Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

SV2ASP sk

Αγαπητοί ραδιοερασιτέχνες, 
ασφαλώς και έχετε πληροφορηθεί την απρόσμενη απώλεια του π. Απολλώ (SV2ASP), ο οποίος "έφυγε" από την ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής και είναι πλέον S.K, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.
Ο πρόωρος θάνατός του δημιούργησε παγκόσμιο "Pile Up", συγκίνησης, λύπης και επαναπροσδιορισμού.
Ο π. Απολλώ υπήρξε ένας αξιόλογος άνθρωπος, γεμάτος δύναμη και πείσμα. Ηταν επίσης ένας υπολογίσιμος "αντίπαλος" που (εγώ τουλάχιστον), απολάμβανα κάθε συζήτηση μαζί του, όπως επίσης απολάμβανα ακόμα και την κάθε αντιπαράθεση με αυτόν τον άνθρωπο. 
   Η ραδιοερασιτεχνική του παρακαταθήκη την οποίαν άφησε από το μετερίζι του Αγίου Όρους, τεράστια και δεν αμφισβητείται από κανέναν.
   Είναι αλήθεια πως στο παρελθόν είχαμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε διαδικαστικά κυρίως θέματα όπως, είχαμε βρεθεί επίσης αρκετές φορές "απέναντι" και σε ραδιοερασιτεχνικά θέματα αλλά, μπροστά στην ανθρώπινη πλευρά, όλοι σκύβουμε το κεφάλι, χαιρετάμε με τον πρέποντα σεβασμό τον νεκρό και ξεχνάμε όλα όσα μας έκαναν να πικραθούμε. 
   Ο π. Απολλώ δεν είναι πια μαζί μας. Το ραδιοερασιτεχνικό κενό που άφησε στην ξεχωριστή ραδιοχώρα του Αγίου Όρους, τεράστιο. Η επί 30 και πλέον χρόνια, μοναδική ραδιοερασιτεχνική φωνή του Αγίου Όρους σίγησε, όχι όμως και το πνέυμα του.
   Ο π. Απολλώ πέρασε την μεγάλη Πύλη και είναι ήδη ένας παγκόσμιος θρύλος.
   Βαρύ θα είναι το φορτίο που θα επωμιστεί ο αντικαταστάτης του Αγιορείτης μοναχός, προκειμένου η φωνή του Αγίου Όρους να συνεχίζει να ακούγεται στα πέρατα του κόσμου, χωρίς κανένα κενό.
   Ραδιοερασιτέχνης Αγιορείτης μοναχός, μέλος της Ελληνικής ραδιοερασιτεχνικής ομάδας Dx Plus/Α, συντετριμμένος από την απώλεια του πρωτοπόρου ραδιοερασιτέχνη μοναχού αλλά και δασκάλου, συναισθανόμενος απόλυτα την βαριά υποχρέωση και το επιβεβλημένο καθήκον, είναι ήδη έτοιμος να αναλάβει ραδιοερασιτεχνικά καθήκοντα, βαδίζοντας στα "βαριά" ανεξίτηλα αχνάρια του εκλιπόντος π. Απολλώ.
   Η ραδιοερασιτεχνική φωνή του Αγίου Όρους, θα συνεχίσει να ακούγεται σε όλη την Γη. 
   Σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικές λεπτομέρειες για το θέμα.

Καλό Παράδεισο π. Απολλώ
Προσωπικά λυπήθηκα πολύ με την απώλειά σου, παρά τις όποιες αντιθέσεις μας, οι οποίες τώρα μου φαίνονται πολύ μικρές και ασήμαντες.

Θεόδωρος Γιαμτσίδης
SV1GRM

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.arrl.org/news/dx-voice-from-mount-athos-monk-apollo-sv2asp-sk?fbclid=IwAR3g9l6I0Gnw1LtgU9831_vlfeadjAVWODWImvW7u_QIO7SfG4-Z9M4MlCU

Unknown είπε...

Με το άρθρο σου αυτό συνάδελφε έβαλες πολλα πράγματα στή θέση τους
Στή θέση που έπρεπε και πολύ καλά έπραξες
ΜΦΧ
Αλέξ.Καρπαθίου
73
de SV8CYR

Ανώνυμος είπε...

Από εκεί ψηλά ας συνεχίσει να προσεύχεται για όλους εμάς. Χαίρομαι που βλέπω εδώ το άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

KD8MJR: ...and Monk Apollo lead the charge against guest operators and he was vocal to the abbots about it.

2Mδης είπε...

Νομίζω δεν έχει σημασία πλέον να δημοσιεύσω κάποια σχόλια, εφόσον σκοπός ήταν να διορθωθεί κάτι σε άλλη χρονική στιγμη υπήρχε η δυνατότητα. Τώρα είναι αργά. Η Ιστορία θα κρίνει όλους μας για λάθη, παραλείψεις ή εμμονές...

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να έχω ασχοληθεί με το θέμα DX, δεν αντιλαμβάνομαι ούτε κάποιο σπουδαίο ραδιοερασιτεχνικό έργο, ούτε κάποια μεγαλοψυχία στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Θυμάμαι με τι πάθος ήθελε ο μακαρίτης να αποτρέψει ραδιοερασιτέχνες να εκπέμψουν πριν κάποια χρόνια από το άγιο όρος και αυτό μου είχε κάνει πολύ αρνητική εντύπωση.

Δε φτάνει το πως καταχρηστικά οι παπάδες έχουν κάνει κράτος εν κράτει και επιτρέπουν την είσοδο σε όποιον θέλουν αυτοί, κάνουν το ίδιο και με τα ραδιοκύματα;

Ούτε η ιδιότητα του μοναχού ούτε ο θάνατος δίνουν "άφεση αμαρτιών"...