Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Αγαπητέ 2Μδη...

"... Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι καταφέρεσαι στις ΟΕΑ επειδή δεν έχουν κληθεί σε καμία από τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια. Ούτε σε φωτιές, ούτε σε πλημμύρες, ούτε σε σεισμούς, ούτε σε πανδημίες, ούτε πουθενά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι ΟΕΑ είναι άχρηστες! Τελείως γ.τ.π.

Μην ξεχνάς ότι όλο τον καιρό κάναμε ασκήσεις ή τέλος πάντων βοηθάγαμε σε μαραθώνιο και ημιμαραθώνιο, σε 5/8 μαραθωνίου, μ/4, αγώνες δρόμου κλπ. 

Φαίνεται ότι η πολιτεία δεν έχει πειστεί για την αξία μας και μας θεωρεί άχρηστους. Δεν ξέρω γιατί... Εμείς οργανωμένοι είμαστε, με τον εξοπλισμό μας, με τις στολές μας, εμπνέαμε ασφάλεια με την παρουσία μας καμαρωτοί παντού. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας αγνοούν σαν να είμαστε τίποτα φαιδρά άτομα...

Άσε που ο καθένας μας έχει πάρει ένα σωρό διπλώματα συμμετοχής και τα έχουμε κορνιζώσει να τα βλέπουμε να ανεβαίνει το ηθικό μας. 

Σε παρακαλώ πολύ, ανέβασε καμιά φωτογραφία να δείχνει το έμψυχο δυναμικό μας έτοιμο να επέμβει με αυταπάρνηση όπου και όταν κληθεί..." 

Μπορώ να κάνω και αλλιώς? Ορίστε η φωτογραφία που ζήτησες! Ζήτω οι οεα...

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γυαλί, μαλλί και αλεξίσφαιρο Lee.

GIMEL TAU LTD είπε...

Τι ωραία !!! και κατατοπιστική φωτογραφία.!!!
Θα ήταν όμως πιο ολοκληρωμένη αν στο κάδρο βρίσκονταν και οι Dukes, ο Μαγκάιβερ, ο Μπρους Λι, ο Ιππότης της ασφάλτου, ο Μπρους Γουίλις, ο Ραμπο, ο Σβαρτσενεγκερ, ο Πινοκιο, ο αστυνομος Σαίνης, ο Ποπάυ, ο Κακός Λύκος, και τόσοι άλλοι ήρωες.
Να τα προσέχουμε αυτά συνάδελφοι.
Αυτά τα ντοκουμέντα θα μείνουν για πάντα χαραγμενα στο μυαλό μας.

Ανώνυμος είπε...

Πίτα; Γιοκ;;

Ανώνυμος είπε...

Στο μεταξύ υπάρχει ένας που μας έχει σκοτίσει τα @@ στο R1 τέσσερις ώρες πατάει.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα πει να είσαι α(συ)ρματωμένος! hihi

SV1MO είπε...

Επιτρέψτε μου να εκφράσω την άποψη μου όσο ποιο καλοπροαίρετα γίνεται.
Δυστυχώς οι συνάδελφοι της ΟΕΑ δεν μπορούν να καταλάβουν μερικά απλά πραγματάκια, γιατί δεν θέλουν να καταλάβουν τον ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ κανόνα της φύσης.
Κάθε προϊόν, κάθε υπηρεσία, κάθε επάγγελμα , ο ίδιος ο άνθρωπος έχει την γέννηση του, την ανάπτυξη του την κορύφωση της δράσης, την επιπέδωση, (εδώ όλοι εύχονται το πλατό αυτό να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο και χρησιμοποιούν διάφορα μέσα γι αυτό ). Μετά είναι νομοτελειακό να αρχίσει η κατηφόρα, μέχρι που να εξαφανιστεί. (το προϊόν ή η υπηρεσία ή το επάγγελμα, ή ο άνθρωπος)
Κάποτε υπήρχε η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ , το περιοδικό 73, τα SVNEA στην έντυπη μορφή τους, ο τσαγκάρης ή ο παγοπώλης κλπ. Θα μπορούσα να αναφέρω χιλιάδες παραδείγματα. Το κάθε ένα από αυτά για διαφορετικούς λόγους δεν υπάρχει σήμερα. Αύριο κάποια που σήμερα υπάρχουν σε κάποια μορφή θα καταργηθούν. Να φέρω ένα παράδειγμα. Το FAX που κάποτε ήταν η επανάσταση της επικοινωνίας και σήμερα οδεύει προς το τέλος. Κάτι λίγες δημόσιες υπηρεσίες το χρησιμοποιούν. Άλλο κοντινό μας παράδειγμα. Τα SVNEA που σήμερα είναι σε ηλεκτρονική μορφή αλλά μορφή περιοδικού. Θα μπορέσει να ενταχθεί στο site όχι σαν δομή περιοδικού αλλά τα ίδια άρθρα μπορούν να υπάρχουν κάτω από ένα tag ή μια νέα ενότητα. Κάτι ανάλογο έκαναν και στον SZ1A, που είναι πολύ μικρότερος από την ΕΕΡ. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί να ξοδεύει το ταμείο τα έσοδα του, για σελιδοποίηση, και δεν εντάσσουν τα διάφορα άρθρα στο site.
Έτσι και η ΟΕΑ δεν έχει λόγο ύπαρξης σήμερα, γιατί υπάρχουν οι επαγγελματίες που αναλαμβάνουν δράση όταν υπάρξει κάποιο γεγονός. Πολύ σωστά γράφτηκε ότι ο ρόλος της περιορίστηκε στα να μοιράζει νερά στον Μαραθώνιο.
Το Κράτος έχει αναπτύξει αρμόδιες υπηρεσίες και έχει προηγμένα τεχνικά μέσα ώστε δεν βασίζεται σε ένα walkie-talkie των 50 Ευρώ. Σήμερα υπάρχει αρμόδιο Υπουργείο για να διαχειρίζεται τις κρίσεις.
Τελειώνοντας, η γνώμη μου είναι ότι αφού το Κράτος δεν έχει ανάγκη τις υπηρεσίες των ΟΕΑ και θέλουν να προσφέρουν, να δώσουν λίγη από την ενέργεια τους στην ΕΕΡ και σε αμιγώς ραδιοερασιτεχνικά θέματα, ώστε μετά το τέλος τις πανδημίας να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση των υπηρεσιών που προσφέρει η ΕΕΡ στα μέλη της και να συμβάλουν στην εξωστρέφεια της ΕΕΡ. Σαν παράδειγμα να φέρω, την συμμετοχή της ΕΕΡ σε κάθε contest που γίνεται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, ώστε να αρχίσει να ακούγεται ξανά το SZ1SV έξω από τα σύνορα της Ελλάδος.
Από την εμπειρία μου, πολλοί σύλλογοι του εξωτερικού με κάθε ευκαιρία, βγάζουν ένα ειδικό διακριτικό κλίσης και έτσι κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των άλλων συναδέλφων. Για παράδειγμα σας αναφέρω την θερμή υποδοχή που είχαν τα ειδικά διακριτικών SX(?)A, SX200XXX και SZ21XX
Πιστεύω ότι η ΕΕΡ θέλει χέρια και ιδέες για ένα καλύτερο αύριο, που μετά τον κορονοϊό θα είναι διαφορετικό από το χτες.
73 Μιχάλης (SV1MO)

GIMEL TAU LTD είπε...

ΝΑΙ... και μισό κιλό βαρελίσια !!!
Ρε Μιχάλη, εδώ θέλει άλλα μέσα όπως χειρουργική επέμβαση ας πούμε στον εγκέφαλο μερικών.
Δεν λύνεται έτσι απλά το πρόβλημα του ανεγκέφαλου καρεκλοκένταυρου.
Είσαι χρόνια στο κουρμπέτι και ξέρεις.
Άντε τώρα να πείσεις τον άχρηστο ότι δεν είναι πλέον χρήσιμος, που εδώ που τα λέμε ποτέ δεν ήταν, απλά έτσι νόμιζε, όπως επίσης νόμιζε ότι, ΟΛΟΙ είμαστε χάνοι του Σαρωνικού.
Όχι δεν είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

@ 1 Απριλίου 2021 - 4:52 μ.μ.
Εδώ σε λίγο θα ψήσουμε αρνί, εσύ ακόμα πίτες ονειρεύεσαι;

Δε βγαίνει φέτος το ταμείο για πίτες...του χρόνου και βλέπουμε...

Ανώνυμος είπε...

Οι εποχές αλλάζουν για αυτό υπάρχει και η δια βίου μάθηση. Αρκετοί από τους ΟΕΑάδες χρειάζεται να εκπαιδευθούν στο χόμπι και τότε ίσως μπορεί να προσφέρουν αυτά που ονειρεύεται ο Μιχάλης. Αλλά με εμπειρία μέχρι τώρα στους επαναλήπτες και σχεδόν μηδενική στο χόμπι πως να προσφέρουν; Ήρεμα ρωτάω. Άσε που αυτού του τύπου οι υποστηρίξεις κυρίως αφορούν οργανωμένες επίσημα ως εθελοντικές ομάδες, αλλά μπορούν να υποστηρίζονται και από ομάδες πολιτών της citizen band. Πάαανε οι καιροί που υπήρχαν επιδοτήσεις (για τους συλλόγους) και φωτογραφίες για τους οεάδες.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν θα σώσουν κανέναν, ίσως ως πρόσκοποι θα περνούσαν καμία γριά το δρόμο και θα ήταν περισσότερο παραγωγικοί. Αν περνούσε μία φορά με χιόνια και δεν ζητούσαν τη συνδρομή μου, δεύτερη με φωτιά και τρίτη με σεισμό και με αγνοούσαν πεισματικά, δεν θα επέμενα.
Θα προσφερόμουν μια τελευταία να συνδράμω απεγκλωβίζοντας το ever given και αν πάλι έτρωγα πόρτα, θα άλλαζα χόμπυ.
Ίσως από την άλλη το πάθος για την στολή να είναι δυνατότερο απ' όλες τις απορρίψεις. Το 'χω πάθει με γκόμενα, άλλωστε.

Παρόλα αυτά αν έτσι τη βρίσκουν, να βγάζουν σέλφι με τις κίτρινες στολές, ας αντλήσουν χαρά από αυτό. Μήπως και εμείς που γεμίζουμε σλοτ, είμαστε καλύτεροι;

Ανώνυμος είπε...

@2:43 μου αρέσει η σκέψη σου, ας φοράνε ότι χρώμα γιλέκο θέλουν είχα μια σκασίλα

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το χόμπι έχει διεξόδους για όλους. Άλλος ασχολείται με το dxing, άλλος με το contesting, άλλος με κατασκευές, άλλος με δορυφορικές επικοινωνίες, κλπ. Αυτούς όλους δεν τους παίρνει κανείς είδηση, ακολουθώντας τον μοναχικό βίο. Άλλοι πάλι οι ποιο ριψοκίνδυνοι ασχολούνται με προσφορά υπηρεσιών σε έκτακτες ανάγκες και γνωρίζονται από τα κίτρινα γιλέκα και τα διάφορα φορητά και μικρόφωνα που συνήθως φέρουν επί αυτών καθώς και ένα άλσος κεραιών στα αυτοκίνητα τους. Πέρασα και εγώ από το σώμα για δυο μήνες αλλά τα παράτησα γιατί δεν μου πήγαινε το κίτρινο χρώμα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε αλλά μπήκε Απριλης και πίτα δε φάγαμε! Όλα τα αλλά με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

Ανώνυμος είπε...

"Άλλοι πάλι οι ποιο ριψοκίνδυνοι ασχολούνται με προσφορά υπηρεσιών σε έκτακτες ανάγκες"
Καλά, αν αυτό το έγραψες για πλάκα καλώς. Αν το πιστεύεις λυπάμαι για τη διανοητική σου κατάσταση, άκου ριψοκίνδυνοι, λες και πηγαίνουν στην Ανταρκτική... Κανονικά αντί μπουφάν μπορούν να φορούν τα απλά φωσφοριζέ γιλέκα εκτός αν είναι χειμώνας κλπ. Άσε που μεσα στο διάβα των χρόνων πολλά κίτρινα (και μέχρι πριν 2 χρόνια μπλε) γιλέκα εξαφανιζόντουσαν και δεν επιστρέφονταν. Τα σωματεία βέβαια ποτέ δεν δίνουν λογαριασμό στα μέλη πόσα γιλέκα αγόρασαν, πόσα έμειναν και που βρίσκονται. Να τα λέμε και αυτά, διότι το κίτρινο μπουφάν παίζει και ένα ρόλο φετίχ για αυτόν που το φορά, οπότε αργεί να το επιστρέψει ή δεν το επιστρέφει. Κάτι σαν τα στρατιωτικά Αμερικάνικα τζακετ που τα ακριβοπλήρωνες κάποτε, προκειμένου να εμφανίζεσαι επαναστάτης, ανένταχτος, κουκουές και ότι μπορεί να φαντασθείς, ωραίες εποχές, εποχές Πασοκ - είχες χρήμα και τα πλήρωνες.

2Mδης είπε...

ΓΙΑΤΙ να μην φορέσουν οι οεα φουστανέλες για το 2021??
Ήρεμα ρωτάω...

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Group είπε...

Ναι αλλά η φουστανέλα δεν πάει μόνη της, πάει ασορτί με φυσεκλικια και άλογο !!!

Ανώνυμος είπε...

Δε μου λέτε εσεις που ξέρετε. Για τα 200 χρόνια παίζει να γίνει καμία εκδήλωση με φαΐ; Αν ξέρει κάποιος ας γράψει να κανονίσω με την οικογένεια. Αλλά σίγουρα έγκυρες πληροφορίες γιατί πέρυσι τρώγαμε τσάι με φρυγανιά δυο μέρες για να πάμε στην πίτα να φάμε και στο τέλος την ακύρωσαν.

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Group είπε...

Πω πω, μου ήρθε τώρα μια εικόνα στο μυαλό μου.
Να εφοδιαστούν οι οεα με καμιά δεκαριά ΚΙΤΡΙΝΑ άλογα και να ιππευουν οι επικεφαλής μαζί με το άλλο το ίδρυμα, δε θυμάμαι τώρα πως το λένε, ΠΙΚΠΑ? κάπως έτσι τέλος πάντων και σε κάθε έκτακτο γεγονός, σοβαρό όμως και όχι τρίχες, να επεμβαίνει αυτή η έφιππη ομάδα κρούσης!!!
Τι εικόνες δημιουργει το μυαλό του ανθρώπου καμιά φορά!!!???