Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Λόγω άγνοιας;;

Παρακαλείται ο συνάδελφος που έχει εγκαταστήσει έκολινκ στη συχνότητα κλήσης 144,200MHz (!!!) να το βγάλει άμεσα. Αν δεν γνωρίζει που ακριβώς πρέπει να το τοποθετήσει, ας επικοινωνήσει μαζί μου και θα του πω που να το βάλει…
Το εκολινκ δίνει διακριτικό SW1PAU και έχει ληφθεί από πολλούς συναδέλφους…

23 σχόλια:

SV1EML είπε...

AINTA! Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΕΙΝΑΙ:ΠΕΡΝΟΥΜΕ ENA VHF+PC ME INTERNET ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 145MHZ.ΕΔΩ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟ BANDPLAN TΟ ΕΧΟΥΝΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΑ.ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ!

Ανώνυμος είπε...

δεν ήξερε, δε ρώταγε;;;;;;;

SW1NZX Alex είπε...

SV1EML :

θα σου παραθέσω μια φράση από μια τηλεοπτική εκπομπή από την Αγγλιά που ταιριάζει σ'αυτή τη περίπτωση (όσο αναφορά για πρόστιμο από το Υπουργείο) : "And yes, i have just been notified by my producers, that it is,in fact, snowing in hell.." (κοινώς το άλλο με το τοτό το ξέρεις..; )

2Μδης είπε...

Θυμίζω ότι την μέρα που ήταν να μιλήσουν με τον ISS, κάποιοι έβαλαν ένα λινκ στο 145,800 και αυτό το σαβατοκύριακο που περιμέναμε δραστηριότητα λόγω των κοντεστ έβαλαν το έκολινκ στο 144,200.

Κάπου πρέπει να έχουν φωλιά!

Κωστας Ιωαννιδης είπε...

Ουτε επιτηδες να γινοταν!

73 de sw1ixp, 193+1!

Τάκης είπε...

Άλεξ, σε ποιά εκπομπή και από ποιόν ακούστηκε?

Ψέκασμα θέλουν αυτές οι φωλιές Γιάννη μου.
Ψέκασμα με ρόπαλα του base-ball!!!

SW1NZX Alex είπε...

Τάκη : Top Gear, όταν έτρεχαν το Tesla :)

Τάκης είπε...

Καλημέρα Alex!
Η σύγκριση με τον Jeremy Clarkson με το γνωστό προβοκατόρικο λόγο και την αθυροστομία του είναι γνωστά εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Έχει ένα περίεργο διεστραμένο χιούμορ όπως τότε που χαιρέτισε Ναζιστικά στην παρουσίαση του νέου Mini Cooper και έκανε μια Βρετανία μαλιά-κουβάρια!!!
Διάβασε τι άλλο είπε στην παρουσίαση του Tesla για να καταλάβεις περί τίνος "ψυχάκια" πρόκειται!

"God almighty, wave goodbye to dial-up, say hello to the world of broadband motoring," said Clarkson.
"I cannot believe this – that's biblically quick. This car is electric, literally. The top speed may only be 125mph but there's so much torque it does 0 to 60 in 3.9 seconds. Not bad from a motor the size of a watermelon and which has only one moving part."


Όλα αυτά όμως δεν έχουν να κάνουν με τον κάθε αλήτη ο οποίος "αγοράζει" ένα call-sign και παραδειγματιζόμενος και ίσως καλυπτώμενος από "Σφραγίδες" αμφιβόλου ηθικής, παρανομεί ασύστολα!
Αν δούλευε το μπ...άχαλο που έχουμε για Κράτος και ο αλήτης αυτός έχανε κάτι περισσότερο από τα μηχανήματά του, τότε θα έβλεπες σεβασμό!
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα ούτε με SW συναδέλφους ούτε με "νταλικιέρηδες" ούτε με "Σφραγίδες".
ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ HOBBY ΜΟΥ, ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ!

Ανώνυμος είπε...

και που να άκουγες τι έγινε στο πανελλαδικό το Σάββατο.
Τούρκος θα γινοσουνα,
τέτοιες βρισιές δεν εχω ξανακούσει στον αέρα...προοδεύει το χόμπι μας, μπράβο

Ανώνυμος είπε...

μου το πανε και μενα στο φορουμ του ΣΡΕ αλλα δεν ξερω ποιος εναντιος ποιανου....
πειτε καμμια πληροφορια κανα κουτσομπολιο..

Ψοφααααααααααααωωωωωωωωωωωωωωωωωω
sw1jgw

SW1NZX Alex είπε...

Την εκπομπή την βλέπω εδώ και πολλά χρόνια Τάκη ;) έχω περάσει πολλά σαββατοκύριακα καμμένος μπροστά στη τηλεόραση βλέποντας σειρές back-to-back :)

Ανώνυμος είπε...

παντως τις πιο ωραιες ακροασεις τις κανει κανεις στον επαναληπτη Μ1

RF Dreams - sv1eix είπε...

Να ηταν ο μονος, αϊνταααααααααααααααα

Δ.Ν.Τ που τους χρειαζετε

Ανώνυμος είπε...

Όπως και κάποιοι σύλλογοι έτσι και μεμονομενοι ερασιτεχνες ξεπερνούν γραφιοκρατικες κωλυσιέργιες και μέσα σε μια νύχτα παίρνουν αποφάσεις. Να εγκαταστήσουν αναμεταδότες-επαναληπτες-εκο/λινκ χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις.
Που είναι το λαθος;

2Μδης είπε...

"...ξεπερνούν γραφιοκρατικες κωλυσιέργιες και μέσα σε μια νύχτα παίρνουν αποφάσεις..."

Της νύχτας τα καμώματα...

SW1NQX είπε...

Που είναι το λάθος; Ελα ντε;; το ζητούμενο δεν είναι να γίνεται σεβαστή η νομοθεσία από όλους, να υπάρχει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα βάζει τάξη; Αλλά δυστυχώς νοοτροπίες του τύπου "αφού το πήρα το μόμπιλο που λινκάρει και έχει και echolink, γιατί να μην το σετάρω, τόσα λεφτά έσκασα, μήπως ΕΝΟΧΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ...;;;" (και όμως ενοχλείς φιλαράκο εκεί στο 144.200) τόσο θα υπάρχουν πειρατές, παράνομα λινκ εντός και εκτός και τα συναφή. Αλλά βλέπετε, από τη στιγμή η ίδια η πολιτεία δεν την πολυαπασχολεί το θέμα του ραδιοερασιτεχνισμού, τόσο θα υπάρχει έντονη η χαλαρή αντίληψη περί νομιμότητας και σεβασμού στο ραδιοφάσμα, με λίγα λόγια "θα εκπέμπω όπου ΘΕΛΩ γιατί ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ".

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κακό!

SV1GRN είπε...

Συμφωνώ Στάθη και επαυξάνω. Μήπως; Λέω μήπως ήρθε η ώρα πλέον η ΕΕΡ να ζητήσει την ενσωμάτωση του σχεδίου συχνοτήτων (bandplan) της IARU στον ΕΚΚΖΣ;
Άλλωστε το υπουργείο έχει ήδη καθυστερήσει να επικαιροποιήση τον υπάρχοντα. Θα πρότεινα όποιος θέλει και μπορεί να συνδράμει την αρμόδια επιτροπή (μην τα περιμένουμε όλα από το ΔΣ) για τα παραπάνω.
73

SW1NQX είπε...

Αυτή τη στιγμή που γράφω (19:30 UTC) στο 144.300 ακούγεται καθαρά σε FM συνομιλία μεταξύ....ψαράδων (και σε καμμία περίπτωση αδειούχων, καθώς δεν άκουσα να ανταλλάσονται διακριτικά). Να ξέρατε πόσα μπορεί να μάθει κανείς για τις καθετές, που ψαρεύεται ο αστακός ή πόσα τελάρα γόπα μπορεί να κάνει ένα καϊκι. Χάθηκε ο κόσμος ,να τα πουν σε ένα κανάλι στη marine band;;; Ή μήπως το κάνουν από εξυπνάδα να μην τους ακούν οι ανταγωνιστές τους....!

2Μδης είπε...

Στάθη στο 144,300 ακούω τις εργάσιμες ώρες, σχεδόν είκοσι χρόνια. Πάντα υπήρχαν τέτοια φαινόμενα τόσο από παρεμβολείς όσο και απο συναδέλφους που δοκιμάζουν το μικρόφωνο τους/ την φωνή τους/ τα μπάσα-πρίμα/ στο 144,300.

Υπάρχουν και αυτοί που γνωρίζουν ότι στη συχνότητα κλήσης δεν πρέπει να γίνονται συνομιλίες και επαφές αλλά μόνο κλήσεις, και παρόλα αυτά το καταλαμβάνουν.

Πολλές φορές το έχω επισημάνει διακόπτοντας τέτοιες συνομιλίες.

Θα πρέπει και άλλοι να το επισημαίνουν! Αν ο ένας γίνεται "κακός" και οι περισσότεροι κάνουν τα στραβά μάτια, το αποτέλεσμα θα είναι προς το χειρότερο και όσοι είναι για λίγο καιρό στο χόμπι να απογοητευτούν και να φύγουν.

Γιαυτό βάλτε και καμιά φωνή! Είναι και δικές σας οι συχνότητες!

Ανώνυμος είπε...

Το εκολινκ στο 144.200 ζει και βασιλεύει!

Ανώνυμος είπε...

2Μδη
Μήπως του είπες να το βάλει 145.900 ?
Εκεί ακούγεται σήμερα

2Μδης είπε...

145,900????
Που έχουνε φωλιά τελικά????