Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Σσσστ! Διαβάζουμε!

Δημοσιεύθηκε σήμερα στο Φ.Ε.Κ. αρ. 44 τεύχος Α' ο νόμος 4053, αφορά και τους ραδιοερασιτέχνες.
Μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση:
http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=el


Το διπλανό απόσπασμα είναι το μοναδικό που αναφέρεται στους ραδιοερασιτέχνες. Παρόλα αυτά συνεχίζεται η ανάγνωση...

32 σχόλια:

SV1NJX είπε...

Αρθρο 31...

SV1GRN είπε...

Προσοχή:
υποτίθεται μετά από τόσες συζητήσεις, παραστάσεις κλπ. ότι στην τροποποίηση του 3431 θα περνούσε ΜΟΝΟ ο έλεγχος των ραδιοερασιτεχνικών κεραιών από την Ε.Ε.Τ.Τ.
Αυτό έγινε εν μέρει βάσει του άρθρου 29 παρ. 1 που αφορά την περ. κ' του άρθρου 12 του Ν.3431 Όμως η τελευταία παράγραφος αυτού του άρθρου που εμφανίζεται στη σελίδα 1199, ξανααντιγράφει μέρος του αρχικού κειμένου και μας υπάγει και στην παράγραφο λβ' του άρθρου 12 του Ν.3431 οπότε, φαίνεται ότι χρειάζεται να μας χορηγεί άδειες κατασκευής κεραιών η Ε.Ε.Τ.Τ. για την... ξηρά! Τουλάχιστον δεν μας υποχρεώνει να λαμβάνουμε άδειες για τη θάλασσα...
Τελικά τι δεν πήγε καλά;
73

Ανώνυμος είπε...

Το γ@μημeνο το κράτος που έχουμε και οι καρεκλοκένταυροι που λιβανίζουμε. Αυτό.

2Μδης είπε...

Ίσως μια καλή ιδέα είναι να αρχίσουμε να πέρνουμε ΟΛΟΙ τηλέφωνο από αύριο στην ΕΕΤΤ και να ζητάμε πληροφορίες...
ΟΛΟΙ όμως!

Ανώνυμος είπε...

Επίσης κατα τη γνώμη μου πρέπει να σταματήσει κάθε φορέας ραδιοερασιτεχνικός να συνδράμει το κράτος εθελοντικά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα τύπου έκτακτες ανάγκες, μαραθώνιοι κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Τηλέφωνα και γραπτά ερωτήματα με αριθμό πρωτοκόλου.
6146

2Μδης είπε...

Εγώ θα καταγγείλω ως μή έχουσες άδεια τις κεραίες ΟΛΩΝ των προέδρων, γραμματέων κλπ ΟΛΩΝ των ραδιοερασιτεχνικών σωματείων της χώρας!

Συμπεριλαμβανομένων τόσο του γενικού γραμματέα του Athens QRP net όσο και της "αΟρΑτου Αρχής" του QRO Club...

Ανώνυμος είπε...

@5:42 την πάτησες. Ο νόμος δημοσιεύθηκε 7/3/12 και δεν ισχύει αναδρομικά. Ισχύει για της νέες κεραίες.
6146

2Μδης είπε...

Νομος 3431 άρθρο 12 παράγραφος λβ:

"...εκδίδει κάθε αναγκαία κανονιστική πράξη για την άσκηση των αρμοδιοτήτων της, η οποία περιλαμβάνει ιδίως την διαδικασία χορήγησης της αδειας κατασκευής..."

Αρκεί επομένως να εκδοθεί μια διευκρινιστική εγκύκλιος από την ΕΕΤΤ η οποία να μας εξαιρεί ρητά από την διαδικασία χορήγησης άδειας ή να μας την χορηγεί με συνοπτικές διαδικασίες...

Διαφορετικά θα πρέπει να οργανωθούμε και να τηλεφωνάμε καθημερινά στην ΕΕΤΤ (πρωί-μεσημέρι) και να ζητάμε διευκρινήσεις. Τη Δευτέρα να πέρνουν τηλέφωνο οι συνάδελφοι από Αθήνα, την Τρίτη από το Αγρίνιο, την Τετάρτη από την Πάτρα και πάει λέγοντας... Νομίζω ότι πηγαίνουν στις 8 στα γραφεία τους, είναι η καλύτερη ώρα να τους "ενοχλούμε"...

Ανώνυμος είπε...

αμάν με το QRO Club και την αορΆτη αρχή φαγώθηκες.....

εγώ παράνομος ήμουν, παράνομος είμαι..

Ανώνυμος είπε...

Φίλε SV1GRN,

σχετικά με το σχόλιο σου...Με απλά λόγια, ο Ν.4053, κάνει διορθώσεις στον Ν.3431.
Λέει λοιπόν ο 4053,αρ.29, παρ. 1, εδάφιο 2: "Οι αρμοδιότητες της ΕΕΤΤ που καθορίζονται στο αρ.12 περ. λβ...", του 3431 εννοεί που αναφέρεται στην άδεια κεραιών από την ΕΕΤΤ γενικότερα, ισχύουν "...εφόσον κατά περίπτωση απαιτείται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία."

Όμως, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Ν.2801), οι ρ/σ σταθμοί ξηράς (και θάλασσας!) εξαιρούνται (προς το παρόν) της αδειοδότησης κεραίας.

Αυτή τη στιγμή δηλαδή, υπάρχει ένας νόμος (3431) που λέει ότι όλοι (πλην Ενόπλων Δυνάμεων - Σωμάτων Ασφαλείας) πρέπει να έχουν άδεια για την κεραία τους, εκτός αν άλλος νόμος (2801) ορίζει διαφορετικά.Εγω έτσι το καταλαβαίνω όλο το ρ/σ νομοπλαίσιο.

Όταν σε μια άλλη "βραδυνή" διαβούλευση, καταργήσουν τον Ν.2801, εκεί που πάλι καποιοι θα κοιμούνται, τότε θα ισχύει ο Ν.3431 που απαιτεί άπαντες πλην Ενόπλων Δυνάμεων - Σωμάτων Ασφαλείας να κατέχουν και άδεια κεραίας.

Προς τα εκεί το πάνε...το νεοσυσταθέν "κεραιόσημο"!

Πιστεύω να γίνομαι αντιληπτός!

73 DE SV1OBY

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι το κεραιόσημο. Μάλλον είναι η ασχετοσύνη των συντακτών του νόμου και όλων που υπογράφουν ότι τους προσκομίζουν οι σύμβουλο. Μεγάλη η ευθύνη του κ. Κάτσικα και των στελεχών του Υπουργείου που πέρασε τέτοια πατάτα.
Εκτός εάν κάποιοι θέλουν φάσμα...
6146

takis perreas είπε...

Διαδικτυακέ λαμπάτε φίλε μου θυμήσου τι τους έγραφα για την δεύτερη διαβούλευση.
"...Δεν θα μπω στο κόπο και την διαδικασία, αυτή την φορά, να σχολιάσω την fast track Διαβούλευση.
Δεν έχω καμία διάθεση να χαλάσω το σάλιο μου και να φθείρω την φαιά ουσία του εγκεφάλου μου(?) για να πείσω αυτούς τους οποίους εγώ θεωρώ, άσχετους κομματικά εγκάθετους αυλοκόλακες, ότι το ERP δεν έχει καμία σχέση με την ERT και τα KWatt εκπομπής της!...
"
Τέτοιοι και χειρότεροι είναι, περί τα ραδιοερασιτεχνικά! Τίποτα δεν θα καταφέρουν τελικά εκτός ίσως από κάποιες τεράστιες και κραυγαλέες κεραίες, οι ιδιοκτήτες των οποίων να κληθούν να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ μιά άδεια!
Το ραδιοερασιτεχνικό φάσμα συχνοτήτων όμως, όσο και να το ζαχαρώνουν, η "χάρη" δεν θα τους γίνει.
Ευτυχώς, ελέγχεται από... αλλού!
Άλλως θα ακούγαμε από προεκλογικά μπαλκόνια: "ΦΑΣΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!"

Ανώνυμος είπε...

qsl, θυμάμαι και φοβάμαι ότι παλιά περίπου το 80 (για αυτό και είμαι λίγο λαμπάτος) το FCC είχε προσπαθήσει να πουλήσει τη μπάντα των 220MCs (Mcs άλλη μια παλαιά έκφραση hihi) και είχαν αντιδράσει επιτυχώς οι Αμερικανοί συνάδελφοι.
Περιμένω τώρα την γνώμη των νομικών των σωματείων. Αργά ή γρήγορα χρειάζεται να ενημερωθεί και ο κ. υπουργός για την ανεπάρκεια των υπηρεσιών του όμως. Πάντα κατά τη γνώμη μου.
6146

SV1GRN είπε...

Φίλε ΟΒΥ,
ο 4053 τροποποιεί τον 3431 αλλά νομίζω δεν χρειαζόταν να γίνει αυτό. Καλύτερα θα ήταν οι συντάκτες του, να παρέμεναν μόνο στα θέματα ταχυδρομείων, στα οποία αναλώνεται το μεγαλύτερο τμήμα του νόμου.
Θα ρωτούσε κάποιος, γιατί να μείνουν μόνο στα θέματα του ταχυδρομείου;
Θα του έλεγα: μα... αυτή τη στιγμή τα θέματα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (δλδ η αναμόρφωση του Ν.3431) είναι ακόμη... σε διαβούλευση:
http://www.opengov.gr/yme/?p=2415
Ποιος ο λόγος τόσης βαβούρας η οποία ενδέχεται με την παραπάνω διαβούλευση να τροποποιηθεί;
Η συμμετοχή στην παραπάνω διαβούλευση είναι αναγκαία. Επειδή όμως τα θέματα είναι πολύ κρίσιμα, προσωπικά θα συμμετάσχω αφού ενημερωθώ από την ΕΕΡ.
73

Γκιώνης είπε...

Πλωτές εξέδρες θα αναπτυχθούν σε όλη την επικράτεια προς εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων κεραιοσυστημάτων.
Οσοι διαθετουν σκάφη παρακαλούνται όπως ενημερώσουν τους κατα τόπους συλλόγους για ανάπτυξη δικτύου.
Τα DX θα γινονται μεσω λινκ απο πλωτα μέσα.
Παλι κερδισμένος ο Συλλογος Λευκάδος όπου με μοναδική ικανότητα τοποθέτησε τις πρώτες κεραίες εντος Αιγιαλού, πάνω σε φελό.
Απο κούρεμα κινδυνεύουν γνωστοί συνάδελφοι μαλιάδες.
Ολες οι κεραίες ξηράς θα μετατραπούν σε ξόβεργες εντος ευλογου χρονικού διαστηματος.

Γκιώνης

2N2218 είπε...

ΑΓΓΕΛΙΑ
Πωλείται πύργος 18μέτρα τεχνολογίας Invisible-Stealth-Hidden μετά κεραίας beam 6elem για τα 80/40/20/15/10/6/4m. Το όλον σύστημα είναι Ν4053 ready.

Ανώνυμος είπε...

Γκιώνη ένας γείτονας μου έχει πισίνα, αν βάλω στη μέση την κεραία λες να γλίτωνα από τον νόμο;
6146

Ανώνυμος είπε...

περναει η αρμοδιοτητα στην ΕΕΤΤ, και τι σημαινει αυτο? δεν βλεπω κατι το μεπτο

Γκιώνης είπε...

6146

Πισίνες και συντριβάνια ειναι η καλύτερη λύση. Τωρα εξετάζουμε την περίπτωση ανοιχτού βόθρου - βιολογικοί καθαρισμοί.
Αρκει πάντα να υπάρχει σχετική αδεια πολεοδομίας για την καθε κατασκευή.
Μη ξεχνάμε οτι το υγρό στοιχείο μας δίνει και καποιο σχετικό κέρδος σε db αναλογα με την κεραία.

Γκιώνης

Γκιώνης είπε...

6146
Συγνωμη διαβασα την τροποποίηση. Η εγκατασταση κεραίας σε πισινα χαρακτηρίζεται θαλάσσια μονο,εαν και εφοσον υπάρχει θέση - κιόσκι ναυαγοσώστη στην πισινα πλησιον της εξεδρας(βατήρα) για μακροβούτια.
Για τα συντριβανια ενδεικνεται μονο εαν αυτα φερουν αγαλματίδιο του Ερμή.

Γκιώνης

Ανώνυμος είπε...

Πωλούνται μπρατσάκια και σωσίβια για κεραίες.

2N2218 είπε...

Ίσως μια λύση:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZIGzpi9lCck

Ανώνυμος είπε...

http://nonews-news.blogspot.com/2012/03/480.html

Αυτοί ειναι που θα μαθουν κολύμπι στις κεραίες.

Ανώνυμος είπε...

"Τι ακριβώς πληρώθηκε με τα 480 ευρώ; Το μακιγιάζ, τα μαγιώ, ή το photoshop;"

XAXAXAXAXA κατι ξερει και λεει για μαγιώ?

Ανώνυμος είπε...

Από τη σελιδα της ΕΕΡ. . . .

Επειδή πολλοί συνάδελφοι διαβάζοντος τον νόμο έχουν οδηγηθεί σε διάφορες παρερμηνείες τους υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος 2801 που διέπει την εξαίρεση των ραδιοερασιτεχνικών κεραιών από την αδειοδότηση "ισχύει υπό προυποθέσεις" και δεν έχει εφαρμογή σε όλες τις περιπτώσεις ραδιοερασιτεχνών.

Η παράγραφος για την οποία αναφέρονται στον νέο νόμο (άρθρο 29 παράγραφος 1 και παράγραφος λβ' του άρθρου 12 του Ν.3431 όπως αυτή τροποποιείται από το άρθρο 31α παράγραφος 12 του νέου νόμου 4053 ) αναφέρουν ρητά η μεν πρώτη:

“εφόσον κατά περίπτωση απαιτείται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία” και η δεύτερη αναφέρεται επίσης ρητά στον νόμο 2801 που μας εξαιρεί υπό προυποθέσεις!

Το νόημα και των 2 παραγράφων είναι να ρυθμίζουν τι γίνεται όταν για τις ραδιοερασιτεχνικές κεραίες μας ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ άδεια κατασκευής διότι ο νόμος 2801 δεν έχει εφαρμογή σε όλες τις δυνατές περιπτώσεις. Δηλαδή οι κεραίες μας ενδέχεται να μην υπάγονται στις εξαιρέσεις του νόμου 2801 και επομένως να απαιτείται άδεια. Για παράδειγμα σύμφωνα με τον 2801, για να εξαιρεθούν οι κεραίες μας και να μην χρειαζόμαστε άδεια θα πρέπει να είναι εντός πόλεως η χωρίου. Αν τις βάλουμε μέσα σε χωράφια για Field Day, JOTA κλπ η έχουμε ένα εξοχικό σπίτι που δεν είναι μέσα σε πόλη η σε χωριό τότε θέλουμε άδεια κατασκευής. Η παράγραφος αυτή λοιπόν μας αλλάζει την υπηρεσία που θα μας έδινε την απαιτούμενη άδεια, δηλαδή αντί να πάμε στο ΥΥΜΔ θα πρέπει να πηγαίνουμε πλέον στην ΕΕΤΤ που εξουσιοδοτείται να αδιοδοτεί όλες τις περιπτώσεις για τις οποίες επαναλαμβάνουμε ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ άδεια εγκατάστασης κεραιών.

Ανώνυμος είπε...

ουφ ευτυχώς δεν έχω χωράφη, τουλάχιστον εκτός χωριού hihi
6146

Ανώνυμος είπε...

Ζητειται οικοπεδο εντος πόλεως για αντιπαροχή. Δωρο πυλώνας κεραιών.

RF ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.

Ανώνυμος είπε...

ευτιχως δημοσιευεσε , η ΕΕΡ το κειμενο, γιατι εδω μεσα ειχα χασει την μπαλα , ο καθενας ελεγε τα δικα του σχετικα η ασχετα, αλλα τα δικα του.

Ανώνυμος είπε...

"ευτιχως" δε λες τίποτα. Μαζευω τους νόμους να τους πάω στη διαχείρηση. Καλα που μας το ειπαν οι ανθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

Η επεξηγήσεις της ΕΕΡ βοηθούν πάρα πολύ στην κατανόηση μπράβο τους. Χρειάζεται να της μελετήσει κανείς καλά. Της τύπωσα καθώς και τους νόμους - δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

http://www.raag.org/news.asp?ITMID=455&LANG=GR
υποστηρίζουμε την προσπάθεια της ΕΕΡ για να έχουμε.
6146