Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

The crisis...

Από την Κυριακή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα, έχω παρακολουθήσει κάτι κλωτσοπατινάδες στον αέρα… άνευ προηγουμένου! Η αφορμή πάντα η ίδια: ΟΛΟΙ παραπονιούνται για την κατάντια της οικονομίας, μέχρι που κάποιος κάνει το λάθος να υποστηρίξει την κυβέρνηση και τις επιλογές της.
Εκεί ακριβώς ανάβουνε τα αίματα, και γίνεται το σώσε…
Πιθανόν αυτό θέλανε να αποφύγουν όσοι πριν πολλά χρόνια έθεσαν εκτός ραδιοερασιτεχνικής δεοντολογίας, πολιτικά, θρησκευτικά, φυλετικά θέματα.

Εγώ άκουσα και το εξής από συνάδελφο: Αυτές οι απαγορεύσεις είναι κατάλοιπα της χούντας. Κακώς επιμένουμε να τα τηρούμε και να μην πολιτικολογούμε στον αέρα! Το σύνταγμα επιτρέπει την ελευθερία του λόγου, άρα και την δια του ραδιοερασιτεχνισμού συζήτηση κομματικών πολιτικών και άλλων διαφωνιών!

Προφανώς αγνοούν όσοι έχουν τέτοιες απόψεις ότι ο κώδικας ραδιοερασιτεχνικής δεοντολογίας, συντάχθηκε δεκαετίες πριν από τη χούντα! Και αυτός είναι διεθνής! Δεν τον έφτιαξαν Έλληνες πεφωτισμένοι!

Το σύνταγμα δε, επιτρέπει την ελευθερία του λόγου αλλά αφήνει στην αντίληψη του καθενός να επιλέξει που πρέπει και που δεν πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα. Το σύνταγμα δεν καθορίζει τα αυτονόητα.
Βάσει συντάγματος –για να δώσω ένα παράδειγμα- δεν απαγορεύεται να πάρουμε ένα λάβαρο και μια αφίσα του πρωθυπουργού και να πάμε επίσκεψη. Όσοι το κάνουν όμως θα γελοιοποιηθούν!

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To ΠΑΣΟΚ είναι εδώ
ενωμένο ΔΝΤ!

SV1EML είπε...

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ??? ΕΓΩ ΑΚΟΥΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ
ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥΣ!! ΙΣΩΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ.ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ MORSE!!!

sv8gke είπε...

Εγώ έκανα το καλύτερο,έκοψα την fm διαμόρφωση στα 2 μετρα και ησύχασα...........μέχρι βέβαια που να αγοράσουν "σεσμπικά" μηχανήματα οι φωστήρες!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ.ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ MORSE!!!

Σωστός!!!!

2Μδης είπε...

Αν και «λεφτά υπάρχουν» αυτή τη στιγμή στην Αθήνα γίνονται επεισόδια.
Κάποιοι διαδηλωτές ρίχνουν μολότοφ! Δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκουν καύσιμα. Η βενζίνη έχει πάει 1,5 ευρώ. Αν συνεχίσει έτσι σε λίγο μόνο εφοπλιστές θα μπορούν να την αγοράζουν. Πιθανόν οι γνωστοί «άγνωστοι» που ρίχνουν μολότοφ να χρηματοδοτούνται από εφοπλιστές! Το ξέρω ότι είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά αλλά έτσι κι αλλιώς όλο τον καιρό τέτοια διαβάζω στο δίκτυο. Μιλάω για αυτά που μου έρχονται καθημερινά στο mail κατά εκατοντάδες. Όλα συνηγορούν ότι φταίνε οι «άλλοι», οι σκοτεινές δυνάμεις, και αυτοί που μας δάνειζαν τόσο καιρό! Εμείς δεν φταίξαμε τίποτα.
Το υπουργείο προστασίας του πολίτη, ανακοίνωσε τον θάνατο τριών συμπολιτών μας. Φαίνεται ότι δεν πρόλαβε να τους προστατεύσει, αυτό τον καιρό προστατεύει τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους. Ο κόσμος έχει αγριέψει και κινδυνεύουν!
Απορώ γιατί δεν πάει η αστυνομία να πιάσει τους κουκουλοφόρους. Ας πάει τουλάχιστον το υπουργείο οικονομικών να τους πιάσει. Να τους φορολογήσει στεγνά! Δεν μπορεί να διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν να φάνε και συγχρόνως να αγοράζουν βενζίνη με ενάμισι ευρώ το λίτρο! Να αποτελέσει επιτέλους τεκμήριο διαβίωσης η μολότοφ και η κουκούλα! Και να αφεθούν οι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι τραπεζίτες και οι δεσποτάδες να κατέχουν ελεύθερα πισίνες, τζιπ και ελικόπτερα τα οποία θα αποτελέσουν εργαλεία κατάσβεσης σε περίπτωση εμπρησμών.
Άμα πια! Εμένα περιμένετε να τα επισημάνω;

Ανώνυμος είπε...

Αλλάζουμε ή Βουλιάζουμεεεεεεε....

sv8gke είπε...

Και αλλάξαμε.....και ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με το σταματη SV1EML και συμφωνω με ενα παραπονο γιατι οταν ελεγα περυσι οτι το Morse Δεν αποτελει φιλτρο ποιοτητας οπως λενε μερικοι... Μην ξεχνατε οτι και τα Μ1 Μ2 σε SV συναδελφο ανηκουν.

Εμ πασει περιπτωσει πολιτικη συζητηση μπορουμε να κανουμε σε μια καφετερια οχι στον αερα.
ο Ασυρματος δεν μπορει να γινει μεσο προπαγανδας. Δεν ειναι ραδιοφωνο.

SW1JGW

SV1EML είπε...

3 ΝΕΚΡΟΙ ΑΘΩΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ!!! "ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ" ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ http://troktiko.blogspot.com/2010/05/video_3318.html

Ανώνυμος είπε...

Τι κοινο εχουν οι Ελληνες με τις γαλοπουλες;
Τη βγαζουν δε τη βγαζουν μεχρι τα Χριστουγεννα

Ανώνυμος είπε...

"Λαός που ασχολείται μόνο με την ιστορία του δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον"
Pitsirikos. Προφητικό.

2Μδης είπε...

Ατυχές παράδειγμα. Πότε ασχολήθηκε ο ελληνικός λαός με την ιστορία του; Οι περισσότεροι δεν την γνωρίζουν!

2Μδης είπε...

Οι καιροί είναι δύσκολοι! Για αυτό πρόσθεσα στους "χρήσιμους ιστότοπους" της πρώτης σελίδας, μια διεύθυνση για να βρίσκετε το φτηνότερο πρατήριο καυσίμων!
Δοκιμάστε το!!!

Amateur Radio interest of SV1CDY είπε...

Η σωστή ρήση είναι:

Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς μέλλον!

Αυτό κι αν είναι προφητικό!
Ο νοών νοείτω.

Όσο για τα περί συμπεριφοράς θα ήταν πιο συνετό αν ορισμένοι ξεκινούσαν με αυτοκριτική και μετά ας καταπιαστούν με τους υπόλοιπους συναδέλφους.
Μια απλή πρόταση ήταν! 73.

Ανώνυμος είπε...

Ο νοών?? Ποιός νοών?

Ανώνυμος είπε...

Ελα ντε;

sv3auw είπε...

Την καλημέρα μου από Ελληνικού εδάφους!
ΔΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΟΥΜΕ ΩΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ!
Στο σπίτι, στην δουλειά, στο καφενείου ή όπου αλλού έχουμε το αναφέρετο και "δημοκρατικό" δικαίωμα να λέμε την γνώμη μας σύμφωνα με τις πολιτικές μας πεποιθήσεις.
ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΧΙ!
Θα μιλήσουμε και με τον Τούρκο και με τον Σκοπιανό και ακόμα με κάποιον ο οποίος έχει αντίθετα πιστεύω από εμάς.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ!
Ραδιοερασιτέχνες είμαστε βρε αδελφέ, όχι Σιμπιέρ όσο και να το θέλουν κάποιοι, οι θέλουν να μας ρίξουν στο επίπεδό των για να μην είναι αντιληπτή η κενότητά των!
Βέβαια τίποτα δεν δουλεύει σωστά στο μπ(ου)...άχαλο του χώρου μας για να δουλέψει αυτό!
Είναι θέμα ΗΘΟΥΣ και αυτό είναι εν ελλείψει στην Ελλάδα του σήμερα!
73

Ανώνυμος είπε...

Στις αποστολές direct qsl καρτών απο εδω και στο εξής θα βάζουμε αντί για $$$ ελιές καλαμών!!!!!
Εκεί θα φτάσουμε!

73!

Ανώνυμος είπε...

...ή τέλος πάντων ότι άλλο βγάζει η περιοχή Καλαμών...

2Μδης είπε...

Τάκη γύρισες;
Δεν είχες τηλεόραση εκεί να δεις τι γίνεται εδώ;

Ανώνυμος είπε...

-.-. --.-