Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Είναι ενός που δεν τον ξέρετε εσείς...


Έχει ενδιαφέρον να βλέπεις σε ένα συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα (ΕΣΠΑ), κόμβους της ΕΕΡ σε ένα δίκτυο WiFi. 


Τρεις εξ αυτών βρίσκονται στην ταράτσα της Παύλου Μελά και ένας στον Ρέντη, Λεωφόρος Κηφισού 59.

Φαντάζομαι τα μέλη του εν λόγω σωματείου γνωρίζουν επακριβώς τι εξυπηρετούν αυτοί οι κόμβοι -πως χρηματοδοτήθηκαν- και δεν είναι εφτασφράγιστο μυστικό της ψηφιακής επιτροπής...



(Οι κακές γλώσσες λένε ότι ούτε κάποια μέλη του ΔΣ γνωρίζουν, ούτε οι αφελείς που έτρεξαν να βοηθήσουν "μη χαθεί το κτίριο" ούτε ο φαρμακοποιός).

Αυτό θα πει διαφάνεια...


111 σχόλια:

2Mδης είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ σε αυτήν την ανάρτηση να σχολιάσετε ΜΟΝΟΝ συγκεκριμένα για το θέμα της.

Οτιδήποτε άλλο σχόλιο προσθέστε το στην προηγούμενη ανάρτηση, ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε χτύπησες φλέβα !! Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ !!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, μπορεί να είναι και αυτό κατά σύμπτωση τυπογραφικό ή εκ παραδρομής λάθος όπως είχε γίνει και με το "Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών" που είχε έδρα στην Π.Μελά 42 Περιστέρι....
και που είσαι ακόμα!

Ανώνυμος είπε...

Η σχέση grnet και εερ πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά. Υπάρχει από οσω ξέρω ένα ασαφές μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ τους για να καλύπτει τις "δουλιτσες" . Είναι μια από τις κυρίες πηγές εργολαβιών για ορισμένους εκεί μέσα. Ενοω και από τις δύο πλευρές. Προσέξτε μάγκες. Αυτές οι δουλειές χαλουν στην μοιρασιά και τα δυσαρεστημενα στόματα ανοιγουν .Τελικά ουδέν κρυπτόν.....

2Mδης είπε...

Άσχετο:
Στο Λυκαίο όρος, έξω από την Μεγαλόπολη, υπάρχει ένας ακόμα κόμβος που συνδέεται μέσω Δολιανών στο δίκτυο, με "πιάτα" που εγκαταστάθηκαν στον οικίσκο που βρίσκεται το R2.

Απο ποιους έγινε η εγκατάσταση?

Από ποιους πληρώθηκε η εγκατάσταση, τα υλικά, τα έξοδα μετακίνησης?

Λάβετε υπόψιν ότι άσχετα με το τι ρωτάω, δυο πράγματα υπάρχουν: Αυτά που ξέρω και αυτά που κάνω ότι δεν ξέρω...

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιολογική αποστολή. Οι γνωστοί εργολάβοι. Τρεις τον αριθμό. Εμφανείς δύο. Τα τιμολόγια ένας. Κάπνισμενα.

Ανώνυμος είπε...

Ουάου και οι υπόλοιποι φαρμακοποιός και σία δεν γνωρίζουν τίποτα; Και αν δεν γνωρίζουν δεν ρωτούν; Γιατί αν δεν ρωτούν τι θέλουν μέσα στο ΔΣ; Ήρεμα ρωτάω

Ανώνυμος είπε...

Τελικά όσα κυκλοφορούν εδώ και καιρό στην ραδιοερασιτεχνική πιάτσα αποδεικνύονται. Εχω την εντύπωση οτι κάποιοι πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη και ήρθε πλέον η στιγμή να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕΙ ο απολογισμός του ΔΣ και να μπει εισαγγελέας, γιατί βρωμάει πολύ το πράγμα.
Οσοι ψηφίσουν απαλλαγή του ΔΣ στην ερχόμενη ΓΣ, σημαίνει οτι εγκρίνουν τις αδιαφανείς μεθοδεύσεις και τις λαμογιές και με την απαλλακτική ψήφο τους θα βάλουν την οριστική ταφόπλακα στην ΕΕΡ.

Ανώνυμος είπε...

Για αυτόν τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που βρίσκεται σε εγκαταστάσεις της Ένωσης, όπως λέγεται και ΔΕΝ καλύπτει δικές της ανάγκες, άραγε υπάρχουν αποφάσεις του ΔΣ που τις έχουν εγκρίνει;
Αν ναι με ποιο σκεπτικό;
Ο εκάστοτε πρόεδρος ήταν ενημερωμένος για αυτές τις πράξεις, ή υπάρχουν άτομα μέσα και κοντά στο ΔΣ που δρουν ανεξέλεγκτα;
Αν όλα αυτά είναι αληθινά, ποιος ευθύνεται;
Αυτά είναι ερωτήματα πού πρέπει να τεθούν στην ΓΣ.
Τα μέλη έχουν δικαίωμα να ξέρουν τι γίνεται σε αυτό το σωματείο που το στηρίζουν με την συνδρομή τος.
Κάποιος υπεύθυνος πρέπει να υπάρχει,εκτός αν η Ένωση είναι ξέφραγο αμπέλι!

Ανδρέας Νικόλαος Ερμής Μέλι Πέτρος είπε...

Πηες της πιάτσας ισχυρίζονται ότι οι αρμόδιες αρχές γνωρίζουν αλλά δεν παρεμβαίνουν. Γιατί άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα αυτά που γράφονται εδώ, θα δημιουργούν απορίες σε συνάδελφους σχετικά με το γιατί να γίνονται ολα αυτά και τι σχέση μπορεί να έχουν οι ραδιοερασιτεχνες. Γιατί το grnet "συνεργάζεται" με ραδιοερασιτεχνικο σύλλογο για να έχει εγκαταστασεις στα βουνά ενώ θα μπορούσε άνετα με την ιδιότητα του "δημοσίου φορέα" να έχει πρόσβαση σε κάθε βουνό που υπάρχει , αστυνομία, πυροσβεστική, ΟΤΕ ,ερτ, στρατός , αεροπορία, κλπ ? . Μήπως εγκαταστασεις που κανονικά απαιτούν άδειες,ΣΥΛΛΙΑ, ΕΚΧΟ γνωστοποίηση στην ΕΕΤΤ , περιβαλλοντικές μελέτες κλπ, υλοποιούνται παρακαμπτοντας όλους τους σκοπέλους τις καθυστερήσεις και το κόστος, χαρακτηριζόμενες ως ραδιοερασιτεχνικές, που ως γνωστό , μέχρι σήμερα απαλλάσσονται από αυτά ?
Μήπως είναι μεγάλο το δέλεαρ και για τις δυο πλευρές ? Είναι απλό . Εγώ ο χασάπης, υπογράφω ένα μνημόνιο συνεργασίας με ενα χειρουργό και βάση αυτού κάνω χειρουργικές επεμβάσεις στο κρεοπωλείο μου. Τάσο απλά. Επίσης πρέπει να διερευνηθεί αν αυτοί που που κάνουν τις εγκαταστάσεις έχουν τις κατάλληλες πιστοποιησεις (πτυχία , άδειες εξασκήσεως επαγγέλματος ραδιοηλεκτρολόγου) που ο νόμος απαιτεί για καθε ραδιοηλεκτρική εγκατάσταση ή κρύβονται πίσω από την ραδιοερασιτεχνική ιδιότητα που κανένα επαγγελματικό δικαίωμα δεν παρέχει. Γιατί πχ η εγκατάσταση ζεύξης για λογαριασμό του grnet από τις εγκαταστάσεις ενός σωματείου προς το τάδε νοσοκομείο, μόνο ραδιοερασιτεχνική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να τα γράφετε εδώ όλοι εσείς όλα αυτά, γιατί δεν απευθύνεστε στην διοίκηση και αν αυτή δεν σας απατήσει σε "εύλογο χρόνο" δεν τραβάτε στις αρμόδιες αρχές? Εχει αποδειχτεί χρόνια τώρα ότι το μπλοκ αυτό δεν μπορεί να δώσει οριστικές λύσεις. Η Γεν. Συν. δεν μπορεί και δεν ξέρει και δεν θέλει να δώσει λύσεις. Οι "αρμόδιοι" δεν χαμπαριάζουν από αυτές τις αναρτήσεις όπως αποδεικνύεται εδώ και κάμποσα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Καλά. Και οι αρχές τι κάνουν. Η εποτευουσα αρχή κοιμάται; Το υπουργείο? η εεττ? Μήπως έχει σπάσει το απόστημα και το πυον βρομάει; Μήπως ήλθε η ώρα να καταλογιστουν ευθύνες σε κάθε πλευρά. Προφανώς το φιλοξενο blog του Γιάννη δεν είναι ο τόπος που θα πρέπει να ξεκαθαρίζουν αυτά τα θέματα. Η γενική συνέλευση είναι το μόνο αρμόδιο όργανο. Ας ανοίξουν οι συνάδελφοι τα μάτια και τα αυτιά τους και όσοι γνωρίζουν, τα στόματα τους. Διαφορετικά προβλέπω να υπάρχει καταιγισμός αποκαλύψεων με απρόβλεπτες συνέπειες.



Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμο 18/11/21, 5.44μμ: Είναι πολύ λογικά αυτά που λες και αν πραγματικά ισχύουν, αυτό που είναι εμφανώς κερδισμένο από αυτό το μνημόνιο συνεργασίας είναι το GRNET, γιατί παρακάμπτει γραφιοκρατικούς σκοπέλους βάζοντας μπροστά τους ραδιοερασιτέχνες. Η ΕΕΡ όμως πώς κερδίζει από μιά τέτοια συμφωνία? Γιατί αν θυμάμαι καλά, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά.

Ή μήπως εννοείς οτι δεν κερδίζει η ΕΕΡ, αλλά κερδίζουν αυτοί που υλοποιούν το συγκεκριμένο μνημόνιο, εκμεταλευόμενοι τις υποδομές της ΕΕΡ στην ταράτσα των εντευκτηρίων και στα βουνά?

Ανώνυμος είπε...

Εκεί που η μαγεία του ραδιοερασιτεχνισμού συναντάει την ψυχολογία της κονόμας...

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η πληροφορία που αποκάλυψε ο Γιάννης αποδεικνύει ότι κάποιοι δεν είναι "ερωτευμένοι" με τις καρέκλες τους, αλλά με ....άλλα. Γι' αυτό δείχνουν προς τα έξω ότι ...ψιχαλίζει..

Ανώνυμος είπε...

@18 Νοεμβρίου 2021 - 7:01 μ.μ. έχεις να πεις κάτι άλλο και χρήσιμο; Διότι οι απλοικές σου σκέψεις δεν μπορούν να εφαρμοσθούν επειδή οι περισσότεροι είμαστε έξω από την πόρτα ή στο μεταίχμιο. Αν γνωρίζεις από λειτουργία σωματείων θα ήξερες πως χρειάζεται κάποιος να είναι ενήμερος ταμειακά για να ψηφίσει στη ΓΣ. Επιπλέον οι συντάκτες του κατ/κού είχαν φροντίσει να υπάρχουν απλά μέλη και τακτικά που ψηφίζουν! Αυτό αμέσως χωρίζει το πόπολο σε αυτούς που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις ΓΣ οι οποίοι είναι οι περισσότεροι αριθμητικά και καταβάλλουν το μεγαλύτερο μέρος των συνδρομών (κάτι αντίστοιχο αντέγραψε και ο νέος σύλλογος). Ύστερα, νομίζω έχουμε δικαίωμα να σχολιάζουμε εδώ, εσύ που ρωτάς γιατί δεν κάνεις τα βήματα που λες να κάνουμε; Εξυπνάδες δεν χρειάζονται, αν θες να σχολιάσεις ελεύθερα, τις νουθεσίες κράτα της για εσένα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...19 Νοεμβρίου 2021 - 11:19 Γράφεις:
........επειδή οι περισσότεροι είμαστε έξω από την πόρτα ή στο μεταίχμιο.....
Η φράση αυτή που ΕΣΥ έγραψες δικαιολογεί τα όσα γράφεις παρακάτω. Οπότε δεν αξίζουν σχολιασμού τα περί σωματείων κλπ. Όσο για τα μέλη που χωρίζονται σε "ΜΕ" δικαίωμα ψήφου και "ΧΩΡΙΣ" δικαίωμα ψήφου, ας πρόσεχαν και ας διάβαζαν το καταστατικό, όταν μπήκαν στον σύλλογο και ας διαγραφούν τώρα που το κατάλαβαν. Δεν είναι υποχρεωτικό να παραμένουν και να κλαίνε για την κακούργα την κοινωνία που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει.

Ανώνυμος είπε...

@19 Νοεμβρίου 2021 - 1:52 μ.μ. συνεπώς εσύ που μάλλον παρέμεινες κάνε τον αγώνα σου. Ειδικά και μόνο για το συγκεκριμένο σύλλογο τα απλά μέλη κάνουν χρήση μόνο των υπηρεσιών, δεν υπάρχει λόγος παραίτησης. Τα μη τακτικά μέλη άλλων σωματείων να προσέχουν γιατί εκεί η μόνη τους διαφορά είναι να μην ψηφίζουν χωρίς καμία άλλη υπηρεσία. Κατάλαβα περίπου που κινείσαι - δεν αξίζουν περισσότερου σχολιασμού τα γραπτά σου Δημήτριε

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να ξέρω, αν η ΕΕΤΤ κάνει έναν έλεγχο σε εγκαταστάσεις ραδιοερασιτεχνικού σωματείου και (απίθανο βέβαια),διαπιστωθεί η ύπαρξη και λειτουργία συστημάτων που δεν έχουν σχέση με το σωματείο, τι γίνεται;
Υπάρχει υπεύθυνος,ποιες είναι οι κυρώσεις ;

Ανώνυμος είπε...

Στο άρθρο 15 της (κατάπτυστης) υπουργικής απόφασης 38200/1136/2011 αναφέρονται και τα εξής:

(15.4) Απαγορεύεται η συνεγκατάσταση στον ίδιο χώρο αδειοδοτημένου ραδιοερασιτεχνικού σταθμού με μη νόμιμο ή μη αδειοδοτημένο σταθμό άλλης υπηρεσίας ραδιοεπικοινωνιών.

(15.5) Ο αδειούχος ερασιτέχνης απαγορεύεται να χρησιμοποιεί την ραδιοερασιτεχνική του ιδιότητα με σκοπό την παραπλάνηση των αρχών για την κάλυψη μη νόμιμων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με ραδιοεπικοινωνίες.


Τώρα μην ρωτάς τι κάνει η ΕΕΤΤ, φαίνεται ότι τόσο ο Halifax όσο και ο Δημητράκης έχουν κερδίσει ασυλία στον προηγούμενο γύρο.

Ανώνυμος είπε...

Έχω την αίσθηση ότι ο halif δεν έχει πλήρη εικόνα για το θέμα.... Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και τίποτα.. Λέω εγώ τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί ο halifs νά μην έχει εικόνα για το θέμα, αλλά σίγουρα έχουν οι υποτακτικοί του.
Και ποιος είναι υπεύθυνος για αυτούς και τις πράξεις τους;

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει εικόνα για το θέμα ;; Ποιός; ο εμπνευστής,ο οργανωτής και κλειδοκράτορας ; Ελα για να σοβαρευτούμε λίγο...Γιατί άραγε τα χάλασε ο πάλαι ποτέ "αντ'αυτού" με το αφεντικό του; Θα μας πςί ή όχι; επειδή μαζί τις κάνανε τις εργολαβίες...

Ανώνυμος είπε...

Του βγήκε με κόκκινο στην στροφή το "αφεντικό" και ο "αντ'αυτού" έφαγε τα μούτρα του

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ποιος είναι ο "Χαλίφης", το "αφεντικό", ο Δημητράκης, ο "αντ' αυτού", ο κλειδοκράτορας, ο οργανωτής??? Σα να μαζευτήκανε πολλές "άγνωστες λέξεις". Εξακολουθείτε να αναφέρεστε στο ευαγές Ίδρυμα στο Pigeon City?

2Mδης είπε...

Ειναι από άλλο χωριό δεν τους ξες...

Ανώνυμος είπε...

πάρε,πάρε πάρε, αύριο κληρώνει!

Ανώνυμος είπε...

2μήδη, θέλω τις αποδόσεις για την αυριανή ΓΣ, όχι για τις εκλογές. Τί δίνει την μεγαλύτερη απόδοση, και ποιές ανατροπές να περιμένουμε:

1) Θα παραιτηθούν (το έχουν ξανακάνει)
2) θα σου κάνουν πρόταση διαγραφής (το έχουν ξανακάνει)
3) Υπάρχει τυπογραφικό λάθος στο site GRnet, σχετικά με τα λινκ που είναι στο όνομα της ΕΕΡ στην Λ. Κηφισού (το έχουν ξανακάνει με το ΙΔΑΦΚ)
4) Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από το ΔΣ (το έχουν ξανακάνει)
5) θα πουν οτι για όλα φταίει η πρηγούμενη τετράδα (το έχουν ξανακάνει)

Ανατροπές που σε πάνε ταμείο:
1) Ο φαρμακοποιός θα κάνει πρόταση μομφής.
2) Θα γυρίσουν οι δυσαρεστημένοι για να βάλουν πλάτη για το ακίνητο.
3) Οι γλάστρες θα ξεσηκωθούν.
4) Θα καταψηφιστεί ο απολογισμός του ΔΣ

Ανώνυμος είπε...

@21 Νοεμβρίου 2021 - 12:29 π.μ. λέω τίποτα από όσα αναφέρεις μάλλον θα πάει για την επόμενη Κυριακή. Εκτός αν στα τακτικά μέλη υπάρχει μεγάλο ποσοστό απληροφόρητων ή ανάλγητων και έχουν στείλει ψηφοδέλτια... Τότε η κατάσταση είναι ανίατη και δεν χρειάζεται να ξανα ασχοληθώ.

Ανώνυμος είπε...

Εχει αρχίσει και διεξάγεται κανονικά η Γ.Σ. με 28 είκοσι οκτώ παρόντες.

Ανώνυμος είπε...

Με 28 ακόμα εύχουμαι απαρτία?
Απάντηση ΝΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο "Εθνικός" σύλλογος με τα 120 τακτικά μέλη κάνει ΓΣ με 28 (συνέλευση πολυκατοικίας). Εκεί τον κατάντησαν.Και έχουν το θράσος να θέλουν να εκλεγούν για να τον αποτελειώσουν.Διορθώνω: 27 μέλη .Οι φαρμακοποιοί δεν πιάνονται στο μέτρημα.

Ανώνυμος είπε...

Για να υπάρχει απαρτία πρέπει να συμμετέχουν το 1/4 των ταμειακώς εντάξει. Φαίνεται οτι παρακολουθούν την ΓΣ 28-30 μέλη.
Αν αφαιρεθούν οι υποψήφιοι για τις αρχαιρεσίες που ακολουθούν πρέπει να είναι παρόντα κάτω από 20 άτομα.
Υπάρχουν και ψηφίζουν 28 μέλη, άρα πρόκεινται για σωματίου 120 μελών τα οποία με την συνδρομή τους το στηρίζουνε.
Πρώτη φορά διαπιστώνεται απαρτία από την πρώτη Κυριακή.
Μάλλον πρόκειται περί σκηνοθεσίας ΓΣ.
Αν και οι εκλογική διαδικασία είναι η ίδια, τότε είναι γνωστό το νέο δσ.
Ραντεβού σε 2 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

29. Ο χοντρός πιάνει για 2.

Ανώνυμος είπε...

O her ευχαρίστησε το grnet. Γιατί άραγε?

Ανώνυμος είπε...

@21 Νοεμβρίου 2021 - 12:01 μ.μ. είσαι σίγουρος για το 1/4; Γιατί σε όλα τα υγιή σωματεία χρειάζεται το 50+1 ταμειακώς εντάξει. Για τον κύριο που γράψατε ευχαρίστησε το grnet δεν ξέρω, βάζω στοίχημα όμως πως ακόμη και αν δεν αλλάξει η κατάσταση σε 2 χρόνια πάλι θα είναι υποψήφιος με... τους ίδιους που όψιμα λοιδορεί. Από 120 τακτικά και λίγες εκατοντάδες απλά μέλη αν 20 περίπου (εκτός υποψηφίων) παρίστανται στην ΓΣ αυτό δείχνει την απέχθεια τους στους υποψηφίους και κατάντια για τους υποψηφίους που το δέχονται.

Ανώνυμος είπε...

Απέχθεια... σωστά το γράφεις.

2Mδης είπε...

Ιστορίες από την ντουλάπα...

Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια, έλεγα στον τότε πρόεδρο ενός σωματείου στο οποίο ήμουν μέλος, ότι έπρεπε να αλλάξουμε καταστατικό, να το κάνουμε πιο σύγχρονο για να ανοίξει ο σύλλογος σε νέα μέλη να γίνει πιο δημοκρατικό κλπ.

Μου επεσήμανε ότι για τέτοιου είδους αλλαγή απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία των ταμειακά εντάξει τακτικών μελών, πράγμα δύσκολο να επιτευχθεί.

"Δεν είναι δύσκολο, αν η καταστατική συνέλευση γίνει στις αρχές του έτους που ελάχιστοι έχουν πληρώσει, οπότε πιο εύκολα θα επιτευχθεί απαρτία" του είπα.

Ο πρόεδρος τότε μου απάντησε με στόμφο ότι δεν θα προβεί ποτέ σε τέτοιου είδους "μεθόδευση" με ελάχιστο αριθμό μελών να κάνει συνέλευση!

Πως τα φέρνει ο καιρός... Μερικά χρόνια αργότερα και προκειμένου να γυρίσει πρόεδρος, να προβαίνει στις ίδιες και χειρότερες μεθοδεύσεις που τότε απέρριπτε!

Φαίνεται σε κάποιους δεν χάθηκε μόνο η δημοκρατική ευαισθησία.
Χάθηκε και το φιλότιμο...

Η περιγραφόμενη περίπτωση αφορά σωματείο μελέτης των αυτοκρατορικών πιγκουίνων. Οποιαδήποτε ομοιότητα με γνωστά πρόσωπα ή ζώα είναι σύμπτωση._

Ανώνυμος είπε...

Για να μην υπάρχει κάποια αμφιβολία, αντιγράφω από το Καταστατικό: "Αι Γ.Σ. ευρίσκονται εν απαρτία παρισταμένων του ενός τετάρτου (1/4) πλέον ενός των ταμειακώς εντάξει Τακτικών Μελών.
Άρα 27Χ4=108+1=109. Το οποίο σημαίνει μείναμε καμμιά εκατοστοί νοματαίοι. Γι αυτό και δεν υπάρχουν άλλοι για να αντικαταστήσουν τον χαλι-φαξ και τον γκολφ-στριμ.

Ανώνυμος είπε...

2Μδη βάζεις στοίχημα ότι αυτό το σωματείο μελέτης των αυτοκρατορικών πιγκουίνων θα πάει αύτανδρο πολύ σύντομα; με τις α λα καρτ μεθοδεύσεις που γίνονται ούτε διασωλήνωση δεν το σώζει. Μόνο αν κάποια φωτισμένη ΓΣ, ανθρώπων με κοινή λογική, διαγράψει τον halif την υπολοχαγό τον Θεσσαλονικιό και τον αντ'αυτού και τους στείλει στα σπίτια τους μια και καλή ,με την αιτιολογία ότι τα πεπραγμένα τους ήταν αντίθετα προς τον σκοπό και τα συμφέροντα του σωματείου,μόνο τότε θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του αυτό το σωματείο μελέτης των αυτοκρατορικών πιγκουίνων.

Ανώνυμος είπε...

Είπες την σωστή φράση: "Μόνο αν κάποια φωτισμένη ΓΣ, ανθρώπων με κοινή λογική....." Μόνο που τέτοια (ΓΣ) δεν θα υπάρξει διότι άλλους τους έδιωξαν, άλλους τους υποχρέωσαν να φύγουν και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους "κατέβασαν ρολά" και δεν ενδιαφέρονται για το μαγαζάκι. Όσοι έμειναν και οι υποτακτικοί τους βρίσκονται σε ένα ιδεατό κόσμο, που δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Μέχρι να εξυπηρετείται η καταβολή χρημάτων υπέρ του ακινήτου θα υπάρχει ένδειξη ζωής. Μετά βλέπουμε...
Αλήθεια για πόσα μέλη πληρώνει συνδρομή στον υπερπόντιο οργανισμό?

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά όσοι δεν παρακολουθήσατε την ΓΣ χάσατε !! Τέτοια κωμωδία τέτοια παρωδία Γενικής Συνέλευσης ούτε στο θέατρο σκιών .Καμιά σχέση με τις ΓΣ που ξέραμε μέχρι τώρα.Ανέτοιμο το ΔΣ να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ,απόλυτη προχειρότητα στις προτάσεις του ΔΣ προς την ΓΣ Τα συνήθη πρόβατα ψήφιζαν αβασάνιστα όπως πάντα .Ο Πρόεδρος της ΓΣ καταγέλαστος και άμοιρος
απλά ψέλλιζε ότι του υπαγόρευαν οι υποβολείς . Ο απόλυτος κλαυσίγελος.

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 21/11/21 3.44μμ: "Μόνο αν κάποια φωτισμένη ΓΣ, ανθρώπων με κοινή λογική..." Δυστυχώς, αυτοί που έχουν μείνει και ψηφίζουν είναι κάτι γεροντάκια και ο φαρμακοποιός. Αν περιμένεις να γίνει η επανάσταση απ αυτούς, πρόκοψες. Γι αυτό και ο Χαλίφης επενδύει στα κίτρινα γιλέκα. Τους χαϊδεύει τα αυτιά, τους δίνει αβέρτα διπλώματα και παράσημα για να τους έχει ευχαριστημένους και να τον ψηφίζουν. Κι αυτοί καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια. Και πίνουν νερό στ όνομα του. Τί, ΟΧΙ?

Ανώνυμος είπε...

Habemus papam στο Περιστέρι

Αποτελέσματα Αρχαιρεσιών 21/11/2021
Έγκυρα Ψηφοδέλτια: 73

Α. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΨΗΦΟΙ
ΔΑΡΚΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ SV1IW 44
ΤΡΑΪΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ SV1GE 25

Β. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ.
ΔΑΡΚΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ SV1IW 39
ΔΑΡΚΑΔΑΚΗ ΝΑΤΑΣΑ SV1KP 43
ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ SV1IYA 38
ΠΕΡΡΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ SV2FWV 53
ΡΑΜΑΝΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ SV1AMY 41
ΤΡΑΪΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ SV1GE 33
ΤΡΑΝΣΒΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ SV2HPH 39
ΧΙΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ SV1QVW 20

Γ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ SV1PBX 34
ΜΑΚΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ SV1AGU 40
ΜΑΡΤΣΟΥΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ SV1PMQ 37
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ SV1HAK 41


Μετά από αυτά η Εφορευτική Επιτροπή ανακήρυξε επιτυχόντες τους παρακάτω:

Πρόεδρος:
ΔΑΡΚΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου (κατά αλφαβητική σειρά)
ΔΑΡΚΑΔΑΚΗ ΝΑΤΑΣΑ SV1KP
ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ SV1IYA
ΠΕΡΡΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ SV2FWV
ΡΑΜΑΝΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ SV1AMY
ΤΡΑΪΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ SV1GE
ΤΡΑΝΣΒΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ SV2HPH

Αναπληρωματικό Μέλος
ΧΙΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ SV1QVW

Μέλη Εξελεγκτικής Επιτροπής (κατά αλφαβητική σειρά)
ΜΑΚΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ SV1AGU
ΜΑΡΤΣΟΥΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ SV1PMQ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ SV1HAK

Αναπληρωματικό Μέλος
ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ SV1PBX

Ανώνυμος είπε...

20 ακυρα !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

H επαναφορά του χοντρού από τα αζήτητα έφαγε τον μέχρι τώρα ταμία που είχε ανακατευτεί στα γιλέκα. Βλέπετε ο χοντρός είναι πιο υπάκουος. Στα τηλέφωνα άλλωστε με τις υποδείξεις δεν τον ανέφεραν οποτε τον έφαγε η μαρμάγκα. Χαίρομαι που ο Κώστας δεν εξελέγη στην επιτροπή και θα διατηρήσει την σοβαρότητα του. Λογικά προεδρος της επιτροπής ο φαρμακοποιος σαν παλιός και έμπειρος!
Περιμένουμε με αγωνία την στιγμή που θα εκδικαστεί η μύνυση του Χαλίφη στον Αρμενιστή για όσα του έσουρνε προεκλογικά.
Από τα 100+ τακτικά μέλη που απέμειναν, τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά βγήκε πανηγυρικά η νέα (απ' τα παλιά) παρέα. Καμμιά έκπληξη. Τι είχες Γιάννη? Τι είχα πάντα (εδώ και 10-15 χρόνια). Κλασσική Ελλάδα, ή Μπόλεκ και ο Λόλεκ μια ζαρντινιέρα και μια γλάστρα.
Μια συμβουλή. Να παραιτηθεί ο gosfstream ώστε να συμπληρώσει ο επιλαχών και να γίνουμε μια σωστή "ωραία ατμόσφαιρα".
Ερώτηση: Πίττα θα κόψετε? Γιατί θα μετρήσω κεφάλια και αλίμονο να τα βρω πάνω από 30-40

Dx Plus Hellenic Radio Amateur Group είπε...

Κι ύστερα λένε ότι δεν υπάρχουν φαντάσματα!!!
Ολοζωντανα μπροστά μας κάνουν πάρτι και δεν κουνιέται φύλλο.
Ξεφτιλισμενοι.
Αντί να κρυφτούν στο λαγούμι τους, έχουν το θράσος και προβάλλονται ως μεσσίες!!!
Αυτή η "Γ. Σ.", ήταν και η τελευταία παράσταση των περιφερομενων Καραγκιόζηδων πριν διαλυθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ αυτός ο σύλλογος.
Κρίμα, 1000 φορές κρίμα.
Να ζήσουμε να την θυμόμαστε, την θεία Μάρω εννοώ.
73 de SV1GRM

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτη ανανέωση!! Νέα πρόσωπα . καινούργιες φρέσκες ιδέες ,προοδευτικές μέθοδοι διοίκησης ,ΜΠΡΑΒΟ!!! Από ότι βλέπω στα αποτελέσματα των εκλογών όλα τα μέλη του νέου ΔΣ είναι εκλεκτά ένας και ένας. Τίποτα πια δεν θα θυμίζει την μούχλα και την δυσοσμία των τελευταίων 15 χρόνων.
Μιά νέα χρυσή περίοδος ξεκινά για το σωματείο.Και πάλι Μπράβο!!
-(Αναφέρομαι στο σωματείο φίλων της μύγας μετά την εμμηνόπαυση)

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονιστική ανανέωση στο σωματείο εφοπαπλωματών! Τα πράγματα ακολούθησαν την πεπατημένη των τελευταίων 10+ ετών. Καμία έκπληξη αλλά και καμία μεταμέλεια από halifax, gulfsteram και παρατρεχάμενων. Η μεγάλη περιφρόνηση των μελών που απουσίαζαν δεν τους αγγίζει (τα άλλα περί μηνύσεων ήταν μόνο για να τρομάξει ο gulfsteram και μη βγάλει περισσότερα - δεν θα προχωρήσουν). Δειλά δειλά εμφανίσθηκαν και κάποια νέα μέλη του τύπου δεν ήξερα τίποτα - δεν είχα ρωτήσει. Να δούμε τι θα λένε όταν αν ερωτηθούν στα διάφορα πηγαδάκια για τα καθέκαστα αλλά, ας όψεται που δεν γίνονται χαμφεστ. Τώρα θα υπάρχει και νομική συμμετοχή, απορίας άξιον τι θα κάνει και αυτός. Θα ζητάει αποδείξεις, λογαριασμούς, απογραφές ή θα λουφάξει; Ίδωμεν.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει , για την επόμενη διαδικτυακή ΓΣ, το ΔΣ να προμηθεύσει στα μέλη που θα λάβουν μέρος, μικρόφωνα, γιατί όπως καταλάβαμε από την σημερινή, από τους 33 παρόντες (τακτικά μέλη με δικαίωμα ψήφου), οι 30 είχαν μόνο ακουστικά!

Ανώνυμος είπε...

Για την μετάταξη μελών, θα μάθουμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας;
Ξέρει κανείς πότε θα είναι έτοιμα;
Υπάρχει μεγάλη αγωνία για το θέμα γιατί πρέπει να ξέρουμε ποιοι θα είναι οι επόμενοι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές!

Ανώνυμος είπε...

Για τον Ανώνυμο 21/11/21 8.54μμ που ρωτάει για τον ρόλο του δικηγόρου στο ΔΣ "Τώρα θα υπάρχει και νομική συμμετοχή, απορίας άξιον τι θα κάνει και αυτός".
Απλά πράγματα: Οποιος τολμήσει και κάνει ενοχλητικές ερωτήσεις, θα τον τυλίγουν σε μιά κόλλα χαρτί αφού του φορτώσουν ένα σωρό πειθαρχικά παραπτώματα και θα τον σουτάρουν για διαγραφή. Τί, ΟΧΙ?

Ανώνυμος είπε...

Αποτελέσματα Αρχαιρεσιών 21/11/2021
Έγκυρα Ψηφοδέλτια: 73


ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟ 73; !!!!!


Ανώνυμος είπε...

@21 Νοεμβρίου 2021 - 10:05 μ.μ. μπορεί να έχεις δίκιο. Από την άλλη δεν νομίζω να είναι κορόιδο και να καταπιεί οφθαλμοφανή πράγματα εφόσον συμβούν. Ίδωμεν. Με τόσα που ακούγονται για το σύλλογο εφαπλωματών θα ήθελα να μάθω ποιο ή ποια κορόιδα ζήτησαν μετάταξη; Εκτός αν ανήκουν στον συγγενικό κύκλο των διοικούντων ή στα γιλέκα που το ίδιο σημαίνει. Αν ναι βλέπω τα γιλέκα τα δίνουν όλα αλλά γιλέκα θυμηθείτε ουδείς ποιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα. Ήδη ένας κολλητός σας σωτήρας κλαίγεται αλλά ας πρόσεχε. Τώρα ο halofax τον καταδίκασε σε 2 ετών αργία.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώντας για λίγο το θέατρο , από σπίτι συναδέλφου, ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ο νομικός σύμβουλος και (ακόμα τότε) υποψήφιος να καταλάβει μια θέση στο νέο δ.σ. όταν του ζητήθηκε η νομική του άποψη επί διαδικαστικού θέματος η απάντηση του ήταν καθηλωτική: Δεν έχω εικόνα, ξέρετε συμμετέχω (δεν κατάλαβα με πια ιδιότητα) και στον μαραθώνιο της Θες/νικης. Άντε σιδεροκέφαλος. Τώρα που το ΖΟΥΜ μπήκε στην ζωή μας ελπίζω να επεκταθεί η χρήση του και στις μηνιαίες συνεδριάσεις για τους απ ‘ όξω.

Ιεροδιάκονος Ανανίας είπε...

Αν κρίνω από τις ανοησίες που είχε γράψει στην δημόσια διαβούλευση για τον Κανονισμό Ραδιοερασιτεχνών, ο άνθρωπος είναι Χασοδίκης οπό κούνια.

Ανώνυμος είπε...

@22 Νοεμβρίου 2021 - 12:55 π.μ. να είσαι καλά με έκανες και γέλασα υψηλό το επίπεδο δε λέω αλλά τι περίμενες; Αν ήταν υψηλό θα συμμετείχε; Ρητορική η ερώτηση. Από την άλλη η επένδυση σε χρόνο που αφιερώνει ο Σαλονικιός με τα του σωματείου εφαπλωματοποιών φαίνεται να τον ωφέλησε, ξεπέρασε όμως το σημείο συναγερμού του halifax! Σύντομα μπορεί να του βάλει πεπονόφλουδα ας προσέχει. Μακάρι και οι μηνιαίες συναντήσεις να δίνονται μέσω ζουμ να έχουμε να γελάμε.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα δεν έχω πειστεί ότι πίσω από κλειστές κάμερες και τα κλειστά μικρόφωνα, υπήρχαν τηλε-διασκεπόμενοι. Ίσως θα μπορούσε να μας ενημέρωνε ο αρμόδιος συνάδελφος του ΖΟΟΜ με κάποια διευκρίνιση στο site.
Δεν είναι σωστό να απευθύνεται στο Σώμα η ερώτηση: Ποιοι υπερψηφίζουν να ακούγεται ένα όχι, ένα λευκό, άρα συμπερασματικά τα υπόλοιπα είναι ΝΑΙ. Σε μια κανονική Γ.Σ. βλέπεις τον διπλανό σου, τον μπροστινό σου κλπ. όταν σηκώνει το καρτελάκι του. Μετρά και καταγράφονται στα πρακτικά τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών. Θα ήταν δύσκολο ή χρονοβόρο να βλέπαμε ή έστω να ακούγαμε τα υπόλοιπα 28 ΝΑΙ live?
Τώρα πια δεν έχει σημασία γιατί δεν θα υπάρξει κάποιος να υποβάλει ένσταση, ούτε από τους «ωσεί παρόντες», και φυσικά ούτε από τους απόντες. Τις εξελίξεις τις καθορίζει το Σώμα και όχι τα διάφορα «πηγαδάκια» των «αγανακτισμένων»

Ανώνυμος είπε...

Μπα, το ζουμ δεν είναι καλή περίπτωση για συνεδριάσεις ΔΣ, άσε που πρέπει να τους προμηθεύσεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό....

Ανώνυμος είπε...

Που πήγαν τα "μονοκούκια" ρε παιδιά, τα βρήκε κανείς;

2Mδης είπε...

Δεσασπρολαβαίνω!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν προβλέπω :
Πρόεδρος IW
Αντιπρόεδρος FWV
Γεν Γραμματέας AMY
Ταμίας KP
Για κλωτσιές GE
Λοιπά μέλη IYA HPH

Υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη;

Ιεροδιάκονος Ανανίας είπε...

Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: $100.000 για το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (εθελοντές), κατατίθενται στο Ι.Δ.Α.Φ.Κ.

https://bit.ly/3oSyK82

https://bit.ly/3kXV1QM


2Mδης είπε...

Σε καλή μεριά!!

Παρακαλώ να βγει ένας εθελοντής από αυτούς που τρέχανε με τους κρεμασμένους ασυρμάτους να πει πόσο ηλίθιος νιώθει...

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, εγώ κλείνω από τώρα θέση στην κοπή της πίτας του ΙΔΑΦΚ. Με την κατοστάρα που κονόμησαν από τους Αυστραλούς, φαντάζομαι θα έχει καλό μπουφέ και όχι κατεψυγμένα τυροπιτάκια που μας ταϊζανε τόσα χρόνια στο Περιστέρι.

Ανώνυμος είπε...

Στη σελίδα τους δεν αναφέρει τα μέλη ΔΣ κλπ μήπως και αυτοί έχουν ψηφοδέλτιο που ψηφίζεις χωριστά πρόεδρο; Ο μπουφές τους όντως πρέπει να είναι καλός και καλά θα κάνεις να πας https://kolydas.eu/2020/02/01/%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83/

2Mδης είπε...

Θυμίζω ΙΔΑΦΚ είναι εκείνο το ινστιτούτο που είχε ως έδρα την Παύλου Μελά και εμφανιζόταν στην εκπομπή της Τατιάνας μαζί με ένστολα μέλη του ΔΣ της ΕΕΡ!

100 χιλιάρικα.
Ζεστά.
Κορόιδα.

Ε κορόιδα!!

SV1GRD είπε...

Καλά, να μας στείλετε θέλετε βραδιάτικα; Αφήστε μας να κοιμηθούμε επιτέλους με τους στρατ... ε, λάτρεις των στολών και λοιπών εξοπλισμών. Τι να πρωτοκάνεις με 100 χιλιάρικα; Εισπράκτωρ, κάνε στάση να κατέβω.
73 (όχι ψήφοι!), SV1GRD

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με ΓΡΔ. Μήπως έκαναν νωρίς (για εμένανε πολύ αργά και για αυτό θεωρούνται καμένοι) την "επανάσταση" τους Σωτήριοι και Δανιήλιδες; Τώρα μπορεί να παραμείνουν εκτός νυμφώνος, λες κάτι να γνωρίζουν κάποια γιλέκα που παίζουν μονοκούκι τη συμπολίτευση; Λες; Αλήθεια τότε που το ινστιτούτο δήλωνε έδρα στα Γκαλαπάγκος το σωματείο εισέπραξε έστω ένα συμβολικό ενοίκιο; Πάντως ραγδαία εξέλιξη έχει αυτό το ινστιτούτο αλλά δεν βλέπω να δημοσιεύει ποιοι είναι στο ΔΣ, αυτό δεν το κάνει ούτε ο halifax

Ραδιοερασιτεχνών Αφύπνιση είπε...

Νέοι συσχετισμοί δυνάμεων στον Ελληνικό Ραδιοερασιτεχνικό χώρο
Μετά τις πρόσφατες εκλογές στην ΕΕΡ και την δημιουργία της Ενωσης Ραδιοερασιτεχνικών Δικτύων από τον EDZ, το ελληνικό "ραδιοερασιτεχνικό" τοπίο και οι δραστηριότητες των συλλόγων θα αλλάξουν σύντομα. Πολλοί "δυσαρεστημένοι και παραγκωνισμένοι" από την ΕΕΡ πιθανόν να αναζητήσουν αλλού στέγη. Και δεν μιλάω για τα απλά δυσαρεστημένα μέλη που ασχολούνται με τον ραδιοερασιτεχνισμό όπως τον ξέρουμε (τηλεπικοινωνίες-κατασκευές-πειραματισμός-QSL κάρτες-DX κλπ), όπου ο ένας μετά τον άλλο ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους, αλλά για τους διάφορους μαϊντανούς-αλεξιπτωτιστές-συμφεροντολόγους που δεν έχουν καμία σχέση με το χόμπι (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε), αλλά επιδιώκουν να συμμετέχουν στα ΔΣ και τις επιτροπές των συλλόγων (πχ Τεχνική επιτροπή) είτε για την επίτευξη οικονομικού κέρδους, είτε κινούνται στον χώρο κυρίως των ΟΕΑ σαν εφαλτήριο για την επίτευξη των μωροφιλοδοξιών τους, ή ακόμα και ονειρευόμενοι κάποιον διορισμό στο δημόσιο (πάλι δεν λέμε ονόματα). Εκτός από τον νέο σύλλογο του EDZ, όσο και να σας φαίνεται παράξενο, ρυθμιστής των εξελίξεων θα είναι το ΙΔΑΦΚ, καθώς η 100άρα από τους Αυστραλούς είναι μεγάλη προίκα και θα δελεάσει αρκετούς για τις μελλοντικές τους κινήσεις.

Ο σύλλογος του EDZ βάση του καταστατικού του μπορεί χωρίς πρόβλημα να "παρέχει τηλεπικοινωνίες" σε εκδηλώσεις (πχ Μαραθώνιος, Ράλλυ Ακρόπολις, Αγώνες δρόμου κλπ), σε Διεθνείς οργανώσεις (πχ ΜΚΟ) και να εισπράττει χρήματα απ' αυτό, καθώς επίσης και τηλεπικοινωνίες ΟΕΑ και να δέχεται επιχορηγήσεις, καθώς αυτό προβλέπεται από το καταστατικό του και είναι μέσα στους σκοπούς του συλλόγου.
 
Τι θα κάνει η νέα διοίκηση της ΕΕΡ? Ο IW στο προεκλογικό μήνυμα του ανάμεσα στα άλλα είπε πως θα ξαναζωντανέψει το D-STAR, θα αλλάξει το καταστατικό και θα κάνει επανασχεδιασμό του δικτύου των επαναληπτών της ΕΕΡ. Τί ακριβώς πρόκειται να αλλάξει στο καταστατικό? Μήπως ο απώτερος σκοπός του Χαλίφη είναι να μπορεί να γίνει νόμιμα η ΕΕΡ "μαγαζάκι", ώστε να μπορεί να εισπράττει χρήματα & επιχορηγήσεις από διάφορους δημόσιους & ιδιωτικούς φορείς, με πρόσχημα τις τηλεπικοινωνίες και τις ΟΕΑ? Και αν ΝΑΙ, ποιός θα ελέγχει τον τρόπο που θα διαχειρίζονται οι επιδοτήσεις και οι χορηγίες? Ο φαρμακοποιός?
 
Κακά τα ψέματα, το δίκτυο DMR που έχει αναπτύξει ο EDZ και η παρέα του αυτή την στιγμή έχει πολύ μεγαλύτερη κάλυψη από το ψηφιακό δίκτυο της ΕΕΡ (D-Star & DMR) και σχεδόν όλο το traffic στα ψηφιακά γίνεται μέσω του δικτύου του EDZ. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να το αντέξει αυτό ο εγωϊσμός του IW, ο οποίος την δεκαετία του 90 διαίρεσε την Ελλάδα στα δύο με την αδιαλλαξία του και την αυταρχική του συμπεριφορά. Βαρώνο του πάκετ τον ανεβάζανε, αυτοκράτορα του κλάστερ τον κατεβάζανε. Δεν του έχει βγεί τυχαία το ΑΝΘΡΩΠΟΔΙΩΚΤΗΣ. Αλλά εκτός από θέμα εγωϊσμού, βλέπει οτι ο EDZ (που κι αυτόν τον έδιωξε με τον τρόπο του στο παρελθόν) τον έχει προσπεράσει τεχνολογικά και η ΕΕΡ πλέον από θέμα δικτύου βρίσκεται πολύ πίσω. Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πιθανότητα η ΕΕΡ να χάσει αρκετούς από τους ΟΕΑδες, σε περίπτωση που κάποιοι "δυσαρεστημένοι" της ΕΕΡ αναζητήσουν αλλού στέγη (στον EDZ ή στο ΙΔΑΦΚ) και παρασύρουν μαζί τους αρκετά από τα υπάρχοντα κίτρινα γιλέκα.    

Εκτός απ αυτούς, υπάρχει και το αουτσάιντερ, ο Κεφαλονίτης, που εξακολουθει να κινείται σιωπηλά και μεθοδικά, κάνοντας μαθήματα στους υποψήφιους ραδιοερασιτέχνες. Μετά σιγά-σιγά με τον τρόπο του, τους τραβάει προς τα CB & ΠΑΧΥΣΕΡΑ μεριά, χρησιμοποιώντας κι αυτός σαν δόλωμα τις επικοινωνίες έκτακτης ανάγκης.
Εχω την εντύπωση οτι θα έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα να δούμε με την νέα χρονιά. Stay tuned...

2Mδης είπε...

Μικρέ βλάκα.

Που κανόνιζες τα ωράρια σου, να μπορέσεις να συμμετέχεις στην "άσκηση". Που ετοίμαζες τον εξοπλισμό και σιδέρωνες το γιλέκο σου να κρεμάσεις τα σήματα της πολιτικής προστασίας. Και όσο πλησίαζε ο καιρός ανέφερες με έναν κόμπο στο λαιμό ότι σε κάλεσαν σε άσκηση ετοιμότητας...

Και πήγες.

Και είδες πολλούς σαν εσένα και είδες και αυτούς που σε κάλεσαν να φωτογραφίζονται με περίεργους τύπους που μόνο υποθέσεις έκανες για το τι ρόλο βαράνε...

Και χαζολόγαγες με την στολή και τα περίεργα σήματα που είχες φορέσει μέχρι που πέρασε η ώρα και πείνασες! Γιατί και οι καλεσμένοι σε άσκηση ετοιμότητας πεινάνε κάποια στιγμή.

Και στο πέρας της εκδήλωσης έφυγες απορημένος αν άξιζε η ώρα που έχασες αφού δεν έκανες τίποτα!

Και όμως έκανες! Βλάκα!

Με την παρουσία σου και μόνο έδωσες λόγο ύπαρξης σε κάποια λαμόγια να παρουσιαστούν ως κάτι που δεν είναι.

Κάποιοι πάτησαν στην πλάτη σου και έφτασαν να φωτογραφηθούν με έναν επίσημο, άλλοι έβγαλαν μεροκάματο φέρνοντας χαζούς να μετράνε πόσα νερά ήπιαν οι δρομείς, άλλοι -πιο γάτες- έβαλαν στο χέρι τόσα χιλιάρικα που εσύ δεν θα δεις σε όλη σου την ζωή. Βλάκα.

Την επόμενη φορά που θα πας σε άσκηση ετοιμότητας κάποιοι θα λείπουν. Αυτοί, που κατάλαβαν νωρίτερα από εσένα ότι έριχναν νερό στον μύλο των επιτήδειων που, ψάχνουν πλάτες σαν τις δικές σου για να πατήσουν και να φτάσουν το χρήμα. Βλάκα.

Ε βλάκα!


(Αναφέρομαι αποκλειστικά σε κάφρους που εκμεταλλεύονται κάποιοι ιεραπόστολοι στην Αφρική).

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω πολύ συζήτηση να γίνεται σχετικά με παλαιότερα και καινούργια σωματεία.
Σωματεία που βάζουν στον τίτλο τους λέξεις σχετικές με τον ραδιοερασιτεχνισμό για να δώσουν βαρύτητα και αξία στην ύπαρξη τους.
Δείτε τα ονόματα και τα διακριτικά κλήσεως των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων τους και αναλογιστείτε πότε τους έχετε ακούσει στον αέρα; σε κάποιο DX; σε κάποιο Contest; SSB-CW-DIGI;
ερασιτεχνικές κατασκευές; Θα σας πω εγώ.Από ελάχιστα μέχρι ποτέ. Αγνωστες και άνευ σημασίας λέξεις τα DX,Contest, κατασκευές κλπ για τους περισσότερους από αυτούς που αυτοαποκαλούνται ραδιοερασιτέχνες μόνο και μόνο επειδή κατάφεραν να αποκτήσουν ένα διακριτικό κλήσεως.
Που επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους; για ποια πράγματα τρώνε τις σάρκες ο ένας του άλλου;
και για ποιο σκοπό; Για οτιδήποτε άλλο εκτός από τον ραδιοερασιτεχνισμό.
Ας ασχοληθούμε λοιπόν με πραγματικές ραδιοερασιτεχνικές δραστηριότητες και ας τους αγνοήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

@23 Νοεμβρίου 2021 - 12:07 μ.μ. μπορεί η ανησυχία των γιλέκων να αυξάνεται τουλάχιστον όσων αρχίζουν να σκέπτονται.
@23 Νοεμβρίου 2021 - 12:27 μ.μ. επαυξάνω βλάκες πανύβλακες. Τα γιλέκα στην πλειονότητα τους δεν είναι έφηβοι κάτω των είκοσι. Απορίας άξιον η υποταγή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα στους επικεφαλής. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει κέρδος και οι επικεφαλής, αρχηγοί, αντ' αυτού ή όπως τέλος πάντων αναφέρονται πηγαίνουν μόνο για χαιρετούρες (και γνωριμίες) με διάφορους επισήμους. Είναι απορίας άξια η υπακοή των γιλεκάδων. Οι οποίοι μπορεί να έχουν καλύτερη τύχη σε έτερο επιδοτούμενο ινστιτούτο παρά στο μαγαζάκι ΕΔΖ. Επειδή και στο πρόσφατο παρελθόν αρκετά γιλέκα κινήθηκαν σε άλλο σύλλογο, νομίζω τώρα μπορούν να το επαναλάβουν. Άλλωστε στο νέο σύλλογο ασυρματιστών κάτω Αφρικής υπάρχει ανάγκη νέων μελών που δεν θα ρωτούν, θα κρατούν το στόμα κλειστό αλλά θα πηγαίνουν πάλι με το vhf όπου τους πουν. Βέβαια αν θέλουν να με ακούσουν: αντί να πληρώνουν και εκεί συνδρομές ας διαπραγματευτούν τουλάχιστον για κάλυψη κάποιων εξόδων μετακίνησης και σίτισης. Οι σύλλογοι ανάγκη τους έχουν ενώ αυτοί (αν ξυπνήσουν) όχι. Γιλέκα: συνδικαλιστείτε και μπορεί να σας βγει σε καλό.

2Mδης είπε...

Συνδικαλισμένοι οεάδες!!! χαχαχχαχχα. Άλλα πόσα τέτοια χτυπήματα θα αντέξουμε?

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι έγινε με αυτή την συνέλευση; Είπαν τίποτα για πίτα; Να ετοιμαστώ με την κυρά να πάμε για φαΐ;

SV1GRD είπε...

Και γιατί πρέπει κάποιος να γίνει ραδιοερασιτέχνης για να γίνει ΟΕΑς, αφού και στο ΙΔΑΦΚ και στους πάσης φύσεως εθελοντές, δασοπυροσβέστες κλπ ερασιτέχνες-ένστολους εκχωρούνται συχνότητες; Μιας και η IARU δεν ανακοινώνει πια τον αριθμό των μελών της κάθε Εθνικής Λέσχης-Μέλους της πως ξέρουμε τι αριθμό μελών αντιπροσωπεύει η ΕΕΡ; Στη σελίδα της ισχυρίζεται πως "έχει ως μέλη της τους περισσότερους εν ενεργεία ραδιοερασιτέχνες στη χώρα (περίπου 1.500)". Μάλιστα! Όμως τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 73, άκυρα-λευκά άγνωστα, "άτακτα" μέλη επίσης άγνωστα κλπ. Έχω την αίσθηση πως η συμμετοχή αυτή τη φορά σημείωσε βαρομετρικό χαμηλό. Πάντως αν δεν προκύψει ένας μαζικός πανελλαδικός σύλλογος που να κοιλοπονήσει, η ΕΕΡ θα υπάρχει μέχρι να μειωθούν τα μέλη της σε κάτω των 20 ή μέχρι να μειωθούν τόσο πολύ τα έσοδα. Βέβαια εκτός από το ραδιοερασιτεχνισμό, υπάρχουν και τα εκάστοτε ΙΔΑΦΚ, που με άγνωστα πρόσωπα στο ΔΣ και μια διεύθυνση κάπου, παίρνουν μια επιχορήγηση και πορεύονται. Μπας κι η ΕΕΡ πρέπει να ψάξει κατά κει ώστε να επιζήσει; Και τι μας νοιάζει εμάς, θα μου πείτε... Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα;
73 (όχι μέλη!!!) από SV1GRD

Ανώνυμος είπε...

Τα τακτικά μέλη είναι 111 νοματαίοι. Βάλε άλλους τόσους χαζούς που πληρώνουν χωρίς να ψηφίζουν. Το πολύ. Τα υπόλοιπα περί 1500 μελών είναι παραμύθια.

Ανώνυμος είπε...

@23 Νοεμβρίου 2021 - 8:20 μ.μ. μάλλον έχεις δίκιο. Τα 1500 μάλλον είναι όσοι πέρασαν από την εποχή Γεράρδου. Τα αναφέρουν για λόγους μάρκετιγκ αλλά και για να "εντυπωσιάσουν" την πρόεδρο του ινστιτούτου στο οποίο νοίκιαζαν επαγγελματικό χώρο. Το ινστιτούτο τώρα μεγαλοπιάνεται. Ο Δημητράκης αργεί ακόμη να ακολουθήσει μάλλον και δηλώνει έδρα σε σπίτι του(;). Τουλάχιστον ο Μιχαλάκης είναι ποιο νοικοκυρεμένος, έτσι τουλάχιστον θυμάμαι.
Κάποιος εύκολα καταλαβαίνει ότι με έσοδα περίπου 10.000 / χρόνο μείον δόσεις, έξοδα, συντήρηση επαναληπτών, έ ξ ο δ α τ α ξ ι δ ί ω ν για επισκευές, πορτοπαράθυρα που θέλουν συντήρηση κλπ. μένουν πολύ λίγα καθαρά στο χέρι. Και να θέλεις να κάνεις κάποια ατασθαλία δεν αξίζει τον κόπο εκτός αν είσαι τελείως του πεταματού ή αν κρυφό αλισβερίσι. Όλα όσα ανέφερα αφορούν σωματείο εφαπλοματών εκτός ΕΕ, που επιμένει να μην αναρτά απολογισμούς στη σελίδα του ούτε τους στέλνει στα μέλη. Τα δε μέλη ποτέ δεν αναρωτήθηκαν γιατί. Υπάρχει και ο φόβος διαγραφής.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν αν το νέο ΔΣ δεν έχει σκοπό να κλείσει τον μεγαλύτερο, παλαιότερο και πανελλαδικό σύλλογο, του δίνεται τώρα η μεγάλη και μοναδική ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους γιαλαντζί "ραδιοερασιτέχνες".
Οι δικτυάδες στην ΕΡΑΔΙΚ, οι οεάδες,πυροσβέστες,νεροκουβαλητές,και λοιποί ράμπο στην ΙΔΑΦΚ και οι υπόλοιποι, που θέλουν να ασχοληθούν με τον ραδιοερασιτεχνισμό,στην ΕΕΡ που ο σκοπός της,σύμφωνα με το καταστατικό της είναι καθαρά ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΌΣ και μόνο.
Με πάνω από 850 μέλη σήμερα (απλά και τακτικά), μπορεί να αντέξει οποιαδήποτε μείωση μελών.
Μόνο έτσι η ΕΕΡ θα ξαναγίνει αυτό που ήταν πριν από περίπου 10 χρόνια,
Γιατί η τωρινή πορεία της, ΔΕΝ εκφράζει τους ραδιοερασιτέχνες και γι αυτό της έχουν γυρίσει την πλάτη.

73

Ανώνυμος είπε...

@23 Νοεμβρίου 2021 - 11:59 μ.μ. τότενες σύμφωνα με τα στοιχεία σου εισπράττουν 30-35.000 ζεστά λεφτά το χρόνο. Ποσό που εύκολα οδηγεί σε φαγωμάρες, τα άλλα για το αν εκφράζει τους ραδιοερασιτέχνες άστο, έμεινε αρκετά ποιο πίσω από το 2010 που ανέφερες. Γενικά όμως συμφωνώ και επαυξάνω τα γιλέκα να οργανωθούν στο ινστιτούτο. Τους δικτυάδες μπορεί να μην τους θέλουν στην ΕΡΑΔΙΚ. Εκεί δείχνει να είναι "οικογενειακά" τα πράγματα αλλά μπορεί να πέφτω έξω.

sv2bxz φωτης είπε...

θα μας πειτε εσεις που γραφετε για εμας τους δικτυαδες της ΕΡΑΔΙΚ ποσες ραδιοχωρες εχετε και ποσα contest εχετε τρεξει και ποσες κεραιες εχετε βαλει και σε ποσα βουνα εχετε κανει εγκαταστασεις ; για να ψαρωσουμε και εμεις της ΕΡΑΔΙΚ "ΟΙ ΔΙΚΤΥΑΔΕΣ" ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΒΑΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΞΕΣΤΟΜΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ! ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ..... Ασχολειθειτε μετα 73 ατομα των εκλογων ,αληθεια το 73 ειναι τυχαιο ; γιατι ραδιοερασιτεχνικα σημαινει και κατι !
73 λοιπον σε ολους σας.Ο συλλογος που θεωρειτε "μεγαλο" εχει λιγοτερα ατομα(οικονομικα τακτοποιημενα )απο τον "ασημαντο" συλλογο της καστοριας !

de sv2bxz

υγ.ανωνυμα δεν γα@@σε ποτε κανενας !

Ανώνυμος είπε...

1) Βάσιμες πληροφορίες έχουμε και είναι αυτά που διαβάσαμε στον "σκοπό" της ΕΡΑΔΙΚ από το καταστατικό της.
2) Αφήνουμε τον χρόνο να δείξει, μόνο που σε τέτοιες περιπτώσεις ο χρόνος μετράει ανάποδα, όπως μέτρησε για τον σύλλογο που είχε έδρα στο Χαλάνδρι, για τον σύλλογο που είχε έδρα στο Μοσχάτο, για τον σύλλογο που έχει έδρα στην Σπ.Πάτση,και δεν αναφέρομαι σε συλλόγους εκτός Αθηνών γιατί η λίστα θα είναι πολύ μεγάλη!
3) Κανένας σύλλογος δεν είναι "ασήμαντος"! Όλοι έχουν την σημασία τους έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.

ΦΩΤΗΣ είπε...

Η ανωνυμία σου τα λέει όλα.
Η άποψη σου όμως είναι σεβαστή άσε τον χρόνο να κυλήσει και εδώ είμαστε !
Το μικρό χρονικό διάστημα είναι για τον ασήμαντο από 2006......μέτρα !

Ανώνυμος είπε...


Ο/Η Ανώνυμος είπε...23 Νοεμβρίου 2021 - 11:59 μ.μ. είπε:
Με πάνω από 850 μέλη σήμερα (απλά και τακτικά), μπορεί να αντέξει οποιαδήποτε μείωση μελών.
Αν τα 850 πληρώνουν και ανέχονται να εκπροσωπούνται από 73 από αυτούς δυο τινά συμβαίνουν 1) Η δεν είναι 850 (αλλά 100-120) 2) ζουν σε άλλο παράλληλο σύμπαν και δεν βλέπουν , δεν ακούν, δεν αντιλαμβάνονται. Ας είναι καλά ο κορονοϊός που κουκουλώνει όλα τα θέματα και παρατείνει την ζωή του κλινικά νεκρού.
Κατά τα άλλα πιστεύω ότι το ποστ αυτό γράφτηκε από μέλος του ΔΣ (καθαρή προβοκάτσια)

Ανώνυμος είπε...

@24 Νοεμβρίου 2021 - 11:56 π.μ. Μήπως μπερδεύεις την Καστοριά με https://eradik.org

Λουλούκος είπε...

Διαβάζω και θα μου βγούν τα μάτια. Βρήκαν πολλοί στο κράξιμο για το νέο σύλλογο, διάβασαν το καταστατικό του κτλ. Δεν είναι αμιγώς ραδιοερασιτεχνικό λένε άλλοι, θα στήνουν ραδιοδίκτυα και θα παίρνουν χρήμα λέει ο άλλος κτλ.

Να σας πώ κάτι;

Μαγαζί τους είναι και ό,τι θέλουν θα κάνουν!

Δε σας είπε κανένας να πάτε να πληρώσετε συμμετοχή. Εγώ τους βγάζω το καπέλο γιατί γούσταραν να κάνουν κάτι και το έκαναν, να γίνω μέλος τους δε θα γίνω, αλλά να τους κράζω για πράγματα που δε με ενδιαφέρουν το θεωρώ κακομοιριά.

Γι αυτό άλλωστε ιδρύεις ένα σύλλογο, για να κάνεις αυτό που θέλεις εσύ και όσοι είναι μέσα στο σύλλογο. Αν κάποιος έχει τα ίδια γούστα μπαίνει, αν δεν τα έχει περνάει απ' έξω.

Ακούω συνέχεια συνέχεια συνέχεια για ραδιοερασιτεχνικές δράσεις κτλ κτλ. Που είστε όλοι εσείς οι ραδιοερασιτέχνες οι βαρβάτοι λοιπόν; Στην ΕΕΡ δεν είστε, στην ΕΡΑΔΙΚ δεν είστε, στο ΣΕΡ δεν είστε, που (σκ@τ@) ειστε; Στα λόγια; Αφού υπάρχει λαϊκή απαίτηση γιατί δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία παρά μόνο πηγαδάκια;

Μήπως είναι χαρακτηριστικό του (Έλληνα) Ραδιοερασιτέχνη να τρώγεται με τα ρούχα του και με τους γύρω του συνεχώς; Μήπως δεν είναι ραδιοερασιτέχνης τελικά (ο Έλληνας) αλλά βρήκε ακόμα ένα μέσο να φαγωθεί με τους γύρω του και να ενισχύσει το εγώ του; (Τροφή για σκέψη)

Για ξεκαβαλήστε λίγο. Όποιος θέλει να λέγεται ραδιοερασιτέχνης να δίνει το παράδειγμα και να αφήσει το "μανδύα" του ραδιοερασιτεχνισμού. Είτε ατομικά είτε συλλογικά που είναι το προτιμότερο. Θα έπρεπε με όλους τους διαμαρτυρόμενους εδώ μέσα να υπάρχει ήδη σύλλογος με τουλάχιστον 50 μέλη. Αν' αυτού υπάρχουν πολλοί μαχητές του καναπέ (υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις σαφέστατα).

Μου αρέσει που πολλοί κράζετε τους CBers και το ΝΚ. Τουλάχιστον αυτοί δεν έχουν δώσει εξετάσεις για άδεια και βγαίνουν και κάνουν το κομμάτι τους. Εσείς που δώσατε εξετάσεις για άδεια και το μόνο που κάνετε είναι να τα λέτε σε καφενεία στα V/U, σε επαναλήπτες και να ανταλλάζετε καντήλια στο 7197 τι "ραδιοερασιτεχνικό" θεωρείτε ότι έχετε πετύχει;

Τέλος κατανοώ από πολλούς να έχουν πικρία για το πως έχει καταντήσει η ΕΕΡ, είναι δύσκολο όταν είσαι έστω και παλιό μέλος ενός συλλόγου να τον βλέπεις να παίρνει αυτή την τροπή.

(Άρθρο του 2μήδη από το 2013:
https://2mdes.blogspot.com/2013/10/blog-post_30.html

πραγματικά αν διαγράψεις ένα δύο ονόματα είναι λες και γράφτηκε προχτές!!!)

Τι έχει αλλάξει 7-10-15 χρόνια τώρα; Τα ίδια και τα ίδια. Φταίνε συγκεκριμένα πρόσωπα για αυτή την κατάσταση; Φυσικά και φταίνε.

Φταίμε και όλοι εμείς οι τριγύρω; Φυσικά και φταίμε, (βάζω και τον εαυτό μου) γιατί δεν έχουμε κάνει πράξη τίποτα από αυτά για τα οποία κατηγορούμε την ΕΕΡ. Οταν ένας νέος συνάδελφος θέλει να μπει στο χόμπι ΕΕΡ θα του βγάλει το γκουγκλ και εκεί θα πάει. Δε ξέρει ούτε από Halifax, ούτε από Gulfstream, μπορεί να τα μάθει μετά, μπορεί να αηδιάσει και να φύγει μόλις τα συνειδητοποιήσει. Μπορεί να νομίζει ότι ραδιοερασιτεχνισμός είναι μόνο οι ΟΕΑ, ή μόνο η επικοινωνία με φορητό μέσω επαναλήπτη (ουάου). Ποιός του έδειξε το "παραπέρα";

Ποιός έκανε το "παραπέρα"; Ποιός το κάνει γενικά; Αυτοί που δεν το κάνουν, έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται;

Γράφει πχ ο 2μήδης άρθρο για τους 1,2, τρισιμιση σχόλια. Γράφει για τα υπόλοιπα, εκατό πενήντα σχόλια! Ραδιοερασιτέχνες μου! Πειραματιστές και κατασκευαστές μου!

Κλείνοντας για τους ΟΕΑ. Είναι καλό να υπάρχουν ΟΕΑ, είναι κακό να υπάρχουν κάποιοι που να νομίζουν ότι είναι ΟΕΑ. Ένας ΟΕΑ μπορεί να είναι ραδιοερασιτέχνης. Ένας ραδιοερασιτέχνης δεν είναι απαραίτητα ΟΕΑ. (Θεωρία συνόλων).

Υπάρχουν ΟΕΑ στο εξωτερικό, οργανωμένοι, εξοπλισμένοι και εκπαιδευμένοι. Δεν είναι χαζοί έξω που έχουν ΟΕΑ, για κάποιο λόγο τους έχουν. Εδώ κρεμάμε το φορητό στο γιλέκο και βαφτιστήκαμε ΟΕΑ, ή περιμένουμε να δουλεύει το internet και το DMR όταν θα έχει καταρρεύσει το σύμπαν. Ερώτηση προς ΟΕΑ, κόμβος Winlink ΗF σε ολόκληρη Ελλάδα υπάρχει; Για να μην πω να είναι αυτόνομος ενεργειακά....

Άρα λοιπόν όλα κακέκτυπα και πιο βαθιά προκύπτουν και άλλα ερωτηματικά για μπίζνες, ινστιτούτα κτλ. Καλά κάνουν όλοι, εμείς τι κάνουμε;

ΦΩΤΗΣ είπε...

@25 Νοεμβρίου 2021 - 5:51 μ.μ.

δεν έχω κρύψει ούτε το όνομα μου ούτε την ιδιότητα μου ,μάλλον εσύ μπερδεύεις τα γραφόμενα μου !
τυχαίνει να είμαι πρόεδρος της ραδιολεσχης Καστοριάς αλλά και μέλος του Δ.Σ της Ε.ΡΑ.ΔΙΚ ....
αλλά με την ανωνυμία σας δεν ξέρουμε τι γράφει και ποιος !

73
sv2bxz

υ.γ o λουλουκος μια χαρα τα λεει !!
τι κομβο winlink hf μου λες ,βγες σε μια ασκηση HF και θα καταλαβεις....TRAGGIC !
To sz1ggpp δεν ακουγεται, καλα που ειναι αλλοι σταθμοι και γινονται επαφες ,η αληθεια
ποναει ,ας βγουνε να αποδειξουν το αντιθετο ,περνω μερος σαν χειριστης απο την
ραδιολεσχη καστοριας τα τελευταια 3 χρονια στην ασκηση και ξερω ακριβως τι λεω !
ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΓΑΜΩ ΚΕΡΑΙΑ ΒΡΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΧΙ ΦΡΟΥΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ

γινομαι κακος επειδη λεω την αληθεια !

Ανώνυμος είπε...

@25 Νοεμβρίου 2021 - 7:28 μ.μ. Τουλάχιστον εγώ ότι σχολίασα δεν αφορά την Καστοριά αν νομίζεις πως κάποιος την έθιξε (όχι εγώ - δεν την ξέρω) πέφτεις έξω πολύ, γιατί να γράφει κάποιος εδώ για κάτι που δεν ξέρει; Ή μήπως κάποιος έγραψε κάτι που πόνεσε; Δεν ξέρω.
Τα όσα λες που γράφεις το όνομα την ιδιότητα σου και κατά ανωνυμίας δεν έχουν θέση σε χώρο ανωνύμων προφανώς από blog δεν έχεις εμπειρίες. Μάλλον θες να κάνεις εντύπωση αλλά από αυτά έχουμε χορτάσει εδώ και δεκαετίες. Περισσότερο εδώ ενδιαφέρουν οι ιδέες και οι απόψεις όσων γράφουν παρά οι ιδιότητες όπως οι δικές σου ή αν ανέβηκες σε 10 βουνά για επαναλήπτες σκασίλα μου. Αυτά αφορούν την προσωπική σου ευχαρίστηση και μη ζητάς μπράβο, ούτε να ζητάς να σου δώσει ο καθένας λίστα με τα όσα έχει κάνει ή όχι λες και είσαι το υπουργείο. Μείνε στους επαναλήπτες σου και μην κάνεις τον έξυπνο εκτίθεσαι.

ΦΩΤΗΣ είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι εκτιθομαι αφού γράφω ποιος είμαι !!!το τι κάνω φυσικά είναι για δική μου ευχαριστήση και μόνο για δική μου δεν είπα ότι είναι για δική σου.εκει το χάνεις όμως γιατί οι επαναλήπτες είναι για όλους τους ραδιοερασιτέχνες και δεν είναι δικοί μου ,εκτός εάν αυτό είναι ένα blog μη ραδιοερασιτεχνικο (κάτι που δεν το νομίζω ) έτσι δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι μιλάνε σε blog μόνο ανώνυμα,οπότε θα γράφω ότι θέλω όσο θέλω χωρίς να βρίζω και να προσβάλλω κανέναν!εγώ απευθύνθηκα σε αυτούς που ρίξαμε λάσπη στην εραδικ ,μέσα στην ανωνυμία μπορεί οποιοσδήποτε να πει οτιδήποτε οπότε δεν υπάρχει συνέχεια ,ρίξτε λάσπη ρίξτε μπετά ,ρίξτε ότι θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν έβρισε εσύ βγήκες με τουπέ να πεις τι να λέμε, τι όχι και να υποβάλλουμε βιογραφικό σιγά μη ρίξουμε και άσφαλτο.

Ανώνυμος είπε...

Εν το μεταξύ αυτοί που κράζουν την Ε.ΡΑ.ΔΙΚ. που δεν έχει ούτε μήνα
Τη φάση???? Κόμπλεξ.

SV1RK είπε...

ΒΡΑΒΟ ΡΕ ΦΩΤΗ!!

Ανώνυμος είπε...

@25 Νοεμβρίου 2021 - 11:30 μ.μ. η οποία δεν έχει σχέση με το σύλλογο του Φώτη, αλλά ας κάνει και αυτός το κομμάτι του τζάμπα είναι δεν πειράζει. Βέβαια όχι και 1 μήνα, κάποια από τα μηχανήματα και από τα πρόσωπα για χρόνια περιφέρονται σε διάφορα σχήματα & συνεργασίες.

Ανώνυμος είπε...

Ούφ τι δεν έχετε καταλάβει
1. η ΙΔΑΦΚ δεν είναι σωματείο αλλά εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
2. τι σας νοιάζει τι κάνει ο παλιός ή ο νέος σύλλογος αφού δεν είστε μέλη και δεν ξέρω αν θα γίνουμε ποτέ μέλη σε έναν σύλλογο που δεν έχει σωστό καταστατικό, πχ δεν λέει που θα γίνει η γενική συνέλευση και πως που θα γίνουν τα ΔΣ προβλέπει μόνο ποινές και διαγραφές, για τις εκλογές στο ένα άρθρο λέει με φάκελο σε άλλο λέει αποφασίζει η συνέλευση κτλ

Ρε παιδιά τίτλοι και πρόεδροι να υπάρχουν και τα άλλα θα τα βρούμε.

Ερώτηση εκείνη η προμήθεια αναμεταδοτών DMR από το υπουργείο και το radio shack στον τελευταίο όροφο του υπουργείου (ιδέα του συμβούλου CB) που μας πούλησαν ως σίγουρο και μεγάλο έργο στην ΟΕΑ το 2020 που πήγε πάντως μας έλεγαν πως μέχρι και προσφορές πήραν από τις 2 εταιρίες ;
Μήπως για αυτό γίνονται οι σφαγές; φτάνει μέλι; Θυμίζω πως εδώ λέμε για το ουζμπενιστάν και κάτι συλλόγους που φτιάχνουν δερμάτινα .

Ανώνυμος είπε...

@26 Νοεμβρίου 2021 - 11:56 π.μ. 2. με νοιάζει και αυτό ισχύει για όλα τα σωματεία που ασχολούνται με ασυρμάτους να μην φοροδιαφεύγουν και εξηγώ: Όποιος κατέχει επαναλήπτες πλην της άδειας τα λεφτά να προέρχονται από πχ συνδρομές και έκτακτες εισφορές κατάλληλα δικαιολογημένες στα μέλη, από δωρεές να αναφέρεται έχει γίνει δωρεά μέσω Δου. Να υπάρχουν φωτογραφίες εγκατεστημένων επαναληπτών χωρίς στην εγκατάσταση / πύργο να υπάρχουν πιάτα εφόσον είναι αναλογικός. Αν είναι d-star λέμε τώρα ή dmr, μόνο ένα πιάτο. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Δηλαδή όλα να είναι νόμιμα και νομιμοφανή. Α και να υπάρχει νόμιμη έδρα ιδιόκτητη ή με ενοίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Τσ-στ-τς..... Άλλο ένα βροχερό σαββατοκύριακο που κάποια λαμόγια θα ξεκοκαλίζουν τα χιλιάρικα που καβάτζωσαν και κάποια κορόιδα με κίτρινα μπουφάν θα μετράνε τα ευρουλάκια να πάρουν εξωτερικό μικρόφωνο και κεραία στο μπαοφέγκ.......

Στην Μασατσούτσετς όχι εδώ.

2Mδης είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για αυτόν που ρωτάει για τον σταθμό του υπουργείου.

Ο σταθμός έχει στηθεί στον τελευταίο όροφο του υπουργείου και τα μηχανήματα τα προμήθευσε γνωστό κατάστημα του χώρου. Επίσης έγινε εγκατάσταση CB με π/δ αλλά και με κάποια εφαρμογή μέσω δικτύου, νομίζω jelo ή κάτι τέτοιο.

Εξ όσων γνωρίζω εχουν προγραμματιστεί κάποιες εκδηλώσεις στα CB, από τον ΝΚ, θα γίνουν δοκιμές κλπ και κλήθηκαν μέλη συγκεκριμένου συλλόγου -του μοναδικού μάλλον- να παρίστανται φορώντας στολές κλπ. Δεν θέλω να το σχολιάσω αλλά οπωσδήποτε δεν είναι κομψό να καλείς σε μια εκδήλωση σε δημόσιο χώρο απαιτώντας να φοράνε στολές που κάποιοι πρέπει να αγοράσουν και να πληρώσουν συνδρομές... Εκτός αν οι πληροφορίες μου είναι λάθος.

Τώρα για ΟΕΑ κλπ δεν είδα δεν άκουσα. Μάλλον μόνο τα οεα-CB θα μας σώσουν στην επόμενη καταστροφή που δεν θα τα φωνάξει κανένας. ΗΙ.

ΦΩΤΗΣ είπε...

Πες μας και τα νούμερα του Λόττο.

ΦΩΤΗΣ είπε...

Ξαναλέω ,εγώ βγήκα για αυτους που κράζουν την εραδικ ,εσύ βγες και πες ότι θέλεις its a free country

Ανώνυμος είπε...

Μήπως άλλαξε η εκπροσώπηση στο υπουργείο από την Ένωση στους CBδες και δεν το πήραμε χαμπάρι;
για το δίκτυο DMR που θα δώσει το υπουργείο για πες πόσοι θα είναι;
Αν είναι να πάρω DMR και κανένα σήμα συλλόγου για το αμάξι, ξέρεις αν μας κάνει του κυνηγητικού; ή θα θέλει ΟΕΑ;

2Mδης είπε...

Περί δικτύου DMR:

Ναί υπήρχε πρόθεση αγοράς 10 ρ/ε επαναληπτών DMR αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω από εδώ...

2Mδης είπε...

Περί δικτύου DMR εννοώ αυτά που σκόπευε να χρηματοδοτήσει το υπουργείο. Μην μπερδεύεστε με τον νέο σύλλογο.

Ανώνυμος είπε...

Νέα μέτρα !! Ανεμβολίαστοι και ψεκασμένοι μόνο CW. Οι άλλοι απ'όλα !!!! hi

Ανώνυμος είπε...

πρόθεση αγοράς 10 ρ/ε επαναληπτών DMR αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω από εδώ.

Έλα πες έγιναν αναμεταδότες CB;
φυσικά για το Honda CB 650 λέω

Ανώνυμος είπε...

@26 Νοεμβρίου 2021 - 2:02 μ.μ. πιθανά έχεις μεταπτυχιακό στην επικοινωνία.
26 Νοεμβρίου 2021 - 2:33 μ.μ. σκόπευε να χρηματοδοτήσει το υπουργείο; Καλά δεν ντρέπονται; Εδώ έχουμε ένα άριστο και άρτιο δίκτυο d-star χρηματοδοτημένο από τον ιδιωτικό τομέα τι να κάνουμε το dmr?

SV1GRD είπε...

Προς τον Φώτη SV2BXZ, αλλά και όσους άλλους αναρωτιούνται γιατί διατυπώνονται απόψεις/κρίσεις για το νεοσύστατο σύλλογο και για το αν δικαιούται ο οποιοσδήποτε ραδιοερασιτέχνης ή και απλός πολίτης να τις εκφράζει δημόσια.
Νομίζω πως έτσι κι αλλιώς ο κάθε πολίτης ή και ραδιοερασιτέχνης έχει δικαίωμα στη δημόσια έκφραση της γνώμης του, ειδικά για ένα Πανελλαδικό Σύλλογο που απευθύνεται στο Πανελλήνιο.
Προσωπικά διατύπωσα συγκεκριμένες απόψεις πάνω στο Καταστατικό της ΕΡΑΔΙΚ και εξήγησα το γιατί, ας μην τα ξαναπώ.
Καλό είναι να διδασκόμαστε όχι μόνο από την προσωπική μας εμπειρία αλλά και από την καταγεγραμμένη εμπειρία των άλλων, πχ ΕΕΡ, ιστορία της, τρόπος λειτουργίας της κλπ. Άλλωστε και οι ραδιοερασιτέχνες δεν είμαστε εφευρέτες αλλά εφαρμοστές κατ’ αρχήν της εμπειρίας των όσων προηγήθηκαν και της επιστήμης. Αν έχουμε τα αυτιά μας κλειστά δεν θα μάθουμε κάτι που δεν ξέραμε, παρά μόνο κατά σύμπτωση.
Αγαπητέ Φώτη-που δεν γνωριζόμαστε προσωπικά-εδώ λειτουργείς σαν πρεσβευτής της ΕΡΑΔΙΚ, αντικειμενικά. Άρα, άκου και τους γκρινιάρηδες και μη βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις ανθρώπους που δεν ξέρεις, πόσο μάλλον δεν ξέρεις και τις ραδιοερασιτεχνικές τους δραστηριότητες, αφού ο ραδιοερασιτεχνισμός έχει πολλές πτυχές κι ο καθένας διαλέγει με τι και πόσο θα ασχοληθεί με κάποια από αυτά. Ακούγοντας κάτι θα μάθεις κι εσύ για το πως αντιμετωπίζουν το Σύλλογο σου (ΕΡΑΔΙΚ) εκείνοι στους οποίους απευθύνεστε. Καλώς ή κακώς πολλοί από μας έχουμε ήδη “καμμένη γούνα” από παρόμοιες συλλογικές εμπειρίες/προσπάθειες. Προσωπικά δεν θα έμπαινα ποτέ πια, σε ένα Σύλλογο με του οποίου το Καταστατικό δεν συμφωνώ.
Προσωπικά δεν ζητάω από κανένα να συμφωνήσει με τα γραφόμενα μου, τις απόψεις μου διατυπώνω, διαβάζω και τις απόψεις των άλλων και ίσως κι εγώ κάτι μάθω από τους άλλους. Όλες οι απόψεις με ενδιαφέρουν εκτός από εκείνες που με μισόλογα και μυστικούς κώδικες για μυημένους διατυπώνονται, μιας και δεν καταλαβαίνω σε τι αναφέρονται. Η αλήθεια είναι πως αυτού του είδους η επικοινωνία-που δεν είναι ζωντανή-δεν βοηθάει να λυθεί το πρόβλημα των ραδιοερασιτεχνών. Γιατί το πρόβλημα είναι η Ίδρυση ενός (1) Πανελλήνιου Ραδιοερασιτεχνικού Συλλόγου, Ομοσπονδίας, Ένωσης που θα είναι το δημοκρατικό σωματείο-ενοχλεί η λέξη;-των ραδιοερασιτεχνών που θα μπαίνει μπροστά για την επίλυση των προβλημάτων (…) τους αλλά και της απαραίτητης εκπροσώπησης τους στην Πολιτεία και στις Διεθνείς Ενώσεις. Οι κουβέντα που κάνουμε κι εδώ, στο φιλόξενο μπλογκ του Γιάννη, μακάρι να αποτελέσουν τη μαγιά για μια γόνιμη μελλοντική συνύπαρξη μας σε έναν Ενιαίο Πανελλήνιο Ραδιοερασιτεχνικό Σύλλογο, που δεν θα αποκλείει την κατά τόπους ύπαρξη και άλλων Συλλόγων που θα επιλέγουν αν θα συνεργάζονται ή όχι μαζί του.
Μη στενοχωριέστε, σε όλο τον πλανήτη οι άνθρωποι έχουν παρόμοια προβλήματα, στις περισσότερες χώρες τουλάχιστον, δεν είμαστε τόσο μοναδικοί.

73 de SV1GRD

ΦΩΤΗΣ είπε...

Και φυσικά είμαι υποστηρικτής όχι μόνο της εραδικ που είμαι ιδρυτικό αλλά και μέλος του ΔΣ αλλά και της ραδιολεσχης Καστοριάς που είμαι και εκεί κατι μην το κουράζω .ήμουνα μέλος και της Εερ και τώρα που μιλάμε είμαι και μέλος του bureau στην Εερ.
Δεν με πειράζει η κριτική με πειράζει ο χρόνος ,αφήστε μια κατάσταση να τσουλησει και μετά βγειτε και πείτε οτιδήποτε ,είναι σαν να είσαι 18 μηνών παιδάκι να σηκώνεσαι να περπατήσεις από το μπουσουλημα και να σου λένε είσαι άχρηστος για μαραθώνιο !!!! Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν ακόμα σε συλλόγους και βάζουν ψυχή και λεφτά είναι γιατί γουστάρουν ,δεν έχουν καμία όρεξη για κριτική του καναπέ στυλ μμμμμ δεν περνάει το Ριπιτερ κάτω από τα σκεπάσματα κτλπ όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τους συλλόγους δεν θέλουμε αρνητικά σχόλια όχι γιατί δεν τα αντέχουμε αλλά γιατί δεν βοηθάνε εάν είναι λάσπη και όχι κριτική τεκμηριωμένη με δεδομένα και γεγονότα ,να γράψω και γω σαν ανώνυμος από κάτω ότι όσοι γράφουν ανώνυμα φοράνε παντελόνια για να κρύβουν τα ξυρισμένα τους πόδια .....δεν έχω στοιχεία !ρίχνω λάσπη ,ας βγει να πει κάποιος εραδικ η sv2bxz αυτό που κάνεις με στοιχεία είναι ενάντια στον ελληνικό ραδιοερασιτεχνισμός και είσαθ λαμόγιο γιατί τρως λεφτά και γιατί βοηθάς την εργασίας σου και την προσωπική σου προβολή ,να συμφωνήσω αδελφέ και να παραιτηθώ και να με κάψουν στα καζάνια της κόλασης ,αλλά όχι ανώνυμη λάσπη του στυλ κάποιος μου είπε κάπου άκουσα ότι τον παίρνεται .......ας βάλει από κάτω και φαρδιά πλατιά το όνομα του και θα τον συνχαρω.πιο πάνω σε άλλη ανάρτηση έγραψε κάποιος ότι εδώ γράφουμε σκέψεις και ιδέες .....εκεί δεν σου κρύβω ότι προβληματίστηκα λες και εμείς γράφουμε μαλακίες και δεν μας ενδιαφέρει το καράβι που λέγεται ελληνικός ραδιοερασιτεχνισμός ! 73 αγαπητε sv2grd

SV1GRD είπε...

73 de SV1GRD, AR K

Ανώνυμος είπε...

Γράφεται γράφεται τι διάολο γράφεται γιατί τους ψηφίζεται όχι όλοι και μετά παραπονιέστε γιατί δεν τους γράφετε στα @@Σας μορε τι ασχολείστε με τους κοπριτες