Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Ctest 160m


Αυτά είναι...!

Σαββατοκύριακο με contest στα 160m. Με 5W και fullsize δίπολο! Αρκετοί οι σταθμοί από Ελλάδα, οι περισσότεροι εντός μπάντας...


55 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χμμμ. Κόψανε πίτα αυτοί;

Ανώνυμος είπε...

Ελα τώρα. Για 7Khz κάνεις έτσι........

Ανώνυμος είπε...

Δώδεκα και σήμερα!

Ανώνυμος είπε...

ΦΕΚ Β' 105/2016 1810 - 1850 το εύρος ρ/ε μπάντας. Εκτός η Πάτρα αν έχει δικό της bandplan hi

Ανώνυμος είπε...

Αυτά καλό είναι να μη γίνονται......

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΕΡ τι κινήσεις έχει κάνει μέχρι τώρα για να μεγαλώσει η μπάντα των 160μ?
Ποιος θα πρωτοχωρέσει σε τόσο μικρό εύρος, ειδικά στα πλαίσια ενός διεθνούς contest?
Αντί να ασχοληθούν με τα σημαντικά θέματα, το πρόβλημα ήταν πως θα κυνηγηθεί ο checker της arrl. Λες και είναι πολλές οι ραδιοχώρες, του ίδιου βεληνεκούς με την δικιά μας, που είχαν αυτό το προνόμιο. Ανεξάρτητα από τον άνθρωπο, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά.

2Mδης είπε...

Εγώ που τον γνωρίζω θεωρώ ότι καλά του έκαναν του αντιπαθούκλα. (Αστειεύομαι!)

Δεν νομίζω ότι η ΕΕΡ είχε ποτέ την δυνατότητα να ζητήσει να μεγαλώσει οποιαδήποτε μπάντα. Με τις τακτικές που ακολούθησε το ΔΣ της για πολλά χρόνια, αποδυνάμωσε τον παρεμβατικό της ρόλο και κανείς δεν τους έπαιρνε στα σοβαρά. Βλέπε τι γινόταν για χρόνια και με την εικόνα που εμφάνιζαν οι ΟΕΑ...

Άλλωστε προτεραιότητα είχαν άλλες διεκδικήσεις, χορηγίες, στέγη, κλιματιζόμενα γραφεία ΔΣ κλπ

Από εκεί και πέρα η μπάντα είναι συγκεκριμένη και οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε και να τηρούμε τα όρια της. Ειδικότερα αυτά τα μέλη ΔΣ επαρχιακού συλλόγου τα οποία έχουν αναλάβει σταυροφορία στο Facebook για να γράψουν την εξυπνάδα τους σε όποιον δεν πιστεύει όσα οι ίδιοι έχουν στο κεφάλι τους. Και δίνουν περισσότερη σημασία στο να αναρτούν ποιος άγιος γιορτάζει από το να δουν που πρέπει να εκπέμπουν σε έναν διεθνή διαγωνισμό...

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΦΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@25/2/20 6:44 συμφωνώ μαζί σου. Εδώ έτσι δεν την πατάνε ούτε οι καινούργιοι.
Όσο για το μεγάλωμα της μπάντας μάλλον λίγο τους απασχόλησε, εκείνοι κυνηγούσαν άλλα πράγματα τη διασφάλιση του παλιού καταστατικού ως έχει με μοναδική αλλαγή την... διεύθυνση! Και τη διατήρηση της διοίκησης.

18SV1821 είπε...

Καλά ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν ήξερε που πρέπει να βγουν; Ρεζίλι.

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν να αποσύρουν την συμμετοχή τους και να αποδεχτούν δημόσια το λάθος τους να βγουν εκτός μπάντας. Η ασχετοσύνη σε όλο της το μεγαλείο.

ΡΑΔΙΟ συννεφιασμένος ΟΥΡΑΝΟΣ είπε...

Το παράξενο είναι που ξέφυγαν από το πάνω μέρος της μπάντας. Γιατί προς τα μεσαία το κάνουν χρόνια τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι αυτοδιαφημίζονται για dx'er μεγάλοι dx'er κλπ. καλό θα είναι να παραδέχονται τα όποια λάθη τους και να αποσύρονται από τους διαγωνισμούς όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Άσε που αν σταλεί το βίντεο στους διοργανωτές μπορεί να ρεζιλευθούν, ενώ η παραδοχή λάθους θα είναι καλύτερη. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με όσους ξεπερνούν τα όρια ισχύος της χώρας μας αλλά αυτό δεν αποδηκνύεται εύκολα και δεν στέκομαι σε αυτό.

2Mδης είπε...

Υ.Α. Οικ. 38200/1136 2011
Άρθρο 21, παράγραφος 1
σελίδα 27096

Οι συχνότητες στα 160μ για τους Έλληνες ραδιοερασιτέχνες είναι από 1810-1850ΚΗΖ τελεία και παύλα!

Το γράφω για ορισμένους που επιμένουν να πέφτουν από γκάφα σε γκάφα...

SV3DCX είπε...

Μη γράφετε τέτοια πράγματα ρε παιδιά, γιατί πάλι εγώ θα βρω τον μπελά μου!!!

2Mδης είπε...

Εμ για αυτό τα γράφουμε :)

Ανώνυμος είπε...

Δεν γράφεις ότι κάποιος άνοιγε απο την Πάτρα στην συχνότητά τους ώστε να μην μπορούν να ακούσουν,και κάποιος μεγάλος dxer....απο την Πάτρα το επικροτούσε.

2Mδης είπε...

Οπότε τρόμαξαν και πετάχτηκαν εκτός μπάντας εννοείς?

Ανώνυμος είπε...

Το πραγματικό πρόβλημα έγκειται στο μικρό εύρος της μπάντας. Η ΕΕΡ πρέπει να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Τότε φαντάζομαι αυτά τα φαινόμενα θα εκλειψουν. Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου είσαι αετός δεν περίμενα να το καταλάβεις μπράβο !

Μυγιάζονται πάντως κι άλλοι,ωραία!

Ανώνυμος είπε...

@26/2/20 6:41 μην επαναλαμβάνεις τα αυτονόητα.
Το μέλημα τους ήταν η απόλυτη διατήρηση του αρχικού καταστατικού, πριν λίγα χρόνια μας κάλεσαν δήθεν για αλλαγή αλλά έστριψαν δια του αρραβώνος αλλάζοντας μόνο τη διεύθυνση. Πρωτεργάτες εκείνου του εγχειρήματος βρίσκονται ακόμη διαπαραταξιακά στο πραόν δ.σ. οπότε μην περιμένετε πολλά πράγματα.
Για τα τοπικά θέματα της Πάτρας δεν γνωρίζω αλλά ότι και να συνέβαινε ας έκλειναν το μηχάνημα να πάνε για καφέ, όχι να βγουν εκτός μπάντας.
Για τον checker νομίζω με τη στάση του το προκάλεσε και εκείνος, αφού η μαμά arrl κατά καιρούς ζητά επικαιροποίηση των στοιχείων τους, το θέμα έληξε. Τώρα υπάρχει ανάγκη για νέον κάποιος εθελοντής;

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρώνω για το θέμα checker, μπορούμε να στέλνουμε συστημένες τις κάρτες σε αντίστοιχους σε άλλες χώρες. Για όποιον το φυσάει υπάρχει και η λύση του Freidrichshafen ή άλλων μεγάλων Ευρωπαικών χαμφεστ. Σε λίγο άλλωστε με τη τάση του δικού μας χαμφεστ να απομακρύνεται δεν θα έχει και πολύ μεγάλη διαφορά η απόσταση hi

Ανώνυμος είπε...

Ξαναγράφεται στο σύλλογο, στέλνει η ΕΕΡ στην ARRL νεότερα στοιχεία και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Ανώνυμος είπε...

φαίνεται να μη γνωρίζεις πως επιλογή του ήταν να αποχωρήσει, σεβαστή και δε μου πέφτει λόγος. Από εκεί και πέρα το πράγμα ακολούθησε τη διαδρομή του.

Ανώνυμος είπε...

Οψόμεθα εις Φιλίππους.

Costas SV1XV είπε...

Αυτό ήταν - πάει η διαβόητη Πίτα της ΕΕΡ, μας τελείωσε. Έπεσε θύμα του κωρονοϊού.

Καλή Σαρακοστή

DE SV1XV

Ανώνυμος είπε...

Οοοοοοχιιι....!!!!

GIMEL TAU LTD είπε...


ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ στο μυαλό.
Το άλλοθι της απερχόμενης "διοίκησης" του (όλο και συρικνούμενου)"ενδόξου" συλλόγου των Δυτ. προαστίων, με τις πολλές "φίρμες" και τους "ειδικούς" χειριστές σοβαρών θεμάτων !!!
Η δικαίωση, γι αυτά τα καθυστερημένα μυαλά, είναι ότι βρίσκονται μόνο 50 χρόνια πίσω από τις εξελίξεις !!! αυτό θεωρούν νίκη !!!
Προς ΟΕΑ: Πετάξτε και κανέναν χαρταετό, δεν είναι ντροπή.
Να ξεμουδιάσετε και λίγο, έχετε καιρό να πάρετε μέρος σε "άσκηση" ... !!!

Ανώνυμος είπε...

Η ARRL διοικείται σαν να είναι ανώνυμη εταιρία τώρα ψάχνουν για διευθύνοντα σύμβουλο
http://www.arrl.org/employment-opportunities
Διευθύνων σύμβουλο αυτοί κλίκες εμείς, πως να πάμε μπροστά;

Ανώνυμος είπε...

Πάει και η πίτα. Την Τετάρτη να έρθω στα εντευκτήρια ή είναι σε καραντίνα. Θα σηκώσει πολλές "αμαρτίες" ο κορονοιός.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά μην το προσπερνάμε. Ακύρωσαν την πίτα! Την πίτα!!!!!
Κορονοιος λέει και τρίχες. Θα φοράγαμε μάσκες, βρεγμένες πετσέτες, σκάφανδρο.... Αλλά θα πηγαίναμε!
Εγώ είχα πάρει μια μάσκα από ηλεκτροκοληση. Για δίσκο! Για να χωράει πράμα.
Και την ακύρωσαν! Τι πράγματα είναι αυτά;

2Mδης είπε...

Για το χαμφεστ ξέρουμε? Θα γίνει?
Ή θα αναβληθεί κι αυτό λόγω ζέστης?

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΕΡ δεν σώζεται πια, με κάθε απόφαση του ΔΣ βουλιάζει πιο βαθειά στον βούρκο της απαξίωσης. Σήμερα με μια κίνηση έκοψαν την πίτα και τις αγγελίες για μηχανήματα. Τι άλλο θα δούμε.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Από εσωτερική ενημέρωση, η πίτα αναβάλλεται λόγω μετάβασης ΟΕΑ στον Έβρο.

GIMEL TAU LTD είπε...

ΟΕΑιός
Προσβάλει γενικά το κεντρικό νευρικό σύστημα και στοχεύει κατ ευθείαν τις "ζωτικές" οργανικές λειτουργίες του εγκεφάλου, υποβαθμίζοντας κάθε έννοια σεβασμού και αξιοπρέπειας του ατόμου.
Η μετάδοση γίνεται ΜΟΝΟ σε μέρη όπου βόσκουν πρόβατα αλλά και σε περιβάλλον "ασκήσεων".
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Ακατάσχετη διάθεση για συμμετοχή σε ασκήσεις - Ακατάσχετη αυτοφωτογράφηση σε μέρη που δεν είναι συνηθισμένα - Συλλογή likes στο facebook - Αυτοπροβολή με υπέρμετρη έπαρση.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Άμεση απομάκρυνση από περιοχές όπου βόσκουν πρόβατα και 15ήμερη περισυλλογή σε απομονωμένο μέρος. Μετά από 1 μηνα, απαιτείται επανεξέταση από ειδικό επιστήμονα για περαιτέρω οδηγίες.

Ανώνυμος είπε...

Η αναβολή τις πίτας για αργότερα με βρίσκει σύμφωνο για λόγους προφύλαξης, εδώ η κυρία που νόσησε είπε στο νοσοκομείο έρχομαι από β. Ιταλία έχω συμπτώματα και κάποιος / οι επικίνδυνος της είπε να περιμένει 4 ώρες. Από έλλειψη εξυπνάδας πάσχουμε (ωραία έκφραση ε; όχι σαν αυτές του 144750). Οι οεάδες δεν θα μπορέσουν εύκολα να νομιμοποιηθούν σε λίγους μήνες με τη νέα νομοθεσία, άσε που και τα καταστατικά τουλάχιστον των Αθηναικών συλλόγων δεν καλύπτουν αυές τις δραστηριότητες(*), ίσως μόνο του ενός από τους τέσσερις.
* καλά να πάθουν όταν έκαναν μόκο στην μοναδική αλλαγή του νέου κατ/κού (βλ. έδρα) και υποστήριζαν την τότε διοίκηση γράφοντας στα παπούτσια τους όλους τους συναδέλφους που αγωνιούσαν ήταν ωραίο; Μπορούν πάντως να πηγαίνουν στις διάφορες διοργανώσεις με το whatsup αν θέλουν. Μόνο που θα κρεμάνε 4-5 κινητά αντί vhf και όλα καλά αμέ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν κοπή πίτας τον Μάρτιο!
Στο τέλος θα την κόβουμε το Πάσχα!

Ανώνυμος είπε...

Πεστα ρε φίλε. Και στο τέλος δεν κόβουν καθόλου!

Ανώνυμος είπε...

Για να μην αποκλείνουμε απ΄το θέμα στο παρακάτω λινκ ψάχνουμε greece
http://rsgb.org/main/files/2013/03/VIE13-C4-Papers.pdf

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο ξεκινάει η νηστεία της Σαρακοστης. Ευκαιρία για λίγη εγκρατεια.

Ανώνυμος είπε...

http://rsgb.org/main/files/2013/03/VIE13-C4-Papers.pdf

Σιγά μην ανακατευτούμε με τη πλέμπα. Ξέρεις ποιοι είμαστε εμείς? Όταν χτίζαμε ακρόπολες αυτοί ζούσαν στα δέντρα. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Αυτοί πάνε να κάνουν συνέδριο. Άμα ήταν για άσκηση ετοιμότητας άλλαζε το πράμα.

Ανώνυμος είπε...

Από ανάγκη συνέβη. Όλοι οι Έλληνες συνωστίζονται σε λίγα KHz και χρειάζεται επειγόντως επέκταση της μπάντας. Δεν χωράμε, πνιγόμαστε. Θα κολλήσουμε και καναν covit 19.

2Mδης είπε...

Σωστή και υπεύθυνη η απόφαση ακύρωσης για την μάζωξη της πίτας. Άλλωστε κινδύνευε μεγάλο ποσοστό μελών το οποίο ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, κυρίως ηλικιωμένοι.
Η αποχή μας από τέτοιου είδους συνάξεις είναι επιβεβλημένη για να μην βοηθήσουμε στην εξάπλωση του ιού, άσχετα αν εμείς πιστεύουμε ότι δεν θα νοσήσουμε ή θα την βγάλουμε με ήπια συμπτώματα.
Δίπλα μας υπάρχουν ηλικιωμένοι και καρκινοπαθείς που μια τέτοια ίωση θα αποβεί μοιραία για αυτούς. Έχουμε ευθύνη όλοι για την έκθεση τους στον κίνδυνο. Πριν αποφασίσουμε επομένως να διασκεδάσουμε συμμετέχοντας σε τέτοιου είδους συνάξεις, ας σκεφτούμε πόσο θα κινδυνέψουν φίλοι συγγενείς και γείτονες που περνάνε κάποια περιπέτεια με την υγεία τους...

Ανώνυμος είπε...

"αποφάσισε κατά πλειοψηφία"

Επομένως υπάρχουν και κάποιοι στο ΔΣ που θεώρησαν ότι χάριν δημοσίων σχέσεων έπρεπε να μαζευτούν όλοι σε κλειστό χώρο!
Εύγε.

Ανώνυμος είπε...

Να κάνω μια υπόθεση για το ποιοι τρεις διαφώνησαν?

Ανώνυμος είπε...

@4:39 βουλωμένο γράμμα διαβάζεις η γνωστή πρώην πλειοψηφία

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα, κι εγώ περίμενα να δω στην πίτα τα Κίτρινα Γιλέκα με μάσκες και ολόσωμες στολές anti-corona ή έστω και με στολές ΡΒΧΠ, να μοιράζουν σε αποστειρωμένα σακουλάκια την πίτα και τα μπινελίκια του μπουφέ.

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε καμιά πληροφορία για κοπή πίτας πουθενά; Κάποιος σύλλογος, σωματείο εντός λεκανοπεδίου;

Ανώνυμος είπε...

Στη formula 1 δε σου ζητάνε το δίπλωμα παίζεις με τους κανόνες της διοργάνωσης (λόγια σοφού και μεγάλου dxer της πόλης μας)

Ανώνυμος είπε...

Έχετε πολλούς σοφούς - ξερόλες στην πόλη σας. Τόσους πολλούς, που τους κάνετε και εξαγωγή.

2Mδης είπε...

Εσείς πήρατε προχειροφτιαγμένο ανορθόγραφο αναμνηστικό? Ή δεν είσαστε Πατρινοί?

Ανώνυμος είπε...

Αναμένουμε σχολιασμό για το νέο ειδικό διακριτικό. Θα το ακούσει μέχρι και ο Γιωργάκης ο Σαολίν. Καλά τα έλεγε ο Καζαμίας πάντως, μοναχικό τάγμα θα το κάνουν, πέρα από το εορτολόγιο το οποίο έχει ήδη καθιερωθεί.

2Mδης είπε...

Κάποιοι νομίζουν οτι εκπέμπουν ακόμα στα μεσαία και ανακοινώνουν την έλευση του θηρίου και άλλες παπαριές που κουβαλάνε στην κεφάλα τους...

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα δεν είναι μόνο το τι ακούγεται στον αέρα και τα social media, αλλά και η εκτός αέρα αντιμετώπιση όποιου δεν ασπάζεται τη παράνοια τους. Καταστάσεις cult, και όχι (μόνο) όσον αφορά τη γραφικότητα.