Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Μια πορτοκαλάδα; Από πορτοκάλια;

Μποϋκοτάζ κατά των καταστημάτων που προσφέρουν καφέ, έχει προταθεί για αύριο. Αιτία η υπερτιμολόγηση του εθνικού ροφήματος στις καφετέριες και τα καφενεία, σε τιμή διπλάσια και τριπλάσια από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Την κίνηση επινόησαν σε ιστολόγια του διαδικτύου και γιαυτό την υποστηρίζω και εγώ. Όχι ότι θα πήγαινα καλά και ντε να πιω καφέ διαφορετικά… Επιπροσθέτως οι ραδιοερασιτέχνες πίνουν καφέ πάνω από το μικρόφωνο και το χειριστήριο, όχι στις καφετέριες....
Καχύποπτος όπως είμαι βέβαια, και έχοντας χρέος ως ραδιοερασιτέχνης να ανακαλύψω μήπως ΚΑΙ εδώ κρύβεται κάποιος ξένος δάκτυλος, έκανα μερικές σκέψεις.
Νομίζω ότι πίσω από την κίνηση κατά του καφέ, κρύβεται η κυβέρνηση! Και εννοείται πίσω από αυτή η συνένοχη αντιπολίτευση, η ευρωπαϊκή ένωση, τα ντόπια και ξένα συμφέροντα… Σου λέει, κάθονται όλη μέρα και πίνουνε καφέ; Κάνε μια κίνηση -και καλά- κατά του καφέ να δούμε αντιδράσεις! Να δείτε που θα επιβεβαιωθώ και θα ακολουθήσουν κι άλλα μποϋκοτάζ: Ενάντια στο τάβλι! Θα πουν και καλά ότι είναι ανατολίτικο παίγνιο και εμείς είμαστε Ευρώπη, και τα ζάρια συμβολίζουν τον εξαποδό κλπ. Μετά θα κάνουν μποϋκοτάζ στις τράπουλες, στην πασιέντσα στον υπολογιστή και στις τσουγκράνες! Βέβαια! Η τσουγκράνα είναι πραγματικό εργαλείο ειδικά στους προνομιούχους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα. Οι μη προνομιούχοι ξύνονται με τα νύχια τους!
Δεν ξέρω αν η αυριανή κίνηση θα είναι αποτελεσματική. Ακόμα κι αν στόχος είναι να χτυπηθεί η αυξημένη τιμή του καφέ, δεν είναι βέβαιο ότι θα το πετύχουμε.
Στις γνωστές καφετέριες συνήθως περιμένεις κάποια ώρα για να αδειάσει τραπέζι να κάτσεις. Ακόμα κι αν κάποιοι αποφασίσουν να τις μποϋκοτάρουν αύριο το πρωί, οι επόμενοι που θα ξυπνήσουν κατά το μεσημέρι θα τρέξουν να πιάσουν τραπέζι μόλις τα δουν άδεια. Τέτοιο θέαμα δεν θα έχουν ξανασυναντήσει! Μετά από αυτούς θα περάσει η επόμενη φουρνιά, θα τους δουν και θα τηλεφωνήσουν και στους πρωινούς: «Τι μποϋκοτάζ και βλακείες; Όλοι με το φραπόγαλο στο χέρι είναι! Έλα, κρατάω τραπεζάκι» Και θα γίνει το σώσε. Οι καφετεριούχοι θα αυξήσουν κι άλλο την τιμή του καφέ σύμφωνα με το νόμο προσφοράς και ζήτησης.
Άσε που μπορεί να το έχουν ξεκινήσει και οι ίδιοι για διαφήμιση! Λέγε-λέγε με την ακρίβεια ακόμα και στον καφέ, αγανακτεί κι ο κόσμος σου λέει πάμε να πιούμε ένα καφεδάκι να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Να τα κέρδη! Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι προτιμούν τον ελληνικό, που είναι φτηνότερος μεν αλλά έχει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους για τον καφετζή. Άλλοι καφέδες, που χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό παρασκευής, δεν καταναλώνονται ως αντικαταθλιπτικοί! (Αλλιώς στις κηδείες θα βγάζανε παξιμαδάκι με φρεντουτσίνο)
Τι θυμήθηκα! Εδώ δίπλα στην απέναντι ραχούλα (ως γνωστόν ζω σε βουνό, σε στάνη συγκεκριμένα), ζούσε ο μπάρμπα Σωτήρης. Καρμίρης και γέρος από τότε που τον θυμάμαι. Εκατόν πέντε μέχρι στιγμής, ειδοποίησε ο γιατρός τους οικείους του ότι σήμερα-αύριο… καταλαβαίνετε. Κάνουν ετοιμασίες οι δικοί του, πέσανε και κάτι ψιλές απ ότι έμαθα για την κληρονομιά. Δυο πράγματα τους απασχολούν: Το ένα είναι μην αναστηθεί ο παππούς –μέρες που είναι- και το άλλο το μποϋκοτάζ του καφέ! Μάλιστα! Δεν θα προσφέρουμε λέει, καφέ! Και παράγγειλαν βότκα, ουίσκι, μπακάρντι, μαρτίνι (όχι χτυπημένο, ανακατεμένο!) και δυο τσουβάλια φιστίκια και κάσιους! Μεγαλεία ο μπάρμπα Σωτήρης!
Άντε να δούμε. Εγώ πάντως αύριο δεν θα πάω για καφέ! Μόνος μου τον φτιάχνω καλύτερο. Τελευταία πριν δυο βδομάδες πήγα στο Θησείο. Μου φέρνει τον καφέ ο δικός σου, χωρίς ζάχαρη χωρίς γάλα, είχε και ένα παξιμαδάκι δίπλα! Τέσσερα ευρώ, μου λέει. Τέσσερις νάναι οι ώρες σου και εκείνες στο κρεβάτι, λέω από μέσα μου! Περίμενα μια ώρα να μου φέρει τη ζάχαρη μετά, είχε παγώσει ο καφές!
Τον ακριβότερο πάντως τον πλήρωσα το καλοκαίρι στη Ζάκυνθο. Πέντε ευρώ, σε μια πλατεία που κυκλοφορούσαν μόνο παπάδες! Είχε και το δημαρχείο απέναντι, αλλά οι παπάδες μου έκαναν εντύπωση. Ένας έφευγε τρεις ερχόντουσαν! Κάπου πρέπει να είχανε φωλιά…! «Κόκκινος βράχος» μου λέει ένας ντόπιος. Τι κόκκινος βράχος ρε πατριώτη; Εδώ έχει μαυρίσει το μάτι μου, του λέω, που την είδες την κοκκινίλα;
Κάτι τέτοια αποθημένα και ιδού το μποϋκοτάζ! Ίσως ήταν καλύτερα να συμμετέχουμε αλλιώς: Να πάμε να κάτσουμε ας πούμε και να ζητάμε παράξενα πράγματα. Τίλιο, φασκόμηλο, χαμομήλι, φραπελιά. Αν και σε κάποια καφενεία της επαρχίας αυτά υπάρχουν! Μάλιστα είναι και φτηνά για να τα προτιμάνε οι ηλικιωμένοι. Υπήρχε πρόβλημα με πολλούς παππούδες που πίνανε φραπέ, καπουτσίνο και διάφορα αναψυκτικά με ταυρίνη και βιταμίνες. Παίρνανε τα πάνω τους και κυνήγαγαν τις Ουκρανές και τις Ρωσίδες που πήγαιναν να τους περιθάλψουν! Βρε που φτάσαμε!
Τέλος πάντων, πάω να πιω το καφεδάκι μου γιατί η έλλειψη καφεΐνης δημιουργεί τα παραπάνω γραφόμενα.

Στην υγειά σας!

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παραμένω τον νόμο της προσφοράς & ζήτησης. Αυτός είναι η... δύναμη του φτωχού. Μία μεγάλη αποχή θα τους συνετίσει. Ίδωμεν.
Διαφωνώ ότι οι ραδιοερασιτέχνες πίνουν καφέ (μόνο) πάνω από τα μικρόφωνα και χειριστήρια... Έχω κάνει ενδιαφέρουσες ραδιοερασιτεχνικές κουβέντες στο Βοξ και σε άλλες καφετέριες.
Καλόν καφέ!
6146
ΥΓ. όπου νάναι θα σκάσουν μύτη και οι ιστοσελίδες που θα προσκαλούν σε μαζική καφεκατάνυξη...
(όπως έγινε και με το σβύσιμο των φώτων για μία ώρα)

SW9OFO είπε...

Κατσε γιατι μπερδευτηκα... δλδ αυριο απεχουμε και απο τα καφενεια στα 2μ και στα 80??? :-)


τα περι μπουκοταζ της ημερας ειναι μπουρδες. Αν εχετε, αγαπητοι αναγνωστες, τα... συκωτια, τα νεφρα και τα λοιπα σπληνογαρδουμα, ΚΟΦΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ οτι θεωρειτε ακριβο. Μπορει η πιτσιρικαρια να το θεωρει γκλαμουρια και μη χειρότερα, ο καταναλωτης ομως που εχει συνειδητοποιησει την δυναμη του "ΟΧΙ" του ειναι καταναλωτης ευτυχισμένος.

κλασσικό παράδειγμα εγω.

στο Χ υπερκατάστημα μπαινω μεσα μια φορα, και βλεπω κάτι "κρυφες" κάμερες που.. ειχαν και ηχο. βλέπω κι ενα προιον του οποιου το κοστος εχει παρει 20% πανω τα τελευταια 3 χρόνια.

Εχει κυλινδρικό σχημα δοχειου, και ειναι.... μαντέψτε...Καφές!

"Βαλτε το στον Πόλο σας! που θα δωσω τοσα ευρα για ενα πολοζουμι." φωνάζω και το παρατώ με δυναμη.

λιγες μερες μετά, το βλέπω με 25% μειωση τιμής (ναι, το γνωστότατο ινσταντέ!).... στη συγκεκριμένη αλυσίδα!

νοιωθω πιο σιγουρος στα "οχι" μου μετα απο αυτό....

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε τα ραδιοερασιτεχνικά(;) καφενεία, ιδίως αυτό των 80μ. δεν περνάνε κρίση. Μάλλον είναι οι τελευταίοι που θα την αισθανθούν, άλλωστε καφέ δεν σερβίρουν. Μόνο RF και κάποιοι μάλιστα σε εύρος 5-10KHz

2Μδης είπε...

Αν πετύχει πάντως η κίνηση κατά της τιμής του καφέ, μπορούμε να κάνουμε μποϋκοτάζ και στα ραδιοερασιτεχνικά μηχανήματα;;
Αν και στα μεταχειρισμένα πρέπει να κάνουμε πρώτα! Αυτά κι αν είναι "πανακρίβου", άκουγα πριν ένα μήνα ένα F-7 να πουλιέται 300Ε και στο μαγαζί είχε 270Ε!! (ήταν προσεγμένο, λέει. Όχι σαν τα καινούρια που είναι απρόσεχτα μέσα στο κουτί τους...)

sv8gke είπε...

Εγώ πάντως πήγα να πάρω τον καφέ μου σε πλαστικό σήμερα και την ώρα που πήγε να τον χτυπήσει κόπηκε το ρευμα....θεία δίκη το λενε!


οφ τοπικ....Γιάννη γέμισα ψίλους το σπίτι από τις γάτες και δίνω μάχη εδώ και 2 μέρες με διαφορα σπρέϊ,έχουν κατασπαράξει το κορμί μου,ζω ένα δράμα,ξέρεις καμια συνταγή καλή πριν του βάλω φωτιά;

2Μδης είπε...

Νομίζω ότι πρέπει να τους πιάνεις έναν-έναν και να τους κάνεις ευθανασία δια στραγκαλισμού!
(Δοκίμασε κάτι αμπούλες που έχουν στα φαρμακεία και τις βάζεις στο σβέρκο της γάτας σε μέρος που δεν φτάνουν να πλυθουν)
Γατο-σελίδα εδώ:www.ailouros.gr
έχει και γατολόγιο!! Για όλους τους συνγατόφιλους!!
Ενας γνωστός μου πάντως είχε φέρει από το εξωτερικό κάτι χάπια που υποτίθεται τα έπερνε η γάτα και φεύγανε οι ψίλοι. Ποτέ δεν μάθαμε αν ήταν αποτελεσματικά γιατί αυτός το είχε καταλάβει αλλιώς: Μάζεψε όλους τους ψίλους και προσπαθούσε να τους δώσει να φάνε τα χάπια για να φύγουν....

SW9OFO είπε...

""Αυτά κι αν είναι "πανακρίβου", άκουγα πριν ένα μήνα ένα F-7 να πουλιέται 300Ε και στο μαγαζί είχε 270Ε!! (ήταν προσεγμένο, λέει. Όχι σαν τα καινούρια που είναι απρόσεχτα μέσα στο κουτί τους...""
Γιάννη μου συνονόματε, μην εκλπλήσσεσαι. Καλός φίλος και συνάδελφος αφου αγόρασε ενα 897 (μου φαινεται εναντι 780 ευρω, νεο και καινουριο στο κουτάκι του, για να το αξιολογήσει, πηγε μετά να το πουλήσει 650 (λογικότατη τιμή) οταν εκπληκτος ειδε στα SV ΝΕΑ την νεα του τιμή.

Ωρες-ωρες σου ερχεται να πετας πετρες με τα καμωματα τοσο των κατασκευαστών οσο και των αντιπροσώπων...

Ανώνυμος είπε...

Αμ κάποιος που πουλά στις αγγελίες ένα FT101 € 800! φαίνεταιθα είναι αντικέρ ο συνάδελφος και το εκτίμησε βάσει της παλαιότητας του...
6146

Ανώνυμος είπε...

αμπούλες για αυτούς των καφενείων υπάρχουνε;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως ψηφίζω RF cafe δαγωτό.

http://www.rfcafe.com

Χρίστος,sv1fxo

2Μδης είπε...

Ωραίο το rf-cafe! Πολύ πράμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Θέλει ρέγουλα Γιάννη γιατί μπορεί εύκολα να πάθει κανείς overdose. Ηι Ηι..

Χρίστος, sv1fxo

Ανώνυμος είπε...

Κι ήταν μια νύχτα ωραία και στη ματιά σου
και στα τραγούδια σου. Κι ήτανε γλυκιά
Μια νύχτα στα τραγούδια τα παλιά σου
Γεμάτη αστέρια , νύχτα ξωτικιά

Αχ , τα παλιά τραγούδια σου που κλαίγαν
Κι ήτανε τόσο ανείπωτα γλυκά
Και το 'κρυβαν σεμνά και δεν το λέγαν
Αχ , τα παληά τραγούδια σου που κλαιν

Αχ , τα παληά τραγούδια σου που είναι
θλιμμένα σαν αγάπης μυστικά
σαν άνθη δακρυσμένα που σιωπούνε
Αχ, τα παλιά τραγούδια σου που κλαιν

Η μόνη αγάπη μέσα στη μοναξιά σου
τόσο όμορφη , τόσο υποβλητικιά
έγινε πάθος μέσα στην καρδιά σου
Μες την καρδιά σου την ερημικιά

Μαρία Πολυδούρη

Προσπαθώ να βρω τρόπο πως θ' ακούσω δορυφόρο. Βοήθεια, καταθέστε πληροφορίες ειδικά για 2 και 6μ SSB.

bubis, με δυό γάτους και μόλις σήμερα κουτάβι του δρόμου. Ντάνκε

2Μδης είπε...

Να χαίρεσαι τους γάτους σου και τον νεοαποκτηθέντα σκύλο.
Για δορυφορικά σε ssb εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω να σε πληροφορήσω. Έχω να κάνω τέτοια επαφή από τον καιρό του rs-10 και του oscar 13. Κάποιος θα βρεθεί να σε διαφωτίσει εδώ, αλλά είναι οι μέρες τέτοιες που άλλα τους απασχολούν... αυγά, κουνέλια(;;;) σούβλες...

Ανώνυμος είπε...

για να ακουσεις αρχικα στα 6μ δεν εχει.

μπορεις να ακουσεις
ΑΟ7 145 950 (USB)
AO7 29.450 (USB)
VO52 145.900 (USB)
FO29 435.850 (USB)
πολλα μπορεις να δεις εδω:
http://www.amsat.org/amsat-new/satellites/status.php

73 sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ήρθες Χρίστο στου Διομήδη, χρήσιμο το rfcafe! Γράφεις και το όνομα σου σωστά είσαι πάντα σωστός.
6146

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 6146, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Το blog του Γιάννη το διαβάζω αρκετό καιρό, απλά δεν είχε τύχει να στείλω σχόλιο.
Το rfcafe πράγματι έχει πολύ ζουμί
Το όνομα το γράφω όπως ακριβώς έχει περαστεί στα μητρώα του δήμου μου, με μόνη εξαίρεση την περισπωμένη η οποία χάθηκε κάπου στον δρόμο.

Χρίστος, sv1fxo

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες sw1jgw, πολύ καλή η σελίδα http://www.amsat.org/amsat-new/satellites/status.php όσων αναφορά τους δορυφόρους. Αναμένω στην ακρόαση με homebrew 3 elements yagi. Μέχρι στιγμής αφού δε με πήρανε για παλαβό! μπορεί κιόλας, δεν έχω ακούσει τίποτα!βε

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες sw1jgw, πολύ καλή η σελίδα http://www.amsat.org/amsat-new/satellites/status.php όσων αναφορά τους δορυφόρους. Αναμένω στην ακρόαση με homebrew 3 elements yagi. Μέχρι στιγμής αφού δε με πήρανε για παλαβό! μπορεί κιόλας, δεν έχω ακούσει τίποτα!

de bubis

Ανώνυμος είπε...

δε μπορει να μην εχεις ακουσει τιποτα με μια τριαρα. εγω εχω κανει αρκετες επαφες με τριαρα. μηπως κανεις κατι λαθος?
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

Εσύ μπορεί να έχεις... Icom και να ακούς!

sw9ofo είπε...

Ειδικά τον ΑΟ51 και τον ISS δεν μπορει να μην τους ακους με οποιδήποτε μηχάνημα (εκτός αν εισαι στο κεντρο της αθηνας και το μηχανάκι πνίγεται στο παρασιτο) εχω κανει επαφες με ενα vx-5 και μια κεραία 50cm dualband whip (μαστίγιο) στον 51 οπου τον ακουσα s3-s9 (τον ISS τον εχω +20(!) με την κεραία αυτή)