Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Το έλεγα εγώ...

Το έγραψα μάλλον. Ότι το πρώτο άνοιγμα Es θα πρέπει να το περιμένουμε από ανατολική Ευρώπη. Σήμερα το απόγευμα άνοιξαν οι ουρανοί και η διάδοση συγχρόνως! Πέρασε λοιπόν Ρωσία, Ουκρανία, Πολωνία, Λιθουανία, Καζακστάν και άλλες ανατολικές χώρες.
Τα σήματα ήταν… ρώσικα! Κάποια τα κυνήγαγες, όλα ήταν εκτός συχνότητας, και τα χειριστήρια γρήγορα…
Όταν άνοιξε η διάδοση ήμουν ακόμα στο σπίτι. Ο κόκκινος συναγερμός δόθηκε από το κλάστερ, πήρα το αυτοκίνητο και πήγα στο qrl –εκεί βρίσκεται ο σταθμός- ενώ στο δρόμο με πήρε τηλέφωνο ο jgw να με ενημερώσει για τα δέοντα…
Δεν πρόλαβα πολλές επαφές, γύρω στις δέκα SSB και μια CW. Υπήρχαν όμως αρκετοί σταθμοί διασκορπισμένοι που καλούσαν. Χαίρομαι που κάποια πράγματα που έχουμε πει για τον τρόπο που κάνουμε τις επαφές, πιάνουν τόπο, και αρκετοί συνάδελφοι έκαναν πολλές επαφές, μακριά από την συχνότητα κλήσης και με υποδειγματικό τρόπο.
Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TELIKA EIMASTE GOYRLIDES!!!!
HAHAHAHAHA
NIKOS SW4LRJ
POLLA 73
GDX-GL

SV1BJY είπε...

Μια χαρά Νίκο...
73
SV1BJY

sv8gke είπε...

Ο αλλος που περναγε τυχαια εξω απο το παραθυρο Γιαννη χτυπησε και ενα new one(eu-belarus).........ετσι για το καλο!!!

SV1OAA είπε...

Στην Τζιά με βρήκε.

Με ένα τροφοδοτικό 10Α που μετά απο μισή ώρα PTT σβήνει λόγω υπερθέρμανσης. Ειχα τοποθετήσει πίσω στις ψυχτρες του παγωμένες μπύρες μπας και το δροσίσω λίγο και κρατήσει...... αλλά δεν.....
Μάλλον το μέθυσα γιατί μετά απο 2 σβησίματα, σχεδόν εγκατέλειψε.
Καλά που έρχεται το Hamfest!!

Κάτι ψιλά τα κάναμε πάντως.

Ανώνυμος είπε...

Ζέσταινες τις μπύρες; Αν το διαβάσει ο Μπούμπης....

Ανώνυμος είπε...

Ένας καλός ραδιοερασιτέχνης, χαλαλίζει τις κρύες μπύρες ενίοτε...
6146

Ανώνυμος είπε...

'...αρκετοί συνάδελφοι έκαναν πολλές επαφές, μακριά από την συχνότητα κλήσης και με υποδειγματικό τρόπο.' Εννοείς στην Αθήνα μάλλον, γιατί εδώ στην επαρχία ακόμα δεν καταλαβαίνουν. Όχι μόνο κάνουν κατάληψη του 300 με μακρόσυρτα QSO και πιάνοντας την πάρλα αναμεταξύ τους, αλλά κάνουν και δοκιμές μάλλον της ισχύος τους, μετρώντας και φωνάζοντας όοοοολλα εν ώρα σποραδικού. Άσε που άμα τους πεις και καμιά κουβέντα παρεξηγούνται. . .

Ανώνυμος είπε...

Το σποραδικό δείχνει... μία προτίμηση/αγάπη/συμπάθεια στους κατοίκους των JN & IO ή μου φαίνεται βρε παιδιά;
6146

2Μδης είπε...

Ο θεός Ήλιος τους ευνοεί. Εμείς εδώ πρέπει να κάνουμε καμιά λιτανία με τίποτα οστά...

2Μδης είπε...

Ήδη στο κλάστερ εμφανίζονται σχόλια για αυτούς που "κατσικόνονται" στο 300.
Δεν καταλαβαίνουν ότι δημιουργούν πρόβλημα στους συναδέλφους τους ή νομίζουν ότι εκπέμπουν μόνοι τους!

Στο λεκανοπέδιο είναι γεγονός ότι έχουν μπει τα πράγματα σε μια σειρά, άλλωστε ο καιρός που υπήρχαν μόνο δυο-τρεις στον αέρα έχει περάσει. Θα πρέπει να συνυπάρξουμε με πολλούς συναδέλφους και αυτό απαιτεί υποχωρήσεις από όλους μας.
Ένας καλός αυτοέλεγχος είναι να δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα των επαφών μας μαζί με την συχνότητα, ώστε να βλέπουν και άλλοι στο τέλος πως ακριβώς ήταν η παρουσία μας...

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη & συνάδελφοι να συμπληρώσω κάτι εξ εμπειρίας: όταν έχει σποραδικό Ε, όταν έχει VHF Contest ευρωπαικής χώρας ή πανευρωπαικό, όταν γίνονται επαφές μέσω τροποσφαιρκής διάδοσης, ΔΕΝ σημαίνει ότι οι ξένοι συνάδελφοι ακούν / εκπέμπουν αποκλειστικά στο 144.300 (συχνότητα κλήσης SSB). Αλλά τουλάχιστον +/-50 KHz (για τον απλούστατο λόγο της πληθώρας των σταθμών που αρμονικά συνυπάρχουν στις χώρες αυτές). Σε Ε-s ειδικά, εάν δεν είστε στο 144.300 αλλά σε κανάλια 10KHz +/- (για παράδειγμα από 144.250-144.350) όχο μόνο μια χαρά θα δουλέψετε, αλλά έχει κανείς καλές πιθανότητες να δουλέψει περισσότερους σταθμούς έχοντας ξεφύγει από το φοβερό pile up που γίνεται στο 144.300 σε όλη την Ευρώπη (γιατί μαζί με εμάς είναι και εκαντοντάδες άλλοι στην ίδια συχνότητα).
Καλά DX!

73
Δημήτρης SV1BTR