρο.
73 Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

COORDINATES + TOTAL DISTANCE
Valletta, MT 14.5147
35.8997
Athens, GR 23.7333
37.9833
Miles: 528.41
Kilometers: 850.37
Bearing: NE

de SV1HER

Ανώνυμος είπε...

Με τον Σωτήρη είχαμε κάνει από τα Κύθηρα αν θυμάμαι καλά στους 1.2 τη Μάλτα από το dxpedition πριν 3 χρόνια αλλά νομίζω δεν ανταλλάξαμε κοντρόλ ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους,
Για τους φίλους των μικροκυμάτων νομίζω ότι αν σας ενδιαφέρει πραγματικά η μικροκυματική πρέπει τουλάχιστον να κάνετε εγγραφή εδώ http://www.microwave.gr
Είναι Ελληνικό, δωρεάν και δεν θα βρείτε ίσως πουθενά αλού στον ιστοχώρο τόση πληροφορία μαζεμένη σε ένα site.
Υπάρχει και ένα φόρουμ στο site (Discussion board) που μπορείτε να μιλάτε μεταξύ σας και με μέλη από το εξωτερικό για το θέμα αυτό.
Μετράμε 330 μέλη από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στον ενάμιση χρόνο που λειτουργούμε ως σήμερα (14-4-2009).

2Μδης είπε...

Καλησπέρα συνάδελφε, εγώ τουλάχιστον γνωρίζω το σάιτ και έχω εγγραφεί κιόλας. Νομίζω κι άλλοι από εδώ. Με την ευκαιρία θα το επισκευθώ γιατί μάλλον έχω καιρό να μπω...