Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Poseidon event ερωτήματα...

 Έλαβα και δημοσιεύω μια επιστολή της ομάδας με ΕΔΚ J41PAN που, απευθύνεται στους διοργανωτές του "Poseidon event"...

"....Μιας και δεν λάβαμε ποτέ απάντηση στην παρακάτω επιστολή προς τη διοργάνωση του Poseidon Event, η οποία στάλθηκε στις 29/5/2023, την παραθέτουμε εδώ μήπως και έτσι αποφασίσουν να δώσουν επιτέλους μία απάντηση στα ερωτήματά μας..."

J41PAN και διοργάνωση Poseidon Event

Τον περασμένο Ιούνιο, κατά την ανακοίνωση του Poseidon Event 2022, μαζευτήκαμε σαν μία ομάδα ραδιοερασιτεχνών, μικρών και μεγάλων και αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο Event που είχε μόλις ανακοινωθεί. Στόχος μας ήταν να πάρουν την εμπειρία ενος event τα νεότερα μέλη της ομάδας των οποίων η ηλικία ξεκινάει από τα 16 έτη αλλά και μεγαλύτεροι συνάδελφοι οι οποίοι δεν είχαν δοκιμάσει ποτέ να βγουν σε ένα διαγωνισμό και να μπορέσουμε όλοι μαζί σαν παρέα να ευχαριστηθούμε μία ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα. Πεποίθησή μας ήταν και παραμένει, οτι το Poseidon Event, βοηθάει νέους ραδιοερασιτέχνες, που δεν έχουν ΗF SSB εξοπλισμό, να εισέλθουν στα μονοπάτια του contesting. Βάσει αυτής της πεποιθησης μας προσπαθήσαμε να ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο με αυτό το  προφίλ είτε να συμμετέχει στην ομάδα του J41PAN είτε να βγει στον αέρα με όποιο άλλο τρόπο θα μπορούσε, φορητό, mobile ή βάση.   Η κινητοποίηση απέδωσε και στήθηκε ένα γκρουπ 18 ατόμων, με σκοπό 8-10 άτομα να βγουν στον αέρα με το διακριτικό J41PAN από την περιοχή του Πανείου όρους στα Καλύβια, και οι υπόλοιποι από διάφορα μέρη εντός και εκτός Αθήνας με τα ατομικά τους callsign.
                Καθώς είχαμε σκοπό να συμμετάσχουμε ως ΟΜΑΔΑ βάσει και της κατηγορίας «Ομαδικής Συμμετοχής
VHF/UHF» της διοργάνωσης, αποφασίσαμε να έχουμε δύο χειριστές στα VHF, δύο στα UHF και ένα χειριστή στα ψηφιακά mode DMR & C4FM. Επειδή λοιπόν, θα ήμασταν 5 χειριστές, οι οποίοι θα εξέπεμπαν σε μεγάλη εγγύτητα και στις ίδιες μπάντες αποφασίσαμε να εκπέμπουμε σε slots των 15 δευτερολέπτων, έτσι ώστε να μην κάνει desense ο ένας τον άλλο και καθε πομποδέκτης να έχει έναν χειριστή και έναν βοηθό-επόπτη. Απ’ όσο γνωρίζουμε και έχουμε ψάξει στο διαδίκτυο, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει στο Poseidon Event ή άλλη αντίστοιχη διοργάνωση άρα μπορούμε να μιλήσουμε για μία “παγκόσμια” πρωτοτυπία. Οι πρόθεσή μας αυτή, για τον τρόπο συμμετοχής, αναρτήθηκε από την πρώτη στιγμή σε πολλές ανακοινώσεις που κάναμε σε Facebook, QRZ κτλ και έτυχε  θετικότατης αντιμετώπισης από τους συναδέλφους, με το οποίους το συζητήσαμε και έγινε άμεσα αντιληπτό,  το τεχνικό υπόβαθρο της επιλογής αυτής.
                Φτάνοντας στο προεπιλεγμένο σημείο την ημέρα της
  έναρξης της διοργάνωσης, κάναμε τις εγκαταστάσεις των 5 κεραιοσυστημάτων και δώσαμε στο κάθε ζεύγος χειριστών ένα logbook στο οποίο είχαμε προ-αριθμήσει αύξοντες αριθμούς καθώς δε θα ήταν σε καμία περίπτωση δυνατό 5 σταθμοί που απείχαν τουλάχιστον 3 μέτρα ο ένας από τον άλλο να έχουν ένα κοινό έγγραφο logbook.  Διαβάσαμε τους κανονισμούς που ανέγραφαν, οτι το logbook θα έπρεπε να κατατεθεί σε σειρά δηλαδή 001-002 κτλ. και εφόσον δεν αναγραφόταν πουθενά ξεκάθαρα ότι είναι υποχρεωτικό ο αύξων αριθμός να ταυτίζεται με το χρόνο, δεν βρήκαμε κώλυμα λογικής καθώς  θα καταθέταμε ένα logbook στο οποίο οι επαφές θα ήταν σε σειρά 001-002... (όπως γίνεται σε όλα τα event & contests) παγκοσμίως με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία τους ΣΩΣΤΑ. Κάποιος πήρε αριθμούς 001-030, άλλος 031-060 και ούτω καθεξής και ξεκίνησαν οι επαφές. Ότι δηλαδή θα γινόταν αντίστοιχα αν συμμετείχαμε ομαδικά σε ένα οποιοδήποτε contest. Ξεκινήσαμε 15:00 στις 16/7 κάναμε QSO μέχρι αργά το βράδυ, διανυκτερεύσαμε στο χώρο και το επόμενο πρωί της Κυριακής από νωρίς πάλι βγήκαμε στον αέρα μέχρι τις 15:00. Πήραμε τη χαρά της συμμετοχής, όσοι δεν είχαν εμπειρία κατάλαβαν, ότι τα πράγματα είναι πιο εύκολα και πιο διασκεδαστικά απ’ όσο φαντάζονταν όσον αφορά ένα contest, ακουστήκαμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και γενικότερα περάσαμε όμορφα. Κάθε φορά που βγαίνουμε στον αέρα ενημερώναμε για τον τρόπο λειτουργίας, CQ CQ CQ POSEIDON EVENT  J41PAN J41PAN 10 δευτερόλεπτα ακρόαση, ακούγαμε 15 δευτερα, και στα επόμενα 15 ανταλλάσσαμε reports. Στην αρχή υπήρξε μια μικρή δυσκολία συντονισμού αλλά στη συνέχεια η δραστηριότητα κύλησε ομαλά και για το μεγαλύτερο διάστημα 5 σταθμοί ήταν στον αέρα ταυτόχρονα. Παράλληλα, ανεξάρτητα με το event, έγιναν εκπομπές σε HF, Meteor Scatter σε VHF,  Voice and  digital modes, κανονικά και πειραματικά σύμφωνα με τα skeds που είχαμε ανακοινώσει κάνοντας το J41PAN να ακουστεί αρκετά μακριά. Χαρακτηριστικό οτι στο νέο ψηφιακό mode VaraC δεχθήκαμε συγχαρητήρια και από τον ίδιο το δημιουργό του 4Z1AC, όπως μπορεί κανείς εύκολα να δει στο facebook group του mode, για τη field ενεργοποίηση.

Με το πέρας του event, συγκεντρώσαμε σε ένα αρχείο excel, κατά αύξοντα αριθμό τις επαφές σωστά, με null ενδιάμεσα τους, αριθμούς που ήταν άκυροι ή δεν χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με το πρότυπο excel της διοργάνωσης το οποίο και καταθέσαμε.
 
 
  Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η διοργάνωση επικοινώνησε μαζί μας, ενημερώνοντάς μας, οτι το logbook, δεν μπορούσε να ληφθεί στο  σύνολό του διότι δεν πληρούσε τους κανονισμούς! Δηλαδή θα έπρεπε ο Α/Α να είναι σύμφωνος με την ημερομηνια, δεν γίνεται να έχουμε παραδείγματος χάριν, την επαφή με Α/Α 020 χρονικά πίσω από το 005 . Στην απάντησή μας προς τη διοργάνωση οτι ήμασταν 5 χειριστές ως ομαδική συμμετοχή και γι αυτό το λόγο χωρίσαμε το Logbook ο καθένας πήρε κάποιους αριθμούς η απάντηση ήταν αφοπλιστική:
- Εμείς τόσα χρόνια στο ομαδικό με ένα
logbook το δουλεύουμε!

Ρωτήσαμε: Οι επαφές έγιναν; Είναι σωστά τα στοιχεία, ο Α/Α, τα Callsigns, η ώρα τα reports; Αν τις βάλουμε στο LOTW θα επιβεβαιωθούν η όχι;
-Ναι αλλά δεν είναι σωστό σύμφωνα με τους κανόνες της διοργάνωσης, πρέπει να διαλέξετε μονο όσες επαφές είναι σε σειρά ο Α/Α με την ημερομηνία ή θα βάλετε το Σάββατο ή την Κυριακή.

Επειδή αυτή η εξέλιξη ήταν μη αναμενόμενη, συσκευθήκαμε όλη η ομάδα του J41PAN, τόσο όσοι συμμετείχαν στο field σταθμό όσο και όσοι βγήκαν με τα callsign τους, με θέμα συζήτησης, την τοποθέτηση της διοργάνωσης. Υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια και σκέψη να αποχωρήσουμε από το event καθώς πρακτικά η διοργάνωση ακύρωνε την προσπάθεια μας. Επειδή όμως, τόσο για τους δικούς μας νέους χειριστές όσο και για πάρα πολλούς σταθμούς που έκαναν επαφές μαζί μας θα ήταν άδικο να χαθεί η προσπάθειά συνολικά,  αποφασίσαμε να καταθέσουμε logbook στο οποίο, ο Α/Α θα ήταν σύμφωνος με την ημερομηνία παραλείποντας αρκετές επαφές, ως επίσημο logbook προς βαθμολόγησή μας και το πλήρες logbook ως checklog 

Έγινε εκ νέου επικοινωνία με τη διοργάνωση στην οποία δώσαμε όλες τις διευκρινήσεις, εξηγήσαμε από την αρχή ότι είχαμε 5 σταθμούς στον αέρα και απαντήσαμε σε ερωτήσεις της μορφής:

-Μας έπαιρναν τηλέφωνα 10 λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει το
event και μας έλεγαν ότι τους δώσατε τον αριθμό 41, πως γίνεται αυτό;

-Πως γίνεται να βγαίνετε 5 άτομα ταυτόχρονα στον αέρα χωρίς να μπουκώνει ο ένας τον άλλο;

 

-Εμείς που ξέρουμε ότι ήσασταν όντως στο βουνο και δεν ήταν ο καθένας σπίτι του;

 
                Η κατάθεση του νέου
Logbook έγινε μέσα στην προβλεπόμενη ημερομηνία  στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση που είχε κατατεθεί το αρχικό logbook και μπήκαν ως κρυφή κοινοποίηση  τα emails των συμμετεχόντων. Κατά αυτο τον τροπο είδαμε οτι το email με το δεύτερο επίσημο logbook παρελήφθει από όλους τους παραλήπτες! Άρα λοιπόν  εφόσον δεν λάβαμε μήνυμα σφάλματος παρελήφθει και από τη διοργάνωση! Και όπως ισχύει πλέον τα email αποτελούν και δικονομικά πειστήριο ακόμη και σε δικαστήριο άρα δεν υπάρχει πιθανότητα παραποίησής τους. Δεν λάβαμε  το email συμμετοχής όπως έλαβαν όλοι οι συμμετέχοντες και ξαναστείλαμε και δεύτερο email επιβεβαίωσης εντός προθεσμίας. Τηλεφωνική επικοινωνία με τη διοργάνωση δεν έγινε άλλη καθώς δεν απάντησαν στις κλήσεις μας,  επομένως εφ’ όσον είχαμε καταθέσει τα πάντα σύμφωνα με τους κανόνες όπως μας εξηγήθηκαν αναμέναμε την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Μετά το πέρας της ημερομηνίας υποβολής μας στάλθηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση τόσο η περγαμηνή ενθυμίου όσο και αυτή της κατάκτησης του χάλκινου επάθλου. 

Κατά την ανακοινωση των αποτελεσμάτων, η βαθμολογία της συμμετοχής του J41PAN ήταν τουλάχιστον αστεία και δεν δικαιολογούνταν σε καμία περίπτωση από το Logbook  που είχαμε καταθέσει. Η επικοινωνία με τη διοργάνωση πάλι, κατέστει δύσκολη και όταν τελικά καταφέραμε να μιλήσουμε τηλεφωνικά μας ενημέρωσαν ότι:

-Ελαβαν υπόψιν τους μονο τις πρώτες 6-7 επαφές από το πρώτο και μοναδικό logbook που είχαν στην κατοχή τους
-Απέδωσαν τους βαθμούς από όλο το πρώτο
Logbook σε όλους τους σταθμούς με τους οποίους κάναμε επαφές
-Δεν έλαβαν email με το δεύτερο logbook μας

Σε ακόλουθη επικοινωνία τους τονίσαμε ότι έχουμε στείλει εντός χρονικών ορίων το logbook σύμφωνα με τις αλλαγές που είχαμε ωθηθεί να κάνουμε και η απάντηση μέσω email ήταν για μια ακομα φορά αφοπλιστική

 

“Μετά από την επικοινωνία του SV1VC με μέλος της ομάδος μας, ελέγχθηκαν τα eMail και βρέθηκαν τα δεύτερα logbooks, τα οποία και δεν Θα μπορούσαν να γίνουν δεκτά”

Έκτοτε μέχρι και σήμερα που συντάσσεται η παρούσα επιστολή δεν έχει υπάρξει καθιονδηποτε τροπο επικοινωνία μεταξύ μελών του J41PAN και μελών της διοργάνωσης.

Και εδώ ερχόμαστε στο σημείο όπου τίθενται τα παρακάτω καίρια ερωτήματα:

1)Πως γίνεται όλοι οι συμμετέχοντες στην κρυφή κοινοποίηση του δεύτερου
logbook να έχουν λάβει το email κανονικά και να υπάρχει στα εισερχόμενά του καθενός εξ αυτών  αντίγραφο και να μην το έλαβε η διοργάνωση στο επίσημο email της στο οποίο είχε λάβει το πρωτο email με το αρχικό logbook στο σωστό χρόνο ώστε να βαθμολογηθούμε έστω και υπο αυτές τις συνθήκες; Στάλθηκε στη διεύθυνση της διοργάνωσης εμπρόθεσμα που σημαίνει οτι με τη λήξη της προθεσμίας θα είχε διαβαστεί μαζί με τις υπόλοιπες συμμετοχές. Άρα διαβάστηκε και αγνοήθηκε.

 

2)Εφόσον υπάρχει αυστηρή τήρηση των κανονισμών, για πιο λόγο ενώ δεν έλαβε ποτέ υπόψιν της στην βαθμολογία της ομάδας J41PAN τις “απορριφθείσες” επαφές, παρόλα αυτά τις προσμέτρησε και τις απέδωσες σε συναδέλφους; Η διοργάνωση διερρήγνυε τα ιμάτιά της ως προς το ότι το logbook μας δεν ήταν σύμφωνο με τους κανονισμούς και οι επαφές κατά συνέπεια άκυρες ενώ την ίδια ώρα τις πιστώνει στους άλλους σταθμούς;

3)Ποιος είναι ο ακριβής λόγος - με βάση τους κανονισμούς της διοργάνωσης -  για τον οποίο δεν έγινε δεκτό το δεύτερο logbook;
               

                Βρισκόμαστε πραγματικά σε δυσάρεστη θέση που αναγκαζόμαστε να συντάξουμε την παρούσα επιστολή. Είναι γνωστό της πάσης, οτι στον Ελληνικό χώρο δεν λείπουν οι διενέξεις και οι ίντριγκες στο ραδιοερασιτεχνικό χώρο και είναι τελείως ενάντια στο πνεύμα μας και ως άτομα αλλά και ως ομάδα. Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι μία δραστηριότητα που ενώνει και δημιουργεί φιλίες και όμορφες δραστηριότητες, πειραματισμούς και
  όχι πεδίο γκρίνιας και αντιπαραθέσεων.  Δεν ήταν ο σκοπός μας να βγούμε πρώτοι ή δεύτεροι, δε μας νοιάζει καθόλου αυτό γι αυτό και δεν κάναμε κανένα θέμα μολις δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα. Λάβαμε μέρος για τη συμμετοχή και την παρέα και αυτό επετεύχθη. Όπως όμως λέει σοφά και ο λαός «όποιος δε μίλησε, ζωντανό τον θάψανε» και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει αδικηθεί χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο μία προσπάθεια και μία συμμετοχή. Από  πλευράς μας, κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν να μη δημιουργήσουμε διένεξη και αποδεχθήκαμε, αν και δεν θα έπρεπε, το ζήτημα της σύνδεσης χρόνου και Α/Α και πράξαμε σύμφωνα με τους ΚΑΝΟΝΕΣ που η διοργάνωση έθεσε όπως τους έθεσε. Αντιθέτως δεχθήκαμε μια αντιμετώπιση, η οποία είναι ύποπτα μεροληπτική έως απαξιωτική. Άραγε δυσαρεστήθηκε κάποιος με τη συμμετοχή μας; Γιατί στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τη διοργάνωση υπήρχε συχνά πυκνά η αναφορά στα τηλεφωνήματα που δέχτηκαν και στα σχόλια τρίτων;

Αναμένουμε την επίσημη απάντησή της διοργάνωσης ως προς τα παραπάνω ερωτήματα μιας και το
Poseidon Event 2023 μόλις ανακοινώθηκε και θα πρέπει να αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε τόσο σαν ομάδα όσο και ο καθένας ατομικά.
Καταθέτουμε το πρώτο και το δεύτερο
logbook ως αναφέρονται και παραπάνω καθώς επίσης και τα χειρόγραφα logbooks που συμπληρώθηκαν στο χώρο. Τα email είναι επίσης στη διάθεση όποιου το επιθυμεί.

 

Αθήνα 29/5/2023

J41PAN


64 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω το roster της ομάδας και βλέπω κάποιους που ξέρω, σοβαρούς ραδιοερασιτέχνες και ανθρώπους. Τι πήγατε να κάνετε σε μια τέτοια "διοργάνωση" ρε παιδιά; Ίσως το κάνατε για τους νέους όπως λέτε... Προσοχή την επόμενη φορά...

Ανώνυμος είπε...

Για τα προβλήματα που αναφέρουν δεν γνώριζα κάτι λυπάμαι. Το άλλο με την "παγκόσμια πρωτοτυπία" φαντάζει υπερβολικό. 73

Ανώνυμος είπε...

Θα περίμενε κάποιος, τόσες μέρες μετά την ανάρτηση που έγινε, να υπήρχε μιά απάντηση από τη μεριά της διοργανώτριας ομάδας ..
Θα είχε ενδιαφέρον να ακουστεί και ο αντίλογος τους δημόσια, και αυτό φαντάζομαι θα περίμεναν και άλλοι αναγνώστες ..

Εμένα, αν με κατηγορούσαν "άδικα", θα έβγαινα με επιχειρήματα να απαντήσω, και να βάλω τον καθένα στη θέση του.

Επώνυμα, σαν "Ποσειδώνας" .. δεν φάνηκε κάποιος να δώσει μιά απάντηση στο κόσμο.
Μάλλον απαξιούν ... Θα επικαλεστούν "Άγνοια" πάλι ?
Πιθανόν να έχουν δίκιο οι "διαμαρτυρόμενοι", καθώς οι του Ποσειδώνα δείχνει να κρύβονται πίσω από το δακτυλό τους. ( Στρουθοκαμηλισμός )

Για αυτόν που απαντάει στο δεύτερο σχόλιο, ούτε εγώ τα ήξερα.. εδώ τα διάβασα όταν ανέβηκε.
Κανένας δεν τα ήξερε, εκτός από αυτούς που ήταν στην ανταλλαγή e-mail κτλ.
Τώρα το διαβάζουν και τρίτοι, που βγήκε δημόσια.
Αλλά εσύ, πώς να τα ήξερες δηλ? μπας και είσαι "Κρυφο-Ποσειδωνικός" ?

Αλλά γελάω, γιατί το ζητούμενο εδώ δεν είναι αν το αν όντως είναι υπερβολή το "παγκόσμια πρωτοτυπία", που ακούγεται κάπως "ειρωνικό" όπως το θέτεις .. και πετάς την μπάλλα στη κερκίδα.
Αλλά το τι έγινε με τη "ταμπακιέρα", την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ αλλαγή των κανονισμών, ώστε το βραβείο να καταλήξει σε άλλα χέρια.
Γι αυτό θα περίμενα μια απάντηση.. κι ο Ποσειδώνας τάχα μου δεν διάβασε ποτέ την ανάρτηση !!
Εσύ σαν να επικρίνεις την ομάδα που "τα βγάζει στη φόρα" κατά κάποιο τρόπο, γιατί ακριβώς ?
Γιατί λάβανε μέρος και προσπαθήσανε να το κάνουνε και με το σωστό τρόπο ?

Προφανώς κάποιοι δεν είναι αντάξιοι των περιστάσεων..
Ούτε όσον αφορά την οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, ούτε όσον αφορά την διαχείριση θεμάτων που προέκυψαν ... Άφαντοι είναι ... τους βλέπετε πουθενά ?

Δεν είναι τίποτα σπουδαίο ούτε η διοργάνωση, ούτε το βραβείο που δίνουν
Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε γιατί τους πνίγει το δίκιο τους για τη κοροιδία που παίχτηκε.

Κι ένα τελευταίο.. Έστω λοιπόν ότι όντως κατά λάθος , κι όχι επίτηδες , (γιατί μετά πάει αλλού το έργο ), κάπου έγινε μιά βλακεία. Ας το πούμε "Ανθρώπινο Λάθος".
Που ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν την κατάλαβαν, τους την ανέδειξαν οι άλλοι ..
Υπάρχει μια λέξη στο Ελληνικό λεξιλόγιο που λεγέται "ΣΥΓΝΩΜΗ" και μάλιστα είναι και δωρεάν.
Ακόμα περιμένω να την ακούσω ... απο κάποια επίσημα χείλη ... κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι ...
Αλλά μάλλον μάταια ... Προφανώς δεν έχουν " Ότι Χρειάζεται" για να το κάνουν.
Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του..

Τίποτα άλλο

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το αν είναι ή δεν είναι θα ήθελα να πω ότι για την φωνή, Ναι ίσως θα μπορούσε να είναι. Όλοι γνωρίζουμε τον εύκολο συγχρονισμό π.χ. σε FT8 που συναντάμε σε όμορφα DX-Expedition.
ΚΑΙ, Ναι εγώ από πλευράς μου δεν το έχω συναντήσει πουθενά σε voice με αρκετές δεκαετίες στο Hobby.

Ανώνυμος είπε...

@6:11 Αφελής ερώτηση το πως να το ήξερε κάποιος, θα έφθανε να γνώριζε κάποιον / κάποιους από την διαμαρτυρόμενη παρέα, να το άκουσε από τρίτους κλπ. Ποσειδονικώς δεν είμαι (εσύ μπορεί να είσαι από την ομάδα που διαμαρτυρήθηκε) επομένως, δεν γνωρίζω γιατί δεν απαντούν προσωπικά. Αν μπορέσω θα δώσω το παρόν και στο φετινό. Ναι ειρωνικά αναφέρθηκα στην "παγκόσμια πρωτοτυπία" αυτή είναι η γνώμη μου μην το κουράζομε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, μην το κουράζεις άλλο.

Ανώνυμος είπε...

@ 10:00 To "Ποσειδονικώς" γράφεται έτσι "Ποσειδωνικός", μάθε σωστά Ελληνικά τουλάχιστον.
Καλύτερα να κρατάς τους χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου, όταν ο άλλος δεν σε θίγει.
"Κάπως" Αφελής μου φαίνεσαι εσύ, που θες να συμμετέχεις και στο φετεινό διαγωνισμό, ενώ αποδεικνύεται ότι κάτι "σάπιο" υπάρχει στη διοργάνωση.
Εκτός κι αν είσαι εσύ αυτός που του δίνουν το στημένο βραβείο, "αξιοκρατικά" ξέρεις, κάτω από το τραπέζι.
Και σκεφτείτε, ότι όλο αυτό δεν γίνεται ούτε για λεφτά, ούτε για καμιά θέση, αλλά για ένα χαρτάκι... που κι εκεί με παγαποντιά απονεμήθηκε αλλού αντί εκεί που έπρεπε..
Μα πόσο κακομοιριά πια ? αυτά ΔΥΣΤΥΧΩΣ μονάχα στην Ελλάδα συμβαίνουν.

Και που ΄σαι ? Καλή επιτυχία στο contest ...

Ανώνυμος είπε...

@11:33 "Καλύτερα να κρατάς τους χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου, όταν ο άλλος δεν σε θίγει" όπως έγραψες και δεν το τήρησες (αφού δεν σε έθιξε κανείς), ούτε σου πέφτει λόγος αν κάποιος συμμετέχει ή όχι, αν του φαίνεται κάτι που έγραψαν ειρωνικό ή ρεζίλι, ούτε έχεις δικαίωμα να χαρακτηρίζεις ανθρώπους αφελείς κλπ. για να αισθανθείς καλύτερα... Δες τη δικιά σου κακομοιριά πρώτα και μίλα του... χρόνου! Γιατί όσα έγραψες δεν συμφωνούν με... όσα μας είπες! Εδώ δεν μπόρεσες να αντιληφθείς ότι δεν πρόκειται για contest πράγμα που δείχνει πως γράφεις μάλλον για να πεις κακίες και εκτόνωση ενώ δεν ξέρεις το θέμα. Αλλά αυτοί είστε. Που να σφίξουν και οι ζέστες...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους όσους γράφουν.

Εδώ Ντίνος SV1VC.
Ανήκω και εγώ στην παρέα του J41PAN.

Εμείς θέλαμε απλά να αναφέρουμε στον Ραδιοερασιτεχνικό κόσμο, το τι έγινε στο Poseidon Event του 2022.

Απαντήσεις θα θέλαμε μόνο από τους Διοργανωτές του Event αλλά από ότι φαίνεται τους είναι δύσκολο και αυτό.
Επίσης δεν θα θέλαμε να υπάρχουν παρεξηγήσεις μεταξύ Επωνύμων αλλά ούτε και Ανωνύμων φίλων Ραδιοερασιτεχνών με αρνητικά ή θετικά σχόλια.

Καλό καλοκαίρι να έχουμε.

Όλοι παίρνουν εμπειρίες,
Έτσι και εμείς.

Καλό Καλοκαίρι.

Ανώνυμος είπε...

@3:38 Καλησπέρα, κατανοητές οι θέσεις σου. Δεν χρειάζεται εμείς να γράφουμε άλλο όπως καταλαβαίνω, δεν ξέρω πόσο καιρό ακριβώς περιμένετε απάντηση, αν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα φοβάμαι η κατάσταση έτσι θα παραμείνει αν και θα είχε ενδιαφέρον να διαβάζαμε κάποια απάντηση των διοργανωτών έστω από τη σελίδα τους στο φατσοβιβλίο. Καλή επιτυχία όπου συμμετέχετε σαν ομάδα. 73

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι του J41PAN.
Θέλατε να τρέξετε ένα event σαν multi operator. Έπρεπε οι σταθμοί να σεταριστούν μέσω ενός contest προγράμματος (π.χ. Ν1ΜΜ) Να είναι οι σταθμοί σε δίκτυο μεταξύ τους. Έτσι εξασφαλίζετε ότι δίνετε Α/Α με το σωστό χρόνο. Το πρόγραμμα λέει στον εκάστοτε σταθμό τι Α/Α να δώσει!!!
Την επόμενη φορά ρωτήστε κάποιον με εμπειρία στο multi operation contesting.
Δεν έχουν άδικο οι διοργανωτές.

Υ.Γ. Δεω έχω καμία σχέση με το συγκεκριμμένο event.

73!

Ανώνυμος είπε...

@6:31μμ Το μήνυμα σου με έσπρωξε να ψάξω την περυσινή ανακοίνωση, όπου αναγράφεται ρητά η αρίθμηση ανά mode να αρχίζει από 001, να αποστέλλονται όλα τα ημερολόγια με επιλογή ο λαμβάνων μέρος να επιλέξει σε ποια θέλει να βαθμολογηθεί. Αυτό μάλλον βοηθά όποιον θέλει να έχει μια περισσότερη αντίληψη, καθώς και όσων έγραψαν παραπάνω. Η δημιουργία ασύρματων κυρίως δικτύων μπορεί να μην είναι στο φόρτε πολλών συναδέλφων βέβαια, αποκλείοντας την αυτόματη ταυτόχρονη αριθμοδότηση περισσότερων του ενός ημερολογίων. Δεν έχω καμία σχέση ή συμμετοχή στην j41 ούτε έχω σχέση με τους διοργανωτές.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και στους υπόλοιπους ανώνυμους που προσπαθούν να μας βοηθήσουν με όποιο τρόπο νομίζουν καλύτερα.
Εδώ πάλι ο Sv1VC.
Όντως σας ευχαριστώ, αλλά δυστυχώς στέκεστε μέχρι την μέση του κειμένου.
Παρακάτω λοιπόν λέει ότι όλες οι βαθμολογίες δόθηκαν στους συναδέλφους που έκαναν επαφές μαζί μας, αλλά εμείς δεν πήραμε.
Θα συμφωνούσα με όλους σας εάν ακυρωνόντουσαν οι επαφές.
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε, έδωσαν βαθμολογίες λες και εμείς είμασταν (SWL) ακροατές.
Δηλαδή, τελικά τα QSO φυσικά και είναι αποδεκτά από το LoTW αλλά για τους διοργανωτές είμαστε SWL...!!!
Δηλαδή One Way Επικοινωνία.
Εάν σαν φαίνεται φυσιολογικό αυτό , τότε πάω πάσο.

Ευχαριστώ που με διαβάσατε.
Ντίνος.

Ανώνυμος είπε...

@9:50μμ Διαβάζοντας το κείμενο σας προσωπικά αντιλαμβάνομαι πως το αρχείο σας ήταν παράτυπο ή/και ασυνήθιστο αφού οι αύξοντες αριθμοί ήταν ανακόλουθοι των ημερομηνιών και του χρόνου. Προσπαθήστε σε επόμενη συμμετοχή να δουλέψετε κάποιο ηλ. ημερολόγιο μέσω δικτύου. Κάποιος κομπιουτεράς μπορεί να σας βοηθήσει, αλλιώς λειτουργήστε τον σταθμό με τη σειρά. Φοβάμαι μετά την παρέλευση ήδη μεγάλου χρονικού διαστήματος απάντηση δεν θα λάβετε, εδώ απλά συζητιέται το θέμα σας και δεν είναι υποχρεωμένοι οι διοργανωτές να απαντήσουν εδώ, ούτε ξέρω αν το είδαν, η δε αποδοχή του ημερολογίου σας στο LOTW δεν δικαιώνει ή ακυρώνει κάτι ως προς το event. Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά αυτό που ονομάσατε παγκόσμια πρωτοτυπία φαίνεται να δημιούργησε το πρόβλημα σας. Αντιθέτως η χρήση πολλών σταθμών με παρόμοιες συχνότητες ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο ίσως να μπορεί να θεωρηθεί πρωτοτυπία hi. Η όλη κατάσταση δεν έχει καμία σημασία ή αξία αν μας φαίνεται φυσιολογική, αφού άλλοι ήταν οι κριτές, εμείς μόνο κουβέντα μπορούμε να κάνουμε. Ελπίζω και με την εμπειρία αυτή στις επόμενες συμμετοχές θα είστε καλύτεροι. Καλόπιστα όλα αυτά που έγραψα μετά τη δημοσίευση της επιστολής σας, επαναλαμβάνω δεν έχω καμία σχέση με τις 2 πλευρές του εν λόγω ζητήματος.

Ανώνυμος είπε...

de SV1VC again,
επίσης πιο κάτω ακόμα αναγράφεται οτι μέσα στον νόμιμο χρόνο φτιάξαμε 2ο LogBook , όπου έχουν αφαιρεθεί τα QSO που δεν ήταν σειριακά σε σχέση με τον χρόνο. Άρα ακριβώς όπως τα ήθελαν.
Από το σημείο αυτό και πέρα, έκοψαν κάθε επικοινωνία με εμάς.( Ενώ ήμασταν μέσα στον νόμιμο χρόνο παραλαβής Logbook).

Συγγνώμη, έπρεπε να το είχα γράψει στο προηγούμενο email, αλλά νόμιζα ότι το είχατε καταλάβει.
Ντίνος.

Ανώνυμος είπε...

Και τι δεν έχουμε ακούσει εδώ πέρα.

Φίλε VC, ο κόσμος και διάβασε και κατάλαβε τι έγινε, να 'σαι σίγουρος.

Σου απαντησε ο "Ανώνυμος" εκπρόσωπος του Ποσειδώνα στις 4:48,
είπε μην γράφετε άλλο και μας κάνετε ρεζίλι.
και άλλες 10 φορές πιο κάτω, γελάω με τις δηλώσεις αποποίησης - επιβεβαίωσης στην ουσία,
τυπου " και να ξέρετε, εγώ δεν εχω καμμία σχέση με το άθλημα". Χαχαχα, κάθε φορά.

Υπάρχει ένα ρητό που λέει "Ο Κόσμος το έχει τούμπανο, και αυτοί κρυφό καμάρι"
Ετσι ακριβώς. Οχι και τόσο "κρυφό" τελικά, ταξιδεύουν τα νέα ...

Η αλήθεια είναι οτι το "καρπούζι και το μαχαίρι" το κρατάει αυτός που οργανώνει την εκδήλωση και τις φέτες τις κόβει κατα το δοκούν, το πέταξε άλλωστε απέξω απέξω παραπάνω.
Αλλά δημοκρατικά ο καθένας μπορεί να διαμαρυρηθεί όταν αισθάνεται ότι αδικείται.

Από την άλλη, ένα "βραβείο" έχει τόση αξία όση αυτός που το εκδίδει.
Αλλη αξία και αναγνώριση έχει το δiπλωμα του Cabridge, κι άλλη της σχολής του Σίμου Άσιμου.
"Όποιος μπλέκεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες" λέει ένα άλλο ρητό
Σου το έγραψε και ο πρώτος που απάντησε. Πόσο αξιόπιστη είναι η διαργανώτρια αρχή ?
ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματα του ελεύθερα.

Και τι δεν ακούσαμε. οτι δεν ήταν το "φόρτε" σας, οτι θα πρέπει να βρείτε ένα "Κομπιουτερά" κι ενα ηλεκτρολόγο να σας βοηθήσει, οτι δεν κάνατε και ένα reboot.
Πόσο αλητεία !! Και απορώ ειλικρινά με την υπομονή σου.

Υπάρχει άλλο ρητό που λέει " Ποτέ μην μαλώνεις με έναν ηλίθιο, θα σε ρίξει στο επιπεδό του, και τελικά θα σε κερδίσει λόγω πείρας ".
Στο Ποσειδώνα δεν τιμούν τα παντελόνια που φοράνε κάποιοι.
Ακόμα "κρύβονται" σαν τις γυναικούλες, παρόλο που είναι η δεύτερη εμπλεκόμενη πλευρά.
Επώνυμα ούτε φάνηκαν , ούτε πρόκειται να φανούν.

Πετάγονται ανώνυμα να πουλήσουν "αγριάδα" τα αντράκια.. καθώς χάνουν τη ψυχραιμία τους, κι εμείς "ψαρώσαμε" τώρα.
"Κάπως" ανεβασμένη πίεση βλέπω, ο γιατρός είπε 3 κουταλιές της σούπας ξύδι, πρωί - μεσημέρι - βράδυ.

Πολλά 88 στα "Σπίρτα" τα μοναχά του Ποσειδώνα, χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Μόνο γέλια ή λύπηση μπορούν να προκαλούν οι βεβαιότητες(;) του ανθρώπου που διαβάζει και βουλωμένο γράμμα.
Γράφει για ανώνυμους που «γνωρίζει» ότι είναι εκπρόσωποι… Και βέβαια είναι και αλήτες. Προηγουμένως ο ξερόλας ονόμασε το event contest … Λέει οι διοργανωτές δεν είναι αξιόπιστοι, αλλά από πού προκύπτει η δική του αξιοπιστία; Δεν νομίζω να έχει λάβει μέρος σε καμία ρ/ε οργάνωση, ούτε να έχει κάποιο αξιόλογο ημερολόγιο, αντί αυτού ίσως να έχει μερικά κινέζικα φορητά για επίδειξη. Σιγουριά πολύ, ξεπερνά και επαγγελματίες ντετέκτιβ, τα ανακαλύπτει όλα διαβάζοντας και ερμηνεύοντας τα εδώ κείμενα. Α και γελάει, γελάει πολύ το δήλωσε. Το ρητό " Ποτέ μην μαλώνεις με έναν ηλίθιο, θα σε ρίξει στο επιπεδό του, και τελικά θα σε κερδίσει λόγω πείρας " που ανέφερε προφανώς τον εκπροσωπεί για αυτό και το γνωρίζει καλά. Λόγω ματαιοδοξίας βρίζει ανώνυμους και επώνυμους, χαρακτηριστικό χαμηλού πολιτιστικού επιπέδου, γιατί στοίχημα στο χόμπι δεν μπορεί να σταθεί (στη ζωή δεν ξέρω ελπίζω εκεί να τα πηγαίνει καλύτερα, εδώ μιλάμε για χόμπι μόνο). Ψυχανεμίζομαι, αν συναντήσει τους άλλους θα… θάψει την εδώ ομάδα. Τουλάχιστον εφόσον μέχρι τότε δεν αυξήσει τη χαμηλή αυτοεκτίμηση που του λείπει βεβαίως. Πιστεύω δεν δώσατε βάση στα κείμενα του και καλά κάνατε. Θαυμάστε τον, τα ξέρει όλα μόνο μη ζητήσετε να σας συμβουλεύσει γιατί τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Ανώνυμος είπε...

Στο contest club που παίζω και εγώ υπάρχει ένα logbook (Ν1ΜΜ) σε δίκτυο και πέφτουν μέσα όλα τα QSO από 5-6 σταθμούς με ακρίβεια δευτερολέπτου. Έτσι δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα, για μερικές χιλιάδες QSO κάθε φορά.

Ανώνυμος είπε...

de SV1VC,

Ύστερα από αυτό το μήνυμα, οποιοσδήποτε κάνει χρήση του
callsign SV1VC σε αυτό το Blog, θα πρέπει να μην είναι ανώνυμο.
(Δηλαδή, θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με e-mail).
Αλλιώς δεν θα ανήκει στον υποφαινόμενο SV1VC.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
Καλή συνέχεια.

Πάνας είπε...

@10.40μμ Ξαναδιάβασε την επιστολή, τα απαντάμε όλα αναλυτικά δείχνεις να καταθέτεις μία άποψη "του ποδαριού" και είναι κρίμα.

1)

Διαβάζοντας το κείμενο σας προσωπικά αντιλαμβάνομαι πως το αρχείο σας ήταν παράτυπο ή/και ασυνήθιστο αφού οι αύξοντες αριθμοί ήταν ανακόλουθοι των ημερομηνιών και του χρόνου. Προσπαθήστε σε επόμενη συμμετοχή να δουλέψετε κάποιο ηλ. ημερολόγιο μέσω δικτύου.

-Αρχικά η διοργάνωση δέχόταν/δέχεται μόνο αρχείο excel (διάβασε περσινούς και φετινούς κανόνες). Θα πάμε να στήσουμε δίκτυο με Ν1ΜΜ για να στείλουμε αρχείο excel? Για έναν "κανόνα" ο οποιός χρειαζόταν διπλή ερμηνεία;

ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΛΟΙΠΟΝ! ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!

Το δεύτερο logbook που στείλαμε λοιπόν και ήταν "σύννομο" με τους κανόνες τους αφού διαβάστηκε γιατί αγνοήθηκε; Μήπως γιατί ποτέ κανείς δεν ήθελε να υπάρχουμε; Χαλάσαμε μήπως κάποια πιάτσα; Μου έρχεται το post στο Facebook του διοργανωτή που είχε ανοικτό το excel και μάρκαρε με χρώμα τα κελιά για να βγάλει βαθμολογία (χωρίς Locator μιας και φέτος το εισήγαγαν στους κανόνες) και έλεγε "Τι θα γίνει θα στείλετε;"

Αλήθεια τώρα;;;

2)

Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά αυτό που ονομάσατε παγκόσμια πρωτοτυπία φαίνεται να δημιούργησε το πρόβλημα σας. Αντιθέτως η χρήση πολλών σταθμών με παρόμοιες συχνότητες ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο ίσως να μπορεί να θεωρηθεί πρωτοτυπία hi.

-Αυτό κάναμε αγαπητέ συνάδελφε! Βγήκαμε όλοι μαζί σε ίδιες ομάδες συχνοτήτων χωρίς να μπουκώνει ο ένας τον άλλο! Άσχετο με τον αν ήταν "παγκόσμια" από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι το θεωρείς πρωτοτυπία. Ή όχι; Δε δείχνεις να έχεις καταλάβει...
Γιατί όλα τα σοβαρά DXpedition πλέον βγαίνουν σε FT8 σε 3-4 slots με τον ίδιο ακριβώς τρόπο; Εμείς όμως το κάναμε σε φωνή. Αν το έχεις δει αλλού πες το μου. Γιατί ψάξαμε κι εμείς να δούμε αν έχει ξαναγίνει!


Μπορεί να βγει λοιπόν η διοργάνωση να πει, ήσασταν λάθος στο πρώτο Logbook που στείλατε. Και εμείς θα πούμε οκ ήμασταν λάθος με email μας το διορθώσαμε με σωστό και αριθμημένο σύμφωνα με τις υποδείξεις σας, το στείλαμε εμπρόθεσμα και το λάβατε όπως λάβατε και των υπολοίπων συμμετοχών. Υπάρχει κανόνας που να λέει οτι δε μπορούσαμε να στείλουμε διορθωμένο Logbook? Ξεπηδούν κανόνες με μαγικό τρόπο κατά το δοκουν μόνο όπως τους συμφέρει;

Αλλά...

Είχατε λόγο μάλλον να θέλετε να το θάψετε. Ίσως δε θέλατε να δυσαρεστήσετε κάποιους...

Όλα αυτά εδω θα ήταν περιττά.. ένα τηλέφωνο όταν λάβατε το email με την παρούσα επιστολή. Παιδιά έγινε λάθος οκ δεν ξέραμε πως να το διαχειριστούμε, ας το ξεχάσουμε και πάμε για το επόμενο με πιο σαφείς κανόνες για όλους. Ας πιούμε ένα καφέ, γείτονες είμαστε γεωγραφικά άλλωστε. Ψωμί και αλάτι.

Αλλά...

Από τους φετινούς κανόνες:

"Επιτρέπεται μόνο μία συμμετοχή ανά Callsign, από την ίδια τοποθεσία, και ένα
εκπεμπόμενο σήμα ανά μπάντα."

Ξεκάθαρα λοιπόν διαβάσατε κανονικά και το 2ο Logbook και την επιστολή που στείλαμε και εξαρχής καταλάβατε καλά τι είχε συμβεί. Και παρ' όλα αυτά ενώ θέλετε να δείχνετε "διοργάνωση" κάνατε πρώτα την αδικία και μετά την πάπια.

Αυτό καυτηριάζουμε λοιπόν εδώ για όποιον δεν το έχει ή δε θέλει ακόμα να το καταλάβει...





Ανώνυμος είπε...

@11:05 Αν κάτι δεν συμφωνεί με την άποψη σου δεν σημαίνει κατ' ανάγκη πως είναι του ποδαριού, ένα το κρατούμενο. Γενικά βέβαια σε δικαιώνω αφού δικαιούσαι μια γραπτή απάντηση. Αυτό δεν συζητείται και κάνει τους τρίτους να αναρωτηθούμε για το γιατί.
1α & 2α Επιμένω στο ότι ο τρόπος που εφαρμόσατε να μην μπουκώσουν οι σταθμοί είναι που δημιούργησε τις διαφορές σας με τους διοργανωτές. Επιπλέον ανεξάρτητα της μορφής υποβολής των στοιχείων, η χρήση κάποιου ηλ. ημερολογίου σε δίκτυο θα βοηθούσε. 1β Εδώ είναι η δικαίωση που ανέφερα και το πρόβλημα μέχρι τώρα ανήκει στους διοργανωτές. Οι dxpedition βγαίνουν σε διαφορετικές συχνότητες καθότι διαθέτουν κατάλληλα φίλτρα οπότε εκπέμπουν ταυτόχρονα και δεν υποχρεώνονται σε μικρές διακοπές εκπομπών πχ εκπέμπου στα 17μ και 12μ κλπ. ταυτόχρονα αλλά ποτέ στην ίδια συχνότητα με 2 σταθμούς! Όχι καθόλου δεν το θεωρώ πρωτότυπο, αν πάντως γνωρίζεται κάποια άλλη ομάδα σε άλλη χώρα να έπραξε όπως εσείς (εκπομπές v/u στο ίδιο σημείο με χρονικές καθυστερήσεις) πείτε το να το μάθουμε. Δεν αποκλείω ότι διάβασαν τα αρχεία που στείλατε, αλλά δεν θέλω να σας δικαιώσω πλήρως χωρίς τον αντίλογο των άλλων. Οι οποίοι όπως έγραψα μη απαντώντας σε εσάς (όχι εδώ) επέλεξαν να μειονεκτούν. Σε κάθε περίπτωση δικαιούστε μια απάντηση. Τώρα αν είχαν κάποιο λόγο να θάψουν τη συμμετοχή σας, το ισχυρίζεσθε λόγω της απουσίας απάντησης τους και είστε ελεύθεροι να τους καυτηριάζεται. Σταθερά περιμένω μια τοποθέτηση των διοργανωτών και μάλιστα πριν τη φετινή διοργάνωση. Όλοι φίλοι είμαστε με το ίδιο χόμπι, αν έγιναν λάθη αυτά ας αναγνωριστούν και πάμε παρακάτω.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω σχέση ούτε εγώ με το συγκεκριμένο "event" διαβάζοντας όμως τα περί πρωτοτυπίας, παγκόσμιας μάλιστα, θέλω να επισημάνω πως κάθε πρωτοτυπία δεν είναι κατά ανάγκη καλή. Ίσως είναι ανοησία που κάποιοι άλλοι πριν σκέφτηκαν και απέρριψαν λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται. Πχ το να τρέξει κάποιος με φουστανέλα και τσαρούχια σε μαραθώνιο θα ήταν σίγουρα πρωτότυπο. Όμως θα τερμάτιζε τελευταίος ή καθόλου. Για αυτό κάποιοι το σκέφτηκαν, το απέρριψαν και περιμένουμε ακόμα τον ανόητο που θα το επιχειρήσει καυχώμενος ότι πρωτοπορεί.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

ΠΑΝΑΣ είπε...

@Ανώνυμος 10:03πμ

Ξαναλέγω γιατί δε με προσέχεις και με στεναχωρείς...

Πλέον όλα τα DX Peditions που βγαίνουν σε FT8 βγαίνουν στην ΙΔΙΑ μπάντα με 3-4 slots και ελάχιστα hz διαφορά. Ψάξτο γιατί δε μπορώ να σου στείλω print screens εδώ. Πως γίνεται αυτό; Γίνεται γιατί εκπέμπουν ταυτόχρονα σε ορισμένο χρόνο και ακούν ταυτόχρονα σε ορισμένο χρόνο! Εμείς το κάναμε σε φωνή! Γιατί; Για να έχουμε σαν ομαδική συμμετοχή πολλούς χειριστές στον αέρα να δουλεύουν παράλληλα!


Γενικότερα γιατί δε φαίνεται να γίνεται αντιληπτό.


ΞΕΧΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Κατατέθηκε Logbook "σύνομο" με όλους τους κανονισμούς που τέθηκαν αρχικούς και "ύστερους".

ΔΕΝ ΛΗΦΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΕΝΩ ΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑΘΜΟΥΣ!!! ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΗΦΘΗΚΕ ΥΠ' ΟΨΙΝ!!! ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΟΝΑ ΕΡΙΣΜΑ!

Εκεί ζητάμε απάντηση, ως προς το Γιατί! Ζητάμε συγκεκριμένες απαντήσεις στην επιστολή κάντε τον κόπο να την ξαναδιαβάσετε...


Τώρα για τον Ανώνυμο@ 11:00πμ ο καθένας το βλέπει από όποια σκοπιά θέλει αν ήταν χρήσιμη ή άχρηστη η πρωτοτυπία. Στη δεδομένη στιγμή εξυπηρέτησε το σκοπό της, έβγαλε πολλούς χειριστές ταυτόχρονα στον αέρα. Από αυτή την άποψη λοιπόν πέτυχε ή όχι; Το αφήνω στην κρίση σου. Δημιούργησε πρόβλημα σε κάποιον αυτός ο τρόπος; Θεωρητικά γιατί να δημιουργήσει κανονικό QSO είναι δεν αλλάζει κάτι! Πρακτικά όπως λες σε κάποιους δεν αρέσουν οι καινοτομίες, πάλι καλά που η ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα έχει βασικό συστατικό της τον πειραματισμό... ή όχι;

Δεν έχει επομένως δικαίωμα η διοργάνωση να μας ακυρώσει για το πως βγήκαμε στον αέρα αφού δεν είχε κανόνες για αυτό πέρισυ (φέτος έβαλε). Ούτε έχει το δικαίωμα να φτιάξει κανόνες κατά το δοκούν και το παρασκήνιο που υπήρχε ή δημιουργήθηκε αν θέλει να λέγεται διοργάνωση και όχι παράγκα. Είμαστε ξεκάθαροι ως προς το τι απαντήσεις ζητάμε και προς όλο το χρονικό της υπόθεσης, με στοιχεία.

Να τα ξαναγράψω;

Τέλος όπως είπα και πριν φυσικά είναι το χόμπι μας και ειδικά όλα τα άτομα που είναι μέλη της ομάδας δεν έχουμε καμία όρεξη για καμία έριδα, εξαντλήσαμε όλα τα άλλα μέσα όμως πριν δημοσιεύσουμε εδώ για να λάβουμε αυτές τις απαντήσεις. Και πάλι δεν τις λαμβάνουμε... Το μπαλάκι είναι στη δική τους πλευρά του γηπέδου και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, τρέξατε το event με περισσότερους απο ένα χειριστή σε μια μπάντα στο ίδιο mode με το ίδιο διακριτικό!! Αυτό δεν επιτρέπεται πουθενά. Σε κανένα contest! Δεν σας παρεξηγώ πολύ. Η Ελλάδα δεν έχει μεγάλη κοντεστικη παράδοση. Με το αντικείμενο ασχολούνται λίγοι. Σας προτείνω να βρείτε κάποιον γνώστη του αντικειμένου να σας κατευθύνει σωστά. Διαβάζουμε πάντα τα rules. Κανόνας πρώτος και πιο σημαντικός.
73!

Ανώνυμος είπε...

@12:50 Καταλάβαμε, μέχρι τώρα δεν σας απάντησαν ούτε αιτιολόγησαν την απόρριψη και πλέον δεν μένει ούτε μήνας για τη νέα διοργάνωση, γεγονός που δείχνει πως απάντηση μάλλον δεν πρόκειται να λάβετε, τουλάχιστον έτσι δείχνει. Για να πάμε παρακάτω φέτος τι θα κάνετε;

Ανώνυμος είπε...

@2:28 καλά τα έγραψες. Συμπληρωματικά: τα slots στο ft8 που αναφερθήκατε παράγονται από το πρόγραμμα και εκπέμπονται από τον ίδιο σταθμό και βλέπεις πχ 4-5 ή και λίγο παραπάνω απαντήσεις. Αν εκπέμψει παράλληλα και ο δίπλα σταθμός και διπλασιασθούν ακόμη και αν δεν (επικαλυφθούν) θα βλέπατε πολλά παραπάνω! πχ τώρα στον αέρα είναι ο fp/kv1j ή και άλλοι ποτέ δεν θα δείτε στην ίδια συχνότητα εκπομπές με πάνω από ένα π/δ ακόμη και αν είναι εξοπλισμένοι με φίλτρα (τα οποία σε αυτή την περίπτωση δεν... θα λειτουργούσαν). Καλύτερα αντί να ζητάτε επίμονα μια απάντηση που μάλλον δεν θα έρθει, κάντε ότι πρότεινε ο 2:28 κάτι θα μάθετε. Δεν χρειάζεται να μου απαντήσετε, αφού προς το παρόν αποδεδειγμένα από τα κείμενα σας φαίνεται να σας λείπουν κάποιες γνώσεις που αν δεν καλύψετε, αύριο θα σας εμφανισθεί κάποιο άλλο θέμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με την μη απάντηση των διοργανωτών στα ερωτήματα σας. Ενδεχομένως, λέω ενδεχομένως και εκείνοι να έχουν κάποια κενά hi.

Ανώνυμος είπε...

12:50 "Πλέον όλα τα DX Peditions που βγαίνουν σε FT8 βγαίνουν στην ΙΔΙΑ μπάντα με 3-4 slots και ελάχιστα hz διαφορά" είσαι μακριά νυχτωμένος. Διάβασε το μάνουαλ https://www.g4ifb.com/FT8_Hinson_tips_for_HF_DXers.pdf, δες και αλλού πχ https://www.dxmaps.com/FT8_How.html και το κυριότερο ρώτα εμπειρότερους συναδέλφους. Δεν είναι κακό να μην ξέρεις κάτι, κακό είναι να είσαι ημιμαθής. Ίσως μπερδεύεις τα time slots με τα frames ποιος ξέρει. προς το παρόν είσαι στο στάδιο How to make good enemies in FT8 / FT4 https://www.dxmaps.com/ft8.html και με αυτά που γράφεις μάλλον δεν υπερασπίζεσαι την ομάδα σου... Κάποιος σας το έγραψε παραπάνω ευγενικότερα (2:28) ρωτήστε εμπειρότερους! τελεία και παύλα. Ευχαριστώ 2:28 73

ΠΑΝΑΣ είπε...

Δεν θέλω να επαναληφθώ γιατί έχω περιγράψει ακριβώς πως είναι τα πράγματα απλά πρέπει να σταθούμε σε ένα σημείο που νομίζω οτι δεν έχεις καταλάβει:

@Ανώνυμος 28/6/2023 4:26
Ξαναεξηγώ με όλη μου την αγάπη συνάδελφε... Στα DX peditions γίνεται ταυτόχρονη εκπομπή στο ιδιο ΤΧ window των 15δευτερολέπτων σε πολλαπλά slots πχ 4! Αυτό το κάνει το software μιας και είμαστε σε ψηφιακό mode. Aυτός που λαμβάνει λοιπόν στο επόμενο ΤΧ των 15 δευτερολέπτων ακουει-βλεπει 4 εκπομπές, απαντάει και συνεχίζεται η επαφή και η ανταλλαγή σημάτων. Θα μπορούσε να το κάνει και με 2 σταθμούς απο 2slots ή 4 από ένα, μιας ένα εφ όσον ο χρόνος εκπομπής θα ήταν ο ίδιος για όλους και ο χρόνος λήψης επίσης με κάποια προσοχή ώστε να μη γίνεται διπλή απάντηση στον ίδιο σταθμό. Τι σχέση έχουν τα φίλτρα και τα συναφή; Αν είσαι ενεργός σε FT8 και κυνηγάς DX Pedition θα το έχεις ΣΙΓΟΥΡΑ συναντήσει, βαθιά νυχτωμένος δεν είμαι!

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ σε ΦΩΝΗ.

Τα λινκ που μου παραθέτεις δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτό που σου εξηγώ ούτε οι υπαινιγμοί σου ως προς τις γνώσεις και την εμπειρία μου.

Από εμένα κλείνει εδώ, όπως είπα κανείς δεν έχει καμία όρεξη να τσακώνεται, όλοι να περνάμε καλά θέλουμε και να υπάρχει επικοινωνία μέσω RF αλλά και ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ανθρώπινη! Όπου υπάρχει επικοινωνία δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις!

ΠΑΝΑΣ είπε...

Συμπεριλαμβανόμενο στην προηγούμενη απάντησή μου:

@Ανώνυμος 28/3/23 2:28μ.μ

Συνάδελφε θα συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενά σου ως προς το πρώτο κομμάτι άλλωστε πχ στους κανόνες του VHF & Up Contest διαβάζουμε:

OPRG.3. Alternating CQs on two or more frequencies using the same band and mode is prohibited.

Τέτοιος κανόνας δεν υπήρχε στην διοργάνωση το 2022 (μπορείς να τους διαβάσεις είναι ακόμα αναρτημένοι) άρα τι σχέση έχει ο κανόνας ενός οποιουδήποτε άλλου contest με τους κανόνες του Poseidon Event? Αν μια διοργάνωση θέλει να ακολουθήσει κανόνες contesting μπορεί πολύ εύκολα να τους αντιγράψει από μια αντίστοιχη διοργάνωση. Σε όλα τα contest υπάρχει locator για παράδειγμα, στο Poseidon δεν υπήρχε, θα έπρεπε εμείς να το γράψουμε στο Log δηλαδή; Αν το γράφαμε αυτό αντί για τοποθεσία θα μας ακύρωναν και θα είχαν δίκιο!

Άρα, εμείς σαν συμμετέχοντες γιατί να κάνουμε - υποθέσουμε αυτό που λες; Και Διαβάσαμε και ακολουθήσαμε τους κανόνες όπως μας προτρέπεις επομένως αλλά δεν κριθήκαμε με βάσει αυτούς... Εκεί είναι το πρόβλημα!

Αν κάποιος θέλει να συμβάλλει με μία απάντηση στη συζήτηση ας διαβάσει την επιστολή, το χρονικό, τους κανόνες, τα logbooks τα email, είναι στη διάθεση όλων, όπως και τα αιτήματά μας προς απάντηση και ας τοποθετηθεί. Το να μιλάμε για πράγματα άσχετα πολύ ή λιγο με τα εδώ, όπως για παράδειγμα η εμπειρία των χειριστών που τέθηκε από κάποιους, λίγο έως καθόλου προσφέρει στη συζήτηση.

Όπως προείπα τέλος από εμένα, 73



SV1VC είπε...

de SV1VC

«…Ο Αλλάχ λέει έπλασε τον Ρωμηό, αλλά μόλις τον είδε το μετάνιωσε. Είχε ένα μάτι ο αφιλότιμος, που τρυπούσε ατσάλι…. Να κάμω τον Τούρκο, σκέφτηκε ο Αλλάχ για να σφάξει τον Έλληνα, να βρει ο κόσμος την ησυχία του». Έπιασε το λοιπόν μέλι και μπαρούτι, το μάλαξε καλά, καλά κι έφτιαξε τον Τούρκο. Κι αμέσως χωρίς να χασομερήσει, βάνει σ’ ένα ταψί τον Τούρκο και τον Ρωμηό, να παλέψουν. Πάλευαν, πάλευαν από το πρωί ως το βράδυ. Κανένας δεν έριχνε τον άλλον, μα μόλις σκοτείνιασε, βάνει ο άτιμος ο Ρωμηός, τρικλοποδιά, κάτω ο Τούρκος! Ο διάβολος να με πάρει, την έπαθα πάλι μουρμούρισε ο Αλλάχ. Τούτοι οι Ρωμηοί, θα φάνε τον κόσμο. Τι να κάνω; Όλη νύχτα ο Αλλάχ, δεν έκλεισε μάτι ο κακομοίρης, μα το πρωί πετάχτηκε πάνω και κτύπησε τις χερούκλες του. Βρήκα! Βρήκα! Φώναξε. Έπιασε πάλι φωτιά και κοπριά κι έφτιαξε έναν άλλον Ρωμηό και τους έβαλε και τους δύο στο ταψί να παλέψουν. Άρχισαν το πάλεμα οι Ρωμηοί, τρικλοποδιά ο ένας, τρικλοποδιά κι ο άλλος, μπηχτές ο ένας, μπηχτές κι ο άλλος. Πάλευαν, πάλευαν, έπεφταν σηκώνονταν, ξαναέπεφταν, ξανασηκώνονταν, πάλευαν… Κι ακόμα παλεύουν. Κι έτσι ο κόσμος, Μπραημάκι μου, βρήκε την ησυχία του…»

Ν. Καζαντζάκης (από το έργο ο Χριστός ξανασταυρώνεται )

SV1VC είπε...

«…Ο Αλλάχ λέει έπλασε τον Ρωμηό, αλλά μόλις τον είδε το μετάνιωσε. Είχε ένα μάτι ο αφιλότιμος, που τρυπούσε ατσάλι…. Να κάμω τον Τούρκο, σκέφτηκε ο Αλλάχ για να σφάξει τον Έλληνα, να βρει ο κόσμος την ησυχία του». Έπιασε το λοιπόν μέλι και μπαρούτι, το μάλαξε καλά, καλά κι έφτιαξε τον Τούρκο. Κι αμέσως χωρίς να χασομερήσει, βάνει σ’ ένα ταψί τον Τούρκο και τον Ρωμηό, να παλέψουν. Πάλευαν, πάλευαν από το πρωί ως το βράδυ. Κανένας δεν έριχνε τον άλλον, μα μόλις σκοτείνιασε, βάνει ο άτιμος ο Ρωμηός, τρικλοποδιά, κάτω ο Τούρκος! Ο διάβολος να με πάρει, την έπαθα πάλι μουρμούρισε ο Αλλάχ. Τούτοι οι Ρωμηοί, θα φάνε τον κόσμο. Τι να κάνω; Όλη νύχτα ο Αλλάχ, δεν έκλεισε μάτι ο κακομοίρης, μα το πρωί πετάχτηκε πάνω και κτύπησε τις χερούκλες του. Βρήκα! Βρήκα! Φώναξε. Έπιασε πάλι φωτιά και κοπριά κι έφτιαξε έναν άλλον Ρωμηό και τους έβαλε και τους δύο στο ταψί να παλέψουν. Άρχισαν το πάλεμα οι Ρωμηοί, τρικλοποδιά ο ένας, τρικλοποδιά κι ο άλλος, μπηχτές ο ένας, μπηχτές κι ο άλλος. Πάλευαν, πάλευαν, έπεφταν σηκώνονταν, ξαναέπεφταν, ξανασηκώνονταν, πάλευαν… Κι ακόμα παλεύουν. Κι έτσι ο κόσμος, Μπραημάκι μου, βρήκε την ησυχία του…»

Ν. Καζαντζάκης (από το έργο ο Χριστός ξανασταυρώνεται )

Ανώνυμος είπε...

@9:39 Επιμένεις να μη καταλαβαίνεις δεν με πειράζει. @9:44 Πέρα από την επίκληση στον Καζαντζάκη, γιατί δεν γράφεται τα παράπονα σας στη σελίδα των οργανωτών στο φ. βιβλίο; Αν απαντήσουν θα μάθουμε και την αντίπερα πλευρά, αν διαγράψουν την απάντηση σας θα έχετε ένα βαθμό παραπάνω. Κατά τα άλλα δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνεις το παράπονο σου συνεχώς μόνο(;) εδώ. Γράφουν και κάποιοι άλλοι από εσάς(;) και φανερώνεται η απειρία τους που δεν βοηθά. Τέρμα και εγώ το κουράσαμε ήδη πολύ και μπορεί να κατεβάσεις και άλλα φιλολογικά κείμενα ως ποιο μορφωμένος από εμένα. 73

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, με όλο το σεβασμό χρειάζεστε βοήθεια. Δεν μπορείτε να έχετε με το ίδιο διακριτικό, στο ίδιο mode, στην ίδια μπάντα παραπάνω από ένα σήμα στον αέρα ταυτόχρονα. Είτε τρέχετε contest, είτε ειδικό διακριτικό, είτε οποιοδήποτε event. Αυτό κάνατε με τα αποτελέσματα που γνωρίζετε. Για άλλη μια φορά, ρωτήστε έναν έμπειρο contester να σας κατευθύνει. (contest logger, ασύρματη δικτύωση κ.τ.λ.)
Καλή τύχη σε ότι κάνετε.

QRT 73!

ΠΑΝΑΣ είπε...

@28/6/23 10:10

Έχω υπογράψει όλες μου τις αναρτήσεις ως ΠΑΝΑΣ όπως θα παρατηρήσεις. Κατά ένα τρόπο επομένως είναι "επώνυμες".

Τι επιμένω να μην καταλαβαίνω συνάδελφε. Σου εξηγώ πως γίνεται συντονισμένη εκπομπή και λήψη και μου μιλάς για φίλτρα που δε θα λειτουργήσουν. Εσύ προφανώς δεν έχεις καταλάβει το τεχνικό υπόβαθρο όσων συζητάμε και επιμένεις. Όταν βγαίνουμε οι Αθηναίοι χειριστές μέσα λεκανοπέδιο στα 2 και 6 μέτρα σε FT8 τώρα που είναι ανοικτά γιατί βγαίνουμε όλοι στην ίδια περίοδο χωρίς να έχουμε συνεννοηθεί αφού παρατηρήσουμε τη μπάντα; Για να μη μπουκώσουμε ο ένας τον άλλο! Πόσο πιο απλά να το κάνω; Μπορώ και εγώ και όλοι οι γείτονες μου να βγούμε έτσι στον αέρα και να κάνουμε επαφές. Το ίδιο σε φωνή! Θες να το πεις πρωτοτυπία, θες να το πεις βλακεία, στο χέρι σου, είναι όμως γεγονός και δούλεψε!

Από την ομάδα έχω γράψει εγώ και ο VC μέχρι στιγμής για να εξηγήσουμε κάποια πράγματα, το τι γράφει όποιος άλλος είναι ευθύνη δική του και κρίνεται από τα περιεχόμενα του γραπτού του.

Βγαίνει κόσμος και μας λέει για εμπειρίες, για N1MM logbook όταν ζητάνε excel και πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο χρόνος είναι πρωτεύον κλειδί και για κανόνες contesting κτλ. Βγαίνουμε και εμείς, όχι σαν ομάδα ακόμα, σε contests και ξέρουμε ανάγνωση κανονισμών, loggers κτλ.

Ζητάμε να μας υποδείξει η διοργάνωση το ΓΙΑΤΙ πρακτικά μας ακύρωσε και ελεύθερα όποιος άλλος θέλει σε όσα έγιναν και περιγράφονται. Τίποτα παραπάνω δε ζητάμε. Και λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.

Στείλαμε μειλ στη διοργάνωση και προσωπικά στον εκπρόσωπό της, δεν πήραμε απάντηση. Το blog του 2μήδη είναι ουδέτερο και γνωρίζαμε ότι θα δημοσιεύσει την επιστολή. Αν ήθελε η διοργάνωση είχε όλες τις ευκαιρίες να απαντήσει, να στείλω στο facebook της γιατί; Για να μας αγνοήσει άλλη μια φορά.

@ 28/6/203 10:57

Συνάδελφε με όλο το σεβασμό και την εμπειρία σου στα contest φέρε μου τον κανονισμό του Poseidon Event 2022 που το απαγορεύει και θα το αποδεχθώ και θα ζητήσω να κατέβει και η παρούσα ανάρτηση. Σου έφερα παράδειγμα του VHF & UP που αναγράφεται ρητά. Αν δεν το κάνεις θα θεωρήσω ότι σε στείλανε οι διοργανωτές να θολώσεις τα νερά για την ανεπάρκεια απάντησής τους. Μπορείς να μου πεις και το callsign σου να έρθω να με μυήσεις στα μυστικά του contesting επίσης.

Να τα ξαναλέω; Κουράστηκα... Όταν ανέβουμε στο βουνό είναι όποιος θέλει ευπρόσδεκτος να με πείσει για το αντίθετο, κερνάω το σουβλάκι. Και οι διοργανωτές ευπρόσδεκτοι είναι εννοείται.

QRT 73

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε Πάνα. Στα 3 ανώνυμα σχόλια μου, σου είπα τι πρέπει να κάνει η ομάδα σου. Αν θέλεις το ακολουθείς. Εγώ κουράστηκα πιο πολύ από εσένα. Ήθελα να σας βοηθήσω. Για την ιστορία δεν έχω καμία σχέση με τους διοργανωτές του συγκεκριμένου event.
Καλή τύχη
Οριστικό QRT, 73

SV1VC είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
Τον Καζαντζάκη τον έβαλα πρώτα για να το διαβάσω εγώ (διότι ΔΕΝ είναι καθόλου εκτός θέματος) και ύστερα για όποιον άλλο θέλει. Διότι είναι αυτός που θα με κρατά ώστε να μην μιλήσω με ειρωνεία όπως δυστυχώς οι περισσότεροι από εσάς.

Και ΝΑΙ, θα τα καταφέρω.

Επίσης Ναι,
υπάρχουν μηνύματα (και αρνητικά ακόμα, τα οποία είναι σεβαστά – τίμια και καταλαβαίνεις τι αξιόλογο άτομο είναι πίσω από το πληκτρολόγιο.

Θα ήθελα εντελώς περιληπτικά να σας πω τι έγινε και πως έγινε.

Αυτό διότι,
Ίσως το μεγάλο κείμενο που έχουμε στείλει δεν είναι εύκολο κατανοητό στους αναγνώστες. (Εννοείτε, ότι στους Διοργανωτές είναι απόλυτα κατανοητό).

Τα πράγματα είναι απλά:

Πήραμε Νόμιμα Special Call --- J41PAN

Πήγαμε σε συγκεκριμένο Locator (σε δύο τραπέζια με απόσταση 3 μέτρα μεταξύ τους)

Υπήρχαν 4 Operators αποκλειστικά Φωνή FM. Σε 2 διαφορετικές συχνότητες στα VHF & 2 διαφορετικές συχνότητες στα UHF. (+ 1 Op. C4FM κ.τ.λ ψηφιακά όπου δεν θα αναφέρομαι πλέον διότι η κίνηση ήταν απειροελάχιστη (6 επαφές))

Είπαμε, μεταξύ μας,
μπορούμε άραγε να κάνουμε κάτι διαφορετικό ? (Ο πειραματισμός άλλωστε είναι στην ψυχή του ΡαδιοΕρασιτέχνη). Σκεφτήκαμε, και σχετικά γρήγορα μας ήρθε η ιδέα της Συγχρονισμένης Εκπομπής (φωνή φυσικά).

Δηλαδή, όπως π.χ. στο FT8 σε ένα DX-Pedition βλέπουμε από 1 έως και 4ρις εκπομπές, από τον ίδιο σταθμό π.χ. “ 7Q7RU ”μαζί στην 1η περίοδο του FT8,
Έτσι λοιπόν κάναμε και εμείς σε Voice (Φωνή).

Πήραμε ένα μεγάλο αναλογικό ρολόι, το βάψαμε κόκκινο με μαρκαδόρο στις Even περιόδους και όλοι το κοιτάζαμε ώστε να κάνουμε TX μόνο τότε.

Ήταν όμορφο, άκουγες μια Χορωδία 4 ατόμων να λένε … CQ CQ Poseidon Event εδώ J41PAN.
Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Φυσικά δεν υπήρχε RF Desense στους δέκτες μας (αφού εκπέμπαμε μαζί, και ακούγαμε μαζί) άρα, διπλασιάστηκαν οι Operators ανά μπάντα και υπήρχε πολύ κέφι στην ΡαδιοΕρασιτεχνική παρέα.
Τα νέα παιδιά που ήταν μαζί μας καταχάρηκαν και τους έκανε εντύπωση ο πειραματισμός και η επιτυχία που πρόσφερε η Συγχρονισμένη Εκπομπή.
Τους δείξαμε (Local) τι σημαίνει RF Desense και κατάλαβαν το κέρδος.
Τους εξηγήσαμε, ότι δεν είναι δικιά μας ιδέα διότι χρησιμοποιείται εδώ και λίγα χρόνια στα Ψηφιακά Modes λόγο του Time Synchronization. Απλά εμείς το δοκιμάσαμε σε Voice και πέτυχε.
Μέσα σε πολύ λίγα λεπτά είχαμε κάνει πολύ περισσότερες επαφές από έναν καλό Operator. Τις επόμενες ημέρες ψάξαμε στο Internet για το εάν αυτό έχει ξαναγίνει.
Δεν βρήκαμε κάτι τουλάχιστον για μία εβδομάδα μετά του περσυνού Poseidon Event. (ας πούμε μέχρι τέλος Ιουλίου 2022).
Εμείς δώσαμε ονομασία λοιπόν σε αυτό που κάναμε και το λέμε …
“The J41PAN Mode Operation”
Ναι, για να χαρούμε εμείς και να γελάσουμε.
Παρακαλώ πολύ όποιος θέλει ας ψάξει στο Internet και αν βρει κάτι (πριν τον Ιούλιο του 2022) σχετικά για Voice Synchronization και τελικά αποφυγή του RF-Desense, ανέξοδα χωρίς φίλτρα και Cavities ας με ενημερώσει μιας που έγινα και επώνυμος εδώ στο site του Γιάννη (2μδη).
Διότι τελικά, από τα μηνύματά σας, οι περισσότεροι σταθήκατε στην χρήση της λέξης “Πρωτοτυπία” και δεν ασχοληθήκατε σοβαρά στο γιατί δεν απόδωσαν σε εμάς βαθμούς (ενώ τους απόδωσαν σε όσους μιλήσαμε) παρά μόνο τις πρώτες έξι (6) επαφές μας.
Ενημερωτικά:
- To Συνολικό Αρχικό Logbook εμπεριείχε πάνω από 100 επαφές
- Το “Παντρεμένο” σωστά με ρολόι 33 επαφές (όπως ήθελαν) που και πάλι δεν το έλαβαν υπόψιν και έκοψαν τελείως την επαφή μαζί μας.
- Μας απόδωσαν μόνο 6 Επαφές στο J41PAN, ενώ βαθμολόγησαν όλους από το δικό μας μεγάλο LogBook.

Ειλικρινά ελπίζω να έγινα ευχάριστα κατανοητός.
Η Τελική Εξ Ορισμού απόδειξη του λάθους τους είναι oι Στοχευμένες φετινές αλλαγές των Κανόνων τους. Μόνο και μόνο αυτό φτάνει.

Ανώνυμος είπε...

@Πάνας μετά από την διαπίστωση και άλλων της απειρίας σου - δεν είναι κακό αλλά και της επιμονής σου στις ίδιες θέσεις - αυτό δεν είναι καλό, δεν χρειάζεται περαιτέρω κουβέντα, τον αράπη και αν πλένεις... Ελπίζω τα άλλα μέλη της ομάδας σας να μην έχουν τις ίδιες απόψεις. Λόγω της εμμονής σου στις απόψεις σου (με αποτέλεσμα συνεχώς να σε διορθώνουν και άλλοι), σε αντίθεση με τους άλλους θα έλεγα μην ζητήσεις βοήθεια από contesters κλπ. δεν είναι τώρα η στιγμή σου. Δοκίμασε αργότερα. Άσε δε που αν έγραψες παρόμοια πράγματα στους διοργανωτές παίζει για αυτό να μην σου απάντησαν. Οριστικό qrt και από εδώ, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια.

ΠΑΝΑΣ είπε...

@29/6/2023 08:46πμ

Καλημέρα

Εσύ διαπίστωσες την απειρία μου εγώ ακόμα προσπαθώ να διαπιστώσω την εμπειρία σου:

" ακόμη και αν είναι εξοπλισμένοι με φίλτρα (τα οποία σε αυτή την περίπτωση δεν... θα λειτουργούσαν). "

Αυτό ακόμα να μου το εξηγήσεις που κολλάει όση προσπάθεια και αν έχω κάνει και όσα παραδείγματα σου έδωσα... Ποιός έχει εμμονή εγώ ή εσύ τελικά;

Γενικότερα έχω απαντήσει αναλυτικά και σε όλους σε ότι έχει τεθεί με επιχειρήματα και γεγονότα. Το μόνο που κάνεις είναι να επαναλαμβάνεσαι προσπαθώντας να με πείσεις για την απειρία μου και να δημιουργήσεις εντυπώσεις ad hominem για εμένα και την ομάδα.
Eχεις πει κάτι ουσιαστικό ως απάντηση σε ό,τι σου έχω γράψει αναλυτικά; Ή πραγματικά δεν καταλαβαίνεις ή δε θέλεις να καταλάβεις. Μπορείς να κάνεις παράθεση ό,τι θέλεις και να το συζητήσουμε τα υπόλοιπα είναι απλά σοφιστείες δεινοσαύρων. Αντίστοιχα τα της διοργάνωσης όπως έχω χιλιοπεί, υπάρχουν κανόνες και μιλάμε με βάσει αυτούς όχι θεωρητικά κατά το πως του έρχεται καθενός ή για το τι γίνεται σε άλλες διοργανώσεις. Δεν είδα κάποια λοιπόν "διόρθωση" όπως λες από κάποιο επί αυτών των θεμάτων όσο και αν ρώτησα. Όσοι μίλησαν μίλησαν για το τί γίνεται σε άλλα contests κτλ κτλ. Άσχετο! Αν ήμουν κάπου λάθος δε θα έβγαινα ούτε εδώ ούτε πουθενά να διαμαρτυρηθώ.

Όσο με επαναφέρεις στη συζήτηση θα επανέρχομαι. Φρόντισε μόνο αν ξαναέρθεις να φέρεις αντικείμενο προς συζήτηση, να έχει και ένα ενδιαφέρον για τους αναγνώστες μας διαφορετικά θα κάνω μόνο copy paste σε ότι έχω ήδη πει. Εύχομαι μόνο να είσαι πραγματικά κάποιος που απλά για κάποιο λόγο δεν καταλαβαίνει ή δε θέλει να παραδεχθεί ότι έχει λάθος και όχι "βαλτός".

φφφφ είπε...

Στους διαγωνισμούς των βραχέων, όταν ένα άτομο ή ομάδα θέλει να κάνει κάτι καινούργιο ή "πρωτότυπο", επικοινωνεί πρώτα με τον διοργανωτή περιγράφοντας αυτό που θέλει να κάνει, και αφού πάρει την αποδοχή του και πιθανόν κάποιες συμβουλές για τροποποιήσεις ώστε η συμμετοχή να είναι συμβατή με τους κανονισμούς του συγκεκριμένου διαγωνισμού, τότε συμμετέχει και διεκδικεί κάποια θέση στην κατάταξη.
Σε περίπτωση που ο διοργανωτής κρίνει οτι κάποια πράγματα είναι εκτός των κανονισμών, τότε το ημερολόγιο με τις "πρωτοτυπίες" είτε κατατάσσεται σαν CheckLog, δηλαδή απλά χρησιμοποιείται για έλεγχο, χωρίς να έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι, ή συμμετέχει σαν single band entry. Σε όλους τους διαγωνισμούς, οι αποφάσεις της επιτροπής (contest committee) είναι πάντα τελεσίδικες. Αυτά σε ότι αφορά το διαδικαστικό κομμάτι της υπόθεσης.

Σχετικά με το τεχνικό μέρος τώρα. Υπάρχουν συσκευές (Interlock interfaces), που δίνουν την δυνατότητα να εκπέμπει μόνο ένας σταθμός κάθε φορά. Τέτοια interfaces μπορούν να κατασκευαστούν εύκολα και με Arduino. Επιπλέον όλα τα γνωστά contest logging software (πχ Ν1ΜΜ+) υποστηρίζουν ημερολόγια σε multi-multi περιβάλλον, όπως τα ζητάει ο διοργανωτής. Το Ν1ΜΜ+ αν θυμάμαι καλά έχει την δυνατότητα να φτιάξει κάποιος το δικό του ημερολόγιο, σύμφωνα με τις δικές του απαιτήσεις. Το μόνο που θα χρειαζόταν να κάνετε είναι να κάνετε μετατροπή του αρχείου ADIF σε Excel.

Αγαπητοί φίλοι του J41PAN. Υπάρχουν μερικοί σύλλογοι & αρκετοί έμπειροι συνάδελφοι στην Ελλάδα που ασχολούνται σοβαρά με ραδιοερασιτεχνικούς διαγωνισμούς. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτούς για βοήθεια και ανταλλαγή γνώσεων. Το χόμπυ πάει μπροστά από την αλληλοβοήθεια και την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρειών, και όχι από τις αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά.

73, Σωτήρης SV1BDO/3

SV1VC είπε...

Καλησπέρα Σωτήρη.

Σε ευχαριστώ πολύ για την 1η επώνυμη εμπειρία και κατανόηση από φίλο Ραδιοερασιτέχνη.
Να είσαι καλά. 73.

Ντίνος.

Ανώνυμος είπε...

Η κατανόηση είναι δεδομένη σε συναδέλφους, οι οποίοι τρέχουν special event σε μορφή χορωδίας!!! Σας έχει κάψει το μυαλό το FT8. Για γέλια ή για κλάματα άραγε;
Άντε γεια!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγω επι της ουσίας δεν έχω καταλάβει ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα.

-Αν ήταν το οτι έκαναν ταυτόχρονες εκπομπές θα έπρεπε να ακυρωθεί τελείως η συμμετοχή τους με βάση κάποιον κανόνα που όμως δεν αναγράφεται κάπου και να μην λάβουν καμία βαθμολογία.

-Αν ήταν το οτι στο log δε συμφωνούσε η χρονολογική σειρά με την αριθμητική το οποίο δεν έχω καταλάβει αν υπονοείται από τους κανόνες ή όχι εκεί που αναφέρει ως παράδειγμα την καταχώρηση, τότε είχε δίκιο η διοργάνωση στο πρώτο log που έλαβε. Απο εκεί και πέρα πάλι δεν βλέπω να προβλέπεται κάπου αν μια ομάδα έχει τη δυνατότητα να στείλει διορθωμένο log η όχι; Αν μπορεί να γίνει διορθωση log τότε καλώς η ομάδα έστειλε log και θα έπρεπε να βαθμολογηθεί βάσει αυτού. Αν δε μπορεί να γίνει τότε θα έπρεπε να βαθμολογηθεί με βάσει το αρχικό της log. Χωρίς σαφή κανόνα όμως είναι και αυτό στον αέρα.

Απο εκεί και πέρα έχουμε μια γενικευμένη ασάφεια. Πήραν βαθμολογία; Άρα de facto είναι αποδεκτή η καινοτομία τους (εφ' όσον και οι ίδιοι την εξήγησαν πριν βαθμολογηθούν). Έστειλαν σωστό ή όχι Logbook; Πιθανώς έστειλαν λάθος. Είχαν δικαίωμα να στείλουν διορθωμενο;

Το Poseidon Event δεν είναι contest, το λέει και το όνομά του, είναι ένα Event και έχει τους δικούς του κανόνες. Θεωρώ άστοχα τα σχόλια των συναδέλφων που δίνουν απόψεις με βάσει το τι συμβαίνει σε contests. Δηλαδή αν είχαν φτιάξει δικτυακό logbook με Ν1ΜΜ και ήταν το logbook τους σωστό θα παραβλέπαμε το ζήτημα της πρωτοτυπίας σωστά; Η διοργάνωση φαίνεται δεν το παρέβλεψε για να τους βαθμολογήσει άρα τι συζητάμε;

Όπως ξέρουμε οι κανόνες των contests είναι ξεκάθαροι και αναλυτικοί και δεν αφήνουν χώρο για ασάφειες. Αν παρ' όλα αυτά υπάρξει πρόβλημα υπάρχει αντίστοιχα και η διαδικασία της ένστασης όπου αν υπάρχει αμφιβολία τίθεται ερώτημα και απαντάται από τη διοργάνωση με βάσει τους κανόνες, πάντα επίσημα.

Από εκεί και πέρα η πηγή των προβλημάτων ίσως βρίσκεται στους κανόνες του Poseidon Event οι οποίοι ως πολύ απλοϊκοί, δεν ήταν ξεκάθαροι και άφησαν περιθώριο πολλαπλών ερμηνειών είτε από την πλευρά της ομάδας είτε από την πλευρά της διοργάνωσης με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η διαφορά.

Είναι κρίμα μιας και η ομάδα αποτελείται από πολλά άτομα, όπως βλέπω, και η διοργάνωση κάνει και αυτή μια προσπάθεια για μία δράση στον ελληνικό χώρο που ως γνωστόν δεν γίνονται και πολλά δρώμενα να υπάρχει αυτό το κλίμα. Θα πρότεινα και από πλευράς διοργάνωσης να γίνει έστω και τώρα μια προσέγγιση συμφιλίωσης και την ομάδα να ρίξει νερό στο κρασί της και να συμμετάσχει στο ερχόμενο event.

SV1VC είπε...

Την καλησπέρα μου στον τελευταίο με την πραγματικά “Ham Spirit” σκέψη και τον ευχαριστώ προσωπικά για αυτό.
Ακριβώς αυτό έχουμε κάνει, σύμφωνα με την τελευταία σας πρόταση του μηνύματός σας :
“Θα πρότεινα και από πλευράς διοργάνωσης να γίνει έστω και τώρα μια προσέγγιση συμφιλίωσης και την ομάδα να ρίξει νερό στο κρασί της και να συμμετάσχει στο ερχόμενο event.”

Διότι μέχρι στιγμής το 65% της ομάδας J41PAN έχει αποφασίσει στην ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ SV1VC και SV1QFP.

Διότι πιστεύουμε ότι η ομάδα του Λαυρίου κάνει ότι μπορεί για το αγαπημένο Hobby όλων μας. Και είναι καλό, ιδιαίτερα για την δύσκολη οικονομική περίοδο που είμαστε και δεν υπάρχουν πλέον φθηνά SSB Μηχανήματα.

Όμως μέχρι στιγμής ντρεπόμαστε πραγματικά να δημοσιοποιηθεί η ομιλία, διότι θα ρίξει το Hobby και αυτό που αγαπάμε, σε ακόμα χαμηλότερο επίπεδο.

Δεν εγγυώμαι όμως ότι δεν θα γίνει αυτό.
Ακόμα, περιμένουμε να λειτουργήσει το νερό στο κρασί.


Ευχαριστώ.
Ντίνος.

SV1VC είπε...

P.S.
Το πρόβλημα τελικά ήταν ότι χρησιμοποίησαν όλες μας τις επαφές (περίπου 100 QSO’s) από το LogBook μας, ενώ μας βαθμολόγησαν για 6 QSO’s (από τα 100).

TNX.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάσα το σχόλια και δεν ξέρω αν οι γκουρου έλληνες κοντεστερς που έγραψαν εδώ ειναι χαζοι ή τους χαζους παριστανουν. Απο πότε υπάρχουν στανταρ κανονες; Πριν συμμετεχω σε οτιδηποτε διαβαζω πάντα με προσοχη τους κανόνες. Αλλο κοντεστ αλλο event άλλο field day. Πολλά σημεία μπορεί να ειναι κοινα οντως αλλα απο που εχει σχεση ενα κοντεστ ssb βραχέων ή vhf με ενα εβεντ fm σαν το ποσειδων; Παω στοιχημα οτι ολοι αυτοι οι γκουρου που εμφανιστηκαν ειναι από αυτούς που κραζουν το ποσειδων εδω και χρονια και δεν εχουν λαβει ποτε μέρος.
Καλό είναι οταν υπάρχει ενα ερώτημα απο ομάδα να υπαρχει και απαντηση επισημα απο τη διοργανωση γιατι οταν δεν υπαρχει απαντηση δημιουργουνται υποψιες.

SV1VC είπε...

Κλείνοντας λοιπόν σχεδόν ένα (1) χρόνο ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τους διοργανωτές του POSEIDON EVENT στο ερώτημα: Γιατί, ενώ καταμέτρησαν - απέδωσαν όλα μας τα QSO (περίπου 100) στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, σε εμάς απόδωσαν μόνο 6 QSO’s. Αποφασίσαμε λοιπόν να μην ασχοληθούμε άλλο πια με το συγκεκριμένο Event.

Αποφασίσαμε επίσης να μην αναφερθούμε στο μιας (>1) ώρας και τηλεφώνημα με όλα τα παράλογα που ακούστηκαν και χωρίς καθόλου τεχνική κατάρτιση τα οποία από μόνα τους αυτά μειώνουν το HAM SPIRIT για το Hobby του Ραδιοερασιτεχνισμού.

Όμως, θα αναφερθώ σε δύο – τρία σημεία γιατί αξίζει τον κόπο να διαβαστούν και να ακουστούν.

“Δεν μπορούμε να σας δώσουμε το βραβείο διότι έχουμε ήδη αρκετούς Εχθρούς και δεν θέλουμε να αποκτήσουμε και άλλους !!!”

“Πως μπορείτε να εκπέμπετε και ακούτε ταυτόχρονα στην ίδια μπάντα !!!”

“Πως ανεβήκατε στο βουνό (Πάνειον Όρος) ενώ είχε απαγορευθεί η πρόσβαση λόγω επικινδυνότητα Φωτιάς !!!”

“Μας έπαιρναν τηλέφωνο στα πρώτα 20 λεπτά και έλεγαν ότι εσείς είχατε κάνει 25 QSO’s, πως γίνεται αυτό ?? Μήπως ήσασταν σπίτια σας !!!!”

Ύστερα από πολύ ώρα τηλεφωνικής κούρασης (δικιάς μου),
έδειξε ότι κατάλαβε τι ακριβώς κάναμε και είπε… Εντάξει, … κατάλαβα. Να δω τώρα πως θα πείσω και τους υπόλοιπους από την ομάδα. (του Λαυρίου).

Φυσικά, δεν έγινε τίποτα και τελικά δρομολογήθηκαν στην 1η παράγραφο που σας έχω γράψει παραπάνω.

Αυτά, Εν ολίγοις …..

Σας ευχαριστώ όλους που μας διαβάσατε.
Ο καθένας μας έχει εμπειρία και κρίνει…
73 de SV1VC





Ανώνυμος είπε...

Πάντως είναι αστείο εν έτει 2023 να μην είστε ικανοί να στήσετε ενα δίκτυο και να στείλετε κοινή αρίθμιση,

SV1VC είπε...

Αυτό συνεχίζεις να καταλαβαίνεις μετά τα παραπάνω..??
Ωραία.
Καλή συνέχεια..

Ανώνυμος είπε...

@indeed. Πέρα από την έλλειψη ασύρματου δικτύου που αυτό θα θεραπευόταν αν χρησιμοποιούσαν ένα σταθμό / συχνότητα, όπως γράφουν παραπάνω θέλησαν να εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα με περισσότερους π/δ και προσπάθησαν να το πουν παγκόσμια πρωτιά... Επιπλέον ούτε τη γνώμη κάποιων εμπειρότερων από εμένα που έγραψαν εδώ δεν θέλησαν να ακούσουν. Όπως και με όποιον δεν συμφωνούσαν εδώ αφήνουν υπαινιγμούς ότι ανήκει στους διοργανωτές (βουλωμένο γράμμα διαβάζουν). Τώρα έγινε χειρότερο με δημοσίευση (αληθινών; όχι;) αποσπασματικών συνδιαλέξεων, κάτι που θα απόφευγε οποιοσδήποτε ηθικός και με αρχές ρ/ε ή και απλός άνθρωπος με αρχές. Ειλικρινά δεν μας ενδιαφέρουν οι όποιες τηλεφωνικές συνομιλίες. Τι θα δικαιούνταν; Μια γραπτή απάντηση που για κάποιους δικούς τους λόγους δεν έδωσαν οι διοργανωτές το αναγνωρίζω, αλλά μετά ένα χρόνο πλέον είναι αργά για δάκρυα ποια. Την τελευταία αναφορά "Ο καθένας μας έχει εμπειρία και κρίνει…" που έγραψαν, την αφήνω στην κρίση σας. Όσοι έχουν υπομονή και διαβάσουν το σύνολο των κειμένων εδώ, αντιλαμβάνονται πως αυτό που λέει "εμπειρία έχουμε" χρειάζεται να διορθωθεί σε "εμπειρία δεν έχουμε τουλάχιστον εμπειρία συμμετοχής σε ρ/ε δρώμενα" και ούτε θέλουμε να διορθωθούμε. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το χόμπι.

SV1VC είπε...

Μπορείς να συνεχίσεις να γράφεις ότι θέλεις και ότι σου αρέσει. Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος ότι μιλάω με μια μάσκα.
Συνέχισε όσο θέλεις...

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε @8:19 μην χάνεις το χρόνο σου. Οι συνάδελφοι του j41pan δεν θέλουν βοήθεια. Ελπίζω μόνο να μην πάρουν το ίδιο παράδειγμα νέοι στο χόμπι. Η sv περιοχή δεν έχει παρά πολλούς έμπειρους χειριστές. Ας κοιτάξουμε τι γίνεται στο εξωτερικό. Ακόμα και τα δικά μας contest τα καταργήσαμε. Αμάν με τη μαυρίλα πια. Έτσι δεν πάμε μπροστά με τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

@10:34 Συμφωνώ μαζί σου, ευτυχώς είναι μόνοι τους και δεν παραδειγμάτισαν κανέναν νέο. 73

SV1VC είπε...

Η ιστορία θα σας θυμάται σαν ανώνυμους.
Κρίμα , τόση Ραδιοερασιτεχνική εμπειρία χαμένη....
Πίσω από την πόρτα λες ότι θες.
Στον βρόντο είναι.
Συνέχισε...

SV1VC είπε...

Το δε φοβερό εδώ μέσα είναι ότι ο Ανώνυμος λέει στον Επώνυμο ότι λέει ψέματα.!!!
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα, μα τίποτα άλλο.
Αυτό τα λέει όλα.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε VHF Poseidon Event αυτό το ΣΚ. Οργάνωσε τη χορωδία σου και πάρε τα βουνά. Αυτή τη φορά, μπορεί να έχεις μεγαλύτερη τύχη!!

Ανώνυμος είπε...

@13/7/23 11:08 επανέλαβε τα περισσότερες φορές για να εκτίθεσαι, γελάνε ανώνυμοι, επώνυμοι και υποψήφιοι μη αδειούχοι και τουλάχιστον ξεχνούν λίγο τη ζέστα. Τόσο τρομερή ομάδα και με πολλές γνώσεις όπως διατείνεστε, οργανώστε κάτι δικό σας να σας δούμε αντί να κλαψουρίζετε.

SV1VC είπε...

Το τι ακριβώς φοβάσαι...?,
ευτυχώς το ξέρεις μόνο εσύ.
Αν μπορείς λύσε τους φόβους σου....και ανέβα ένα επίπεδο σαν Άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες να επαναλάβεις πάλι το κείμενο με τα κλάματα. Και όχι δεν φοβάμαι μη γίνεις ρ/ε, δεν υπάρχει περίπτωση.

SV1VC είπε...

Κανείς δεν σε καταλαβαίνει...

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς ντροπή έδωσε υποτιθέμενη(;) τηλεφωνική συνομιλία στη δημοσιότητα. Μένει να δούμε αν τα άλλα μέλη τους συμφωνούν με την ανηθικότητα αυτή.
Κλαίει γιατί δεν του απάντησαν (αντί να τους στείλει στον αγύριστο αφού πιστεύει στα δίκια του)
Παίρνει(;) στο λαιμό του την ομάδα τους επειδή μέχρι τώρα κανένας άλλος δεν υποστήριξε ή έδειξε αντίθετος με τα κείμενα του.
Αν βέβαια συμφωνούν μαζί του και έχουν όλες τις ικανότητες που περιγράφει ας κάνουν κάτι δικό τους, να δούμε έστω κάποια δράση οργανωμένη τουλάχιστον καλύτερα από τη συγκεκριμένη. Μπα...
Ελπίζω να μη με καλέσει ποτέ σε οποιαδήποτε περίπτωση στον αέρα.
Τέλος εδώ, δεν θα γράψω κάτι άλλο επειδή σήμερα το θέμα έκλεισε ήδη ένας χρόνος. Σίγουρα αυτός θα κλάψει λίγο ακόμη.

SV1VC είπε...

Καλά, δεν ντρέπεσαι λίγο ??
Μιλάς με το : “το όνομά μου είναι ο κανένας” και θες να σε πάρουμε σοβαρά ??
Δεν ντρέπεσαι λιγάκι ??
Σαν τον πατητή στο Πανελλαδικό κάνεις, και συμπεριφέρεσαι.
Δεν το έχεις καταλάβει ?
Βγες όμορφα και ωραία με το Call-Sign σου να τα πούμε όμορφα και αξιοπρεπέστατα.
Μπορείς ??
Όχι βέβαια.
Μήπως είσαι ο “Πατητής” ?
Τι να σου πω άλλο.
Ντροπή σου.

Ανώνυμος είπε...

όχι ο πατητής είναι άλλος. σύνορα πευκάκια νέα ιωνία

SV1VC είπε...

LOL...

Ανώνυμος είπε...

Ούτε πατητής ούτε ξεπατητής, ευτυχώς φέτος δεν άκουσα την περυσινή άσχετη ομάδα