Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Α! Ήρθε;


Επιτέλους, έφθασε και στην Ελλάδα το πολύαναμενόμενο VX-8R. Το φορητό της YAESU που από τότε που εξαγγέλθηκε μέχρι τώρα που ήρθε κόντεψε να παλιώσει!!
Βεβαίως άξιζε τον κόπο μιας και περιλαμβάνει διάφορες πρωτότυπες ευκολίες που δεν είχαν τα παλιότερα μοντέλα (GPS, BT, APRS)
Ωστόσο υπήρξαν κάποια προβλήματα με συγκεκριμένη σειρά παραγωγής, τα οποία προβλήματα έχουν λυθεί στα μηχανήματα που έχουν έρθει στην Ελλάδα. Τα VX-8R που θα κυκλοφορήσουν εδώ είναι από αναβαθμισμένη σειρά και δεν έχουν προβλήματα, καθώς έχουν εισαχθεί από Ιαπωνία. Μάλιστα -φαίνεται πως- έχουν ακολουθήσει πορεία που ανέβασε πολύ την τιμή του στην Ελλάδα σε σχέση με την Αμερική για παράδειγμα που το φορητό κάνει γύρω στα 330$. Αντί της πορείας Ιαπωνία - Μέση Ανατολή – Ελλάδα, πήγε Ιαπωνία – Ειρηνικός Ωκεανός – Αμερική – Ατλαντικός Ωκεανός – Μεσόγειος – Ελλάδα με αποτέλεσμα τα έξοδα μεταφοράς να ανεβάσουν πολύ την τιμή του στα 400Euro.
Όπως και να έχει, το VX-8R φαίνεται να είναι ένας άριστος πομποδέκτης ελκυστικός στους λάτρεις της φορητής επικοινωνίας μικρών αποστάσεων.
Όταν πέσει η τιμή του πιθανόν να τον προτιμήσουν κι όσοι δεν καίγονται για φορητά…

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

με αλλα 100 ευρω παιρνεις το 817 που ειναι allmode. επισης με αυτα τα χρηματα παιρνεις allmode.
πολυ ακριβο.
Προσωπικα αν επαιρνα ενα φορητο θα επαιρνα κατι απλο και οικονομικο οπως το FT60
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

AKOY 400EURO!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι διαφορές τιμών στα ραδιοερασιτεχνικά προιόντα, μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. είναι μεγάλες και αδικαιολόγητες. Δεν δικαιολογούνται με την διαφορά του ΦΠΑ κατά την εισαγωγή. Εάν δε συνυπολογισθούν οι εκεί μισθοί, άστα!
Για αυτό η Αμερική είναι ο παράδεισος του ραδιοερασιτέχνη.
Επιπλέον στην χώρα μας οι τιμές των μεταχειρισμένων συναγωνίζονται τις τιμές έργων τέχνης… Πρόσφατα στις αγγελίες μεταχειρισμένων στη σελίδα της ΕΕΡ μεταξύ των αποκλειστικά HF μηχανημάτων, ακριβότερο ήταν το παλαιότερο (FT101).
Και το συγκεκριμένο φορητό ακολούθησε την πεπατημένη. Δεν γνωρίζω εάν δέχεται αναβάθμιση μέσω s/w ή όσοι αγοράσουν προηγούμενες εκδόσεις θα την πατήσουν.
Θα παρακαλούσα την ΕΕΡ να καταθέσει αίτηση για υπαγωγή ΜΟΝΟ των ραδιοερασιτεχνικών ασυρμάτων στον συντελεστή ΦΠΑ 9% από το 19%. Επειδή η συγκεκριμένη αγορά στη χώρα μας είναι πολύ μικρή, η διαφορά δεν θα είναι αισθητή στη μείωση των δημοσίων εσόδων.
Συμφωνώ πάρτε 817 (αν είστε αμάτορες)
6146

takis perreas είπε...

Άντε πάλι.
Θα στενάξουνε οι επαναλήπτες!
Το "πανελλαδικό" θα υπαχθεί στα βαρέα και ανθυγεινά!!!

2Μδης είπε...

"Θα παρακαλούσα την ΕΕΡ να καταθέσει αίτηση για υπαγωγή ΜΟΝΟ των ραδιοερασιτεχνικών ασυρμάτων στον συντελεστή ΦΠΑ 9% από το 19%."

6146, θα πρότεινα να συντάξεις την παραπάνω πρόταση σου επίσημα και να την προοθήσεις στην ΕΕΡ. Εγώ ευχαρίστως θα συνυπογράψω μαζί σου, και φαντάζομαι και άλλοι συνάδελφοι. Η ΕΕΡ δεν είναι υποχρεωμένη να διαβάζει ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, οπότε καλό είναι τέτοιες ιδέες να μην μένουν ιδέες αλλά να πηγαίνουν στα αυτιά των υπευθύνων.

Ανώνυμος είπε...

Επιπροσθετως αν εξαιρεσει κανεις το bluetooth και οτι το GPS ειναι αξεσουαρ του φορητου στην πραγματικοτητα η τεχνολογια του ειναι παρεμφερης με το D7
Παρολο που ειμαι φαν της yaesu σε αυτο το φορητο νομιζω 0τι εμεινε πισω απο τον ανταγωνισμο.
sw1jgw

Ανώνυμος είπε...

330$=250Euro
400Euro -250Euro=150Euro
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαρίστως να το συντάξω για υποβολή, άλλωστε είναι από τους λίγους που προωθούν παρόμοια αιτήματα. Λίγη υπομονή μόνο για να δω πως μπορεί να αιτιολογηθεί καλλίτερα το αίτημα.
6146

2Μδης είπε...

Λάβε υπόψιν ότι και παλιότερα που υπήρχε ο συντελεστής 36%, είχε γίνει υπόμνηση για υπαγωγή σε χαμηλότερο συντελεστή των ασυρματικών συσκευών, κάτι που δεν είχε επιτευχθεί.
Θυμίζω ότι τότε στο 36% ήταν τα λεγόμενα είδη πολυτελείας!!

SV9OFO είπε...

Ναι και αυτό γιατι σε περίπτωση ισχυρότατου σεισμού (>7 ριχτερ) οι επικοινωνιες ΕΙΝΑΙ ειδος πολυτελείας.

Φωτιά και θειάφι....

Ανώνυμος είπε...

πίσα και πούπουλα...

takis perreas είπε...

Καλώς τον SVOFO!!!!!!!!!!!
Καλορίζικη κι η χρήση του αναβαθμισμένου χαρακτηριστικού!

Υ.Γ. δεν έχω το e-mail σου.

SV9OFO είπε...

με πίσσα και πουπουλα ταπεινωναν τον παραβάτη στην αγρια δύση.

Με φωτια και θειάφι απολυμαιναντην χολέρα τον μεσαιωνα...

sv8gke είπε...

Πόσααααα;;;;;;;;;;;;;;;; 400;;;;;
Δεν πάμε καλά!!!

SV9OFO είπε...

http://ke2yk.wordpress.com/2009/01/03/the-vx-8r-what-happened/

κάποιοι το θάβουνε τελειως.

Πολλοι το εκθειάζουνε.

takis perreas είπε...

Κατασκευάζοντας τον MKARS80 QRP πομποδέκτη για τα 80μέτρα!
Η όλη κατασκευή σε συνέχειες!
sv3auw.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Πιστοί στο ραντεβού μας.

Είναι δύσκολο σήμερα βάσει της κείμενης νομοθεσίας, να απαλλάξεις ραδιοερασιτεχνικά μηχανήματα από την επιβολή ΦΠΑ. Όμως όποιος συμφωνεί με τα παρακάτω, θα μπορούσε να καταθέσει το αίτημα στο σωματείο του.




Αξιότιμοι κύριοι,
Όπως είναι γνωστό σε όλους μας, σήμερα οι ασύρματοι που χρησιμοποιούν οι ραδιοερασιτέχνες υπάγονται στον συντελεστή ΦΠΑ 19%. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2859/2000. Το γεγονός αυτό επιβαρύνει όλους τους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες και θα προσπαθήσω να αναπτύξω τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να απαλλαγούν.
Σύμφωνα με την Υ.Α. ΟΙΚ 68000/763 η υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη είναι: υπηρεσία ραδιοεπικοινωνίας που έχει ως σκοπό την αυτοδιδασκαλία, την αλληλοεπικοινωνία, την τεχνολογική έρευνα και την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη επιχειρήσεων βοηθείας σε περιπτώσεις καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και καταστροφών. Σήμερα στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι ραδιοερασιτέχνες, είναι μέλη σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δια των σωματείων αυτών, συμμετέχουν στην Γ. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να εκπληρώσουν την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη, που αναφέρθηκε στην παραπάνω νομοθεσία και αποτελεί νόμιμη υποχρέωση τους.

Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, η υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη είναι δραστηριότητα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα - ασκείται από ιδιώτες - με την παράλληλη υποχρέωση υποστήριξης επιχειρήσεων βοηθείας. Για αυτό λοιπόν κατά τη γνώμη μου, οι ασύρματοι που χρησιμοποιούν οι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες, θα πρέπει να απαλλάσσονται από την επιβολή ΦΠΑ στους ασυρμάτους τους.
Εδώ θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η απαλλαγή μπορεί να γίνεται με κατάθεση αντιγράφου της αδείας του αγοραστή. Η όλη αυτή διαδικασία της εξαίρεσης επειδή, αφορά έναν πολύ μικρό αριθμό ιδιωτών οι οποίοι προσφέρουν με τα μηχανήματα τους εθελοντική εργασία στην κοινωνία, η απαλλαγή αυτή δεν θα δημιουργήσει επιβάρυνση του προϋπολογισμού και θα είναι σύμφωνη με τις αρχές του Κοινοτικού Δικαίου, ότι δηλαδή για τη χορήγηση μιας απαλλαγής δεν πρέπει να επέρχεται στρέβλωση των όρων του ανταγωνισμού.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλώ όπως εξετάσετε το θέμα και εφόσον συμφωνείτε, θα παρακαλούσα να προβείτε στις σχετικές ενέργειες προς το Υπουργείο Οικονομικών.

6146

2Μδης είπε...

6146
έχω λάβει το σχόλιο σου, το οποίο λόγω πέρατος του 10ημέρου, έχει παραμείνει προς "έγκριση".
Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να μου επιτρέψεις να το κάνω ξεχωριστή ανάρτηση στην πρώτη σελίδα, γιατί εδώ πιθανόν να "θαφτεί".
Αν συμφωνείς, ενημέρωσε με από εδώ ή όπως αλλιώς, και θα προχωρήσω στη δημοσίευση.
Αν πάλι για οποιοδήποτε λόγο δεν επιθυμείς να δημοσιευτεί ξεχωριστά, ενημέρωσε με και θα το αναρτήσω απλώς στα σχόλια.73

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,
δημοσίευσε το όπου είναι καλυτερα, όμως δεν έχουμε πολλές ελπίδες, οι απαλλάγες απο ΦΠΑ οφείλονται σε οδηγιες της ΕΕ
6146