Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Όταν πίνουν δε μιλάνε...

Και αφού διασκεδάσαμε με την αποτυχία του Σωτήριου να πραγματοποιήσει τον ευσεβή πόθο του για ακόμα μια φορά, ας περάσουμε σε άλλο θέμα:

Το καλοκαίρι είχαμε την διατυμπάνιση της λειτουργίας νέου επαναλήπτη SZ3BCE από έναν σύλλογο ραδιοερασιτεχνών στην συχνότητα 144,850MHz (+600kHz).

Στην απορία μας για την επιλογή της συχνότητας και του διακριτικού ακολούθησε σειρά μηνυμάτων από αυτούς που είχαν στήσει το έκτρωμα, τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ζήταγαν τα ρέστα με ιδιαίτερα γραφικό τρόπο.

Ωστόσο ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός και μόλις πήγε το μπουγιουρντί από την ΕΕΤΤ, οι κύριοι αυτοί έσπευσαν να εναρμονίσουν την συχνότητα του επαναλήπτη μέσα στις προβλεπόμενες από το bandplan.
Ο επαναλήπτης πήγε στο 145,750MHz με -600kHz!

Ηθικό δίδαγμα:
Κάποιος/κάποιοι μπορεί να πουλάνε μαγκιές μέσω facebook ή όταν είναι σε ζωτικό τους χώρο, και μέσω γνωστών να λύνουν και να δένουν. Όταν το θέμα όμως πάρει διαστάσεις  και δε μαζεύεται, αναγκάζονται με λίγα-πολλά μούτρα να συμμορφωθούν!

Ηθικό δίδαγμα 2:
Όσα μπορεί να καταφέρει ένας πολίτης καταφεύγοντας στις αρμόδιες αρχές δεν τα καταφέρνουν ΔΣ συναφών σωματείων που κοιμούνται όρθιοι και τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις πάντα.

Ηθικό δίδαγμα 3:
Υπάρχουν ανίδεοι που σπεύδουν να αναδημοσιεύσουν ότι παπαριά δουν (όπως η λειτουργία του εν λόγω επαναλήπτη) και μετά εξαφανίζουν την δημοσίευση μαζί με τα σχόλια αποδεικνύοντας πόσο αναξιόπιστοι -εκτός από ανίδεοι- είναι.

Ηθικό δίδαγμα 4:
Το bandplan έχει εισαχθεί στην σχετική νομοθεσία και επιβάλλεται πλέον η εφαρμογή του! Όποιος έχει μείνει στο "είναι συμφωνία κυρίων κλπ" απλά δεν ξέρει τι του γίνεται...

Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει η σχετική ανάρτηση με screenshot από τις μαγκιές πριν τους κόψει τον βήχα η Διεύθυνση Ελέγχου Φάσματος. Καλόπιοτος!!


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείς για το άσχετο αλλά έψαξα να ενημερωθώ από αλλού και δεν μπορώ να διασταυρώσω την νέα διαβούλευση για τις κεραίες. Όπως έγραψε σε πολλές σελίδες ο vice president της ΕΕΡ υπάρχει νέα διαβούλευση για τις κεραίες. Το είδα που το δημοσίευσε σε πολλές ομάδες ραδιοερασιτεχνών. Ξέρουμε κάτι; Πολλοί αναρωτιούνται αλλά κανείς δεν ξέρει. Μήπως επειδή αλλάζει το ΔΣ αλλάζει και η νομοθεσία; Για να το γράφει εκπρόσωπος της ΕΕΡ είναι κάτι σοβαρό!

2Mδης είπε...

Αν ήταν κάτι σοβαρό κανείς από την ΕΕΡ δεν θα ασχολιόταν. Μην ανησυχείς!

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 3/12/19 08:04 --> Μάλλον αναφέρεσε στη διαβούλευση της ΕΕΕΤ με τελική ημερομηνία υποβολής επώνυμου σχολιασμού με email και με επιστολή ταυτόχρονα, την 9 Δεκ. 2019.

1. Για τις άδειες κατασκευών κεραιών ξηράς:
https://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/news_1102.html
Κείμενο:
https://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/admin/downloads/Consultations/RadioCommunications/PC_Regulation_Antenna_Earth.pdf

2. Για τη ΣΗΛΥΑ:
https://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/news_1101.html
Κείμενο:
https://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/admin/downloads/Consultations/RadioCommunications/PC_SHLYA_Regulation.pdf

18SV1821 είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε, ότι την Κυριακή 8/12/2019, ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. θα λάβει μέρος μαζί με τις ΟΕΑ της ΕΕΡ, στο 1ο Πανηγυρικό FORUM Εθελοντικής Προσφοράς , που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Όσοι συνάδελφοι έχουν την διάθεση και τον ελεύθερο χρόνο για να το παρακολουθήσουν, είναι καλοδεχούμενοι. Θα συγκεντρωθούμε στις 10:30 στον χώρο της εισόδου του Forum, φορώντας τις μπλούζες και τα γιλέκα του συλλόγου. 73

ΦΩΤΗΣ είπε...

το bandplan ειναι για να μην γινεται μπαχαλο στις συχνοτητες(και οχι μονο) και πρεπει να ακολουθειτε καταγραμμα.
εχω μια απορια ομως, παρακολουθω τα σχολια και λιγοι εχουν την δυναμη θα ελεγα ,τα μπ@@@@λια θα ελεγα να βαλουν το ονομα τους η το χαρακτηριστικο τους ,τελικα την κοινωνια εμεις την διαμορφωνουμε οποτε μην ζηταμε και πολλα πολλα ,73
de sv2bxz

ΜΠΡΕΗΚ ΜΠΡΕΗΚ είπε...

Ρε παιδιά είμαστε σοβαροί;;; Τι δουλειά έχουν μαζί μας οι ραδιοερασιτέχνες;;; Θέλετε να μας μπερδέψει το υπουργείο και να μας ζητάει και εμάς ΣΗΛΥΑ κλπ για τις κεραίες CB;;; Να φύγουν, να πάνε αλλού!!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 8 με πτυσόμενες κεραίες στο 1ο Πανηγυρικό FORUM Εθελοντικής Προσφοράς , που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. ΜΠΡΕΗΚ ΜΠΡΕΗΚ

Τώρα και στη Λάρισα είπε...

https://www.onlarissa.gr/2019/12/06/ki-omos-synelavan-radiopeirati-en-etei-2019-sti-larisa/

Ανώνυμος είπε...

Αφού είχε εμπλοκή η ΕΕΤΤ, το πιθανότερο είναι ότι ο πομπός προκαλούσε παρεμβολές στην airband ή στην military.

2Mδης είπε...

Γατάκια! Εδώ ο δικός μας έστελνε μετά θάνατον χειριστήρια Μορς...


https://ieramonopatia.gr/agioi-gerontes/diafores-didaxes/o-agios-iakovos-tsalikis-charizei-komposchoinia-meta-ton-thanato-toy/?fbclid=IwAR0Qh5q1LsBZfRvIieVFlaVXZz85vnrFkbkP5m-jZI_sE0WbQJam0vsHRjk